• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 Aylık Kızımda Skolyoz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asitane161719

Umma ki Küsmeyesin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2018
2.082
3.689
53
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konuyu birkaç gün önce doğru yere açtım ama bir kişi dışında cevap veren olmadı malesef lütfen bir süre burada kalsın yardıma ihtiyacım var :(

Merhabalar herkese,
Kızım şu an 7 aylık yaklaşık bir aydır kızımın yatarken ya da destekli oturtmaya çalıştığımızda bazen yamuk durduğunu gözlemliyorduk. Karşıdan bakınca sola meyilli duruyordu. İçimiz rahat etsin diye birkaç gün önce doktora götürdük. Önce çocuk doktoru değerlendirdi sonra ortopedi doktoruna yönlendirdi bizi. Ortopedi doktoru çekilen röntgen sonucunda kızımın omurgasında hafif bir eğrilik olduğunu ama şu an müdahale edilecek bir durumun olmadığını iki ay sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini söyledi bize. Kapıdan çıkarken geçici bir durum mu diye sorduğumda geçici dedi ama içim hiç mi hiç rahat değil. Bu arada doktor omurilikte bir anomali olmadığını bu eğriliğe bizim de sebep olmadığımızı söyledi. Kaç gündür araştırmaktan okumaktan yoruldum çok üzgünüm gerçekten. Bu konuda bilgisi fikri tecrübesi olan var mı bizi neler bekliyor geç kalmadan neler yapılabilir ? 😔

Günaydın
Hiç bilgim yok maalesef.
Allah acil şifalar versin.
İçinizin rahat etmesi için birkaç doktora daha götürün.
Günaydın.Teşekkür ederim. Yakın zamanda başka bir doktora daha götüreceğiz inşallah. Şu an yaşadığımız şehirde iyi bir ortopedi doktoru araştırıyoruz.

Son düzenleme:
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konuyu birkaç gün önce doğru yere açtım ama bir kişi dışında cevap veren olmadı malesef lütfen bir süre burada kalsın yardıma ihtiyacım var :KK43:

Merhabalar herkese,
Kızım şu an 7 aylık yaklaşık bir aydır kızımın yatarken ya da destekli oturtmaya çalıştığımızda bazen yamuk durduğunu gözlemliyorduk. Karşıdan bakınca sola meyilli duruyordu. İçimiz rahat etsin diye birkaç gün önce doktora götürdük. Önce çocuk doktoru değerlendirdi sonra ortopedi doktoruna yönlendirdi bizi. Ortopedi doktoru çekilen röntgen sonucunda kızımın omurgasında hafif bir eğrilik olduğunu ama şu an müdahale edilecek bir durumun olmadığını iki ay sonra tekrar görüşmemiz gerektiğini söyledi bize. Kapıdan çıkarken geçici bir durum mu diye sorduğumda geçici dedi ama içim hiç mi hiç rahat değil. Bu arada doktor omurilikte bir anomali olmadığını bu eğriliğe bizim de sebep olmadığımızı söyledi. Kaç gündür araştırmaktan okumaktan yoruldum çok üzgünüm gerçekten. Bu konuda bilgisi fikri tecrübesi olan var mı bizi neler bekliyor geç kalmadan neler yapılabilir ? 😔
Anne karnında çocuk uzun süre aynı pozisyonda kalmış işe böyle şeyler olabiliyor. Bir benzerini arkadaşım yaşadı bebeklere uygun fizik tedavi yapıyolar geçiyor düzenli uygulandığında o 3 ay falan hergün fizik tedaviye götürmüştü geçmişti

Teşekkür ederim. Doktor araştırıyoruz inşallah şifa verir Rabbim meleğime 😔
Burada da bazı öneriler var.

Burada da bazı öneriler var.

Teşekkür ederim ilgileneceğim inşallah

Şöyle bir okudum da gerçekten ilgili bir doktor şu kadarcık yazıdan bile bir fikir sahibi oldum teşekkür ederim.

Anne karnında çocuk uzun süre aynı pozisyonda kalmış işe böyle şeyler olabiliyor. Bir benzerini arkadaşım yaşadı bebeklere uygun fizik tedavi yapıyolar geçiyor düzenli uygulandığında o 3 ay falan hergün fizik tedaviye götürmüştü geçmişti
Yaptığım okumalarda hiç böyle bir bilgiye rastlanmamıştım genellikle anne karnında ilk altı haftada çeşitli nedenlerden ötürü bu durum ortaya çıkabiliyormuş. İnşallah dediginiz gibidir çünkü bu şekilde düzelme olasılığı daha fazla olur. Mesela bizim gittiğimiz doktor şu anda hiçbir şey önermedi bize oturabilir mi yürüyebilir mi etkiler mi sorusuna bile daha 7 aylık yürümesine daha çok var dedi . Bu soruma cevap değildi 😔

Benim bebeğimde 1 yaşına kadar oturdum daha hafif bir tarafa yatıyordu. Bazen hafif değil bayağı belli oluyordu. Ben doktora götürdüğümde büyüdükçe geçer dedi Ama benimki prematüreydi. Zaten geriden gelen bir bebekti. Gerçekten zamanla geçti.

Benim bebeğimde 1 yaşına kadar oturdum daha hafif bir tarafa yatıyordu. Bazen hafif değil bayağı belli oluyordu. Ben doktora götürdüğümde büyüdükçe geçer dedi Ama benimki prematüreydi. Zaten geriden gelen bir bebekti. Gerçekten zamanla geçti.
Röntgende eğrilik görünüyor malesef. Belki de sizin bebeğinizde omurga eğriliği yoktu daha basit bir sebebi vardı. İnşallah benim kızım da iyileşir . Teşekkür ederim .

Skolyoz profu değilim doğuştan skolyoz hastasıyım. Farkedildiği anda önlem alımmazsa kızınızın hayatı berbat ötesi olur. Sakın ama sakın ihmal etmeyin. Çünkü belli bir yaştan sonra ameliyat dahil hiçbir müdahale yapılamıyo. Ve 7 aylıkken bu derece ilerlemiş bi skolyoz çok daha fazla ilerler. Lütfen alanında çok iyi bir dr a gidin ve korkmayın. Ameliyat olması orta yaşına gelmeden ölmesinden daha iyidir..

Daha bebeklik caginda anlasildigi icin gecer canim cunki henuz bir cok kemigi kikirdak kivamda ergenlik caginda cikiyor bir cok cocukta ortaya bu rahatsizlik genelde egzersizler ve korse kullanimi ile ilerlemesi durdurulmaya calisiyor ilerlemis olanlarin ise tek cozumu ameliyat oluyor malesef sukur ki cok cok erken farketmissiniz iyi bir doktor ile kisa surede iyilesecektir cok gecmis olsun rabbim tez zamanda versin sifasini kuzunun

Skolyoz profu değilim doğuştan skolyoz hastasıyım. Farkedildiği anda önlem alımmazsa kızınızın hayatı berbat ötesi olur. Sakın ama sakın ihmal etmeyin. Çünkü belli bir yaştan sonra ameliyat dahil hiçbir müdahale yapılamıyo. Ve 7 aylıkken bu derece ilerlemiş bi skolyoz çok daha fazla ilerler. Lütfen alanında çok iyi bir dr a gidin ve korkmayın. Ameliyat olması orta yaşına gelmeden ölmesinden daha iyidir..
Konjenital skolyozda 4te 1 inde ilerleme olmazken 4te birinde hafif ilerleme 4 te ikisinde hızla ilerleme olduğunu okumuştum bir hastanenin sitesinde. İnşallah biz şanslı gruptayizdir. Açıkçası çok büyük korkularım var ama iyi şeyleri de düşünmek istiyorum. İlk çocuğum anne karnında sapasağlamken doktor hatası sonucu doğumda engelli oldu ona üzülmekten artık üzülemeyecek duruma gelmiştim ki bir de bu.. İçim çok yanıyor. Belkide ilk çocuğumdaki korkularım bu evladıma daha titiz yaklaşmama neden oldu o yüzden bu kadar çabuk farkettim. Elimizden ne geliyorsa yapacağız inşallah iyi olur her şey ne diyebilirim ki daha fazla :(

Back