- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.355
Sen öğretmensin daha iyi bilirsin . Yarın 1. 2. 3. Sınıfta daha büyük sorun olacak. Çocuk eğitim öğretimi engelleyecek. Buna öğretmen kızacak veliler büyük tepki gösterecek. İlkokula başlamadan çözülmeli değil mi? Aaa tabi anlayış gösterelim itsin bizim çocuklarımızı sınıfta gezsin olur olmaz sorun çıkarsın der mi veli?Bunun anlayışlı olmakla ilgisi yok. Ben de sakin tabiatlı biriyim. Ama çocuğuma bir kere bile olsa çocuk ya da büyük fark etmez, vuramaz. Başka bir çocuğun özel durumu sebebiyle kendi çocuğumun travma yaşamasını istemem. Siz de istemezsiniz eminim.
Araştırın tabi, terapiyse terapi ama çözüm bulmak zorundasınız. Çünkü annesi babası sizsiniz. Herkes kendi evladından mesul. İlacı da araştırın ama son çareyse de yapacak bir şey yok. Zehir değil o ilaçlar neticede.
Yazan birkaç üye var, yıllardır kullanıyorlarmış. Onlarla iletişime geçin isterlerse tabi.Terapi alıyor su an haftada 1 saat pskologdan zaten ben oğlum için elimden gelenin fazlasını zaten yapıyorum yani işte bu yüzden önce burya yazdım ki ilaç kulananalarla muhatap olmak için.
tamamen telefon tablet tv ne varsa kaldırın, bi yere giderkende ona göre hoplayıp zıplayabileceği yere götürün. ama doktorunuz tedavi şart diyorsa da dediğini yapın. benimde en büyük korkum o yönde ama mecbur kalırsam ileriki yaşamını etkilememesi adına içiririm doktorun verdiği ilacı. yoksa ne akademik hayatında başarılı olur ne özel hayatında..Benim de oğlumda bu sorun var psikolog onerisiyle gunluz 1 saati geçmeye çalışıyoruz telefon yasak TV işte olduğu kadar ama müşavirliği felan gidersek telefon ayarı kaçıyor bu kötü oluyor çünkü insanların içinde hoplasin zipladin birine kendine bı zarar gelsin istemiyoruz bu da onda bı yerlere gidelim nasisla telefonla oynarım mantığı oluşturdu izlediklerini yapmaya çalışıyor özellikle şiddet içerikli şeyler mesela savaş oyunları vidolari izlerse akşama kadar evin içinde tis tıs tıs etrafa ateş ediyor mesela iki nokta arası belirliyor kendine koşup duruor yatakta zıplıyor ama sürekli yorulunca biraz dinlenip sorma devam. İşte okulda da boyel yapınca ister istemez arkadaşlarına çarpma vs oluyomus arkadaşları da annelere sikyet öğretmeni aslında bilerek gidip kimseye vvurmuyor diyro o esnada fikatsiz bis ekie oynarken ya dokunyor ya çarpıyor buda bazı çocuklar tarafından vurma oalrka algılanıyor qbzilari ise onunla oynyor genelde erkek çocukları tabi. Yani durum bu
Dayak ? Hanım efendi biraz sakin kimsenin kimseden dayak yediği yok ayrıca ben evladım cijn en iyi olanın p sindeyim zaten tedavi ettirmeyin derken ??? Siz kim oluyorsunuz da tanımadan etmeden yok şöyle böyle konusyosunuz ben her hafta pskolog kapilarindayim pskiyatri gözetiminde . Boş sallamalat kolay insan kendi bilir çektiğini. Yani siz burlawra bu tarz çocuklardan canı gibi bahsederken zaten kişiliğiniz koyuyosunuz kimsede ne anlayış ne. Başka bişey kalmamış bu da Allah'tan gelen bişey ama sizin gibiler o kqdar acimqsiz ve anlayışsız ki işte o kapılarda bekleyen anlayışsız veli grubunu oluşturan kislersiniz ben ve benim gibiler de insnalardan anlayis bekleyen inşallah iyi ve anlayışlı annelerin olduğu siniftayizdir diyen grubuz rabbim sizleri sınaması. Başka bişey demiyorum eğer bu ilac hakkında bilginiz yoksa yorum da yapmayın lütfen gidin ego hnuz başka yerde patlatın.Tek sizin çocuğunuz mu kıymetli? Ya diğer çocuklar? Neden dayak yesinler sizin çocuğunuzdan? Öyle çocuk sınıfımızda vardı. Ailesi ilgilenmediğinden tüm sınıf illallah demiştik. Bir arkadaşının kolunu kırdı . Kaç okul değiştirmiş hiçbirinde barınamıyordu annesine de vuruyordu. Siz henüz 6 7 yaşındayken tedavi ettirmeyin dr laru sorgulayın ama kötü insan ben olayım yok ya. Tedbir alınmazsa ilerde daha büyük şiddet gösterme ihtimalleri yüksek. Bunu tıp söylüyor. İster inanın ister inanmayın sorunu halı altına süpürün. İyi forumlar
Benim yaş grubum daha büyük.Sen öğretmensin daha iyi bilirsin . Yarın 1. 2. 3. Sınıfta daha büyük sorun olacak. Çocuk eğitim öğretimi engelleyecek. Buna öğretmen kızacak veliler büyük tepki gösterecek. İlkokula başlamadan çözülmeli değil mi? Aaa tabi anlayış gösterelim itsin bizim çocuklarımızı sınıfta gezsin olur olmaz sorun çıkarsın der mi veli?
Evet anaokulu öğretmeni olucam seneye inşallah evet daha iyi biliyorum . 6 yaşındaki çocuk zaten isteyerek bilerek soruncikariyor senin deyiminle bakın bunlar daha çocuk ben sizin evde minnoş sessiz deyip okula gittiğinde canavara dönüşen çocuklarınızı da biliyorum gidin bı gün geçirin okul koridorlarında bakalım hele 1. Sınıflarda. Okul koridorları savaş alani. Tenefüste serbes ama derste işte sorun bu tarz çocuklarda işte bu kavram yok sadece aslında diğer çocuklardan tek farkları bzamanlamaSen öğretmensin daha iyi bilirsin . Yarın 1. 2. 3. Sınıfta daha büyük sorun olacak. Çocuk eğitim öğretimi engelleyecek. Buna öğretmen kızacak veliler büyük tepki gösterecek. İlkokula başlamadan çözülmeli değil mi? Aaa tabi anlayış gösterelim itsin bizim çocuklarımızı sınıfta gezsin olur olmaz sorun çıkarsın der mi veli?
İlaç hakkında var bilgim. Sınıfımızdaki çocuk kullanmayı bırakmış. Sonuç felaket oldu. Okul istemedi çocuğu. Ne kavgalar oldu görseniz diğer velilerle de. Anlayış gösterilmez 1 gün değil 5 gün değil. Ayrıca öğretmenlik tecrübem var 4 yıl. Ortaokulda daha kötüye gidiyor tedavi olunmazsa. Devamlı dışlanan hem kendine hem arkadaşlarına zararı olan öğretmenlerin öğretmenler odasın da: bıktık artık gitse de kurtulsak dediği çocuk istiyorsanız ilaç vs kullanmayın. Sizin tercihiniz. Ama ilkokula başlayın görün. Asıl o zaman tüm veliler üstünüze gelecek.Dayak ? Hanım efendi biraz sakin kimsenin kimseden dayak yediği yok ayrıca ben evladım cijn en iyi olanın p sindeyim zaten tedavi ettirmeyin derken ??? Siz kim oluyorsunuz da tanımadan etmeden yok şöyle böyle konusyosunuz ben her hafta pskolog kapilarindayim pskiyatri gözetiminde . Boş sallamalat kolay insan kendi bilir çektiğini. Yani siz burlawra bu tarz çocuklardan canı gibi bahsederken zaten kişiliğiniz koyuyosunuz kimsede ne anlayış ne. Başka bişey kalmamış bu da Allah'tan gelen bişey ama sizin gibiler o kqdar acimqsiz ve anlayışsız ki işte o kapılarda bekleyen anlayışsız veli grubunu oluşturan kislersiniz ben ve benim gibiler de insnalardan anlayis bekleyen inşallah iyi ve anlayışlı annelerin olduğu siniftayizdir diyen grubuz rabbim sizleri sınaması. Başka bişey demiyorum eğer bu ilac hakkında bilginiz yoksa yorum da yapmayın lütfen gidin ego hnuz başka yerde patlatın.
Bana yazdı o yorumu. "Seneye" öğretmen olacak birindense halihazırda öğretmen olan birinden yorum almak istedi üye.Evet anaokulu öğretmeni olucam seneye inşallah evet daha iyi biliyorum . 6 yaşındaki çocuk zaten isteyerek bilerek soruncikariyor senin deyiminle bakın bunlar daha çocuk ben sizin evde minnoş sessiz deyip okula gittiğinde canavara dönüşen çocuklarınızı da biliyorum gidin bı gün geçirin okul koridorlarında bakalım hele 1. Sınıflarda. Okul koridorları savaş alani. Tenefüste serbes ama derste işte sorun bu tarz çocuklarda işte bu kavram yok sadece aslında diğer çocuklardan tek farkları bzamanlama
Çocuk psikiyatrislrnn de kullandı dehb iyi gelen kanıtlı bir medikal alet var. Neurofeedback seansina götürün ve belirli Aralıkta da psikytrstle görüşün. Balık yağı, ceviz bunları da kullandırdığni biliyrm. Şifa olsunMerhaba benim oğluma 4 ay önce dehb tanısı konuldu davranış bozukluğu olarak ellerini kasma vurma vs var Dr bize risperdal akşamları 0'25 olarak başladı ama ben ilaca bslayamadim çünkü elim gitmiyor vermeye . Bununla beraber her hafta düzenli oyun treapistine başladık bı yararını göremedik henüz . Evet oğlum haraketli bu yıl ilk okula başlatmaya gözüm korktu anaokulunda ve sürekli velilerle kavga halindeydi ogretmenimiz ılımlı ama artık o da ilaç konusu etmeye başladı bu ilacı kullananlardan varsa yorum rica edicem . Ve merak ediyorum her anne bu tarz sınavlardan geçebilir neden herkez bu kadar katı ve vurdumduymaz ?
Teskkur ederimÇocuk psikiyatrislrnn de kullandı dehb iyi gelen kanıtlı bir medikal alet var. Neurofeedback seansina götürün ve belirli Aralıkta da psikytrstle görüşün. Balık yağı, ceviz bunları da kullandırdığni biliyrm. Şifa olsun
Onu anladım zaten hanımefendi ayrıca ben kimseden okul hakkında yrpum beklemedim konu insanların kendi egosql durumlarına göre sekiillenip duryor ben burda ilaç hakkind akullanann bilgisi olanlardan yardım talep ettim herkez kendi çok bilmiş fikirlerini kendi cocukalrina saklasın o halde ayrıca ogretemne adayı oluşum sizin için ne kadar alaycı bı tavırla yorum yapmamış sebep oldu bunca yıllık ogretemnelik anlayışınız da bu sanırım . İşte sizin gibi bunca yıllık öğretmenlerimiz her alanda uzmanlar ya kendilerini öyle gördükleri için yapicak olmak yerine genelde yıkıcı olmayı tercih ediyolar . Rabbim gerçek eğitimcilerle karşılaştırsın evlatlarimizi.Bana yazdı o yorumu. "Seneye" öğretmen olacak birindense halihazırda öğretmen olan birinden yorum almak istedi üye.
Ana sınıfı öğretmen adayı olarak ilkokul kademesine yorum yapmanız da takdire şayan doğrusu. Bunca yıllık öğretmenim, normal ve anormal davranışları sizden iyi biliyorumdur herhalde.
Okul koridorları ve bahçe teneffüslerde coşkulu olacak tabi. 40 dakika boyunca yapılarına ters olarak yerlerinde oturmaları bekleniyor o çocuklardan. 10 dakikada enerjilerini atıyorlar işte, zaman da kısıtlı olunca acele ediyorlar. Bunlar gayet normal çocuk davranışları.
Yani normal olmayan davranışları normal adı altında kabullendiril.ek tabi ki yanlış ben zaten okul açıldığında tanı aldigimzii terapileri gittiginizi ogretemnele paylaştım ogretmende velilerle sizin konusmaniza gerek yok bir problem olursa ben iletirim veya birlikte konumuz genelde özel durumu kabuletmeyen veliler cikiyro anlayışsız oluyolar dedi ve ben yined ekapida daha ilk günden velilerde bu durumunu paylqstim buna raen kulisler vs hiç bitmedi ama neyse dedim Allah büyüktür. Benim burd atek amacım ilaç hakkında bilgi almak ama maşallah onun dışında herkez Dr olmuş da beyin yikamacaDiger cocuga kimsenin sana sarilmasina ve opmesine izin verme seklinde bir mahremiyet egitimi veriliyor olabilir. Cocuklar zaten kendilerini sevdirmeyi de sevmiyor. Kendi cocugunuza kimseye izinsiz dokunmamasi gerektigini surekli anlatmaniz lazim. Su an ilac vermekten kacinmaniz ileride cocugunuzun yalniz kalmasina, yalniz kaldikca gergin, sinirli bir insan olmasina sebep olabilir. Buradakiler de anne, bende bir anneyim, asli gorevim kendi cocugumu korumak. Karsimdaki cocugun ozel bir durumu varsa ya da tedavi goruyorsa sonsuz tahammül ve sabrim olur ancak cocuk bu normal diye gecistiriliyorsa bende kendi kizimla ayni ortamda olmasını istemem. Diger velilerde benim gibi davraniyor belli bir sure sonra cocuklarda uzaklaşacak ve baska problemler yasayacaksiniz.
Sizin çocuklarınız yapmıyor mu diyor. Teneffüslerde neler oluyor diyor. E teneffüs de birbirini döven çocuk da normal değil zaten.davranış bozukluğu olan çocuklar. Şiddetin ş sini evinde görmeyen küfürü ilk kez arkadaşında duyan çocuklar da var. 20 çocuğu feda etmem ben 2 3 çocuk için öğretmen de olsam Veli de olsam. Gerekirse gölge öğretmen tutsun gerekirse ilaç kullansın. Neden itilip kakılsın çocuklarımız?Diger cocuga kimsenin sana sarilmasina ve opmesine izin verme seklinde bir mahremiyet egitimi veriliyor olabilir. Cocuklar zaten kendilerini sevdirmeyi de sevmiyor. Kendi cocugunuza kimseye izinsiz dokunmamasi gerektigini surekli anlatmaniz lazim. Su an ilac vermekten kacinmaniz ileride cocugunuzun yalniz kalmasina, yalniz kaldikca gergin, sinirli bir insan olmasina sebep olabilir. Buradakiler de anne, bende bir anneyim, asli gorevim kendi cocugumu korumak. Karsimdaki cocugun ozel bir durumu varsa ya da tedavi goruyorsa sonsuz tahammül ve sabrim olur ancak cocuk bu normal diye gecistiriliyorsa bende kendi kizimla ayni ortamda olmasını istemem. Diger velilerde benim gibi davraniyor belli bir sure sonra cocuklarda uzaklaşacak ve baska problemler yasayacaksiniz.
Hele şükür beni anlayan birisi . Yani ben ilaca karşı değilim ama bu tarz ilaçlar beyne direk etki eden ilaçlar önce etrafımda birilerinden ilaç hakkında kullanım yan etki hakkında az da olsa bilgi almak istedimSöylemeden geçmeyeyim dehb çok büyük bir durum yoksa sırf anlatklrnza bakarak ben de olsam ilaç vermezdm. Spora yönlendirirdm ve aile terapisi de alırdım ki belki tutumnzda bilmeden yada çevremizde bir durum varsa çocuk bundan dolayı da bu şekilde olablr.
İlaç son çaredir ve ben ilaca da aşıya karşı biriyim.