- 17 Eylül 2017
- 32
- 1
- 1
- 34
- Konu Sahibi istanbulaydin
-
Bir iş bulmaya çalışın ve eşyalarınızı kendiniz yapmaya çalışın bende aynı durumdaydim ücretli Öğr lik yaptım bir taraftan ceyiz aldim bir tarafan ogrenim odedim en son cok sıkıstım da ailem sadece kina yerinin kirasini odediler oda benim zorumla çünkü bir kurusum kalmamıştı en azından dilim uzun ne benim ailem ne esimin alilesinin bir yardımını görmedik o yüzden eşyalarımi alırken kimseyi karistirmadin herseyimi esim ve kendi zevkime göre dosedim ve aldim sizde öyle yapın is bulmaya çalışın daha yedi ay varmış zaten düğüne
Rabbim ev alana ve evlenene yardım eder ...strese girme bende öyleydim ben birikmiş param yok hiç ceyizim yoktu altı ayda hepsini aldım dugunden sonra bile taksit ödedim bir yıl sadece kullanacağınız eşyaları alın pahalliya kacmayin mobilya tahta alınır hersekilde ama beyaz eşyalarınızı iyi alın ..Rabbim yar ve yardımcınız olsunHaklısınız iş arıyorum gerçekten hiç bir yerden geri dönüş alamıyorum şimdi nişanlımda askerde ve o da su an maas alamıyor o yuzden cok streslıyım her gun nasıl olucak diye düşünüyorum
Herkese merhaba klişe olabilir ama ilk defa konu açıyorum. Benim derdim ailemin bana düğün zamanı pek fazla yardım etmek istememesi.Ben bu durumda ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım bilmiyorum.
Düğün yeri baktık en uygun olanı seçtik ama nasıl ödücez diyip duruyorlar sürekli bu benim canımı çok sıkıyo ben fazlalıkmışım gibi hissediyorum.
Sonra bilezik mevzusu oldu annemler erkek tarafından istiyolar ama kendilerine gelince durumumuz yok diyorlar bu da ayrı bi ironi.
Ben tazminat almıştım çıktığım iş yerinden annem "onu kullanırsın insanlr kredi çekip evleniyor biz seni okuttuk " diyor.
Hep başkaları çalışınca şöyle yaptı ailesine diyo ben 3 senedir istanbulda yalnız calıştım bir kere bile para istemedim zaten kıt kanaat geçindim benden para gelmediği için arada söylenir annem.Haklı olabilir ama gönderemedim.
Sonra bugün yine konuşurken annem "biz düğün yerini veririz istanbula gelip gitme karşılarız bilezik takarız "dedi. Bende "nişanlımın taktığı gibi bilezik sanırım " dedim sadece öğrenmek için.Annem de "sen bizden ne koparsam kardır diye mi bakıyosun " dedi ve ben buna çok üZüldüm bu zamana kadar böyle bişeyi hiç düşünmedim bile su an işssizm ve onlarla kalıyorum bunu söylemesi beni çok kırdı fazlalıkmışım gibi hissediyorum.
Kuzenim evlendi geçen sene ve teyzemler ona yatak odası da aldılar bilezikte yaptılar ama annemlerin bana değer vermediğini düşünüyorum. Çünkü herşe içşn çok para nasıl bırca gircez diyorlar. Annem çalışıyo babam da emekli.
Ben ne düşüneyim şimdi nişanlımda askerde düğünden 2 ay önce gelicek. Eşya düğün konusunda siz neler yaptınız bana akıl verin karışık yazmış olabilirim okunyanlardan özür dilerim.
İstanbulaydın..
Aileniz okutmuş büyütmüş..
Allah bilir ne zorluklar çektiler bu süreçlerde.
Çocuk okutmak hele üniversite .. O kadar kolaymı..
Kaç yaşına gelmişşin istanbul gibi yerde 3 yıl çalışıp kalmışşın..
Hiç mi paran kalmadı bi ufakta olsa ailene gönderseydin şindi yüzün olurdu..
O üç yıl içinde hiç mi fuzuli harcama yapmadın?? Yıllarca emek vermiş insanlar ki annen de halen çalışıyormuş..
Şimdi de evde oturuyorum diyorsun iş yok diyorsun..
Annen afedersin eşşek mi bu yaşlı halinde çalışıyor.
Neymiş nişanlısı şöyle demiş böyle demiş..
Daha bugunden senin annene babana güvenerek yatağa girilecekse girilmesin ..
O adam olsun kendisi karşılasın sende hayırlı bi evlat olup, bu süreçte ne iş olsa yaparım mantığıyla bi yere girip paranı kazanmaya bak..
Bu yaşa gelipte o bunu yapsın bu şunu yapsın bende , çıkar oynarım ailem bende sonra borclara kalsın vb diye düşünme..
Gerekirse geç evlen ama nişanlında sağlam bi adama benzemiyor umarım ilerde başka türlü konular açmassın..
Allah ailene sabır sanada akıl ve merhamet versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?