7 ayın her günü gecesi,artık gerçeği öğrenmek üzereyim.

Yarın büyük gün merak ve duayla beklıyorum doktor sonrası yazınızı . Allah yardımcınız olsun. Bende benzer yollardan geçiyorum. Eğer memnun kalırsanız belki bizde gideriz.
içimden bir ses sizin doktorunuzun tiroid ilacının dozunu ıyı ayarlayamamıs oldugunu bu yuzden dil buyumesı kansızlık ve gelısım gerılıgı yasadıgınızı soyluyor. Cunku cocukluk toroidinde gec kalınınca bunlar oluyor. Ama sız15 gunlukken baslamıssınız gec kalma durumu yok.
Bir yandan da belkı dılbuyumesı sebepsiz oldu gelışım gerılıgı de cagımızda sık goruluyor kansızlık yaygın . 3 olasılıgın bırlesmesı .

Merhaba. Memnun kalacağıma ben çok eminin. Çünkü çok araştırdım ve bu dr alanında en iyilerden biri. Tek sorun randevu çok zor alınıyor. Takipli hastası olunca gerçi onlar verecek randevuyu.

Yarın kan idrar belki de gaita, tüm tahlillerini ister ve sonuç ertesi güne kalır. Sonuç belli olduğunda buraya yazacağım.

Kızımın dili doğuştan büyük. Aslında büyük demek istemiyorum çünkü çoğu kişi farkına varmıyor bile. Ben artık parktaki muhabbetlerden dolayı tik haline getirdim.
Hatta son zamanlarda dudaklarını kapatınca dil komple içerde kalıyor. Ama gülünce içerde de olsa normalden etli olduğu için ((Bence)) belli oluyor.

Yani ilaç dozu ile alakalı olduğunu sanmıyorum dil konusunun çünkü tahlilleri hep temiz çıktı hatta doz fazla geliyor ve hep azaltılıyor. Şuan en düşük dozdayız.

Beslenmesi çok güzel olduğu halde kansizlik ile mücadele ettik kasım ayından beri ama çok şükür toparladık.

Inşallah tek sorunumuz gelişim geriliği olarak yolumuza devam ederiz.

Otizm varsa da erken tanı ve eğitimle kızımı yetiştireceğim layığıyla.

Sağlık ve huzur eksik olmasın, gerisi her türlü hallolur.
Allah yardımcımız olsun.

Bu arada bugün endokrinoloji günümüzdü. Değerler az önce cıktı.

Tsh 1.27
T4 0.93

Muhtemelen de 3 ay sonraya randevu verir ve böyle devam edin der,doz olarak.

Canım benim.
Bir bilgim yok da inşallah önemli bir durum değildir,demeye geldim.

anlattığınız durumun otizm den ziyade gelişim geriliği olduğu kanaatindeyim ve bir doktor değilim..bence kreşe gönderin uyaran gelişimi önemli.

sayfaları okuyamadım

takibinize tabii devam edin de çok farklı gelmedi bana açıkçası

21 aylık diyorsunuz bir de 6 ay geriden geliyorsa 15 aylık olur ki bu dediklerinizi yavaşça öğrenecek

atölye etkinliğine katılmıyor diyenler ne beklemişler ki 1,5 yaşındaki bebeden

oğlum 24 aylıkken konuşmuyor demiştik doktora 3 yaşında konuşur dedi

bizimki normal doğmuş erken yürüyüp çişini söylemişti ama konuşmuyordu

her çocuk farklı

ben hiç işaret edilene baktı mı bakmadı mı bilmiyorum

Bana hikaye biraz tuhaf geldi. Yani suyun azalmasi bir cocugu otizm yapmaz, yada gelisim geriligi olmaz. Günler hatta haftalardir az su seviyesi ile dolanan hamileler var. Ondan sonra iki haftalik bebegi tiroid haplarina baslatmalari ayri tuhaf. Tiroid bildigim kadari ile gerilk yapmaz. Nasil hemen tespit ettiler?

Madem kan testi, genetik ile belli oluyormus otizm teshisi, Denver teste ne ihtiyaci var?

Bana doktorlardada bir sorun varmis gibi geliyor. Benim kizimda 20 aylikken konusmuyordu, herseyi algiliyordu ama konusmuyordu. Parmagini gösterdigin yere her zaman bakmiyordu. Kizin bana gayet normal geliyor.

Ve 2.825 kilo ile dogmak, gayet normal dogum kilosu.

derin sularda arkadasimiz kim bilir yardim edebilir.

Her çocuğun gelişimi farklıdır. Kızınız daha çok küçük. Kızınızın doğum ve sonrası hikayesine göre anlattıklarınız bana anormal gelmedi. Gelişimi diğer çocuklardan farklı sadece. Siz elinizden gelenleri yapıyorsunuz zaten. Araştırmalarınızı yapmaya devam edin ama içinizi de ferah tutun. Bu arada Anat Baniel Metodunu da araştırmanızı tavsiye ederim.

Size katılıyorum.
Aslına bakarsanız konuyu ilk okuduğumda da bebeğin doğum haftasının erken doğum aralığına girmeyebileceğini daha doğrusu bu kadar soruna yol açacak bir aralık olmadığını düşünmüştüm.
Erken doğumun,düşük doğum ağırlığının veya annenin suyunun azalmasının otizme neden olduğu yönünde bir araştırma okumadım.
Otizme neyin sebep olduğu konusunda tartışmalar sürüyor.
Hem bu durumu,hem doktorun yaklaşımını ben de tam anlamlandıramadım ama doktorun bir bildiği vardır diye düşündüm.
Psikoloji alt yapım var,üç beş de kitap okudum diye bilmişlik taslamayayım dedim.
Ayrıca Denver ve benzeri envanterler bize bebek ve çocuğun gelişimini net bir şekilde gösterir.
Kalıtsal veya fiziksel bir rahatsızlık sözkonusu değilse extra tahlile gerek duyulmaz.

Bende egitimimde psikoloji, pedagoji gibi dersler gördüm, tabi senin gibi uzman degilim neticede ama kaba taslak baze seyleri biliyorum. Kizim icinde arastiriyorum. Yani bende tip okumadim, kac doktordan daha iyi bildigimi iddaa edemem ama bende bu kücük yasta hem otizm teshisini zor oldugunu, hem genetik test ile teshis edilemez diye biliyordum. Öyle olsa, dogumda bir DNA test'e bakardi otizm teshisi degil mi?

Ama Türkiyede doktorlar her zaman etik davranmadigi icin, para önemli oldugu icin bilemedim.

kücük yasta hem otizm teshisini zor oldugunu, hem genetik test ile teshis edilemez diye biliyordum. Öyle olsa, dogumda bir DNA test'e bakardi otizm teshisi degil mi?
Ben 36 ay tamamlanmadan otizm ve benzeri özel durumların teşhisinin net olarak konulamayacağını düşünenlerdenim.
Dediğiniz gibi kan testiyle anlaşılıyor olsa tıpkı fenilketonüride olduğu gibi doğumdan sonra bebekten kan alınarak otizmin de takibi yapılırdı.

Doktora gidebildiniz mı durumunuzu merak ettim. Burda durumunuzu okuyunca sizi bir yakınım gibi tanıdıgım gıbı hissettim .

kaynima danistim (kendisi cocuk gelisimi docenti ve bir kres isletiyor ayni zamanda- size su sorulari sormami istedi :

1- baska insanlara dokunuyormu? kendine dokunulmasina izin veriyormu?
2- kendini aynada veya fotorafda taniyormu? annesini babasini taniyormu?
3- Oyuncaklirini asiri benimsiyormu (elinden düsürmedigi bir obje varmi)
4- duygusal dalgalanmalar yasiyormu? ciglik atmak, sebepsiz aglamalar? asiri korku?
5- Degisen bir ortama nasil tepki veriyor? Mesela odasindaki mobilyalarin yeri degisince? Veya günlük rutinin disina cikinca?
6- ses ve isiga nasil bir reaksiyon veriyor? tek ayak üstünde durabiliyormu?
7-oyuncaklarini gerektigi gibi kullanabiliyormu?

Meraba benimde kizim 20 aylik. 11 temmuz 2017 dogumlu.

5 aylik döndü
9 aylik oturdu
11 aylik emekledi
13 aylik yurudu

Kendi dilinde konusuyor. Bende ilk zamanlar cok korktum. Siz yine takiplerinizi yapin ama insallah birsey cikmayacaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…