Vallahi şaka gibi. Konu sahibinin ailesine hak verenler olmus "e tabi bu yastan sonra borca girmek istemiyorlar" diye. Yahu evladinin yuva kurmasindan daha onemli neye para harcayacak olabilir orta yasli bir aile? Evlatlari borc harc icindeyken nasil geceleri baslarini yastiga huzur icinde koyabiliyorlar "oh sukur bu yastan sonra borca girmedik" diye cidden anlayamiyorum. Yanlis batililasma dedikleri bu olsa gerek... Batili kulturlerde bireysellik ön plandadir, belli bir yaştan sonra aileden kopulur biz de bunu örnek almaya başladik sanirim. Oysaki bizim kültürümüz içe bağımlı bir kültürdür; kaç yaşına gelirseniz gelin, konumunuz ne olursa olsun aileye bağlısınizdir, aile her zaman destekcinizdir maddi manevi... Ayrica yine bizim kültürümüzde ailenin görevidir dügun dernek yapmak, evlada karsi gorev evlendirip baska bir yuvaya gönderdikten sonra biter. Ama aileler bile o kadar yozlasti ki artik herkes birbirinden bi seyler sakınır oldu, "yemedi yedirdi, giymedi giydirdi" seklindeki atasozlerimiz hic oldu. Bu devirde okul bile okutmuyorlar cocuklarina kyk kredisi basvurulari tavan yapti. Eskiden babalar kizlariyla konusma yaparmis evlilik oncesi "kizim sen her zaman bizim kucuk kizimiz olarak kalacaksin, kapimiz sana her daim acik" diye simdi kizim bosanmasin da bir bogazi daha beslemek zorunda kalmayalim diye gozlerinin icine bakiyorlar. Yanlis anlasilma olmasin, hic bir zaman geleneksel bi insan olmadim, aksine her zaman degisime acigimdir. Fakat yanlis batililasma ve bireysellesme sevdasi ugruna kulturumuzun bazi guzel ozelliklerini kaybettigimizi dusunuyorum.
Çok doğru yazmışsınız ama bu tek taraflı bir bireyselleşme sevdası degil.
Çocuklar istiyor ki hem istediğim gibi yaşayayım, hem ailem her dediğimi yapsın.
Üniversite kredi alma oranının artmasından daha doğal hiç bir şey olamaz. O kadar çok arkadaşım vardı ki aylık yurt parası vs hariç ailesinin 1000-1500 arası harçlık gönderdiği bir de kredi alan..
insanlar artık ne olacak öderim yeterki bir güneş gözlüğü daha alabileyim diye bakıyor
Aile evlenirken elbet yardım etmeli ki ediyordur ama bileziğin öyle değil böyle olmasının ne önemi var? 5 gr eksik olsa ne olur?
Bu bana aileyi sık Boğaz etmek gibi geliyor.
Talepler o yonde olunca aile de durdurmak için bir şeyler söylemiş bulunuyor, önünü alamamaktan korkuyor bence..
Ote yandan damat askerde, kızın işi Yok. Anne kaç yaşına gelmiş hala çalışıyor?
Madem durum yok biraz daha geç evlensinler derler...
damat adayının kızın ailesinin yapacaklarına karışması da ayrı terbiyesizlik.
Bir de evlendikten sonra gelin damadın ailesinden kaçıyor, damat gelinin.
Buyurun bireyselleşmenin en alası...
Ta ki torun baktırma zamanı gelene kadar.
Ailelerimiz bize bakmakla yükümlü eyvallah, ama artık somurme şekline geldi. Aile de hep veren olamaz ki...