Davranış Bozuklukları 6 yaş risperdal kullanma

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Çocuğunuza ilaç vermekten korkmayın. Psikiyatrinin bir yalan olduğunu ve ilaç tedavilerinin yanlış olduğunu iddia eden tipler sadece bilim düşmanı cahillerdir. Eğer doktora güvenemediyseniz farklı bir doktora daha gidip teyit alın tedavi konusunda. Günümüzde ne mutlu ki pek çok problem için tedavi yöntemleri mevcut.

6yaş kullanım için nasıldır bilmem ama teyzem bu ilacı yıllardır kullanıyor . İnanılmaz sakinleşti . Doktor önerdiyse kullanın .

Neden manasız olsun aynı durumda olup aynı dozda kullanılan ilaçlar var internete bı yazıp baksanız dehşete düşersiniz ilacın adını burda en azından gerçek kulalnan kişilerden yorum bekliyorum
Neden manasız olduğunu açıklamıştım ama tıp bilginiz sıfır olmalı ki anlaşılmamış durum.

Farkında mısınız bilmiyorum ama bir yerden sonra diğer çocuklar,aileleri sizin çocuğunuzun bulunduğu yerde olmak istemeyecek..kendine güvenli alan oluşturabilmek için çocuğunuzun sarılmasını da yakında bir sandalyede oturmasını da istemeyecek..bu durum onu çok daha fazla etkileyecek.Bahsettiğiniz ilacı veya muadillerini kullanan öğrencilerim oldu.Hatta bile isteye vurmayan ama sınıfın içinde kendini kontrol etmeyi başaramayıp başkasına zarar veren öğrencilerimde de kullandık.Seneye 1.sınıfa başlayacağı için bu yıl çok kıymetli bir yıl.Hem davranış sorunlarını onarmak ,hem kendi ana baba tutumlarınız üzerinde çalışıp ev içi yeni düzenlemelere gitmek,hem yeniden olumlu bir ilişki geliştirmeye çalışmak için çocuğun neyi neden yapmaya çalıştığınızı anlamaya yönelik zihninde bir kapı açılmalı.Durup, bekleyip , sonuçlarını düşünüp öyle harekete geçebilme becerisi kazanması ha diyince olmayacak bir süreçtir ve çocuğun zihninde o kapının açılabilmesi için bir ilaç desteği çoğunlukla gerekir.Sadece ilaç desteği değil tüm beslenmesini de düzenlemeniz gerekecektir.Çocuk oyun terapisine gitti biz kenarda bekleme koltuğunda oturduktan ziyade sizin ebeveyn olarak eğitim almanız da gerekecek.İlaç 0.25 ile başlanacak ve takibe alınacak ,bu süreçte öğretmeni ile sürekli iletişim halinde olun,ilaç kullandığını tüm dünyanın bilmesine gerek yok ama öğretmeninin bilmesine önem verin.İlaç oranının artmasının gerekip gerekmediğini ,ne kadar süre kullanılması gerektiğini bu takip belirleyecek çünkü.Okulun 2.günü çocuk ergen psikiyatristine yönlendirdiğim velim afallamıştı ..çocuğunun istenmediği için uzman desteğini talep ettiğimi sanmıştı ..çocuğun kaydını başka bir ana okuluna aldı.. orada da aynı şeyler yaşanınca geri kaydını okulumuza aldı.İnanın günde 1 saatlerle çocuğu okulda tuttuk çünkü çok küçük doz da işe yaramadı,çocuğumuzda olumlu değişmeler ancak ikimayda görüldü ve yarım gün okulda kalmasına ancak iki ayda geçebildik.Sonrasında hep çocuğumuzu yeniden keşfettik güçlü yanlarını o zaman görmeye başladık.Çocuğun bilişsel olarak çok ileri olduğunu gördük hatta kendisi okumaya geçti ..aile yeni taşındıkları yerde 1.sınıfta da ilaç kullanımına devam etmeyi kendi istekleri ile sürdürdüler çünkü çocuk o ilaç kullanımından sonra resmen hareketlilikten gerçekleştiremediği zihinsel ve sosyal gelişimi bir anda gerçekleştirdi.Dilerim sizin içinde herşey bu şekilde güzel gerçekleşir.

Hanımefendi belki siz şu an o minik evladınıza kıyamıyorsunuz anlıyorum bunu çok da haklısınız. Ama zamanında gerekli tedaviyi almayan binlerce suçlunun olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biliyorum asla hiçbir aile kondurmaz hep deriz ki başkasının başına gelir bana gelmez. Ama yarın bir gün o kişiler büyüyor kendi ailesine çevresine aşırı zarar veren insanlara dönüşüyorlar. Sonra aileler istese de önünü almıyor. Her ilacın yan etkisi var. Burada kararınızı etkileyen şu olmalı. Kar zarar ilişkisi. Verirsem ne olur vermezsem nereye gider.

dehb ‘li biri olarak ömrüm ritalin concerta gibi ilaçlarla geçti, şuan bile bazen bir hafta on gün ritalin kullanmadığımda beynimde sis var gibi hissediyorum etrafa ait değilmiş gibi ortamdan kopuyorum ve yerimde asla duramıyorum. ders dinlerken bile tık tık tık masaya kitaplara vurup etrafı rahatsız edebiliyorum elimde olmadan. demek istediğim oğlunuz bugün ilaç kullanmasa yarın kullanacak ve dünyada bir ilk değil. büyütmeye gerek yok gerçekten.

risperdal dehb in asil semptomlarina degil de dehb ile alakali agresif davranislara daha cok etki eder. dehb nin primer tedavisi stimulant tipi ilaclarla olur. risperidal dusuk dozda cok kotu bir ilac degil, zaten uzun sureli cok kullanilmiyor, oneriliyorsa demek ki durumunu ciddi gorduler.

hem dehb hem hiperaktivite icin kullanilan baska bir ilac var, yan etkileri daha az. doktorunuza onu sorun isterseniz. bazen cocukalra iyi geliyor. Klonidin yan etkilerinden cok fazla bahsedilmis ama cok dusuk doz veriliyor o yastaki cocuklara zaten.

Hocalarımdan birtanesi bağımlılık üzerine çalışan bir hasyahanenin klinik şefiydi.Biz lisans öğrencisiydik ve hocamıza risperdal /ritalin grubu ilaçların bağımlılığı arttırıp arttırmadığını sormuştuk.Bize "hapishaneler zamanında farkedilmemiş, tanılanmamış, tedavi olmamış dürtü kontrol bozukluğu sorunu yaşayan kişilerle kaynıyor" demişti.Üstelik riskli ilişkilere ve davranışlara olan yatkınlıktan dolayı madde bağımlılığına daha yatkın olduklarını da eklemişti.

Kimse çocuğunuzu idare etmek zorunda değil, bir yere kadar tolerans gösterebilirler.

İlaç kullanmak istenecek bir şey değil zaten, ama sosyal ilişkilerin iyi gitmemesinden daha mı kötü ilaç?

Oğlum 2 ilaç kullanıyor, başıma gelmeden küçük çocuğa ilaç kullanılmaz diye ahkam keserdim.
Bilmiyorum sizin evdeki haliniz nasıl, biz ne yaparsak yapalım idare edemiyoruz.
Ev içi huzursuzluk, sosyal ilişkide zorlanma önemsiz değil, ilaçla çözülecekse ne güzel çözüm var işte.

Lütfen hekiminizi dinleyin , çocuğa zarar verecek bir şeyi kimse onaylamaz. Kaç yaşında çocuk oyun terapisi ek olarak ise yarayabilir ama ilaçsız etkisi olmuyor . Prof cem gokceni instadan takip edebilirsiniz .

Neden manasız olsun aynı durumda olup aynı dozda kullanılan ilaçlar var internete bı yazıp baksanız dehşete düşersiniz ilacın adını burda en azından gerçek kulalnan kişilerden yorum bekliyorum
Bu size bir şey kazandırmaz ki şu andaki çabaniz gerçekten manasız .

Bende küçük yaşlarda böyle ilaçlar kullanılmasına karşıyım. Son çare olarak denenmeli. Ancak bir davranışı problem olarak tanımlarken en büyük ölçütlerden biri kişiye ve çevresine zarar vermesidir. Anladığım kadarıyla bu durum hem diğer çocukları hemde sizin çocuğunuzu olumsuz etkiliyor başta sosyal becerileri olmak üzere birçok alanda olumsuz deneyim kazanmasına neden oluyor. Bunu diğer çocuklar( yeni arkadaşlıklar ile) atlatabilirken sizin çocuğunuz her başarısız deneyimden çok olumsuz etkilenecek. Ondan sonra başlamanında bir kıymeti yok. Çocuğunuz okuma yazma için kritik dönemde bu dönemi kaçırmak istemezsiniz sanıyorum. Çünkü kendisi de siz farketmesenizde çok zorlanır size yaramazlık gibi gelir halbuki onun içinde odaklanmak oturamamak ne kadar zordur aslında. Bunları düşünerek hareket etmenizi tavsiye ederim.

Bu ilacı kullanan öğrencilerim oldu. Sadece hiperaktivite değil dikkat eksikliği içinde kullanılır. Verilen doz çok çok düşük. İlk günler biraz hareketlerde yavaşlık vb. Durumlar yaratabilir ama vücudun ilaca bir alışma süreci vardır. Sonrasında toparlanacak genel bir sakinlik hali olacaktır çocuğunuzda endişelenmeyin. Beklenmeyen bir etki görürseniz doktor kontrolünde bırakırsınız öyle birden bırakmakta yok bilginiz olsun.

Ben bir çocuğun kızıma sürekli şiddet göstermesi yüzünden kızımın okulunu değiştirdim ve tüm düzenimiz bozuldu.
İlaç vermek istemeyebilirsiniz ama bu durumda da çözüme yanaşmayan bir aile gibi görünüyor disardan
Insallah bir çözüm bulursunuz

Endişenizi anlıyorum. Bu ilac bizede verildi ve oğlumda yan etki yapti daha önce hipofiz bezinde kist yoktu. Yine hastane islerimiz vardi ve malesef mr da kist oldugunu öğrendim.. doktora söyledim bu ilacla ilgisi varmi diye hayir dedi. Şuan devamli gittimiz bir çocuk psikiyatri var ona sordum bu kistin bu ilacla bi ilgisi varmi ? Tabiki de var x hanim dedi hormonlara etki eden bir ilac oldugu icin. Doktoru ilacı değişti. Bi arkadasim da kendi doktoruna sordu o doktorda evet ilgisi var ama 1000 çocuktan birinde çıkar böyle birşey oda arkadasinizin ogluna denk gelmis demiş şuan 6 ay da bir endokrine gidiyoruz.cok şükür hersey yolunda. Bu ilaci kullanin veya kullanmayin diyemem. Dedigim gibi bin cocuktan birinde boyle bir yan etki görülebilir.her ilacin yan etkisi olduğu gibi bununda var... Dehp icin risperdaldan haric bi ilaç varmi bilgim yok.cok iyi arastirin. Saglikli günler

Tepki olarak vurmak normal çocuk davranışı yani pess. İyi tedavi ettirmeyin büyüyünce de komşum gürültü yapıyor diye tepki olarak öldürür geçer komşuyu. Gazeteler bu tür haberlerle dolu.

Geçmiş olsun oncelikle. Bizede verdiler aynı ilactan bı iki defa kullandim sonrasında başka bı çocuk doktoruna gotrdum oda ilacı kullanmamam gerektiğini söyledi zaten iki defa vermiştim. Kreşe ver dedi verdim bı gün durmadı aldım. Şimdi evdeyiz. Bizimkinin de vurma (cok aşırı vurmaz) ve tırnak yeme huyu var nasıl vazgeciricem bende bilmiyorum.

Merhaba, aynı ilacı kardeşim kullanıyordu hatta hala kullanıyor. Kullanmanızı tavsiye ederim başka sonuçlar olmaması için. Kardeşim ilacı bıraktığı zaman başımıza çok daha kötü şeyler geldi maalesef.

Takinti icin bi surup var ogluma kullaniyorum. İsterseniz ozelden atiyim...doktorunuza danışın kullanip kullanmamaniza o karar verir

Vurdumduymaz olan siz olmayasınız? Oğlunuz çevreye ve kendine zarar veriyor olabilir. Kar zarar hesabı yapınca hangisi mantıklı sizce. Ayrıca maşallah doktor gibi pat pat kararlar alıp terapinin yararı olmadı, ilacı vermek istemedim diyerek kendinizce karar almanız falan ilginç. böyle şeyler süreç ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…