7 ay sonra düğünüm var kendi ailemden destek göremiyorum:(

Sadece aileni arkanda hissetmek için bileziğin çeşidine kadar sormazdın.
Yettiği kadar tazminatını kullan, ailenin gönlünden kopana eyvallah de, nişanlını da konuşturma.
Sizin ailenin maddi kavgaları, kaygıları onu hiç ilgilendirmez.
Ailene de karşı taraftan talepte bulunmamasını söyle.

Herkese merhaba klişe olabilir ama ilk defa konu açıyorum. Benim derdim ailemin bana düğün zamanı pek fazla yardım etmek istememesi.Ben bu durumda ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.

Düğün yeri baktık en uygun olanı seçtik ama nasıl ödücez diyip duruyorlar sürekli bu benim canımı çok sıkıyo ben fazlalıkmışım gibi hissediyorum.

Sonra bilezik mevzusu oldu annemler erkek tarafından istiyolar ama kendilerine gelince durumumuz yok diyorlar bu da ayrı bi ironi.

Ben tazminat almıştım çıktığım iş yerinden annem "onu kullanırsın insanlr kredi çekip evleniyor biz seni okuttuk " diyor.

Hep başkaları çalışınca şöyle yaptı ailesine diyo ben 3 senedir istanbulda yalnız calıştım bir kere bile para istemedim zaten kıt kanaat geçindim benden para gelmediği için arada söylenir annem.Haklı olabilir ama gönderemedim.

Sonra bugün yine konuşurken annem "biz düğün yerini veririz istanbula gelip gitme karşılarız bilezik takarız "dedi. Bende "nişanlımın taktığı gibi bilezik sanırım " dedim sadece öğrenmek için.Annem de "sen bizden ne koparsam kardır diye mi bakıyosun " dedi ve ben buna çok üZüldüm bu zamana kadar böyle bişeyi hiç düşünmedim bile su an işssizm ve onlarla kalıyorum bunu söylemesi beni çok kırdı fazlalıkmışım gibi hissediyorum.

Kuzenim evlendi geçen sene ve teyzemler ona yatak odası da aldılar bilezikte yaptılar ama annemlerin bana değer vermediğini düşünüyorum. Çünkü herşe içşn çok para nasıl bırca gircez diyorlar. Annem çalışıyo babam da emekli.

Ben ne düşüneyim şimdi nişanlımda askerde düğünden 2 ay önce gelicek. Eşya düğün konusunda siz neler yaptınız bana akıl verin karışık yazmış olabilirim okunyanlardan özür dilerim.

Biz her şeyi kendimiz yaptık

Kendi ailem 1 bilezik taktı eşimin ailesi de 2 :)

Hiç sıkıntı çıkmadı çoook teşekkür ederim ne gerek vardı çok sagolun dedim

0 beklenti yüzde 100 mutluluk

Biz her şeyi kendimiz yaptık

Kendi ailem 1 bilezik taktı eşimin ailesi de 2 :)

Hiç sıkıntı çıkmadı çoook teşekkür ederim ne gerek vardı çok sagolun dedim

0 beklenti yüzde 100 mutluluk
Dogru. Aileler arasında esya falan filan konuslması da yanlıs oldu aslında olmaması gerekırdı:KK43:

I istanbulaydin

Özellikle kız anneleri için söylüyorum. Etrafımda çok gördüm. Kızlari belli bir yaşa geldiğinde "evlen, yaşın geçiyor" diye kızlarının başının etini yediler. Kızlar evlenmeye karar verince, ayni sizin anneniz gibi yardım konusunda geri çekildiler. Ben bunu kabul etmiyorum. Çocuk yapıyorlarsa, aileler o çocuklarından ömür boyu mesüldur. Zor zamanlarında, güçlerinin yettiği kadar destek olmak zorundadırlar (burada, kendini bilmez, har vurup harman savuran evlatları hariç tutuyorum). Bu, anne babanın sorumluluğudur. Bu sorumluluğu taşıyamayan, anne baba olmasin bi zahmet.
Sizin de, nişanlınızın da ailesi size destek olmalı. Olduğu kadarını siz yaparsınız, olduğu kadarını onlar yaparlar. Destek olurken de "ah borca girdik, vah nasıl ödeyeceğiz " gibi duygu sömürüsü yapmamalı. Her istediğiniz tabi ki olamaz. Ama güçleri yettikçe zor zamanlarında çocuklarına destek olmalılar. Aynı şekilde çocuklar da ailelerine zor zamanlarında yardımcı olmalılar.. Aile icindekiler birbirlerine destek olmadıkça, kim destek olacak?

Bizde adet şöyle....

Babam bana 31 gr 3 burgu bilezik taktı. Yatak odamı aldı. Perdeler dahil.

Buzdolabı ve küçük mutfak aletlerimi aldı.

Oturma odası, mutfak, bir de yatak odası halılarımı aldı.

Kına salonunu da biz tuttuk.

Babam 7 çocuk okuttu ama evlenme olayında kenara çekilmedi.

Hatta abilerime düğün dernek harici sıfır daire verdi.

Sizinkiler de ne pintiymiş evladına karşı. Bence haklısın ama sizinkiler biraz paragöz galiba.

Az çok deme bir işe gir çalış, ille de aklımda kalacak aman şunum da olsun diyorsan düğünü ertelet. Öyle takıntıların yoksa eğer, karşı taraftan hicbir şey talep etme ki senin tarafın için sunu da yapamadılar diyemesinler. İnsan illa ki en iyisi olsun ister ama görüyorum ki şu an senin öyle bir lüksün yok aman boşver yemek takımın 100 parça değil de 60 parça olsun, çift değil tek olsun. X marka olmasın da z olsun ileride daha iyisini alırsın. Ankastre setin olmasın da börekçi fırının olsun. Elin bollasinca en güzelini alırsın. Nevresimlerin pikelerin 5 er takım değil 2 şer takım olsun. Ne bileyim benimki de buna benzer bir durumdu aynen böyle yaptım inan Allah yardım ediyor. Bulasik makinemi düğüne yakın kampanyali almıştım beş ay ötelemeli taksitliydi mesela, düğünden beş ay sonra ödemeye başlamıştık ilaç gibi gelmişti. Sıfır beklentin olursa üzülmemis olursun.

Biz de aileler teklif etmesine ragmen herseyi kendimiz aldik.Herseyi derken baslangicta iki koltuk , bir yatak ve bir kac kap kacakti
Sonra ben zaman icinde herseyi tamamladim
Simdi evlenenler yatak.odasi takimi , salon yemek takimi vs herseyi bir anda istiyorlar .Zaman icinde gucunuzun yettirebildigini alin , ufak ufak tamamlarsiniz .Zaten ne kadar az esya o kadar guzel

Ha bir de senden iyi durumdaki örneklere bakarsan hep eksik kalacağını düşüneceksin, yapma. A dan z ye yapmak zorunda değiller, yapamayadabilirler hayat gerçekten zor. Tamam söyledikleri hoş olmamış belki ama anne baban sonuçta hayatta hiç kimse seni onlar kadar sevip önemsemeyecek bunu da unutma.

Herkese merhaba klişe olabilir ama ilk defa konu açıyorum. Benim derdim ailemin bana düğün zamanı pek fazla yardım etmek istememesi.Ben bu durumda ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.

Düğün yeri baktık en uygun olanı seçtik ama nasıl ödücez diyip duruyorlar sürekli bu benim canımı çok sıkıyo ben fazlalıkmışım gibi hissediyorum.

Sonra bilezik mevzusu oldu annemler erkek tarafından istiyolar ama kendilerine gelince durumumuz yok diyorlar bu da ayrı bi ironi.

Ben tazminat almıştım çıktığım iş yerinden annem "onu kullanırsın insanlr kredi çekip evleniyor biz seni okuttuk " diyor.

Hep başkaları çalışınca şöyle yaptı ailesine diyo ben 3 senedir istanbulda yalnız calıştım bir kere bile para istemedim zaten kıt kanaat geçindim benden para gelmediği için arada söylenir annem.Haklı olabilir ama gönderemedim.

Sonra bugün yine konuşurken annem "biz düğün yerini veririz istanbula gelip gitme karşılarız bilezik takarız "dedi. Bende "nişanlımın taktığı gibi bilezik sanırım " dedim sadece öğrenmek için.Annem de "sen bizden ne koparsam kardır diye mi bakıyosun " dedi ve ben buna çok üZüldüm bu zamana kadar böyle bişeyi hiç düşünmedim bile su an işssizm ve onlarla kalıyorum bunu söylemesi beni çok kırdı fazlalıkmışım gibi hissediyorum.

Kuzenim evlendi geçen sene ve teyzemler ona yatak odası da aldılar bilezikte yaptılar ama annemlerin bana değer vermediğini düşünüyorum. Çünkü herşe içşn çok para nasıl bırca gircez diyorlar. Annem çalışıyo babam da emekli.

Ben ne düşüneyim şimdi nişanlımda askerde düğünden 2 ay önce gelicek. Eşya düğün konusunda siz neler yaptınız bana akıl verin karışık yazmış olabilirim okunyanlardan özür dilerim.

Bence de ailen yapacağını yapmış bende lisans okudum ama işsiz kalmadım mağaza market part time dönemsel işçilik utanmadım her işi yaptım. Sonra meyvelerini aldım fazlasıyla aldım tabi. Bunlar cv de çok önemli. Benim eşimden önce ben başladım çalışmaya o askere gitti ailesi çok fakirdi herşeyi kendimiz yaptık. Benim ailemin durumu iyiydi ama biz kabul etmedik. Ev mükemmel olacak her eşyan olacak diye birşey yok. Zamanla hepsi olur. İnsan sevdiği ile olunca gerisi her türlü halloluyor. Çünkü işsizlik ve düşünüp durmak daha çok yıpratıyor. Halıya paran yetmiyor mu kilim al. Düğüne paran yetmiyorsa sadece nikah yap. Zaten artık oyunlu düğün yapan mi kaldı. Önemli olan bir yuvaya girebilmek gerisi teferruat. Hepsi unutuluyor ama insanın sevdiği ile geçen 1 dakikanın hatırı kalıyor. Seviyorsanız hemen evlenin gerisini de idare etmeyi öğrenin bence.

Düğüne dair aklına ne gelirse a'dan z'ye eşimle birlikte yaptık onca borca girdik bir iki sene borç ödeyeceğiz ama altında kalkıcaz inşallah, benim ailemin harcayacağı yerleri yokken ellerinde para varken durumumuz yok deyip çekildi kenara, zaten rızalari da yoktu iyi dedim minnet etmedim şimdi yuvamda huzurlu mutlu şekilde oturuyorum. Maddi anlamda güçlü olduğunuz vakitte evlenin derim ben, gerekirse bir sene beklenir ancak daha rahat şekilde evlenilir. Ben her şeyin uygununu aldım, bütçeye göre hareket ettim öyle de yapabilirsiniz. Ailenin desteği olması güzel bir şey ama her şey demek de değil, bu kadar takmayın Allah yardim eder insallah
Evlendiniz mi siz
Allah hayırlı etsin

Bizde adet şöyle....

Babam bana 31 gr 3 burgu bilezik taktı. Yatak odamı aldı. Perdeler dahil.

Buzdolabı ve küçük mutfak aletlerimi aldı.

Oturma odası, mutfak, bir de yatak odası halılarımı aldı.

Kına salonunu da biz tuttuk.

Babam 7 çocuk okuttu ama evlenme olayında kenara çekilmedi.

Hatta abilerime düğün dernek harici sıfır daire verdi.

Sizinkiler de ne pintiymiş evladına karşı. Bence haklısın ama sizinkiler biraz paragöz galiba.

Size daire yok sanirim

Ben evliliğe karar verdiğim de ceyizimde 1 iğne yoktu girdim bir avm ye ceyizimı dizdim çalıştığım süre boyunca ödedim hepsini ailem sadece kına yerini ve bilezik taktılar takmasalardi niye takmiyorsunuz demezdim sonrasında eşimle eşyalar için düğün seti aldık mobilya onla kurduk evimizi evlendik den sonra o evi geçirdirdi ben borçları ödedim.
Evleniyorsunuz diye ailenize çok yüklenmeyin

.Ben zaten herşeyi onlardan beklemiyorum nişanımı da kendim yaptım ama anne baba olatak arkamda olmalarını hissetmek istedi sadece hepsi bu yoksa ben merhametsiz biri değilim tabi ki herşeyi onlara aldırmıycam. Nişanlımla birlikte yapıcaz . Bayramda nişanlımlar burdayken bile alınma ama annenler sana çok yardım edicek gibi durmuyo dedi. Bende öyle olmaz diyorum belli etmemeye çalışarak beni üzen nokta bu yanımda olmalarını istiyorum sadece.

Nişanlınin doldursuna gelme. İyi niyetli söylememiş. Sırf öyle söyledi diye sırf mahcup olmamak için ailen yardım etsinler istiyorsun sanırım

Bu arada erkek tarafi düğünü ve gelinliği yapar. Bunları erkek tarafının ailesi yapıyor mu ki siz annenizin takacağı altın konusunda endiseleniyorsunuz

Sizin bu hikayeniz oldukça tuhaf. Hem çalıştınız hem de ailenize para göndermesenize rağmen para biriktiremediniz. Düğün yerini erkek tarafı karşılar. Eş asayı askerde eşin maddi katkısı Yok ama aileye O da bu da diyip duruyorsunuz. Valla ben sizde bencillik ve suistimal gördüm. Paranız Yok eşin katkısı Yok aile şunu da almadı bunu da almadı diyorsunuz. Evlenmektense acaba önce iş mi bulsanız. Çünkü bu sefer evlendik bize yardım etmiyorlar diye söyleneceksiniz.

Sizin bu hikayeniz oldukça tuhaf. Hem çalıştınız hem de ailenize para göndermesenize rağmen para biriktiremediniz. Düğün yerini erkek tarafı karşılar. Eş asayı askerde eşin maddi katkısı Yok ama aileye O da bu da diyip duruyorsunuz. Valla ben sizde bencillik ve suistimal gördüm. Paranız Yok eşin katkısı Yok aile şunu da almadı bunu da almadı diyorsunuz. Evlenmektense acaba önce iş mi bulsanız. Çünkü bu sefer evlendik bize yardım etmiyorlar diye söyleneceksiniz.

Bence nişanlısı yönlendiriyor konu sahibini farkında değil.

Ben senin kırıldığın mevzuyu anladım.Sana kendini fazlalık hissettirdiklerinden kızıyorsun.Tavırları canını sıkan.
Burda ailen yapmak zorunda değil diyenlere bakma sen.Evet yetişkin bir insana düğün yapma eşya alma zorunlulukları yok ama bunu sürekli başa kakmayada gerek yok.
Burda yazılan seni okuttu para harcadı cümlelerinede ben ayar oluyorum.Doğmak bizim seçimimiz değil.Anne baba olarak beni dünyaya getiriyorlarsa bi zahmet bakıp okutacaklar ve bunu sürekli bana nimetmis gibi önüme sunmayacaklar..
Bizde durum farklı işliyor.Benim annem babam bana yatak odamı aldılar baştan aşağı.Fırın ocak davlumbaz ve bulaşık makinamı aldılar.Ceyizim dört dörtlüktü.Allah razı olsun onlardan.En önemliside bana bunları yaparken en ufak bir imada bile bulunmadılar.Ben çalışıyordum ama kendime aldıklarımın parasını bile bana geri verdiler sen kendin için biriktir bu bizim görevimiz diye.Durumun olmaz yapamazsın ama evladınada sürekli fazlalıkmış gibi hissettirmezsin.Ayrıca senin yapamadığın şeyleride erkek tarafından talep etmezsin.Onlarda insan ve senle aynı hayat şartlarında yaşamaya çalışıyorlar..Benden sana tavsiye bu ailenle senin aranda nişanlına bu konuda söz hakkı tanıma.Şimdiden kendinde bu cesareti bulan adam evlenince neler ser kimbilir..

X