Davranış Bozuklukları 6 yaş risperdal kullanma

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Kesinlkle cocugunuza ilac vermeme isteginizi anlarim. Bu durumda cocugunuzla kendiniz ilgilenip home schoolin(evde egitim) vermeyi dusunur musunuz? Okullari yetersiz gordugu icin bunu yapan pek cok aile var yurtdisinda. Cocugunuzun yalnizca annesi degil ogretmeni de siz oluyorsunuz. Cok sabir isteyen bir surec olur sizin icin ama akliniza takilan ilaci cocugunuza da vermemis olirsunuz. Yani malesef hersey ayni anda olamiyor. Tercih yapmak zorunda kaliyorsunuz. Ancak vakit ve sabriniz varsa home schooling cok guzel bir alternatif.
evet yurt dışında bunu yapanlar var ama türkiye’de buna izin var mı? anne o sabıra ve yetkinliğe sahipse güzel seçenek

Velilerin okul çıkışında hastaysa çocuğun götür deliler hastanesi sözüne karşı yorum yapıyorum vurdumduymaz kısmını! Evet çocuğum vurnaya meyilli ama bunu tepki olarak yapar sevgi dolu bir çocuk aynı zamanda sadece tepki olarak vurması var ve haraketli olduğundan sınıf içinde ana sınıfı içinde ayakta kalamk dolaşmak koşmak istiyor benim amacım burda bu ilaç kullananlardan yorum !
O zaman şöyle düşünün, sizin çocuğunuz değil de başka bir çocuk dehbli olsaydı. Ve her gün okulda sizin çocuğunuza vursaydı. Razı olur muydunuz?

Ayy ne güzel bir annesiniz 🤍🙏 Allah evladınızı da sizi de çok güzel yerlere getirsin 🧿
Yorumunuz için çok teskkur ederim rabbim yardimciniz olwun bu şekilde kırmadan dökmeden ne güzel anlatan yardım eden insanlar var Allah razı olsun bende işte baslayamayan vicdan azabı kismindayim ama onun iyiliği için başlamam gerekiyosa baslicam başka çarem yok

Yorumunuz için çok teskkur ederim rabbim yardimciniz olwun bu şekilde kırmadan dökmeden ne güzel anlatan yardım eden insanlar var Allah razı olsun bende işte baslayamayan vicdan azabı kismindayim ama onun iyiliği için başlamam gerekiyosa baslicam başka çarem yok
Önce çocuğunuzun böyle olduğunu kabullenip tedavisinin ilaçsa ilaç ile olacağını kabullenmeniz gerekiyor.Kimse sınıfında sürekli vuran cocuk istemez haklılarda.Ama siz tedaviye başlayıp çabalarsanız sizi anlayışla karşılarlar.Çünkü çabalayacaksınız elinizden geleni yapacaksınız.İleride arkadaşları tarafındanda dışlanırsa daha çok agresifleşir.Topluma kazandırıp mutlu bireyler yetiştirmek onları anlamak sevip sarmalamak görevimiz.Tedavi uzun yolunuz yolumuz uzun.Ama ileride geriye baktığımızda ne güzel ilerledik birlikte diyebilelim inş. Tedaviden asla vazgeçmeyin sürekli kontrolllerine götürün evladınızı Hersey güzel olacak inş. Debh Li olup tedavi olan hayatında mutlu güzel yerlere gelmiş bir sürü örnekler var.Allah hepsinin yolunu açıl etsin hayırlı insanlar ile karşılaştırsın ins🌸

Ben normal tepki olarak demedim farkindaysaniz. Siz neden çoc siz gerçek hayatınızda nasıl bir kisiliksiniz belli oluyor.

Allah yardımcınız olsun bende bu postu açtığıma pişman olmak uzereydim Hızır gibi yetistinix ilacı kullanmayan tüm gereksiz yorumları okumak zorunda kaldım. Herkes çok biliyor bazı şeyleri ama insanın başına gelince çaresiz kalışı vs çok zor şeyler. Biri komşu katili olur çocuğun yazmış ne biçim insanlar var ya. İşte okuldaki o anlayışsız velilerden biri sanırım kendisi.
Bsoverin takılmayın üzmeyin kendinizi. Ama gerçekten zor bı durum kreş öğretmeni oğlum için oğlunuz sorunlu gibi gözüküyor dedi bana dedim hiç bir sorunu yok sadece inat kendi isteği olsun istiyor ve bana bağımlı. Bende bunun için getirdim sonuçta bu çocuğu buraya dislansin diye değil dimi. Ve ogretmeni hiç bı çaba sarfetmeyip bizi daha küçük oyun gruplarina yönlendirdi. Bende aldım. Sonucta karsisinda koca adam yok dört yaş çocuğu var sevgiyle yaklassaydi oğluma oda girebilirdi sınıfa ve arada nadir vurur. Bide beni düşünün.

O zaman şöyle düşünün, sizin çocuğunuz değil de başka bir çocuk dehbli olsaydı. Ve her gün okulda sizin çocuğunuza vursaydı. Razı olur muydunuz?
Ben yapı gereği anlayışlı bı insanim sanırım peki ne olucak bu çocuklar yani böyle ola ola her okuldan atılsın açın fayda etmediği çocuklar mesela ne yapacaklar ben bu ilaca baslicam ama fayda sağlar mı onu bilmiyroum ya çocuk daha beter olursa bu da var ya siz sizin çocuğunuz bu durumda olsa şak diye ilacı vericek miydiniz .aman uyussun yatsın bı kenarda bana kimseye bulaşmasın mi diyecektiniz herşeyden önce araştırırsanız Dr bile verse kendiniz de bı bakarsiniz bunu danışmanın veya araştırmada bı kötülük görmüyorum ben

İlacı bırak diyenin unvanı neydi, lütfen iyi bir çocuk ve ergen psikiyatrisine başvurun , özel eğitimle birlikte çok güzel yol aliniyor. Siz bir şey yapamazsınız. Destek şart ve hemen hareket geçin
İlacı bırakın diyende çocuk psikolojisi uzmanı. Oda üzerine gitmeyin kreşe verin TV tablet yasak haftada bir ödül stikir yapıştırma şeklinde önerilerde bulundu.

İlaç kullanmayarak hem kendi çocuğunuza zarar veriyorsunuz hem başka çocuklara.
Kimse sizin tedavisini aksattığınız çocuğunuzun şiddet eğilimine anlayış göstermek zorunda değil. Bu süreçler ebeveynler içinde zor ama sadece kendi çocuğunuzu düşünerek devam edemezsiniz. Gecen yıl oğlum kreşte akran zorbalığına maruz kaldı sadece bir hafta, alt ıslatma ve başka problemler yaşadık oğlumun gördüğü zararı telafi etmek için bayağı uğraştık. Bir noktada herkes kendi çocuğunu düşünmek zorunda.
Doktor kontrolünde yapılması gereken herşeyi yapın, bekletmeden.

Oğlum 6 yaşında, diğer çocuklardan farklı bir çocuk. ama tam olarak nasıl farklı anlatamıyorum. okulda sizin çocuğunuz gibi şiddet eğilimli, diğer çocuklara zarar veren bir çocuk değil. ama dikkatini toplayamadığını söylüyor öğretmeni.

Yapacaklarımı yazayım;
bunun telefon oyunları nedeniyle olduğunu düşünüyorum. kendi telefonumdan oyunları bozdum.. şimdi babasının telefonuna geldi. yavaştan oyunları ortadan kaldıracağım. yediğine içtiğine dikkat etmeye çalışıyorum. eğer aburcubur yerse dikkati daha fazla dağılıyor... videoları kaldırmıştım.

oğlunuzda bu bahsettiğim alışkanlıklar var mı? onları minimuma indirseniz. ben kararlıyım çünkü ileride yaşamını değiştirecek... eğer devam ederse oğluma da muhtemelen ilaç başlayacaklar

Psikoloji değil cocuk psikiyatrisi ile ilerleyeceksiniz.
Araştırayım ama o günde konuştuk ilaç falan önermedi. İsim olarak karıştırmış olabirim. Randevu aldım yine gidicez bakalım. Ama biz direk çocuk hastalıklarından randevu alıyoruz doktor kendisi yönlendiriyor.

Hanimefendi cocugunuz 6 yasinda degil mi? Zaten kimseye sarilmamasi gerektigini -hem kendisi, hem de sarilmak istedigi kisi icin- ogrenmis olmasi gerekmiyor mu?

Su yasimda birisi bana arkamdan sarilmaya kalksa ben de refleksle itebilirim.

Verdiginiz ornek alakasiz.
Hanımefendi o an arkadaşına sarılmış yani önü arkası mi var bunun 5 yaş çocuk . Çocuk adı üzerinde benim orda verdiğim örnek sarılmak istemiş arkadaşı da onu itmiş yani insanlar kendi çocuklarında şiddet yokmuş gibi davranıyorlar ben bunu vurgulamak istedim sadece bir taraf bu u daha çok gösteriyor diye o etiketlu oluyor . Yoksa bizim haraketsiz normal diye siniflandiridgimiz çocuklarda vuruyor itiyor ama daha minimal olduğundan göze batmıyor ben bunu vurguladık benim de çocuğuma okulda darbe alıyor ben okul ortamında olabilir diyerek daha sakin karsiliyorum bazı cadaloz veliler gibi olmadığımdan bqhsediyorum herkez evde çocuklarına yapmadıklarını etmediklerini birkamiyor okula gidince herkezin çocuğu kıymete biniyor istisnalar vardır tabi ki ama ben çok gördüm yollarda cocuklarini ittirerek götürüp okula gelince evladı kiymeete binenler. Neysek o olalım işin özü. Benim özel bı sorunum var ve amacım sadece burda ilaç kullananlardan yorum. Yoksa kurduğum her cümleden işine gelen kelimelere yapılan avam yorumlara cevap vermeye kalksam herkesin pskilojisiyle zor ugrasiriz .

Araştırayım ama o günde konuştuk ilaç falan önermedi. İsim olarak karıştırmış olabirim. Randevu aldım yine gidicez bakalım. Ama biz direk çocuk hastalıklarından randevu alıyoruz doktor kendisi yönlendiriyor.
Bütçenizi zorlamazsa Özel bir cocuk ve ergen psikiyatrisine gidin iyice derdinizi anlatıp çocuğunuzu gözlemlesin.

Ben normal tepki olarak demedim farkindaysaniz. Siz neden çoc siz gerçek hayatınızda nasıl bir kisiliksiniz belli oluyor.

Allah yardımcınız olsun bende bu postu açtığıma pişman olmak uzereydim Hızır gibi yetistinix ilacı kullanmayan tüm gereksiz yorumları okumak zorunda kaldım. Herkes çok biliyor bazı şeyleri ama insanın başına gelince çaresiz kalışı vs çok zor şeyler. Biri komşu katili olur çocuğun yazmış ne biçim insanlar var ya. İşte okuldaki o anlayışsız velilerden biri sanırım kendisi.
Tek sizin çocuğunuz mu kıymetli? Ya diğer çocuklar? Neden dayak yesinler sizin çocuğunuzdan? Öyle çocuk sınıfımızda vardı. Ailesi ilgilenmediğinden tüm sınıf illallah demiştik. Bir arkadaşının kolunu kırdı . Kaç okul değiştirmiş hiçbirinde barınamıyordu annesine de vuruyordu. Siz henüz 6 7 yaşındayken tedavi ettirmeyin dr laru sorgulayın ama kötü insan ben olayım yok ya. Tedbir alınmazsa ilerde daha büyük şiddet gösterme ihtimalleri yüksek. Bunu tıp söylüyor. İster inanın ister inanmayın sorunu halı altına süpürün. İyi forumlar

Ben yapı gereği anlayışlı bı insanim sanırım peki ne olucak bu çocuklar yani böyle ola ola her okuldan atılsın açın fayda etmediği çocuklar mesela ne yapacaklar ben bu ilaca baslicam ama fayda sağlar mı onu bilmiyroum ya çocuk daha beter olursa bu da var ya siz sizin çocuğunuz bu durumda olsa şak diye ilacı vericek miydiniz .aman uyussun yatsın bı kenarda bana kimseye bulaşmasın mi diyecektiniz herşeyden önce araştırırsanız Dr bile verse kendiniz de bı bakarsiniz bunu danışmanın veya araştırmada bı kötülük görmüyorum ben
Bunun anlayışlı olmakla ilgisi yok. Ben de sakin tabiatlı biriyim. Ama çocuğuma bir kere bile olsa çocuk ya da büyük fark etmez, vuramaz. Başka bir çocuğun özel durumu sebebiyle kendi çocuğumun travma yaşamasını istemem. Siz de istemezsiniz eminim.
Araştırın tabi, terapiyse terapi ama çözüm bulmak zorundasınız. Çünkü annesi babası sizsiniz. Herkes kendi evladından mesul. İlacı da araştırın ama son çareyse de yapacak bir şey yok. Zehir değil o ilaçlar neticede.

Oğlum 6 yaşında, diğer çocuklardan farklı bir çocuk. ama tam olarak nasıl farklı anlatamıyorum. okulda sizin çocuğunuz gibi şiddet eğilimli, diğer çocuklara zarar veren bir çocuk değil. ama dikkatini toplayamadığını söylüyor öğretmeni.

Yapacaklarımı yazayım;
bunun telefon oyunları nedeniyle olduğunu düşünüyorum. kendi telefonumdan oyunları bozdum.. şimdi babasının telefonuna geldi. yavaştan oyunları ortadan kaldıracağım. yediğine içtiğine dikkat etmeye çalışıyorum. eğer aburcubur yerse dikkati daha fazla dağılıyor... videoları kaldırmıştım.

oğlunuzda bu bahsettiğim alışkanlıklar var mı? onları minimuma indirseniz. ben kararlıyım çünkü ileride yaşamını değiştirecek... eğer devam ederse oğluma da muhtemelen ilaç başlayacaklar
Benim de oğlumda bu sorun var psikolog onerisiyle gunluz 1 saati geçmeye çalışıyoruz telefon yasak TV işte olduğu kadar ama müşavirliği felan gidersek telefon ayarı kaçıyor bu kötü oluyor çünkü insanların içinde hoplasin zipladin birine kendine bı zarar gelsin istemiyoruz bu da onda bı yerlere gidelim nasisla telefonla oynarım mantığı oluşturdu izlediklerini yapmaya çalışıyor özellikle şiddet içerikli şeyler mesela savaş oyunları vidolari izlerse akşama kadar evin içinde tis tıs tıs etrafa ateş ediyor mesela iki nokta arası belirliyor kendine koşup duruor yatakta zıplıyor ama sürekli yorulunca biraz dinlenip sorma devam. İşte okulda da boyel yapınca ister istemez arkadaşlarına çarpma vs oluyomus arkadaşları da annelere sikyet öğretmeni aslında bilerek gidip kimseye vvurmuyor diyro o esnada fikatsiz bis ekie oynarken ya dokunyor ya çarpıyor buda bazı çocuklar tarafından vurma oalrka algılanıyor qbzilari ise onunla oynyor genelde erkek çocukları tabi. Yani durum bu

Bunun anlayışlı olmakla ilgisi yok. Ben de sakin tabiatlı biriyim. Ama çocuğuma bir kere bile olsa çocuk ya da büyük fark etmez, vuramaz. Başka bir çocuğun özel durumu sebebiyle kendi çocuğumun travma yaşamasını istemem. Siz de istemezsiniz eminim.
Araştırın tabi, terapiyse terapi ama çözüm bulmak zorundasınız. Çünkü annesi babası sizsiniz. Herkes kendi evladından mesul. İlacı da araştırın ama son çareyse de yapacak bir şey yok. Zehir değil o ilaçlar neticede.
Terapi alıyor su an haftada 1 saat pskologdan zaten ben oğlum için elimden gelenin fazlasını zaten yapıyorum yani işte bu yüzden önce burya yazdım ki ilaç kulananalarla muhatap olmak için.

X