6 yıllık ilişkiyi sonu olmadığı için bitirdim onca yıl çöp oldu

Adamin bir suçu yok, yüzsüzlük yapan da adam değil, beddua edeceginiz bir şey de yapmamiş.
Siz istenmediginiz yerde zorla kalmişsiniz.
Yetiskin bir insansiniz istenmediginiz yerden illa kovulmayi beklemeyin, git denmesini beklemeyin.

Durumu iyi diye size bakmak zorunda değil adam cunku sizi "SEVMİYOR" baştan beri de sevmemiş acik acik ama siz "benimle evlen" diye yalvarip durmuşsunuz. Adamin hiç suçu yok, siz bu kafanizi degistirin.
Bana baksın gibi bir amacım asla olmadı. Benimle evlensin diye de yalvarmadım madem olmuyor olmayacak bitsin dedim. Sürekli ayrılıp ikna ediyor barışıyordum. Tamam memur ol diye tutturmuyorum diyor gelecek açılınca değişen bir şeyde olmuyordu.

6 yıl boyunca böyle bir ilişkiniz mi oldu yani? Neden? Erkek mi yoktu?
İlk ilişkim olduğu için kimseye de zararı olmayan kendi halinde biri olduğum için bu kadarını beklemiyordum. Bir şekilde işimi bulur çalışırım bu kadar abartmaz diye düşünüyordum. İnsan insanın cehennemi olabiliyormuş değişecek diye çok bekledim

Canım o adam gelip paramı yiyemezsin demiş sen anlamamissin.Adam işin garanti olsun ki benim payıma ortak olabilme durumun olmasin demiş resmen.Birak yaaa terbiyesiz şey.Valla ilk dediğinde bırakmaman hata olmuş.Sakin ona geri dönme sakın.Ben 2 bölüm bitirdim baktım atanamam esnaf oldum.Herkes memur olmak zorunda değil.Sen azimlisin özel sektör kolay mı ya??Bu adam resmen hor görmüş seni.
O kadar sabrımı zorluyor ki sürekli kendi yaptığını bilmez benim psikolojimi alt üst etti böyle bir durumda oturup kpss çalışsam ne olacak atanamayınca yine istemiyorum diye tutturacak. Hor gördüğünü asla kabul etmiyor.

İlahi adaletlik bir şey yok. Adam baştan beri kendini gizlemememis. Kendi kendine çalıp oynayan, gelin güvey olan siz olmuşsunuz. Uzaktan internetten 6 yıl ilişki mi sürer ya 🤦🏻‍♀️ neyse geç olsun da güç olmasın demişler. Umarım bundan sonra gözünüz açılır. İlk sevgili falan iyi hoş da yani bir yıl çek iki yıl hadi çek e mübarek adamın dili papuc gibi gözler fıldır fıldır kaç kızla daha konuşuyordu kim bilir. Neyse dönmeyin bir daha buna.

Yüz yüze görüştünüz mü merak ettim
Tabi ki görüştük ben onun yanına gittim. Her gün telefonla görüştük. Ben gelecek planı yapalım dedikçe bahanelerini öne sürdü. Uzak mesafe ilişkisi olmasına rağmen sadakatli davrandım sonuç bu memur istiyorum hala daha böyle bir ortamda torpilin olmadan o kadroları vermemelerine rağmen. Özelde kendimi geliştirip en azından evet ben bu işi iyi yapıyorum kendimi bu yönde geliştirip atanamazsam bile elimde mesleğim var işsiz kalmam derdinde olan oldum hep

Basbaya çilekeş yurdum kadınının eli para tutan versiyonunu arıyor ayıcık. Zannetmeyin "ben atansaydım çok güzel bir ilişkimiz olurdu, evlenirdik, yer içer gezerdik vs" diye. Atansaydınız; paranıza çökmeye çalışan, beceremezse evin faturalarından 3 5ini size yıkan, kendi parasını da kendine göre harcayan, üstüne bir de aldatma potansiyeli arşa yaklaşmış biriyle olacaktınız.
Elbette hayat müşterek, illa ortak ödemeler olacak. Bu olağan akışta temiz niyetle yapılınca güzel. Dayatmalarla değil.
Bence her kadın kendi mesleğini elde etsin ki böyle dağ ayılarının olmayan vicdanına geleceğini emanet etmesin.

İlahi adaletlik bir şey yok. Adam baştan beri kendini gizlemememis. Kendi kendine çalıp oynayan, gelin güvey olan siz olmuşsunuz. Uzaktan internetten 6 yıl ilişki mi sürer ya 🤦🏻‍♀️ neyse geç olsun da güç olmasın demişler. Umarım bundan sonra gözünüz açılır. İlk sevgili falan iyi hoş da yani bir yıl çek iki yıl hadi çek e mübarek adamın dili papuc gibi gözler fıldır fıldır kaç kızla daha konuşuyordu kim bilir. Neyse dönmeyin bir daha
Onca sene eğer niyetin yoksa beni oylama adam gibi söyle bitsin bittiğinde de yazıp yazıp durma Umut verme insana sen 40 yaşında da 25 yaşında biriyle evlenirsin benim öyle bir durumum yok çocuğum olmayacak senin yüzünden hakkıma giriyorsun yapma etme dedikten sonra tamam memur ol diye tutturmuyorum abartma demesi, onun da gelebileceği bir yerde iş bulunca hala daha memur istiyorum demesi, rahatı keyfi yerindeyken beni çıkmaza sokması ama suçu yok dimi hakettim baştan söyledi çünkü memur isteğini o zaman o da konuşup bu sene devam ettirmeyecekti

22 yaşımda başlayan bir ilişki İnternetten kendisi bana mesaj atmış o şekilde tanışmıştık, benden 3 yaş büyük kendisi. Ben özel sektörde çalışırken o memurdu ve rahat iyi bir kurumda memur. İlk zamanlarda memur olmamı çok istiyordu memur eş istediğini sürekli söylüyordu. Ne zaman gelecek hakkında konuşmak istesem memur istediğini söylüyordu. Bende özel sektörde çalıştığımdan kpss çalışma gibi bir durumum yoktu. Bunu bir türlü anlatamıyordum. Kendisi sosyal medyayı aktif olarak kullanan sürekli kız ekleyen birisi eklemediği ne memur ne öğretmen ne hemşiresi kalmamıştı. Ordan burdan arkadaşım diyerek sürekli kızları ekleyip tanışıp fotoğraflarını beğenen bir tip. Bizde internetten tanıştık yapma etme dememe rağmen asla vazgeçmedi. Gelecek konuşalım dediğimde ise bahaneleri asla bitmedi. İş bul para kazan ben senin bulunduğun yere gelemem memuriyetten dolayı ben memur birini istiyorum sürekli bu baskılar içersinde senelerim geçti ne zaman gelecek planı yapalım desem işimi gücümü bahane etti. İş buldum onunda tayin isteyip gelebileceği bir yere ben memur istiyorum diye tutturdu. Madem öyle evlenelim ben oturup kpss çalışayım dedim atanda gel dedi. O kadar çaresiz bırakıyor ki kız eklemleri de asla bitmedi. Yüzsüzlüğe vurdu iyice bu kız kim tüm fotoğraflarını seri beğenmiş dediğimde arkadaşın baldızı işyerinde tanıştık ekledim dedi. Madem öyle elin kızları ekliyor tanışma tarihini instagramına yazacaksın dedim ekleyen sevgilin olduğunu bilerek ekleyip konuşacak yapmadı. 6 senemi bu kişi için ziyan ettim ne birini ekledim ne biriyle konuştum evleneceğimiz yuva kuracağımız zamanın hayalini kurdum. Ne zaman gelecekten konuşalım desem yalnız başıma kaldım. Kendisi bir asgari ücretlinin aldığı maaşın 4 katını alan biri istese eşi çalışmasa bile rahat geçinir ama asla evlenmeye niyeti yok her şeyi benden bekliyordu. Türkiye’nin bu zamanında her şey ateş pahası iş bulmak aşırı zorken kendisinin rahatı keyfi yerindeyken bir kere de dönüp benim durumum iyi evlenelim zamanı geldi bile diyemedi. Özel sektörde iş bulduğumda hala daha memur istiyorum baskısı yapıp sonrada sinirden söyledim demesi ve tarih bile yazamaması bu ilişkinin sonunu getirdi. Ona hep söylediğim şey ben memur olma çabasında değilim kendimi özel sektörde geliştirmeye çalışıyorum memur istiyorsun madem öyle birini bul beni üzmeye hakkın yok. O kadar dönek ki yok ben illa memur istemiyorum der ama iş ciddiye gelince ben böyle bir hayat istemiyorum eşimde rahat edecek. Sen zaten erkek olarak memur olmuşsun Türkiye’de herkes memur olacak diye bir şey yok bende özelde çalışayım ne olacak. Anlamadı asla 6 sene dile kolay çok çabaladım çok istedim olsun diye bir türlü o niyette olmadı o isteğini asla göremedim. İçim o kadar acıyor ki. Onca rahatında ilişkisini düşünemedi. Allah’a havale ettim. Yaşattığını yaşasın diyorum ben dersimi aldım. İlahi adalet eninde sonunda kendisini gösterir mi? Böyle bir tipi geç olsa hayatımdan çıkarmak doğru muydu? Görüşlerinizi merak ediyorum. Onca rahatı yerindeyken bu şekilde hiçe sayması çok zor bir durum umarım çabuk atlatırım. Daha kolay atlatmam için önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim
Siz bile bile lades demişsiniz.6 yıl boşu boşuna beklemişsiniz adamın sucu yok.

İlk ilişkim olduğu için kimseye de zararı olmayan kendi halinde biri olduğum için bu kadarını beklemiyordum. Bir şekilde işimi bulur çalışırım bu kadar abartmaz diye düşünüyordum. İnsan insanın cehennemi olabiliyormuş değişecek diye çok bekledim
6 yıl? Sizi hiç tutmayan, benimsemeyen adamı 6 yıl mı beklediniz? Siz kendi kendinizin cehennemisiniz, kimseyi suçlayacak durumunuz yok.

Basbaya çilekeş yurdum kadınının eli para tutan versiyonunu arıyor ayıcık. Zannetmeyin "ben atansaydım çok güzel bir ilişkimiz olurdu, evlenirdik, yer içer gezerdik vs" diye. Atansaydınız; paranıza çökmeye çalışan, beceremezse evin faturalarından 3 5ini size yıkan, kendi parasını da kendine göre harcayan, üstüne bir de aldatma potansiyeli arşa yaklaşmış biriyle olacaktınız.
Elbette hayat müşterek, illa ortak ödemeler olacak. Bu olağan akışta temiz niyetle yapılınca güzel. Dayatmalarla değil.
Bence her kadın kendi mesleğini elde etsin ki böyle dağ ayılarının olmayan vicdanına geleceğini emanet etmesin.
Bende mi suç diyorum gerçekten uzun süre ona hak verdim memur istemek haklı özel sektör zor insanlarla uğraşmak zor ama böyle bir zamanda böyle bir dayatma mesleğimde kendimi geliştirmek için çabalamasam haklı diyeceğim ama öyle çırpındım ki kendimi geliştireyim diye o kadar yaptın da ne oldu demeyi bildi. Allah bir erkeğin eline bir erkeğin vicdanına düşürmesin hiç bir kadını. İyi niyetimden iyi düşüncemden bu hale getirildim

6 yıl nasıl dayandınız? Adam dürüst bence ortada konuşmuş. Uymuyorsa çekip gidin zorlama neden..
Nasıl zorlayabilirim ki yanlış olduğunu defalarca söyledim çekip gittim kaç ay konuşmadık sürekli kavga gürültü yine bir şekilde devam etme kararı aldık böyle böyle seneler geçti kimseyi zorlamadım.

“Rahat icinde eklesin kizlari” demissiniz de 6 sene evvel de sizi eklemis. Bir soz vardir; her sey basladigi yerde biter diye.

İnsanlardaki -ust duzey- degilse memur takintisini anlayamiyorum. Neden ozel sektorde kariyer yapip misliyle kazanacagima memur maasina tav olayim ki?

Neyse adamin fikri de, zikri de ilk gunden beri ayniymis. Sasilasi sey sizin 6 yil oldugunuz yerde durmaniz.

Bence adamın hiç suçu yok çünkü baştan beri memur da memur diyip durmuş, arayışa girmiş, kızları eklemiş, bunu size aleni soylemis .
Altı yıl falan diyorsunuz da nasıl altı yıl boyunca istenilmeyen bi ilişkiyi yürüttunuz çok merak ettim.
Lütfen yapmayın bunu kendinize ya ,size yaptığı ilk hata da neden göndermediniz yoluna ,zamanınızı vaktinizi ,duygularınızı çalmış, değer vermemiş, sevmemiş hatta bi arayışa girip sizi yedekte kullanmış,

KENDINIZE BUNU NASIL YAPTINIZ ?
İlla ki sevgilim olacak diyen bir tip asla olmadım bir kere sevdik olmadı deyip yoluma baktım kendisi bir süre sonra geri döndü sonra bu ilişki sürekli ayrıl barışa dönüştü 6 yıl dedim ama ayrı gayrı sürekli ayrıl barış bir ilişki. O kadar tiksindim ki kendimi işime gücüme verdim o geldi kafa yine aynı istemedim yine geldi yine aynı istemedim. Bu zamana kadar kimseyle konuşmadığım için 6 yıllık bir ilişki diyebildim onca rahatında düşünemedi bu ilişkiyi kendime neden bunu yaptım değişecek yanlış olduğunun farkına varacak dedim hep

Yahu adam istemiyorum demiş yani ayrımcılık yapmış, seni değil meslek grubunu onemsemiş.O eklediği kızlarla aynı kefedesin ama sen onun için özel olduğunu sanmışsın ya da kendini öyle inandırmışsın.Balık baştan kokmuş sen de öyle kabul etmişsin.Beni istemeyeni ben de istemem yahu istemem.

Onca sene eğer niyetin yoksa beni oylama adam gibi söyle bitsin bittiğinde de yazıp yazıp durma Umut verme insana sen 40 yaşında da 25 yaşında biriyle evlenirsin benim öyle bir durumum yok çocuğum olmayacak senin yüzünden hakkıma giriyorsun yapma etme dedikten sonra tamam memur ol diye tutturmuyorum abartma demesi, onun da gelebileceği bir yerde iş bulunca hala daha memur istiyorum demesi, rahatı keyfi yerindeyken beni çıkmaza sokması ama suçu yok dimi hakettim baştan söyledi çünkü memur isteğini o zaman o da konuşup bu sene devam ettirmeyecekti
Yahu adam defalarca kere demiş. Çark etti diye niye dememiş sayıyorsunuz. Yalan söylüyor işte. Ne olur ne olmaz diye yedekte tutuyor. Yani sizi anlıyorum tamam kendinizce sevdiniz güvendiniz de bir şey olmayacaksa olmaz. Bana yükselmeniz gerçeği değiştirmiyor. Memur isterim diye bir defa demesi terk etmeniz için geçerli bir sebep. Tutturmuyorum abartma demesi de aklınızla dalga geçmesi. Siz de inanmissiniz inanmayın. Zorladi mi sizi devam edelim diye? Tehdit mi etti?

Adama bir şey demiyorum ben demiş o siz illa evlenmek istemişsiniz şu devirde ben de ne kadar rahat olsam çalışmayan birini istemem
Atanda gel demiş fedakarlık yapmamış ya neden yapsın evlilik demek borç demek bir de sizin durum şu devirde ben de yapamam bu fedakarlığı beklemem de yani
Belki çok keskin bir düşünce ama fikrim bu

“Rahat icinde eklesin kizlari” demissiniz de 6 sene evvel de sizi eklemis. Bir soz vardir; her sey basladigi yerde biter diye.

İnsanlardaki -ust duzey- degilse memur takintisini anlayamiyorum. Neden ozel sektorde kariyer yapip misliyle kazanacagima memur maasina tav olayim ki?

Neyse adamin fikri de, zikri de ilk gunden beri ayniymis. Sasilasi sey sizin 6 yil oldugunuz yerde durmaniz.
Her şey başladığı yer de bitti. Defalarca söyledim bizde internetten tanıştık yapma etme abartan büyüten ben oldum önemsiz şeyler çok kafaya takıyorsun demeyi bildi. Öyle iyi manipüle etti ki bende bakmamaya takip etmemeye başladım. İlişkide saf salak biri olduğum için bunca yıl sürdü

Adam baştan belliymiş zaten. herkes istediği gibi bir eş hayal edebilir. İleride rahat bir hayat yaşamak için memur eş istemiş. Bunun için adamı ayıplayamayız.

Ama sizi çok sevse her türlü kabul ederdi. Ne aklına, ne mantığına hitap etmemişsiniz.

X