- 2 Şubat 2015
- 14.625
- 62.309
-
- Konu Sahibi istanbulaydin
Herkese merhaba klişe olabilir ama ilk defa konu açıyorum. Benim derdim ailemin bana düğün zamanı pek fazla yardım etmek istememesi.Ben bu durumda ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.
Düğün yeri baktık en uygun olanı seçtik ama nasıl ödücez diyip duruyorlar sürekli bu benim canımı çok sıkıyo ben fazlalıkmışım gibi hissediyorum.
Sonra bilezik mevzusu oldu annemler erkek tarafından istiyolar ama kendilerine gelince durumumuz yok diyorlar bu da ayrı bi ironi.
Ben tazminat almıştım çıktığım iş yerinden annem "onu kullanırsın insanlr kredi çekip evleniyor biz seni okuttuk " diyor.
Hep başkaları çalışınca şöyle yaptı ailesine diyo ben 3 senedir istanbulda yalnız calıştım bir kere bile para istemedim zaten kıt kanaat geçindim benden para gelmediği için arada söylenir annem.Haklı olabilir ama gönderemedim.
Sonra bugün yine konuşurken annem "biz düğün yerini veririz istanbula gelip gitme karşılarız bilezik takarız "dedi. Bende "nişanlımın taktığı gibi bilezik sanırım " dedim sadece öğrenmek için.Annem de "sen bizden ne koparsam kardır diye mi bakıyosun " dedi ve ben buna çok üZüldüm bu zamana kadar böyle bişeyi hiç düşünmedim bile su an işssizm ve onlarla kalıyorum bunu söylemesi beni çok kırdı fazlalıkmışım gibi hissediyorum.
Kuzenim evlendi geçen sene ve teyzemler ona yatak odası da aldılar bilezikte yaptılar ama annemlerin bana değer vermediğini düşünüyorum. Çünkü herşe içşn çok para nasıl bırca gircez diyorlar. Annem çalışıyo babam da emekli.
Ben ne düşüneyim şimdi nişanlımda askerde düğünden 2 ay önce gelicek. Eşya düğün konusunda siz neler yaptınız bana akıl verin karışık yazmış olabilirim okunyanlardan özür dilerim.
Dogru. Aileler arasında esya falan filan konuslması da yanlıs oldu aslında olmaması gerekırdıBiz her şeyi kendimiz yaptık
Kendi ailem 1 bilezik taktı eşimin ailesi de 2 :)
Hiç sıkıntı çıkmadı çoook teşekkür ederim ne gerek vardı çok sagolun dedim
0 beklenti yüzde 100 mutluluk
Dogru. Aileler arasında esya falan filan konuslması da yanlıs oldu aslında olmaması gerekırdı
Ailen de haklı. Büyütüyorlar, okutuyorlar. E düğünü ev eşyasını da onlar almasın bir zahmet. Bu yaştan sonra borca girmek istemiyor belli ki. Haklı da.
Herkese merhaba klişe olabilir ama ilk defa konu açıyorum. Benim derdim ailemin bana düğün zamanı pek fazla yardım etmek istememesi.Ben bu durumda ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.
Düğün yeri baktık en uygun olanı seçtik ama nasıl ödücez diyip duruyorlar sürekli bu benim canımı çok sıkıyo ben fazlalıkmışım gibi hissediyorum.
Sonra bilezik mevzusu oldu annemler erkek tarafından istiyolar ama kendilerine gelince durumumuz yok diyorlar bu da ayrı bi ironi.
Ben tazminat almıştım çıktığım iş yerinden annem "onu kullanırsın insanlr kredi çekip evleniyor biz seni okuttuk " diyor.
Hep başkaları çalışınca şöyle yaptı ailesine diyo ben 3 senedir istanbulda yalnız calıştım bir kere bile para istemedim zaten kıt kanaat geçindim benden para gelmediği için arada söylenir annem.Haklı olabilir ama gönderemedim.
Sonra bugün yine konuşurken annem "biz düğün yerini veririz istanbula gelip gitme karşılarız bilezik takarız "dedi. Bende "nişanlımın taktığı gibi bilezik sanırım " dedim sadece öğrenmek için.Annem de "sen bizden ne koparsam kardır diye mi bakıyosun " dedi ve ben buna çok üZüldüm bu zamana kadar böyle bişeyi hiç düşünmedim bile su an işssizm ve onlarla kalıyorum bunu söylemesi beni çok kırdı fazlalıkmışım gibi hissediyorum.
Kuzenim evlendi geçen sene ve teyzemler ona yatak odası da aldılar bilezikte yaptılar ama annemlerin bana değer vermediğini düşünüyorum. Çünkü herşe içşn çok para nasıl bırca gircez diyorlar. Annem çalışıyo babam da emekli.
Ben ne düşüneyim şimdi nişanlımda askerde düğünden 2 ay önce gelicek. Eşya düğün konusunda siz neler yaptınız bana akıl verin karışık yazmış olabilirim okunyanlardan özür dilerim.
Evlendiniz mi sizDüğüne dair aklına ne gelirse a'dan z'ye eşimle birlikte yaptık onca borca girdik bir iki sene borç ödeyeceğiz ama altında kalkıcaz inşallah, benim ailemin harcayacağı yerleri yokken ellerinde para varken durumumuz yok deyip çekildi kenara, zaten rızalari da yoktu iyi dedim minnet etmedim şimdi yuvamda huzurlu mutlu şekilde oturuyorum. Maddi anlamda güçlü olduğunuz vakitte evlenin derim ben, gerekirse bir sene beklenir ancak daha rahat şekilde evlenilir. Ben her şeyin uygununu aldım, bütçeye göre hareket ettim öyle de yapabilirsiniz. Ailenin desteği olması güzel bir şey ama her şey demek de değil, bu kadar takmayın Allah yardim eder insallah
Bizde adet şöyle....
Babam bana 31 gr 3 burgu bilezik taktı. Yatak odamı aldı. Perdeler dahil.
Buzdolabı ve küçük mutfak aletlerimi aldı.
Oturma odası, mutfak, bir de yatak odası halılarımı aldı.
Kına salonunu da biz tuttuk.
Babam 7 çocuk okuttu ama evlenme olayında kenara çekilmedi.
Hatta abilerime düğün dernek harici sıfır daire verdi.
Sizinkiler de ne pintiymiş evladına karşı. Bence haklısın ama sizinkiler biraz paragöz galiba.
.Ben zaten herşeyi onlardan beklemiyorum nişanımı da kendim yaptım ama anne baba olatak arkamda olmalarını hissetmek istedi sadece hepsi bu yoksa ben merhametsiz biri değilim tabi ki herşeyi onlara aldırmıycam. Nişanlımla birlikte yapıcaz . Bayramda nişanlımlar burdayken bile alınma ama annenler sana çok yardım edicek gibi durmuyo dedi. Bende öyle olmaz diyorum belli etmemeye çalışarak beni üzen nokta bu yanımda olmalarını istiyorum sadece.
Sizin bu hikayeniz oldukça tuhaf. Hem çalıştınız hem de ailenize para göndermesenize rağmen para biriktiremediniz. Düğün yerini erkek tarafı karşılar. Eş asayı askerde eşin maddi katkısı Yok ama aileye O da bu da diyip duruyorsunuz. Valla ben sizde bencillik ve suistimal gördüm. Paranız Yok eşin katkısı Yok aile şunu da almadı bunu da almadı diyorsunuz. Evlenmektense acaba önce iş mi bulsanız. Çünkü bu sefer evlendik bize yardım etmiyorlar diye söyleneceksiniz.