69 ay 1. Sınıf kararsızlığı

Benim dönemimde ben 58 aylıktım başladığımda. Yalvar yakar kaydettirmişlerdi annemler beni. Hiç sorun yaşamadım. Sizin çocuğunuz okuma yazma biliyor birde, daha çok bekletirseniz 1. sınıfı sıkılarak geçecek. Neden göndermek konusunda tereddütlü olduğunuzu anlayamadım.

Benim büyük kızım da aynı durumdaydı. Okuma yazmayı öğrendiği için gönderdim, sorun olmadı. Çalışan annelerin çocukları üç yaşında başlayınca kreşe, üç yıldan fazla gitmek istemiyorlar ve çok sıkılıyorlar. Özellikle okuma yazmayı öğrenmiş bir çocuğu yeniden anaokuluna göndermek büyük hata olabilir.
Kesinlikle çocuk kes yapıştır yapmaktan bıktı artık. Son zamanlarda anaokulundan da sıkıldığını gözlemledim.

Sınıf öğretmeniyim. Bu sene 1. Sınıf okuttum. Çocuğunuz zaten okuma yazma biliyormuş. Küçük kas becerileri de gelişmiş. Acilen 1. Sınıfa yazdırın. Bu yıl okuldan sıkılacağını göreceksiniz. Ben zaten okuma yazma biliyorum havasında olacak. Bir de seneye kalırsa düşünemiyorum bile.
Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Peki öğretmenim 4. ve sonraki sınıflarda dikkatini toplayamama gibi bir sorun yaşar mıyız? Bir öğretmen arkadaşım şimdi zorlanmaz ama sonra dikkat ve odaklanmada sorun yaşayabilir dedi. Bulmuşken sorayım

Benim dönemimde ben 58 aylıktım başladığımda. Yalvar yakar kaydettirmişlerdi annemler beni. Hiç sorun yaşamadım. Sizin çocuğunuz okuma yazma biliyor birde, daha çok bekletirseniz 1. sınıfı sıkılarak geçecek. Neden göndermek konusunda tereddütlü olduğunuzu anlayamadım.
Aynı yaştaki arkadaşları genelde anasınıfına devam edecek. Okuduğum kaynaklarda da 72 ayı bitirmesi tavsiye ediliyor. O bir kaç ay beni tereddütte bıraktı

Bende ogretmenin.Çocugunuzu bencede 1.sinifa yollamalisiniz hazirbulunusluk düzeyi iyi hem.yegenimde ayni durumdaydi 5 yasinda verdi ablam..simdi 4.sinifa gecti durumu cok iyi
Çok şanslıyım tüm öğretmenler burada evet hazır bence de 1 yıl onu çok sıkabilir

Benim kızım da 2013 Nisan sonu doğumlu 1.5 dönem anasınıfına gitti.
Benim ve öğretmenlerin gözlemi gayet hazır Bu yıl 1. Sınıfa başlayacak, bir dönem daha anasınıfı sıkıcı olacaktır

Benim kızım da 2013 Nisan sonu doğumlu 1.5 dönem anasınıfına gitti.
Benim ve öğretmenlerin gözlemi gayet hazır Bu yıl 1. Sınıfa başlayacak, bir dönem daha anasınıfı sıkıcı olacaktır
Ooo bizden de küçükmüş sizin kızınız. Maşallah.

Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Peki öğretmenim 4. ve sonraki sınıflarda dikkatini toplayamama gibi bir sorun yaşar mıyız? Bir öğretmen arkadaşım şimdi zorlanmaz ama sonra dikkat ve odaklanmada sorun yaşayabilir dedi. Bulmuşken sorayım
Böyle bir sorunu neden yaşasın ki? Tabi böyle bir ihtimal var ama neye dayanarak sordunuz onu anlamadım. Çocuğunuz anladığım kadarıyla zeki bir çocuğa benziyor. Okula başlamadan okuma yazma öğrenmiş. Müdredat birden ağırlaşmıyor zaten aşamalı ilerliyor. 1 sınıfta sadece ritmik saymalar toplama çıkarma var. Onlar da eldesiz somut her çocuğun anlayacağı şekilde. Siz biraz evham yaptınız sanırım korkmayın yazdırın çocuğunuzu okula. Başarılar dilerim şimdiden :KK52:

69 ay cok kucuk sayilmaz yazdirilabilir. Zaten rapor almaniz gerekiyor dilekce ile ertelenemiyor.
Yasi buyuk olup soyut islemlerde sorun yasayan da var cok dert etmeyin.
Ayrica su okuma yazma bilenin sikilmasi olayini anlamiyorum. Bende 2 tane vardi sikilmak gibi bir seyle hic karsilasmadik. Sadece sayilar toplama cikarma falan yok gayet problemler, oruntuler, sekiller falan da var. Dil bilgisi kurallari da ogretiliyor ayrica yani 1. sinifi cok basitmis gibi dusunmeyin. Ders calisma disiplini gibi cok onemli seyler de bu sene kazaniliyor.

Kızınız hazır bence küçük kas gelişimi de iyi sanırım. Cinsiyeti kız olduğu için gönderin diyorum. Eğer erkek olsaydı gönderin demezdim. Bu arada ortaokul ögretmeniyim. 5.sınıfta fark bariz görünüyor yaşı küçük olanlarda.

Beklemenizin sebebi nedir anlayamadım .. sınıfın ablası olmasını istemiyorsanız şimdi yollayın .. zira kızınızın anasınıftan alacağı pek bir şeyi kalmamış gibi .. kendi heveslimi birinci sınıf için onu gözlemleyip kaydını yaptırın .. çok beklerse okuldan soğuma ihtimali var ..

Böyle bir sorunu neden yaşasın ki? Tabi böyle bir ihtimal var ama neye dayanarak sordunuz onu anlamadım. Çocuğunuz anladığım kadarıyla zeki bir çocuğa benziyor. Okula başlamadan okuma yazma öğrenmiş. Müdredat birden ağırlaşmıyor zaten aşamalı ilerliyor. 1 sınıfta sadece ritmik saymalar toplama çıkarma var. Onlar da eldesiz somut her çocuğun anlayacağı şekilde. Siz biraz evham yaptınız sanırım korkmayın yazdırın çocuğunuzu okula. Başarılar dilerim şimdiden :KK52:
Kesinlikle çok evhamlıyım. Konuştuğum bazı meslektaşlarım şimdi olmasa bile zaman içinde bazı sorunlar olabilir dedi bu beni korkuttu

Kızınız hazır bence küçük kas gelişimi de iyi sanırım. Cinsiyeti kız olduğu için gönderin diyorum. Eğer erkek olsaydı gönderin demezdim. Bu arada ortaokul ögretmeniyim. 5.sınıfta fark bariz görünüyor yaşı küçük olanlarda.
Evet erkekler de cok daha bariz bu fark

Beklemenizin sebebi nedir anlayamadım .. sınıfın ablası olmasını istemiyorsanız şimdi yollayın .. zira kızınızın anasınıftan alacağı pek bir şeyi kalmamış gibi .. kendi heveslimi birinci sınıf için onu gözlemleyip kaydını yaptırın .. çok beklerse okuldan soğuma ihtimali var ..
O arkadaşlarından ayrılmak istemiyor zaten o çok hevesli bu konuda

Kesinlikle çok evhamlıyım. Konuştuğum bazı meslektaşlarım şimdi olmasa bile zaman içinde bazı sorunlar olabilir dedi bu beni korkuttu
Rahat olun. Başarının çocuğunuzun yaşıyla ilgisi yok. Hazırbulunuşluluğu, zeka gelişimi, kapasitesi, azmi ve ailenin ilgisiyle alakalı bir şey. Ben sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

X