ilkokula başlama yaşı ay ile belirleniyor. 1 ayın bile önemi var yani bu konuda69 ay nedir Allah askina
Hayır rapora gerek yok dilekçe ile erteleyebilirsiniz.İşte aradıgım konu sonunda acılmıs. Eylul de 66 aylık olacak oglum var. Rapor vs almam gerekiyor mu ?
Yok almanız gerekmeyecekİşte aradıgım konu sonunda acılmıs. Eylul de 66 aylık olacak oglum var. Rapor vs almam gerekiyor mu ?
Hayır rapora gerek yok dilekçe ile erteleyebilirsiniz.
Sanırım bu konuda bilginiz yok. Çocukların okula kayıtları yapılırken yıl değil ay baz alınır.yani, 69 ay diyecegine 5 bucuk yasinda de....bu nedir ya
Evet okula dilekçe yazmanız zorunlu yoksa 1. Sınıfa kaydı yapılır. Dilekçe yazdıktan sonra anasınıfına gönderebilirsiniz.Dilekçe yazılması zorunlu mu ben bu sene de anasınıfına gondermek istiyorum.
Canim oncelikle sunu belirteyim benim kizimda 65 aylik basladi okula..zaten yasitlarindan uzun ve kendine guveni olan bi kizdi.. ilk donemler ilk 1 2 yil fark etmiyor.. aeadan biraz zaman gecince erken giden cocuk daha oyun caginda oldugu icin okuldan sıkılabiliyor.. ve sinifta kendinden 1 yas buyuk diger ogrencilerle arasindaki fark gercekten belli oluyor onlarin derse adapte olmalari ve dersi kavramalari daha kolay oldu.. bunu belirtmek istedim.. tabiki son karar senin ama bence 1 senw daha anasinifina gitsin.....Merhaba arkadaşlar kafamı meşgul eden bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Anne olarak öğretmen olarak dışarıdan bir göz olarak değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Ben matematik öğretmeniyim. Hep daha büyük yaş gruplarıyla beraber olduğum için ilkokula başlama yaşı hakkında net bir karar veremedim.
Kızım aralık 2012 doğumlu yani eylül itibariyle 69 aylık olacak. Dilekçeyle anasınıfına gönderme hakkım var. Bu yıl anaokuluna devam etti. Seneye de gönderirsem 2 yıl gitmiş olacak.
2 yıl gitmesi benim için sorun değil sorun olan kısım şu: kızım okuma ve yazmayı öğrendi. Gayet akıcı bir şekilde kitap okuyor. Matematiği gayet iyi. Okuldaki öğretmen arkadaşlarım kızımın hazır olduğunu, 1 yıl daha beklemesinin onu sıkacağını savunuyorlar.
1 yıl daha beklersen 81 aylık olacak. Boyu da yaşıtlarına göre uzun. Kafam o kadar karışık ki anlatamam. ilk yıllarda sorun yaşamayıp iş soyut işlemlere dayanınca sıkıntı yaşar mıyız?
Bu durumu yaşayan veli, öğretmen var mi aramızda? Göndereyim mi bekleyeyim mi?
Öğretmenim bizim okuma yazma konusunda hiçbir yönlendirmemiz olmadı. Kendi kendine öğrendi diyebilirim.69 ay çok küçük bir yaş değil gidebilir el kasları da zaten gelişmiştir.Okuma-yazmayı,sayıları örüntüleri de öğrendiğine göre yaşıtlarından alt seviyede kalmayacak demekki ki zâten 72 ilen 69 ay Arasında pek fark yok.Ben sınıf öğretmeniyim esas Kafamı karıştıran bu çocuğun 1.sınıfta nasıl sıkılmadan durabileceği.Ben kısmetse çocuğumun herşeyi okulda zamanı gelince akranlarıyla öğrenmesini tercih ederim.Sınıfta ayrı bir ilgi gerekecektir
Ama çok klasik bir cümle söyleyeyim size “her çocuğun gelişimi bir değil” O bir tavaiye, ortalama belirtilmiş. Çocuk şuan zaten yaşıtlarından ileride. 1 sene daha beklemek daha ileri atacak onu ve daha ilk okul tecrübesinde sıkıntı yaşayacak. Mutlaka verin benceAynı yaştaki arkadaşları genelde anasınıfına devam edecek. Okuduğum kaynaklarda da 72 ayı bitirmesi tavsiye ediliyor. O bir kaç ay beni tereddütte bıraktı
Farklı bakış acılarını görmek için konuyu açtım zaten. Çok teşekkür ederimCanim oncelikle sunu belirteyim benim kizimda 65 aylik basladi okula..zaten yasitlarindan uzun ve kendine guveni olan bi kizdi.. ilk donemler ilk 1 2 yil fark etmiyor.. aeadan biraz zaman gecince erken giden cocuk daha oyun caginda oldugu icin okuldan sıkılabiliyor.. ve sinifta kendinden 1 yas buyuk diger ogrencilerle arasindaki fark gercekten belli oluyor onlarin derse adapte olmalari ve dersi kavramalari daha kolay oldu.. bunu belirtmek istedim.. tabiki son karar senin ama bence 1 senw daha anasinifina gitsin.....
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bireysel farklılıklar belirleyici bu konudaAma çok klasik bir cümle söyleyeyim size “her çocuğun gelişimi bir değil” O bir tavaiye, ortalama belirtilmiş. Çocuk şuan zaten yaşıtlarından ileride. 1 sene daha beklemek daha ileri atacak onu ve daha ilk okul tecrübesinde sıkıntı yaşayacak. Mutlaka verin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?