Davranış Bozuklukları 6 yaş risperdal kullanma

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Sizin çocuklarınız yapmıyor mu diyor. Teneffüslerde neler oluyor diyor. E teneffüs de birbirini döven çocuk da normal değil zaten.davranış bozukluğu olan çocuklar. Şiddetin ş sini evinde görmeyen küfürü ilk kez arkadaşında duyan çocuklar da var. 20 çocuğu feda etmem ben 2 3 çocuk için öğretmen de olsam Veli de olsam. Gerekirse gölge öğretmen tutsun gerekirse ilaç kullansın. Neden itilip kakılsın çocuklarımız?
Hanımefendi işte o telefuste birbirini döven çocuk derste durduğu için normal sınıflandırılır bizimki ise tam tersi derste durmadigi için anaorml gibi görülüyor yoksa tenefuslerde çocukların ağızlarında küfürler daha 1. Sınıf bir de. Birbirlerinin uzerlerindelwr savaş halinde. Ama bizim cocukalr dehp li yani bunları sadece derste yapıyor bunları dediğim yani işte mevzu alhlak bozma itilip kakilma ya hani bunlar tenefüste yaşanınca serbest ama derste olunca sorunlu çocuklar sınıfta olmasın istemiyoruz. Tuhaf😤

Hele şükür beni anlayan birisi . Yani ben ilaca karşı değilim ama bu tarz ilaçlar beyne direk etki eden ilaçlar önce etrafımda birilerinden ilaç hakkında kullanım yan etki hakkında az da olsa bilgi almak istedim
Debh zaten nörobiyolojik bir sorun ilaçların beyine etki etmesi kadar doğal ne olabilir.Tedaviyle iyileşen güzel yol alan bir sürü örnek var.İlaçlarda deneye deneye size en iyi ne gelecek bulunuyor.Her ilacın yan etkisi var ama kullanmakta zorundayız.Terapi ile olacak birsey değil bu ama ısrarla başka yollar arıyorsunuz onu anlamadım açıkçası.Bu ilaçları sadece kullanacak olan sizin evladınız değil.

Sizin çocuklarınız yapmıyor mu diyor. Teneffüslerde neler oluyor diyor. E teneffüs de birbirini döven çocuk da normal değil zaten.davranış bozukluğu olan çocuklar. Şiddetin ş sini evinde görmeyen küfürü ilk kez arkadaşında duyan çocuklar da var. 20 çocuğu feda etmem ben 2 3 çocuk için öğretmen de olsam Veli de olsam. Gerekirse gölge öğretmen tutsun gerekirse ilaç kullansın. Neden itilip kakılsın çocuklarımız?
Cok yanlis düşünüyor. Cocuk yapabilir, akli kesmeyebilir, izledigi siddet iceren iceriklerden etkilenmiş olabilir, baska bir problemi olabilir bu konudaki gibi. Burada görev aileye düşüyor. Ilac icine sinmediyse 2.uzman doktor görüşü alabilir belki baska bir ilac verilebilir. Tedavi surecindeyiz ilac etkisini xx gunde gösterecek bize zaman verin dedgii zaman herkes anlayisla yaklasir zaten

Merhaba benim oğluma 4 ay önce dehb tanısı konuldu davranış bozukluğu olarak ellerini kasma vurma vs var Dr bize risperdal akşamları 0'25 olarak başladı ama ben ilaca bslayamadim çünkü elim gitmiyor vermeye . Bununla beraber her hafta düzenli oyun treapistine başladık bı yararını göremedik henüz . Evet oğlum haraketli bu yıl ilk okula başlatmaya gözüm korktu anaokulunda ve sürekli velilerle kavga halindeydi ogretmenimiz ılımlı ama artık o da ilaç konusu etmeye başladı bu ilacı kullananlardan varsa yorum rica edicem . Ve merak ediyorum her anne bu tarz sınavlardan geçebilir neden herkez bu kadar katı ve vurdumduymaz ?
Maşallah herkez ne dertliymis yaaa valla dehp li ailer olarak ülke sınırlarından yakında sınır dışı bile edilebilriz . İnsanlar gerçekten çok acımasız rabbim herkezin yardımcısı olsun özellikle çocuklarıyla sınavı olan ailelerin. O evladim şöyle böyle diyenlere de sözüm ömür uzun Allah bilir geleceğimizi. Sevinmeyin herşey normal diye birgün bir bakmissiniz kapılarda merhamet beklersiniz.ayni bizler gibi anlayış beklersiniz . Bu posta da ilaçla alakalı olanlar dışındakison yorumum budur .

Debh zaten nörobiyolojik bir sorun ilaçların beyine etki etmesi kadar doğal ne olabilir.Tedaviyle iyileşen güzel yol alan bir sürü örnek var.İlaçlarda deneye deneye size en iyi ne gelecek bulunuyor.Her ilacın yan etkisi var ama kullanmakta zorundayız.Terapi ile olacak birsey değil bu ama ısrarla başka yollar arıyorsunuz onu anlamadım açıkçası.Bu ilaçları sadece kullanacak olan sizin evladınız değil.
Muhakkak ama ne yönde etki ettiği işte sorun ilaçlarla nöbetler geçirip beyin kadilmalarina kadar sonra ise beğen kalıcı hasarlar verdiği de konuşuluyor kafam çok karışık bu yüzden bu postu açtım ilaç kullananlardan bilgi almak icin

Hele şükür beni anlayan birisi . Yani ben ilaca karşı değilim ama bu tarz ilaçlar beyne direk etki eden ilaçlar önce etrafımda birilerinden ilaç hakkında kullanım yan etki hakkında az da olsa bilgi almak istedim
siz aslında yanlış anlıyorsunuz. doktor içinize sinmediyse, ilk gider gitmez ilaca başladıysanız başka doktora gidersiniz. onun dediklerine uyarsınız. tanı aldığını yazmışsınız herkez de o nedenle size ilacı kullanın demiş...

bende ilaca karşıyım. astım hastasıyım ilacımı kullanmayınca çok fena geri dönüyor bir türlü kendimi ikna edip adam akıllı kullanamıyorum ilacı. hata bende evet...

ilaç kullanımın sorun olduğunu biliyorum. şimdi elimden geleni yapmakla işe başladım. oyuncaklarını toplatamıyordum. dün onları topladık. odasını düzenledik... telefonuma virüs girdi, babasınınkine de girip telefon oyun işini kaldıracağım.. tv yok... video çok çok kısıtlı izletirim. ödevini yapıp bitirirse, vurdulu kırdılı vs video yok ben seçeceğim. bunları yaparsam ilerleriz diye düşünüyorum. öğretmenimiz dönem ortasına kadar müddet verdi... olmazsa terapi aldırırım, oda olmadı ilacı kullanır...

sizin yazdığınızdan tam olarak anlamadım neler denediniz?

Yani normal olmayan davranışları normal adı altında kabullendiril.ek tabi ki yanlış ben zaten okul açıldığında tanı aldigimzii terapileri gittiginizi ogretemnele paylaştım ogretmende velilerle sizin konusmaniza gerek yok bir problem olursa ben iletirim veya birlikte konumuz genelde özel durumu kabuletmeyen veliler cikiyro anlayışsız oluyolar dedi ve ben yined ekapida daha ilk günden velilerde bu durumunu paylqstim buna raen kulisler vs hiç bitmedi ama neyse dedim Allah büyüktür. Benim burd atek amacım ilaç hakkında bilgi almak ama maşallah onun dışında herkez Dr olmuş da beyin yikamaca
Terapiler yetersiz geliyor demekki bakin okullar acilali bir gelisme yok. Size tavsiyem baska bir uzman doktor görüşü alin. O da ilac verirse yapacak baska birsey yok. Cocugun gelecegini etkiliyorsunuz. Cocugunuz büyüdüğünde, birine vurdugunda karsisindakinden saglam dayak yiyebilir, canindan olabilir ya da baskasinin canina zarar verebilir. haberlerde goruyoruz bunlari

Hanımefendi işte o telefuste birbirini döven çocuk derste durduğu için normal sınıflandırılır bizimki ise tam tersi derste durmadigi için anaorml gibi görülüyor yoksa tenefuslerde çocukların ağızlarında küfürler daha 1. Sınıf bir de. Birbirlerinin uzerlerindelwr savaş halinde. Ama bizim cocukalr dehp li yani bunları sadece derste yapıyor bunları dediğim yani işte mevzu alhlak bozma itilip kakilma ya hani bunlar tenefüste yaşanınca serbest ama derste olunca sorunlu çocuklar sınıfta olmasın istemiyoruz. Tuhaf😤
Dehp Li çocuk sadece ders de yapıyor teneffüs de yapmıyor mu? Bizim sınıftaki çocuk arkadaşının kolunu teneffüs de kırdı. Birinin de üstüne atladı çocuğun kafası sıraya çarptı kaç dikiş atıldı. Anne baba öğretmeni suçladı okulla kavga etti. Demedi çocuğum sorunlu. Diğer davranış bozukluğu olan çocukların velileri de aldırmıyor. İlgilenmiyorlar. Dayağı itmeyi kakmayı normalleştirmişler kafalarında.daha bunhafta gün yüzü görmemiş küfürler okudum. Hiçbir Veli öğrenci bunları çekmek zorunda değil.

Dun evime misafir geldi 3 yasindaki kiz cocugu 9.5aylik bebegime tekme atmaya calisiyordu. Annesinin umrunda bile olmadi. O henuz bebek, söylediklerini anlamiyor, oyuncaklarini gosterip onunla oynayabilirsin dememe ragmen agresif tavirlarina devam etti. Baskasinin cocuguna müdahale etmeyi hic sevmiyorum ancak konu benim cocugumsa durdurmak ve uyarmak zorundayim. Tepki gosterince kalkip gittiler zaten. Umrumda mi? Hayir, degil. Herkes once kendi cocuguyla ilgilenecek sonra baskasindan ayni ozveriyi bekleyecek
Bu bambaşka bir durum ben annelerin vurudmduymazligini da anlamiyuroum bir sorun varsa bakın ben çocuğumun durumunu bildiğim için kimseye kolay kolay gitmem gidersem önceden derim bak böyle böyle anneme kayinvalideme bile gitsem az durup kalkarım hem evladım hor gorulmemesi için hemde kimseye yük olmamak için hele ki bebekli eve hayatta gitmem ne olur ne olmaz diye anne olarak biz zaten müdahale etmeliyiz etmezsek sorun orda başlar zaten.

Terapiler yetersiz geliyor demekki bakin okullar acilali bir gelisme yok. Size tavsiyem baska bir uzman doktor görüşü alin. O da ilac verirse yapacak baska birsey yok. Cocugun gelecegini etkiliyorsunuz. Cocugunuz büyüdüğünde, birine vurdugunda karsisindakinden saglam dayak yiyebilir, canindan olabilir ya da baskasinin canina zarar verebilir. haberlerde goruyoruz bunlari
Evet bu gelecekteki durumunu bilememek de iste insanın kafasını kurcalıyor özellikle ergenlik daha sancılı gecm bir surecmis

Yan etki kişiseldir benim idareci olarak calistgm.ozel.egitimde aynı ilaç aynı yaş cocuklarda bile çok farklı özelliklerle kendini gösteriyordu.
Çocuğunuzn beyin kimyasını bozmadan tedavi ilk amac olmalı yoksa ilaç kullan baskasnn çocuğuna zarar vermesin demek kolay burda. Kökenini bulup tedavi etmedktn sonra ilaç tedavi değil bunu anlatmk istiyorum ama sizin anlattgnz kadar bir durumda, yoksa ileri durumlarda kullanılabilir.
Karşı olma sebebim sorunun kaynağını bulup bunu değiştirmedktn sonra kolaya kaçmak gibi geliyor bana.
İmkanınız nedir bilmyrm ama 20 seans yeterli neurofeedback tedavisi protokolü için, 2 haftada yada ayda 1de psikiytrse gtseniz.
Kreşe yada anaokuluna değil oyun atölyelerine yada jimnastk, yüzme/ hiç olmazsa yürüyüş gibi faaliyetlerle ilgilnse bu sene. Seneye rahatça kreşe/ okula gidebilir.

Cok yanlis düşünüyor. Cocuk yapabilir, akli kesmeyebilir, izledigi siddet iceren iceriklerden etkilenmiş olabilir, baska bir problemi olabilir bu konudaki gibi. Burada görev aileye düşüyor. Ilac icine sinmediyse 2.uzman doktor görüşü alabilir belki baska bir ilac verilebilir. Tedavi surecindeyiz ilac etkisini xx gunde gösterecek bize zaman verin dedgii zaman herkes anlayisla yaklasir zaten
Konuyu ilaç verdiler endişelerim var diye sürdürse asla böyle tepki vermezdim. Ama sınıftakileri itiyor kakıyor veliler tepki gösteriyor diyor. Anlayışsız o veliler diyor. Neden kendi çocuklarını korumasın o veliler haklı demiyor. Tepkim asıl buna.

Konuyu ilaç verdiler endişelerim var diye sürdürse asla böyle tepki vermezdim. Ama sınıftakileri itiyor kakıyor veliler tepki gösteriyor diyor. Anlayışsız o veliler diyor. Neden kendi çocuklarını korumasın o veliler haklı demiyor. Tepkim asıl buna.
Bende buna takildim. Herkes cocugunu korumak zorunda. Bir veli bana gelip "ilaca basladik, bir hafta 10 gun idare edebilir misiniz?" Diye sorsa tabiiki anlayisli olurum. Ama aksini kabul edemem. Herkesin cocugu kiymetli, gozumuzden sakiniyoruz

Konunun başlığı bu zaten yazdığım yazınin sonuna sadece velilerde biraz anlayışlı olsalar daha empati kursalari ekledim . Bakın gerçekten birielrine uzaktan biseyleri söylemek akıl vermek çok kolay gele ki mobingg yapmak daha da basit ama içinde olmak durumun bambaşka bişey ben burda artık son çare olarak ilaca başlamaya kadar gelmişim ki kullananlardan yorum bekliyorum kullanmayanlar dan akıl değil istedigim

Bende buna takildim. Herkes cocugunu korumak zorunda. Bir veli bana gelip "ilaca basladik, bir hafta 10 gun idare edebilir misiniz?" Diye sorsa tabiiki anlayisli olurum. Ama aksini kabul edemem. Herkesin cocugu kiymetli, gozumuzden sakiniyoruz

konu sahibi için demiyorum ama genel olarak şiddet eğilimin normalleştirmeye çalışan çok kişi var. kocası döver, aslında kocam iyi ama sinirlerine hakim olamıyor olur. çocuğumu seviyorum ama sakinleşemediğim için dövüyorum onu... gibi gibi bir sürü bahaneler oluyor. forumda da görüyoruz. şiddet normalmiş gibi...

oğlumla geçen konuşuyoruz. beni dövmeye kalkarlarsa anne ne yapmam gerekiyor diyor. oğlum bağır ve öğretmenini çağır diyorum. ya öğretmenim duymazsa; ellerini tut. oda işe yaramazsa; ittir ozaman oğlum bilemedim... ittirsem düşüp daha kötü olursa ama... ben kilitlendim bu sefer :KK53: .

İlacı bırakın diyende çocuk psikolojisi uzmanı. Oda üzerine gitmeyin kreşe verin TV tablet yasak haftada bir ödül stikir yapıştırma şeklinde önerilerde bulundu.
Psikiyatrist mi ilaç konusunda yorum yapacak tek unvan çocuk ve ergen psikiyatrisi uzman falan yorumu geçersiz

Dr iyi bı Dr aslında ama herhangi bi eeg vs çekmeden ne bilim direk anlattıklarına dayalı çocuğa bu tanığı koyup ilacı başladı hemen bu kafamı karıştırdı sadece. Birde evde gerçekten benim pek öyle bı sorunum yok oğlumla işte sosyal hayatta yanında biz yokken zivanadan çıkıyor yani bu zorluyor durtuselligi çok fazla istem dışı haraketleri var işte bı and kalkıp koşmak istemek zıplamak istemek gibi vs vs. Bu da tabi sınıf düzenini olumsuz etkiliyo
Yan etki kişiseldir benim idareci olarak calistgm.ozel.egitimde aynı ilaç aynı yaş cocuklarda bile çok farklı özelliklerle kendini gösteriyordu.
Çocuğunuzn beyin kimyasını bozmadan tedavi ilk amac olmalı yoksa ilaç kullan baskasnn çocuğuna zarar vermesin demek kolay burda. Kökenini bulup tedavi etmedktn sonra ilaç tedavi değil bunu anlatmk istiyorum ama sizin anlattgnz kadar bir durumda, yoksa ileri durumlarda kullanılabilir.
Karşı olma sebebim sorunun kaynağını bulup bunu değiştirmedktn sonra kolaya kaçmak gibi geliyor bana.
İmkanınız nedir bilmyrm ama 20 seans yeterli neurofeedback tedavisi protokolü için, 2 haftada yada ayda 1de psikiytrse gtseniz.
Kreşe yada anaokuluna değil oyun atölyelerine yada jimnastk, yüzme/ hiç olmazsa yürüyüş gibi faaliyetlerle ilgilnse bu sene. Seneye rahatça kreşe/ okula gidebilir.

Onu anladım zaten hanımefendi ayrıca ben kimseden okul hakkında yrpum beklemedim konu insanların kendi egosql durumlarına göre sekiillenip duryor ben burda ilaç hakkind akullanann bilgisi olanlardan yardım talep ettim herkez kendi çok bilmiş fikirlerini kendi cocukalrina saklasın o halde ayrıca ogretemne adayı oluşum sizin için ne kadar alaycı bı tavırla yorum yapmamış sebep oldu bunca yıllık ogretemnelik anlayışınız da bu sanırım . İşte sizin gibi bunca yıllık öğretmenlerimiz her alanda uzmanlar ya kendilerini öyle gördükleri için yapicak olmak yerine genelde yıkıcı olmayı tercih ediyolar . Rabbim gerçek eğitimcilerle karşılaştırsın evlatlarimizi.
Hayır, yıkıcı olmak değil bu. Sınıfımdaki tüm öğrencileri korumak zorundayım. Sadece bir tanesine odaklanmak aksine kötü bir öğretmen davranışıdır.

konu sahibi için demiyorum ama genel olarak şiddet eğilimin normalleştirmeye çalışan çok kişi var. kocası döver, aslında kocam iyi ama sinirlerine hakim olamıyor olur. çocuğumu seviyorum ama sakinleşemediğim için dövüyorum onu... gibi gibi bir sürü bahaneler oluyor. forumda da görüyoruz. şiddet normalmiş gibi...

oğlumla geçen konuşuyoruz. beni dövmeye kalkarlarsa anne ne yapmam gerekiyor diyor. oğlum bağır ve öğretmenini çağır diyorum. ya öğretmenim duymazsa; ellerini tut. oda işe yaramazsa; ittir ozaman oğlum bilemedim... ittirsem düşüp daha kötü olursa ama... ben kilitlendim bu sefer :KK53: .
Yanıldım mı diye konunun en başını okudum hayır yanılmamışım. Velilerle devamlı kavga halindeyiz diyor velilere kızıyor anlayışsız kötü vs diye. Neden anlayışlı olsunlar? Neden çocuklarının itilip kakılmasana vurulmasına sessiz kalsınlar? Haklı olarak öğretmene okul yönetimine şikayet etmişler. İlkokulda bir çocuğun davranış bozukluğu yüzünden kızımın ön 2 ana dişi kırıldı. 2 kere dişçi de yaptırdım tutmadı. 4 yıl önce profesör bayıltarak yaptı özel hastanede dişlerini ama gitti dişleri asla ana dişi gibi olmayacak devamlı yapılacak büyüdükçe. Çarpan çocuğun ailesi gülerek geçmiş olsun dedi sadece. Ben bu tür çocuklardan bıktım. Nasıl tedavi olunuyorsa olsunlar. Hangi sınıfta olsalar tepki veririm artık. Önce benim evladım derim.

Her ilacın bir zararı var ama ilaçlar fayda zarar durumuna bakılarak veriliyor. Siz ilaç vermeyerek çocuğunuza başka şekilde zarar veriyorsunuz maalesef. Dediğiniz ilacı bilmiyorum ama internette araştırma yaparak zaten doğru düzgün bir bilgi edinemezsiniz sadece hangi fikre yatkınsanız ona dair delil bulursunuz kendinizce. En sağlıklı bilgiyi doktora sorarak bulacaksınız. İçinize sinene dek doktor doktor gezeceksiniz. Size burada dahi cevap verenlerin kim olduğundan asla emin olamazsınız ki.

İlaç vermeyerek çocuğunuzu kendinizce koruyor olabilirsiniz ama yaşı büyüdükçe uyumsuzluk en çok çocuğunuza zarar verecek. Hadi sınıf değişti okul değişti. Bunun lisesi, dersanesi, üniversitesi, çalışma hayatı, flört dönemi, evliliği, ebeveyn olması var. Şimdi hadi çocuk diyorsunuz üniversiteye gidemezse odaklanma sorunu yüzünden ne yapacaksınız? Çalışma hayatı olmazsa hayatını nasıl idame ettirecek? 25li yaşlarında sokakta gördüğü bir kadına sarılırsa ne tepki görür? Evine eşine odaklanamazsa evlilik hayatını nasıl yürütecek? Çocuğunuz gözünüzde hep küçük ama sonuçta büyüyecek ve ilaçsız desteksiz bir şekilde sağlıklı olur mu pek sanmıyorum. Gerekirse 20 doktora gidin ama ilaca karşı olmak yerine ilaçtan en çabuk en kısa sürede fazla yıpranmadan nasıl faydalanabilirim diye düşünün derim.

X