• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 Aylık Kızımda Skolyoz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Daha bebeklik caginda anlasildigi icin gecer canim cunki henuz bir cok kemigi kikirdak kivamda ergenlik caginda cikiyor bir cok cocukta ortaya bu rahatsizlik genelde egzersizler ve korse kullanimi ile ilerlemesi durdurulmaya calisiyor ilerlemis olanlarin ise tek cozumu ameliyat oluyor malesef sukur ki cok cok erken farketmissiniz iyi bir doktor ile kisa surede iyilesecektir cok gecmis olsun rabbim tez zamanda versin sifasini kuzunun
Ben de öyle düşünmüştüm başta ama bebeklik dönemi bütün dönemlerden daha tehlikeliymiş. Gelişim sürecinin en başı olduğu için bebek geliştikçe eğrilikte artma olabiliyormuş. Yol çok uzun olduğu için risk de o kadar fazla yani. Yine de hiçbir şeyin sonu değil henüz. Vardır bir hayr demeye çalışıyorum ama üzülmemek elde değil. Desteğiniz için sağolun.

Bildiğim bir hastalık değil,
Benim oğlumda farklı bir nedenden Hacettepe Ortopedi hastası.
Doç.Dr. Güney Yılmaz
Kendisi sadece çocuk Ortopedisti.
Gerçekçi ve her sorunuza cevap verebilecek bir hoca.
Halen de hastasıyız zaten....
Çok çok geçmiş olsun...

Tesadufen gecen youtube'da bu konu hakkinda videolar izlemistim. Allah kolayliklar versin sifa versin zor bir hastalik. Ama caresiz degil. Ben ameliyat olanlari da izledim. Hic birsey ise yaramasa bile son care ameliyarmt dusunulebilir. Ki her yastan ameliyat olanini gordum videolarda. Umudunuzu yitirmeyin caresiz degilsiniz ki daha kucuk cocugunuz ona bile gerek olmayabilir.

Bildiğim bir hastalık değil,
Benim oğlumda farklı bir nedenden Hacettepe Ortopedi hastası.
Doç.Dr. Güney Yılmaz
Kendisi sadece çocuk Ortopedisti.
Gerçekçi ve her sorunuza cevap verebilecek bir hoca.
Halen de hastasıyız zaten....
Çok çok geçmiş olsun...
Çok geçmiş olsun size de ... Teşekkür ederim not alıyorum her bir öneriyi.

Tesadufen gecen youtube'da bu konu hakkinda videolar izlemistim. Allah kolayliklar versin sifa versin zor bir hastalik. Ama caresiz degil. Ben ameliyat olanlari da izledim. Hic birsey ise yaramasa bile son care ameliyarmt dusunulebilir. Ki her yastan ameliyat olanini gordum videolarda. Umudunuzu yitirmeyin caresiz degilsiniz ki daha kucuk cocugunuz ona bile gerek olmayabilir.
Buna da şükür elbette. Daha çaresiz hatta tamamen çaresiz durumlar da gördüm yaşadım ama evlat işte. En ufak zarar gelmesin istiyoruz ama her şey gelebiliyor başımıza. Çareler aramaya devam edeceğiz inşallah sonumuz umduğumuzdan bile güzel olur.

Bu forum vasıtasıyla skolyoz olan bir arkadaşla tanışmistim. Ameliyatlar olmuştu hayatinin bir dönemi gerçekten zor gecmis. Ama şu an çok iyi hiçbir şikayeti yok. Ayrıca çokta iyi bir öğretmen oldu. ❤️
Bir topik kurmuştu hatta burada, skolyoz hastaları ile ilgili. Orayı da okuyabilirsiniz. Şunu demek istedim dermansız bir dert değil. Hayati engelleyen bir dertte değil. İçinizi ferah tutun

Bu forum vasıtasıyla skolyoz olan bir arkadaşla tanışmistim. Ameliyatlar olmuştu hayatinin bir dönemi gerçekten zor gecmis. Ama şu an çok iyi hiçbir şikayeti yok. Ayrıca çokta iyi bir öğretmen oldu. ❤
Bir topik kurmuştu hatta burada, skolyoz hastaları ile ilgili. Orayı da okuyabilirsiniz. Şunu demek istedim dermansız bir dert değil. Hayati engelleyen bir dertte değil. İçinizi ferah tutun
Her şeyin iyi tarafından tutup öyle bakmaya çalışıyorum hayata ama bu kez de kendimi mi kandırıyorum acaba diye şüphe uyanıyor içimde. Olabildiği kadar gerçekçi yaklaşmak lazım aslında ama birini bu kadar çok severken, anneyken çok mümkün olmuyor. Ya çok karamsar ya da fazla ümitliyim şu aralar. İçimi ferah tutabilsem keşke...

Hacettepe'de okuyan bir arkadaşım vardı. Modern danstı galiba bölümü de. Allah fizik vermiş sokakta görsen ağzın açık kalır. O da demişti doğuştan hasta imiş ileri derece demişler. Ameliyat olmalı, 40 yaşına gelmeden ölür vs. vs. Şok olmuştum tabii duyunca. Ailesi küçüklükten yüzme, dans eğitimine başlatmışlar. Gelişme çağında olduğundan zamanla düzelmiş. Hayatını etkilemiyor bu durum. Bence siz de korkmayın. İyi bir doktora gidin. Arkadaşım emeğin, çabanın sonuçsuz kalmayacağına en iyi örnektir bana. Siz de bu şekilde bir harita çizip yol alabilirsiniz. Yine de inşallah geçicidir ve içiniz rahat eder.

Hacettepe'de okuyan bir arkadaşım vardı. Modern danstı galiba bölümü de. Allah fizik vermiş sokakta görsen ağzın açık kalır. O da demişti doğuştan hasta imiş ileri derece demişler. Ameliyat olmalı, 40 yaşına gelmeden ölür vs. vs. Şok olmuştum tabii duyunca. Ailesi küçüklükten yüzme, dans eğitimine başlatmışlar. Gelişme çağında olduğundan zamanla düzelmiş. Hayatını etkilemiyor bu durum. Bence siz de korkmayın. İyi bir doktora gidin. Arkadaşım emeğin, çabanın sonuçsuz kalmayacağına en iyi örnektir bana. Siz de bu şekilde bir harita çizip yol alabilirsiniz. Yine de inşallah geçicidir ve içiniz rahat eder.
Ahhh keşke böyle bir şey olsa... Nasıl sevinirim. İlk çocuğum bedensel ve zihinsel engelli onunla mücadele etmeye o kadar çok alıştım ki zaten hayatım mücadeleyle geçiyor. Kızıma iyi geleceğini bilsem onun için gücümün imkanımın sınırlarını sonuna kadar zorlarım. İnşallah bir çıkış yolu verir Rabbim bize. En yakın zamanda bir başka doktora gideceğiz zaten. Olmadı bir başkasına daha...

Benim kızım böyleydi ama ben üç aylıkken fark ettim. Anne karnında uzun süre böyle durunca oluyor. Müdahale edilmeli yani fizik tedavi açısından. Biz üç ay fizik tedavi aldık ve iyileşti şükür

Ahhh keşke böyle bir şey olsa... Nasıl sevinirim. İlk çocuğum bedensel ve zihinsel engelli onunla mücadele etmeye o kadar çok alıştım ki zaten hayatım mücadeleyle geçiyor. Kızıma iyi geleceğini bilsem onun için gücümün imkanımın sınırlarını sonuna kadar zorlarım. İnşallah bir çıkış yolu verir Rabbim bize. En yakın zamanda bir başka doktora gideceğiz zaten. Olmadı bir başkasına daha...

Sizin de sınavınız böyle olmuş demek ki. Çözüm, çare var şükür ki. Eminim elinizden geleni yapacağınıza. Süreci takip edin her zaman. Allah iki evladınıza da şifa versin.

Benim kızım böyleydi ama ben üç aylıkken fark ettim. Anne karnında uzun süre böyle durunca oluyor. Müdahale edilmeli yani fizik tedavi açısından. Biz üç ay fizik tedavi aldık ve iyileşti şükür
Çok geçmiş olsun ne guzel şifa bulmuşsunuz. Omurga için röntgen çekilmiş mıydı size de eğrilik var mıydı?

Back