Sınıfında lider özelliği taşıdığını , akranlariyla ve ogretmeniyle iliskilerini gözlemliyorum aslında ama bu hep devam eder mi bilmiyorumOkuma yazma öğrenmesi , matematik yapması öğretim için yeterli olabilir.
Ama eğitim bir bütündür.
Sosyal zeka , uyum , kültür ...
Bir yıl daha beklemeli.
Not : Öğretmenim.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
69 ay 1. Sınıf kararsızlığı
- Konu Sahibi yavsan
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ben de buna karar veremiyorum aslındaGecen yil eylulde 67 aylik kizimi, cok akici okuyup yazabilmesine ve matematikte ileri seviyede olmasina ragmen ikokula gondermedim.
Sınıfında kendisinden 1-1.5 yas buyuk buyuk cocuklarla arkadaslik etmekte de ilerde onlarla rekabette de (hem sosyal hem mental olarak) zorlanmasini istemedim. Pedagogumuzun da gorusunu aldim tabi, o da benimle ayni fikirdeydi.
Cevremden cok tepki aldim, cocuk okuyup yaziyor neden gondermedin, sıkılacak vs vs ama 1 yil sıkılmasi butun eğitim hayati boyunca sikilmasindan daha iyidir.
Bu yil bile sinifinda 2011 ekim kasim aralik dogumlu çocuklar olacak, onlarin arasinda 2012 sonu ya da 2013 basinda dogmus bir cocuk dusunemiyorum.
Gercekten buyuk fark oluyor...
Ocak ayına yazdırdım o konuda sıkıntı yok ben tam bir karara varamadimBenim oğlumda 69 aylıktı ertelettik bir sene daha gitti anasınıfına
Psikolok bana çocukların ilkokuldan mezun olduğunda liderlik vasfını kazanmasını amaçlarız ama küçük giden çocuklar bunu başaramıyor daha fazla eziliyorlar demişti
Akademik olarak yapar ama duygusal olarak problem yaşayabilir demişti
kız çocuklarının daha baskın olduğunu bu sorunlarla daha iyi başettiklerini söylemişti kendi oğlu da 69 aylıkmış bir sene bekletmiş
Bence psikolok ile görüşün ona göre karar verin erteletme işi dilekçe ile olmuyor 69 aylıklarda rapor istiyorlar
Benim oglum 2009 aralik dogumlu ben gonderdim hic bir zorluk yasamadik cok sukur sizin cocugunuz okuma yazma da biliyormus brnin cocugum bilmiyordu buna ragmen zorlanmadik allahim nazarlatdan korusun hatta sinifin en caliskanlari arasinda cok sukur yani bence gonderinMerhaba arkadaşlar kafamı meşgul eden bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Anne olarak öğretmen olarak dışarıdan bir göz olarak değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Ben matematik öğretmeniyim. Hep daha büyük yaş gruplarıyla beraber olduğum için ilkokula başlama yaşı hakkında net bir karar veremedim.
Kızım aralık 2012 doğumlu yani eylül itibariyle 69 aylık olacak. Dilekçeyle anasınıfına gönderme hakkım var. Bu yıl anaokuluna devam etti. Seneye de gönderirsem 2 yıl gitmiş olacak.
2 yıl gitmesi benim için sorun değil sorun olan kısım şu: kızım okuma ve yazmayı öğrendi. Gayet akıcı bir şekilde kitap okuyor. Matematiği gayet iyi. Okuldaki öğretmen arkadaşlarım kızımın hazır olduğunu, 1 yıl daha beklemesinin onu sıkacağını savunuyorlar.
1 yıl daha beklersen 81 aylık olacak. Boyu da yaşıtlarına göre uzun. Kafam o kadar karışık ki anlatamam. ilk yıllarda sorun yaşamayıp iş soyut işlemlere dayanınca sıkıntı yaşar mıyız?
Bu durumu yaşayan veli, öğretmen var mi aramızda? Göndereyim mi bekleyeyim mi?
Maşallah bireysel farklılıklar belirliyor biraz da başarısını sanırım.Benim oglum 2009 aralik dogumlu ben gonderdim hic bir zorluk yasamadik cok sukur sizin cocugunuz okuma yazma da biliyormus brnin cocugum bilmiyordu buna ragmen zorlanmadik allahim nazarlatdan korusun hatta sinifin en caliskanlari arasinda cok sukur yani bence gonderin
Benim kızım 70 aylıktı okula başladığında ve sadece 3 ay anasınıfına gitmişti burda (ondan önce almanyada idik orda gidiyordu). Hiç sorun yaşamadık gayet başarılıydı, okula gitmeden önce sadece harfleri ve sayıları biliyordu. Şu an 3. Sınıfa geçti. Oğlumda bu sene başlayacak 78 aylık oluyor eylülde, o şu an okuma yazmayı, matematiği falan çözdü. Bende okulda ne yapacak sıkılır mı acaba keşke geçen sene verseydim diye düşünüyorum.
- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
Benimki bu sene başlıyor ilkokula halimizden memnunuz okuma yazma biliyor iki basamaklı eldeli toplama da yapıyor kafasından okumayı okulda öğrendi ama matematikte yaşıtlarından ilerideOcak ayına yazdırdım o konuda sıkıntı yok ben tam bir karara varamadim
İki çocuğum da yıl sonu doğumlu biri erken gitti biri geç gidiyor erken gidende sıkıntı yaşadık duygusal açıdan
- 12 Ocak 2017
- 3.302
- 4.632
- 133
- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
Benim kızımda eylülde 72 aylik olacak ben 1.sınıfa kayit yaptırdım.
Artık sıkıldığını farkediyorum,boyama,kes,yapıştır vb faaliyetlerden. Elinde defter kalem birşeyler yazıp ne yazmışım anne diye peşimde dolanıyor ki sizin çocuğunuz baya baya öğrenmiş,bu sebeple 1 sene daha anaokulu onun için sıkıcı olur diye düşünüyorum. Seneye de baya büyük olacak. Bence ilkokula başlatın.
Artık sıkıldığını farkediyorum,boyama,kes,yapıştır vb faaliyetlerden. Elinde defter kalem birşeyler yazıp ne yazmışım anne diye peşimde dolanıyor ki sizin çocuğunuz baya baya öğrenmiş,bu sebeple 1 sene daha anaokulu onun için sıkıcı olur diye düşünüyorum. Seneye de baya büyük olacak. Bence ilkokula başlatın.
- 3 Ekim 2007
- 14.415
- 35.468
- 1.123
- 39
Kızım 80 aylık gitti bu yıl birinci sınıfa.
Okuma yazma gibi konularda hiç sıkıntı yaşamadık, zaten biliyordu.
Aynı yıl kardeşi doğdu, iyi ki ama iyi ki erken göndermemişim dedim. Çünkü her şey okuma yazma değil. Psikolojik olarak da zor dönemler geçirebiliyor çocuklar.
Öğretmeni keşke bütün sınıf 80 ay civarında olsaydı diyor her zaman.
Dağınık yazdım ama :) umarım en iyi kararı verirsiniz
Okuma yazma gibi konularda hiç sıkıntı yaşamadık, zaten biliyordu.
Aynı yıl kardeşi doğdu, iyi ki ama iyi ki erken göndermemişim dedim. Çünkü her şey okuma yazma değil. Psikolojik olarak da zor dönemler geçirebiliyor çocuklar.
Öğretmeni keşke bütün sınıf 80 ay civarında olsaydı diyor her zaman.
Dağınık yazdım ama :) umarım en iyi kararı verirsiniz
- 13 Ocak 2018
- 86
- 63
- 8
Merhaba arkadaşlar kafamı meşgul eden bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Anne olarak öğretmen olarak dışarıdan bir göz olarak değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Ben matematik öğretmeniyim. Hep daha büyük yaş gruplarıyla beraber olduğum için ilkokula başlama yaşı hakkında net bir karar veremedim.
Kızım aralık 2012 doğumlu yani eylül itibariyle 69 aylık olacak. Dilekçeyle anasınıfına gönderme hakkım var. Bu yıl anaokuluna devam etti. Seneye de gönderirsem 2 yıl gitmiş olacak.
2 yıl gitmesi benim için sorun değil sorun olan kısım şu: kızım okuma ve yazmayı öğrendi. Gayet akıcı bir şekilde kitap okuyor. Matematiği gayet iyi. Okuldaki öğretmen arkadaşlarım kızımın hazır olduğunu, 1 yıl daha beklemesinin onu sıkacağını savunuyorlar.
1 yıl daha beklersen 81 aylık olacak. Boyu da yaşıtlarına göre uzun. Kafam o kadar karışık ki anlatamam. ilk yıllarda sorun yaşamayıp iş soyut işlemlere dayanınca sıkıntı yaşar mıyız?
Merhaba hanimlar bazi avrupa ulkeleri ve abd de okula gitme yasinin 4 e kadar dustugunu biliyor muydunuz?
- 24 Haziran 2016
- 7.237
- 26.182
- 548
Yapabilen zeki cocuk zTen kendisini gosterır ben oglumu 66 aylıkken dilekçe vererek gonderdım ha sonradan cok pişman oldum gitmek istemiyordu her okula bırakısımda bir sene boyunca agladım. Anaokuluna gıttımı halde ama derslere gelince bu sene dorduncu sınıfı bitti ıkı donemdir taktir getırıyor. Dersleri hep ıyı oldu sukur ki dorduncu sınıftan korkuyordum dersler daha agır ve yogun diye ama oglum ustesınden geldi. Sizde kızınızı gizlemeyin zaten Bı cok seyi yapıyomus ama bu arada derslerde danstan oyundan ibaret degil
Oglumu gecen sene 69 aylik okula gönderdim. Kres ogretmeni pedagog ve disaridan bir prof pedagog gorusmesi sonucunda. Korka korka yolladim. Bu arada 69 ayda dilekce kabul edilmiyordu gecen sene. 68 67 66 ayliklarda dulekce hakki vardi. Oglum sinifin ilk okumaya gecen ogrencisi oldu. Ama yazma konusunda sıkıntımız var. Küçük çünkü yaşıtlarından. Bu sene o da duzelir sanirimMerhaba arkadaşlar kafamı meşgul eden bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. Anne olarak öğretmen olarak dışarıdan bir göz olarak değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
- 24 Haziran 2016
- 7.237
- 26.182
- 548
Yapabilen zeki cocuk zTen kendisini gosterır ben oglumu 66 aylıkken dilekçe vererek gonderdım ha sonradan cok pişman oldum gitmek istemiyordu her okula bırakısımda bir sene boyunca ağladı. Anaokuluna gıttığı halde, ama derslere gelince bu sene dorduncu sınıfı bitti ıkı donemdir taktir getırıyor. Dersleri hep ıyı oldu sukur ki dorduncu sınıftan korkuyordum dersler daha agır ve yogun diye ama oglum ustesınden geldi. Sizde kızınızı gözlemleyin zaten Bı cok seyi yapıyomus ama bu arada derslerde danstan oyundan ibaret degil
- 5 Şubat 2018
- 7.775
- 24.713
- 298
- 33
Ağustos 2012li kızım 1.sınıfa yollucam
Geçen sene kararsızdım ama çok düşündüm yollamaya karar verdim
Çünki kızım şimdi enerji dolu okula gidip gelince de enerjisi oluyo oynuyo yani sonuçta yarım gün gidecek okula. Hem ilerde 1yıl önce bitecek eğitimi onada gençliğini yaşamak için 1yıl daha zamanı kalcak
Hem bu sene anasınıfında da vardı busene bizimkilerden büyük çocuklar ve bence zorlanıyolardı aynı şeyi 2kez görmek sıkıyodu ve küçüklerle iletişimini de etkiliyodu bu durum sonuçta onların bildişeyi diğerleri yeni öğreniyodu ve zorlanıyorlardı. Kızımlada dalga geçmiş biri kızdım öğretetmene söyledik sayıları az olduğu için yakın yaş gurubuna eklesdik dedi. Benim derdim sınıfların aynı olması değildi zaten dedim sadece o dalga geçip ağlatırken siz uyarabilirdiniz yanlış olduğunı anlatabilirdiniz dedim
Yinede siz bilirsiniz tabi
Çünki kızım şimdi enerji dolu okula gidip gelince de enerjisi oluyo oynuyo yani sonuçta yarım gün gidecek okula. Hem ilerde 1yıl önce bitecek eğitimi onada gençliğini yaşamak için 1yıl daha zamanı kalcak
Hem bu sene anasınıfında da vardı busene bizimkilerden büyük çocuklar ve bence zorlanıyolardı aynı şeyi 2kez görmek sıkıyodu ve küçüklerle iletişimini de etkiliyodu bu durum sonuçta onların bildişeyi diğerleri yeni öğreniyodu ve zorlanıyorlardı. Kızımlada dalga geçmiş biri kızdım öğretetmene söyledik sayıları az olduğu için yakın yaş gurubuna eklesdik dedi. Benim derdim sınıfların aynı olması değildi zaten dedim sadece o dalga geçip ağlatırken siz uyarabilirdiniz yanlış olduğunı anlatabilirdiniz dedim
Bu yaştaki çocuk Boyama yapmak istemiyorum diye mi ağlıyor ? Ben öğretmen olarak, herşeyin yavaş yavaş yaşına göre öğretilmesi taraftarındayım.. şimdiki veliler çocuklarına çok yükleniyor ( sizin için demiyorum) bu da çocukta “mükemmeliyetçi” bir izlenim bırakıyor.. süper olmalıyım daha iyi olmalıyım diye..... sonra ileriki zamanlar da zorluklarla karşılaştıkların da ya da yapamadığı bir iş veya ders olduğunda çılgına dönen öğrencilerimi gördüm.. ya da küçük yaşta fazla sorumluluk yüklendiği için , ileriki dönemlerinde bir boşvermişlik bıkkınlık geliyor.. bunu bizzat yaşadım.Onun için çocuklar ın motor gelişimlerini ön plana alarak , yaşına göre bir sınıfa gitmesi taraftarındayım.. tabi bu benim gözlemlediğim kendi bireysel görüşüm. Başka görüşlere de saygı duyarım.Kızım 2012 kasım doğumlu. Bu yıl abisiyle birlikte okuma yazma öğrendi, matematik problemi de çözebiliyor o nedenle ben başlatacağım 1. Sınıfa.
Çocukları sıkmanın lüzumu yok. Zira artık boyama yapmak istemiyorum diye ağlıyor :)
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Ağustos 2012li kızım 1.sınıfa yollucam
ağustos 2012liyse zaten erteletemezsiniz, 72 ayı dolan çocuklar için erteleme yok, sizinki 73 aylık olacak tam zamanı.
- 12 Nisan 2018
- 9.937
- 37.180
- 498
- 20 Ağustos 2015
- 6.490
- 15.604
- 248