• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 Aylık Kızımda Skolyoz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim kardesim skalyoz hastasi 10yasindayken farkedildi korse falan kullandi simdi 23 yasinda omurilik egrilmesi durmus yani bu tur rahatsizliklar herkesde ayni etkiyi vermiyor kimisinde hastalik ilerlemiyor kimisnde ilerliyor. Doktor kardesime Pilates ve yuzme onerdi. Belindeki agrilara iyi gelir diye. Bu arada acil sifalar diliyorum gecmis olsun.

Benim kızım böyleydi ama ben üç aylıkken fark ettim. Anne karnında uzun süre böyle durunca oluyor. Müdahale edilmeli yani fizik tedavi açısından. Biz üç ay fizik tedavi aldık ve iyileşti şükür
Çok geçmiş olsun ne guzel şifa bulmuşsunuz. Omurga için röntgen çekilmiş mıydı size de eğrilik var mıydı?
Evet çekildi, kaslarında problem vardı. Omurgayı eğri yönlendiren de kastır. Bence muhakkak başka bir yere görünün. Fizik tedavi yardımcı olacaktır
Fizyoterapist bir arkadaşla da görüştüm az önce yardımcı olacak bize ama ondan da önce bir profa gideceğiz. İnşallah biz de şifa buluruz çok sağolun .

Benim kardesim skalyoz hastasi 10yasindayken farkedildi korse falan kullandi simdi 23 yasinda omurilik egrilmesi durmus yani bu tur rahatsizliklar herkesde ayni etkiyi vermiyor kimisinde hastalik ilerlemiyor kimisnde ilerliyor. Doktor kardesime Pilates ve yuzme onerdi. Belindeki agrilara iyi gelir diye. Bu arada acil sifalar diliyorum gecmis olsun.
Bu hastalığın aslında kişiye özgü olduğunu da okumuştum. İnşallah biz de şanslı gruptayizdir. Sizin adınıza da sevindim . Çok geçmiş olsun tekrarından sakındırsın Rabbim.

Çok geçmiş olsun..Dilerim sıkıntılı bir durum değildir geçicidir.
öyle olsa bile yavrunuz çok küçük.. alacağınız önlemlerle iyi bir gelişme kaydeder.

@Mune konuyu birkaç gün önce doğru yere açtım ama bir kişi dışında cevap veren olmadı malesef lütfen bir süre burada kalsın yardıma ihtiyacım var :(

Merhabalar herkese,
Kızım şu an 7 aylık yaklaşık bir aydır kızımın yatarken ya da destekli oturtmaya çalıştığımızda bazen yamuk durduğunu gözlemliyorduk. Karşıdan bakınca sola meyilli duruyordu. İçimiz rahat etsin diye birkaç gün önce doktora götürdük. Önce çocuk doktoru değerlendirdi sonra ortopedi doktoruna yönlendirdi bizi. Ortopedi doktoru çekilen röntgen sonucunda kızımın omurgasında hafif bir eğrilik olduğunu ama şu an müdahale edilecek bir durumun olmadığını iki ay sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini söyledi bize. Kapıdan çıkarken geçici bir durum mu diye sorduğumda geçici dedi ama içim hiç mi hiç rahat değil. Bu arada doktor omurilikte bir anomali olmadığını bu eğriliğe bizim de sebep olmadığımızı söyledi. Kaç gündür araştırmaktan okumaktan yoruldum çok üzgünüm gerçekten. Bu konuda bilgisi fikri tecrübesi olan var mı bizi neler bekliyor geç kalmadan neler yapılabilir ? 😔

Canim oncelikle gecmis olsun bendede skolyoz var benim ergenlikte oldugu icin buyume ilerleme olmadi doktorum sansli oldugumi dogustan olsaydi ilerlemesi yuksek olduguni soyledi seni telaslandirmak icin yazmadim mutlaka doktor bul baska.alaninda iyisini cunku doger doktor onemsiz gormus onemsiz değil insallah dedigi gibidir ama baska.doktora.mutlaka goturun

Canim oncelikle gecmis olsun bendede skolyoz var benim ergenlikte oldugu icin buyume ilerleme olmadi doktorum sansli oldugumi dogustan olsaydi ilerlemesi yuksek olduguni soyledi seni telaslandirmak icin yazmadim mutlaka doktor bul baska.alaninda iyisini cunku doger doktor onemsiz gormus onemsiz değil insallah dedigi gibidir ama baska.doktora.mutlaka goturun
Evet bebeklik dönemi daha riskli malesef ama yine de umut var her şeyin daha iyi olabileceğine dair. O umudun peşindeyim şu anda. Götüreceğiz inşallah. Geçmiş olsun size de .

Konjenital skolyozda 4te 1 inde ilerleme olmazken 4te birinde hafif ilerleme 4 te ikisinde hızla ilerleme olduğunu okumuştum bir hastanenin sitesinde. İnşallah biz şanslı gruptayizdir. Açıkçası çok büyük korkularım var ama iyi şeyleri de düşünmek istiyorum. İlk çocuğum anne karnında sapasağlamken doktor hatası sonucu doğumda engelli oldu ona üzülmekten artık üzülemeyecek duruma gelmiştim ki bir de bu.. İçim çok yanıyor. Belkide ilk çocuğumdaki korkularım bu evladıma daha titiz yaklaşmama neden oldu o yüzden bu kadar çabuk farkettim. Elimizden ne geliyorsa yapacağız inşallah iyi olur her şey ne diyebilirim ki daha fazla :(
Skolyoz tedavi edilebilir bir hastalık hiç korkmayın.
Keşke benim ailem de bu kadar bilinçli ve dikkatli olabilseydi..
İhmal etmeye gelmez.. Çoğu skolyoz ameliyata gerek kalmadan korse tedavisiyle dahi düzelebiliyor..
7 aylık çok küçük egzersizle korseyle farklı metotlarla düzeltilebilir. Bikaç saatlik korse bile yeterli olabilir.
Hiç sıkmayın canınızı...
Ben ergenlikte gittiğimde çok geç demişlerdi
27 yaşındayım şimdi ameliyat delilik olur diyor dr lar.. Çok yüksek ihtimalle felç kalırsın diyorlar.. Ameliyat olmasam da kalp yetmezliği veya solunum durması sonucu ölebilirsin diyorlar..
Yani aman deyim kimse benim gibi olmasın

Çok geçmiş olsun. Arkadaşımın bebeğinde var aynı şekilde dediğiniz gibi, fizik tedaviye gidiyor şimdilik.

12 yasinda oglumda cikti tabii doktor bize sporla duzelecegini soyledi.adanda ortopedi hastanesi var. Prof. Mahir Gulsen ona goturduk bu civardaysan götürebilirsiniz

Hafif skolyozum var.
34 yaşında öğrendim.
Hiç bir zararı yok öyle hayatını etkileyecek bir durum değil.
Bende ilk öğrendiğim de şok olmuştum.
Beli ağrır, yatarken düz yaramaz sağa yada sola dönerek yatar, mekik çekemez bunlarda önemli detaylar değil.
Oturarak çalışmak skolyoz yapıyor. Ben mesleğim gereği sürekli oturuyordum.
Hiç canınızı sıkmayın.
Yüzmeye götürürsünüz, plates yapar düzeliyor.

Kardeşim de bu ameliyatı oldu.Önce size dendiği gibi bir kaç ay eğriliğin gelişimine baktılar.İlerlediği anlaşılınca da gelecekte doğum yapmakta bile zorlanabilirsin diyerek ameliyat olup platin takıldı sırtına boydan boya.Tabii kardeşiminki daha eğriydi. Şu anda çok iyi.Yüzme tavsiye etti doktoru öncesi ve sonrasında.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama doktoruna yurt dışından bile gelen hasta vardı.Hala başka doktorlara kontrole gittiğinde "ameliyatın ne kadar iyi yapılmış"der doktorlar.Bu arada ameliyat için para da alınmadı.Araştırma hastanesiydi sanırım.Şimdi doktoru başka bir şehirde galiba ama bir araştırın isterseniz."Mehmet Fatih Korkmaz" ismi.Geçmiş olsun.

Ben çocuk fizyoterapistiyim anneler bebeklik döneminde epey evhamlı olabiliyor ama bebeklerin büyüme döneminde skolyoz birçoğunda gözlemlediğimiz birşey sağlıklı olsun engelli olsun henüz kaslar yeterli olgunluğa ulaşmadı 6 yıllık pediatrik yani çocuk fizyoterapistligi deneyimle söylüyorum enerjinizi üzülerek tüketmeyin yeterince aydinlatilmamissiniz ama uzuntunuz boşuna nasıl ağaçlar büyürken küçük bir fidanken eğilip bukulmeye müsaitse onun omurgası da öyle şu an engelli bir çocuk annesi degilsenixlz evhaminiz yersiz iyi günler

Ben de 24 yaşımda s tipi skolyoz olduğumu öğrendim, bel ağrılarımdan bıkıp doktora gittiğimde. Doğuştan da olabilir sonradan da oluşmuş olabilir, ilerlerse belki ameliyat ama şu an için yapacak bir şey yok, sadece ağrıların için fizik tedaviye gidebilirsin dedi doktor bana. Tabi sizin yavrunuz henüz bebek ve süreç benden daha farklı işler ama bu dönemde vücutları hamur gibi, şekil almaya daha müsait diye düşünüyorum, fizik tedavi alırsa daha iyi olur inşallah.

Çocuk kendi oturmaya başlamadan mı oturtmaya başladınız öyle ise destekli bile olsa oturtmamanız gerekir bazı kişiler var çünkü bebeğe oyuncak bebek muamelesi yapar daha oturmaya başlamadan oturtur destek için yastık koyar buda bebeğin omurgasını eğdirir neyse ki daha bebekken olmuş Doğumda da olmuş olabilir biraz yaşı büyüyünce yüzmeye götür doktor geçici demiş ama herhangi birşey yapılmaz ise yaş ilerledikçe boy uzadıkça artabilir kesin değil hiç artmasa aynı derecede kalsa bile tedavi uygulanmaz ise kendiliğinden geçmez az dereceli bir skolyozu olur ama çok az derece herkeste bir skolyoz vardır fark ettiği edemediği kaç derece olduğunu biliyor musun

Skolyoz tedavi edilebilir bir hastalık hiç korkmayın.
Keşke benim ailem de bu kadar bilinçli ve dikkatli olabilseydi..
İhmal etmeye gelmez.. Çoğu skolyoz ameliyata gerek kalmadan korse tedavisiyle dahi düzelebiliyor..
7 aylık çok küçük egzersizle korseyle farklı metotlarla düzeltilebilir. Bikaç saatlik korse bile yeterli olabilir.
Hiç sıkmayın canınızı...
Ben ergenlikte gittiğimde çok geç demişlerdi
27 yaşındayım şimdi ameliyat delilik olur diyor dr lar.. Çok yüksek ihtimalle felç kalırsın diyorlar.. Ameliyat olmasam da kalp yetmezliği veya solunum durması sonucu ölebilirsin diyorlar..
Yani aman deyim kimse benim gibi olmasın
Çok geçmiş olsun size de. Elimizden gelen tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakacağız. İnşallah buraya güzel haberlerimizi de yazarım birgün.

Back