• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

68 den 55'e Mavli'nin günlüğü

[QUOTE="LaMeKaN369, post: 42387558, member: 16vericem maşallah cnm 66 olmuşsun darısı başımaa[/QUOTE]
Sağol canım inşallah hep beraber verelim daha yolum uzun verilecek 11 kilom var

gece uyuyamayınca birde sabah erkenden kalkıp öğlene kadar konserve yapınca bugün bir tuhaf oldu sıcaktan şimdide uyuyamıyorum sersem gibi oldum:KK53::KK53::KK53:

selamlar canlar.iyi gidiyorsunuz atalım şu fazlalıkları incecik fit olalım birde kilo verirken egzersizle destekleyelim burası hem diyet hem egzersiz günlüğümüz olsun bizim için.kilo vermiş ama sarkık bir vücuttan hayır gelmiyor.manken gibi olacağız inşallah zayıf irademizi birlikte güçlendireceğiz.birbirimizi uyaralım haşlayalım o hakkı ben size veriyorum tabi samimi olarak kilo verme aşamasında ne hata yaptık yazalım açık açık bunlar çok önemli.çoğu sitede hevesle başlıyorlar sonra bırakıyorlar biz ayrı olalım sonuna kadar fazla kilolara ölüm.. hadi bakalım.. hem kendime hem size..........
köyde hem keyif yaptık hemde çalıştık çalışma egzersizinin gözünü seveyim iki gün önce aç 62.2 kg geliyorken şimdi 61 olmuşum.
isterseniz şöyle yapalım daha bir açık olur hem motive oluruz.çünkü takipçiler bunları merak ediyor bulmak için tüm geçmişi okumasınlar....

başlangıç: 62.2
bugün verdiğim:1.2
son:61

Günaydııın arkadaşlar:KK54:
selamlar canlar.iyi gidiyorsunuz atalım şu fazlalıkları incecik fit olalım birde kilo verirken egzersizle destekleyelim burası hem diyet hem egzersiz günlüğümüz olsun bizim için.kilo vermiş ama sarkık bir vücuttan hayır gelmiyor.manken gibi olacağız inşallah zayıf irademizi birlikte güçlendireceğiz.birbirimizi uyaralım haşlayalım o hakkı ben size veriyorum tabi samimi olarak kilo verme aşamasında ne hata yaptık yazalım açık açık bunlar çok önemli.çoğu sitede hevesle başlıyorlar sonra bırakıyorlar biz ayrı olalım sonuna kadar fazla kilolara ölüm.. hadi bakalım.. hem kendime hem size..........
köyde hem keyif yaptık hemde çalıştık çalışma egzersizinin gözünü seveyim iki gün önce aç 62.2 kg geliyorken şimdi 61 olmuşum.
isterseniz şöyle yapalım daha bir açık olur hem motive oluruz.çünkü takipçiler bunları merak ediyor bulmak için tüm geçmişi okumasınlar....

başlangıç: 62.2
bugün verdiğim:1.2
son:61
selam arkadaşım söylediğin herşeye katılıyorum ve yapmaya gayret ediyorum en son yazdığın bilgileri ben ilk mesajımın altına yazıyorum zaten yeni gelenler son durumla kıyaslama yapabilsinler diye sende kendi mesajına yazabilirsin tabi arkadaşlara kolaylık olur kolay gelsin

squat: 11 tane
karın:
biraz twister
bugün kaçırdığım: 2 adet cocostar, bir dilim beyaz ekmek ve yağlı peynir
kas denen yok hep yağmış yani yağ tulumu ... hareket etmekte zorlanıyorum koca göbekle.. neyse ki umutluyum sizlerle...

squat: 11 tane
karın:
biraz twister
bugün kaçırdığım: 2 adet cocostar, bir dilim beyaz ekmek ve yağlı peynir
kas denen yok hep yağmış yani yağ tulumu ... hareket etmekte zorlanıyorum koca göbekle.. neyse ki umutluyum sizlerle...

ilk zaman vücut ham olduğundan zorlanıyoruz tabi önceleri az az yap zamanla alışıp daha kolay yapacaksın inşallah ben günde 1 saat lesliyle yürüyorum arada da kardiyo hareketleri yapıyorum kaslar biraz esnedi zayıfladıkça daha da kolay olacak inşallah

Kızlar siskinliğim var iki gündr ne yesem icsem ?

Kızlar siskinliğim var iki gündr ne yesem icsem ?
rezene şişkinliğe iyi geliyor canım dene istersen emzikli anneler çok kullanıyor hem kendine hemde süt yoluyla bebeğin gazını geçiriyor sakinleştiriyor yada oda sıcaklığında suya limon sık iç biraz yürü oda iyi geliyor diyolar, nane demleyip içebilirsin birde her öğün yoğurt yemeye çalış

3-4 gündr böyleyim rotası kaydı vücudun

günaydın hilalcim insan bazen balon gibi şişiyor.neden kaynaklanıyor bende anlamıyorum.internette araştırayım dedim tövbe neler çıktı nedenleri arasında.çareler için şunları yazmışlar.alıntıdır

Şişkinliğin tedavisi var mı?

Tabii ki var ama tedaviye başlamadan önce şişkinliğin sebepleri araştırılmalı. Ne zaman, ne sıklıkta, neden, ne süreli şişkinlikler yaşadığınızın kaydını tutmalı ve şikayetlerinizi doktor diyetisyeninizle paylaşmalısınız. Stres faktörlerine maruz kaldığınızda, çevresel kirletici ajanlar vücudunuzu istila ettiğinde, kendinizi güvende hissetmediğinizde sindirim sisteminde sıkıntılar başlar. Sahte açlık nöbetlerine tutulursunuz ve kilo alabilirsiniz. Ayrıca vücut beslenemediği için enerji kayıpları, hazım güçlükleri başlar. Akabinde sindirilmemiş öğeler toksik etki yaratabilir, bu da temizlik kanalları olan bağırsakları zorlar, sağlığınızı tehdit etmeye başlar. Bağırsak hareketlerinin hızını artırarak ya da metabolizmayı doğru beslenme ilkelerine uyarak hızlandırmak

karın şişkinliğine karşı en önemli çözümlerdendir.

Gaz nedeniyle oluşan şişkinliğe karşı ne yapmalı?

Her yutkunmada bir miktar hava yutulur. Bu, hızlı yediğinizde, heyecanlı olduğunuzda, sakız çiğnerken, kamışla bir şeyler içerken artabilir. Bu hava bağırsaklara gidip gaz oluşturabilir. Zaten bağırsaktaki gaz nedeniyle oluşan şişkinliklerin çoğu zaman sebebi sindirilemeyen besinlerdir, bu nedenle bağırsak florasının sağlığı çok önemlidir. Sebze, meyveler, tam tahıllar, baklagiller sağlıklı liflerden zengindir. Buna rağmen gaz şikayetlerinde bu besinleri tüketirken dikkatli olunmalı. Özellikle çiğ tüketilmemelerine hassasiyet gösterilmeli. Bazı durumlarda bağırsak hareketlerini artırmak adına alınan lif takviyeleri de ani ve fazla kullanımlarında gaz oluşturabilir. Yine bira gibi gazlı içecekler de gaz üreticilerdendir. Sürekli devam eden gaz şişkinliği durumlarında doktor kontrolüne geçilmelidir ve kronik rahatsızlıklar araştırılmalı, önlemler alınmalıdır. Bağırsak florasını bozan antibiyotikler de uzun süreli kullanımlarda şişkinliğe neden olabilir

Beslenme sisteminde ne gibi değişiklikler önerirsiniz?

Klinik seyrinizde herhangi sorun olmadığı takdirde, beslenmede yapılacak değişiklikler, yaşam tarzı iyileştirmeleri ve bazı destek ürün kullanımları semptomların azaltılmasına destek verir.
Diyetinizden uzaklaştırmanız gereken en temel besinler kişisel farklılıklar göstermekle birlikte baklagiller, soğan, brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kırmızı erik, şekersiz şekerlemeler, sakız, tam tahıl ekmek, mısır gevrekleri, tam tahıl kekler, bira, gazlı içecekler, süt, krema ve dondurmadır.

Mide boşalma süresini uzatan, doygunluk hissi yaratan yüksek kalori kaynağı yağlı besinler azaltılmalıdır. Bir süre için yüksek lif içeriğine sahip besinler diyetten çıkarılmalı sonra kademeli olarak eklenmelidir. Probiyotik ürünler, süt, mısır gevrekleri, yoğurt günlük beslenmenize ekleyebileceğiniz temel besinlerdir. Süt ürünlerine karşı hassasiyetiniz olup olmadığını test etmek adına belli sürelerde diyetinizden çıkarıp bir süre sonra tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.

Nane çayı içmeyi denemelisiniz; spazm giderici özelliği ile semptomları azaltabilir.

Yapay tatlandırıcıları diyetinizden çıkarmalısınız. Bazı bünyeler; şekersiz ürünler, sakız ve şekerlemelerde kullanılan sorbitol, mannitol gibi tatlandırıcılara karşı hassasiyet gösterebilir.

Küçük porsiyonlar tüketmeye gayret etmeli ve beslenmenizde üç ana, üç ara öğün ilkesini benimsemelisiniz. Yemekleri küçük lokmalar halinde, iyice çiğneyerek tüketmeli, aceleniz varken, heyecanlı veya üzgünken yemek yememeye gayret etmelisiniz.

Diş sağlığınıza önem vermelisiniz. Çünkü çürük ve ağrılı dişler yemekleri iyi çiğnemeden yutmanıza neden olabilir.

Sigara içmemelisiniz, bu da hava yutmanızı artırarak gaz yapabilir

Bu sorunla ilgili size gelen hastalarda bir artış var mı?

‘Patlayacak gibi hissediyorum, karnım hamile gibi oldu’ şikayetleri ile gelen o kadar çok danışan var ki… Bu da beni karın şişkinliği konusuyla ilgili çözüm aramaya, araştırmaya fazlasıyla yönlendiriyor. Danışanların çoğu kilo kaybı isteği ile başvursalar da temelinde sağlıklı ve iyi hissetme isteği ön plana çıkıyor. Kişi istediği kadar çok kilo verse de sabah uyandığında gözleri şiş, karnı gerginse kendini balon gibi hissediyorsa çalışmalar boşa gidebilir. Bu nedenle tahlil sonuçlarında ödeme neden olabilecek durumlar yoksa beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri ile sonuca gidilebilir. Ama bu konuda da sabırlı olmak şart.

ÖNERİLER

Yiyecekleri daha çok çiğneyin

Sindirim ağızda başlar. Ağzınıza attığınız her lokmayı en az 15 kere çiğnemek, şişkinlik yaşamanıza engel olacaktır.

Her gün multivitamin alın

Vücudunuzdaki besleyici seviyelerini yükseltmek için önemlidir. Ayrıca stresle başa çıkmanız konusunda faydalıdır.

Her sabah aloe vera suyu için

Aloe ver

bende gözümü açıyorum yemek içmekle aklımdan çıkaramıyorum bir küçük kase tatlı bir domates yeşil biber yiyeyim dedim acı çıktı dayadım domatese :) birde israfı hiç sevmem çocukların arta kalanları bir güzel temizliyorum.dün lahana çorbası içtim hemde bamyalı aman o ne tat aklıma düşünceleri getirdim sen iyice hasta olsan buda ilacın olsa diye limon sıkıp bir koca tas çorbayı içtim ama bir daha bamya katmayacağım.sonra arkasına kendime ödül 3 biskrem küçük kase makarna. bizim bir tane incir ağacı var senede yolunu gözlüyorum oda ermiş bir mide dolusu ondan yemiştim dün gelelim bu sabah ki kiloma doğal alarak gram verememişim tabi bugün daha iyi olur belki. bende boğaz çok sağlıklı diye yiyorum ama kalorisi yüksek oluyor hayırlısı........

İlkkk cok sağol paylastıgın yazı icin :)

eveeeet misafirli bir günün daha sonuna geldim şimdi misafirlerim gitti girip bir yazayım sonrada hemen arkasından lesliyle yürüyeyim malum bugün öğünlerim yine şaştı öğlen yemeğimi bölerek yedim çünkü misafirlerle beraberde yemem gerekiyordu öğlen 2 köfte yarım kase yoğurt 4 gibide pilav yerine 3 tane mercimek köftesi 1 kaşık türlü turşu domat salata ve şekersiz çay 8 de yarım kase tarhana ve salata yedim arada kahveyle 2 çatal tatlıda yedim bana çok gelmedi ama inşallah kilo almam şimdi yürüyeyim birde kardiyo yapayım içim rahat etsin
1/10
2/30 8 minute abs

jilian dedikleri buymuş demek çok duymuştum methini onuda bir gün denerim inşallah paylaştığın için sağol arkadaşım

yarım saat lesli 10 dk kardiyo yaptım geldim herkese iyi geceler arkadaşlar:21:

iyi geceler arkadaşlar ben batırdım bugün. maşaallah ne güzel gidiyor sizinki.hele mavli misafirlerden nasıl kurtarıyorsun diyetini çok şaşıyorum.az önce bile yedim yedim. açlık oluştu bide iradesizlik var.. neyse umudu kaybetmek yok alırsam yarın bir kilo alırım. jill den umutluyum bakalım mavli ben çok araştırdım en güzeli bu egzersiz bunda istikrarlı olacağım kendime söz... benim birinci günüm bana katılmanızı şiddetle öneririm çok güzel hareketleri var.hepiniz kendinize iyi bakın..

iyi geceler arkadaşlar ben batırdım bugün. maşaallah ne güzel gidiyor sizinki.hele mavli misafirlerden nasıl kurtarıyorsun diyetini çok şaşıyorum.az önce bile yedim yedim. açlık oluştu bide iradesizlik var.. neyse umudu kaybetmek yok alırsam yarın bir kilo alırım. jill den umutluyum bakalım mavli ben çok araştırdım en güzeli bu egzersiz bunda istikrarlı olacağım kendime söz... benim birinci günüm bana katılmanızı şiddetle öneririm çok güzel hareketleri var.hepiniz kendinize iyi bakın..

Lütfen iradeli ol , kiloları verince nasıl mutlu olucagını beden sorınu olmadan istedğin kıyafetlerini giyebilceğini düşün

Ben bugün dr a gttm kontrol vardı 63,5 cıktım listemde cok bir değişklk olmadı saatleri düzenledk okula göre ayarladk dr cok moral verdi cok güzel gtmişsin iradelymissin dedi
Ayın 17 snde tekrar gidicem o zamana kadar 59lu olmak istiyorum nasipse bende durum bu

selam arkadaşlar:KK68:
en az zararla kurtulmaya çalışıyorum arkadaşım bu gün dışardaydım mesela öğünlerim yine şaştı
Lütfen iradeli ol , kiloları verince nasıl mutlu olucagını beden sorınu olmadan istedğin kıyafetlerini giyebilceğini düşün

Ben bugün dr a gttm kontrol vardı 63,5 cıktım listemde cok bir değişklk olmadı saatleri düzenledk okula göre ayarladk dr cok moral verdi cok güzel gtmişsin iradelymissin dedi
Ayın 17 snde tekrar gidicem o zamana kadar 59lu olmak istiyorum nasipse bende durum bu
ben gram gram veriyorum diye moralim bozuluyor o kadar yürüyorum yediklerime dikkat ediyorum :KK61:ama sabah annem niye üzülüyon o kiloları hemenmi aldında hemen vercen dedi morolim düzeldi biraz insan hemen vermek istiyor tesadüfe bak benim kontrolümde 17 sinde hilalcim saatlerimi okul saatine göre ayarlıycaktı ama ben bu saatler hergün uyamıyorum zaten malum misafirlerden senin listen nasıl paylaşırmısın bende 17 sine 62 kilo olmak istiyorum daaaa:KK23:............
yarında uzaktan misafirlerimiz var :KK42::KK71: cuma sabahı tartılıp misafir ağırlıklı bir haftada son durumu paylaşırım artık

en az zararla kurtulmaya çalışıyorum arkadaşım bu gün dışardaydım mesela öğünlerim yine şaştı

ben gram gram veriyorum diye moralim bozuluyor o kadar yürüyorum yediklerime dikkat ediyorum :KK61:ama sabah annem niye üzülüyon o kiloları hemenmi aldında hemen vercen dedi morolim düzeldi biraz insan hemen vermek istiyor tesadüfe bak benim kontrolümde 17 sinde hilalcim saatlerimi okul saatine göre ayarlıycaktı ama ben bu saatler hergün uyamıyorum zaten malum misafirlerden senin listen nasıl paylaşırmısın bende 17 sine 62 kilo olmak istiyorum daaaa:KK23:............
yarında uzaktan misafirlerimiz var :KK42::KK71: cuma sabahı tartılıp misafir ağırlıklı bir haftada son durumu paylaşırım artık

Canım bende şöyle huzlı hızlı veririm diye düşünüyodum ama vücut öyle düşünmüyo sporu da cok asırı yapmadm ama leslie 3 mil yapıyorm ama artk eskisi terletmiyo eski spor hırsımı alamıyrm benm 1500 kcal lik diyetm resmini ceker atarm kızlar

Bende vücudum şöyle harıl harıl kilo veririm sanıyodum ama vücut öyle düşünmüyo bide cok spor yapamadm artk leslie 3 mil beni kesmiyo eskisi gibi terletmiyo yormuyo benim liste 1500 kcallik resmini ceker atarm

Back