Davranış Bozuklukları 6 yaş risperdal kullanma

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Annesi 8 yaşında oğlunun elini tutmadan yuruyemiyrdu araba önüne atar kendisini diye düşünün bu durumda çocugumuz vardı danışan, 7. Seansa gelince annesi gelip çocuğuma ne oldu hala inanamyrm sakin kendini taşımayı öğreniyor gibi demişti.
Hangi sehirdesnz bilmyrm ama başka carelre de bakın..kararı siz verin .

Evet var. Daha 2 ay evvel durumumda paylastim. Ekliyorum gorseli.

4-5 yasinda oldugunu dusundugum sonradan 6 yasinda oldugunu ogrendigim bir cocugun parkta kaydirakta oynayan 23 aylik ogluma ARKADAN yaklasip kafasini kaydiraga vurmasi bir oldu. Yemin ediyorum o guc bende yok. Hani deli kuvveti derler ya resmen oyleydi. Oglum ne oldugu anlamadi bile. Alni ve burnu morardi, burnundan kas fiskirdi. Ben ve esim kaydiragin basindaydik ve elle tutma mesafesindeydik. Saniyoruz ki bebek diye sevecek, ya da onu gecip kaydiraga cikacak. Sadece bir an. Onden gelse bebek de olsa aglar eder bir sey yapardi. Resmen savunmasiz bir an.

Annesini buldum verdigi cevap “Offf hep bunu yapiyor” oldu. Ama zerre pismanlik belirtisi yok ifadesinde. Sonradan ogrendim cocuga dbha tanisi konmus daha kucukken. Ailesi ilaclarini kullanmiyor. Tablet, telefon elinden dusmuyor. Surekli sanal oyun oynuyor. Gordugunu gucunu yettiginin uzerinde uyguluyor. Tabiri caizse bacak kadar cocuk herkesi illallah ettirmis. Toplumun basina bela olarak yetisiyor adeta.

Ve annesi ne diyor biliyor musunuz? “O da cocuk, biraz fazla vurup kiriyor diye diger cocuklardan farki yok”.

Eklentiler

• DE6D9A67-BD57-444B-B0E6-CC4F4093FED7.jpeg
    151,9 KB · Görüntüleme: 126

Çocuğunuz hep anasınıfında olmayacak yaşı buyudukce şiddetin dozuda artacak. Şimdiden önleminizi almak zorundasınız sizin çocuğunuz hayata karışacak diye neden diğer çocuklar zarar görecek kurban mi onlar ? O ilaçlar zaten beyin kontrolü için doktor vermiski bir bildiği var değil mi ?

Sen gerçek eğitimci değilmişsin rosa
Diyen de daha "aday".
Kendi bir tane çocuk görmüş. Ben şimdiye kadar kaç tane görmüşümdür, hesap et.
Diyorum ya hepsini korumak zorundayım. Yeri geliyor zorbalık uygulanan çocuğa kol kanat geriyorum. Yeri geliyor zorbalık uygulayanı anlamaya çalışıp çözmeye çalışıyorum. Ama branşçı hocaların da yetkisi bir yere kadar. O çocuk diğerlerine zarar veriyorsa önce idareye bildirilir, değerlendirilir veliyle iletişime geçilir. Özel gereksinimi olduğu düşünülüyorsa da Ram'a yönlendirilir. Ama veli gerekli çözüm adımlarını atmıyorsa öğretmen ne yapabilir ki? Sınıfta bakarım, nöbetçiysem bahçede koridorda da bakarım. Ama tenhada yakalayıp zarar verirse ne olacak?

Inanin dogrusunu bende bilemiyorum. Birgun arkadasim beni pataklamisti, kalakaldim, aglaya aglaya eve geldim, ilk defa boyle bisey yasiyodum. Babaanneme anlattim. Bidaha dayak yiyip eve gelme, ilk vuran sen olursan yine eve gelme, ittirip kafasina dogru vurursanda eve gelme dedi. Siddet egilimim yok ama bu taktikle büyüdüm, dogrusu nedir acaba

Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki? Doktorun verdiği tedaviye hayır diyorsunuz ee bu çocuk sihirli değnekle mi düzelecek?

Tedaviyi kabul etmeyerek anca kendi çocuğunuza zarar veriyorsunuz şu anda. Eğitim alamıyor, okulda dışlanıyor, diğer çocuklara da zarar veriyor, bu şekilde devam ederse yarın öbür gün toplumdan da dışlanacak.

Her şeyi geçtim yaptığınız büyük sorumsuzluk. Çocuğunuz diğer çocuklara zarar veriyor ama umrunuzda bile değill. yazdıklarınızı hayretle okuyorum. Üstünüze düşeni yapmazsanız diğer veliler çocuğunuzu istememekte gayet haklı.

Evet diğer çocuklar kurban aynen hanımefendi bizim gibilerin çocuklarında katil onzaman ne diysounuznya Allah aşkına ... Bı kendinize gelin ya çocuk bunlwr hepsi çocuk. Tamam tedaviye ihtiyaç halinde tabiki önlem alınır ne biçim zihniyetleri iş var ya yok bizim cocuklar kurban mi bilmem ne mi .

Bu yorumla çocukluğum aklına geldi 8 yaşındayken benden bir yaş küçük komşu kızı vardı hep vurur saçımı çeker tekme atardı hem saldırmayı bilmediğimden hemde benden küçük diye dayağımı yer otururdum bir gün dayanamayıp saçından tutup yere düşürdüm onun bana yaptığının yarısı bile değil di aslında ama o zincir kırılmıştı üç gün evden çıkmadı bir daha da saldırmadı Malasef alileler uyarmıyorsa çocukların şiddet eğilimi varsa kendinden zayıf bulduğuna sürekli şiddet uyguluyor uygulamak istiyor

Deliler hastanesini diğer velilerin söylediğini hiç sanmıyorum, bence o sizin fikriniz. Ne yapsın insanlar çocuklarının itilip kakılmasına neden eyvallah desinler?

2 sene önce köpeğime taş atan ikizlerin annesini uyardığımda ne var çocuk onlar özeniyorlar derdi 1. Sınıfta okumayı öğrenemediler 2. Sınıf bu ay oldu öğretmen şikayet ediyor diye kızıyordu okul değiştirdiler sınıf tekrarı yapıyorlar
O zamanlar basedemeyeceksin tedbirini al merhametleri yok dediğimde gel paşam diye çocuk cekistiriyordu. Bu arada bu yıl apartmandan bir kızın bisikletini kullanılmaz hale getirdiler ( tuvaletini yapmış yine ne var Çocuk o sileriz tepkisi) bize bir şey olmayacak hanımefendi bu mantık ile çocukla baş başa kalan dışlanan çocuğu başarısız olan siz olacaksınız. Bunun grup ödevi var okul gezisi var bir sürü yönü var. Önce savaş videolarını şiddet içerikli videoları kesin belli ki onlar çok zarar veriyor daha onu bile normal görüp kimden anlayış bekleyeceksiniz? Sizinki çocuk diğerleri ağaçtan toplanan boncuk sanki

Kurban zihniyetinde olmasanız şiddeti kucumsemez verilen ilacida kullanırdiniz hanimefendi. Diğer velileri suclamazdiniz.

Deliler hastanesini diğer velilerin söylediğini hiç sanmıyorum, bence o sizin fikriniz. Ne yapsın insanlar çocuklarının itilip kakılmasına neden eyvallah desinler?
Aynen bu cümleyi kullandı muhatabı bendim kulaklarımda da duydum bende hatta karşılık olarak dedim ki ona Allah sizi sinamasin bu lafı duymak canınızı sandığınızdan çok acıtır deyince utandı yaptığından.

Allah yardımcınız olsun. biz kardeşimde (25) kullanıyoruz yıllardır, otizm tanısı var. doktorun söylediğinden az veriyoruz bize yeterli geliyor çünkü. ilacın yan etkileri var evet ancak getirisi çok daha fazla. oyun terapisinde odaklanmasına bile yardımcı olacaktır ki bu sayede verim almaya başlayabilirsiniz. çocuğunuzun duygu durumunun , odağının regüle edilmeye ihtiyacı var.
ayrıca beyni öldüren bir ilaç değil, böyle bir şey yok. kontrollü ve size yeterli doz uygulamasına alıştığınızda aksine eğitimi için faydası olan ilaçlar bunlar. düşük dozla başlayın düzenli kullanın. bırakacağınız zamanda doz düşürerek bırakmalısınız yoksa her şey en başa döner.

Ben benim evladim çiçek diğerleri böcek dedim de benim mi haberim yok ya herkez birden saldırmış aynı dilde yok sizinkki kymetü bizlerin ki değil vs vs ben sadece burda ilaç kullananlardan bilgi istedim sakin olun okulunuzdaki farklı durumlara olan sinirinizi burdaki postta. Çıkarmayın bence ayrıca evet velielr çok anlayışsız aynen bu lafimin arkasındayım . İşte bu yüzden dışarda yürüyen egolar büyük küçük takmayan ergenler vs vs doalsiyor biz evlatlarımıza ornegiz.

Konu sahibi çok geçmiş olsun öncelikle. Çok zor bir durum tahmin ediyorum ama sizde hala inkar var yukarıdaki mesajlara göre. Yani aslında çocuğunuzun o kadar da sorunu olmadığını, alt tarafı tenefüste diğer her çocuğun yaptığını derste de devam ettirdiğini düşünüyorsunuz. Yani size kalsa aslında pek de müdahale edilecek bir şey yok çocuk oynarken çarpıyor, sarılmak istiyor vs vs. Hastalıklarda en büyük kural önce hasta olduğunu kabullenmelisin ki iyileşmek için çaba gösterebilesin.

Çocuğunuz tip 1 diyabet olsa insülin kullanacaktınız ve elbette her ilacın olduğu gibi yan etkileri olacaktı ama “çocuğum çok sorunlu değil alt tarafı glukozu hücrelerine normal çocuklardan biraz farklı sokuyor, ilacın da yan etkisi var ne yapsam?” demeyecektiniz ilacı verecektiniz. Niyeyse toplumda psikolojik hastalıklar çok hastalıktan sayılmıyor ve ilaçlarına tepki gösteriliyor.

Derseniz ki ben tanıdan şüpheliyim, o zaman eşbette başka bir çocuk psikiyatrisi görsün. Çok güvendiğim iki çocuk psikiyatristi var: Profesör doktor Ayhan Bilgiç: Prof. Dr. Ayhan Bilgiç (@prof.dr.ayhan.bilgic) • Instagram photos and videos

Dr İpek Kuşçu Özücer: İPEK KUŞÇU ÖZÜCER (@dr.ipekkuscuozucer) • Instagram photos and videos

Yaşadığınız yer uygunsa randevu almanızı çneririm. Tanı kesinse ilaç kullanımı çocuğunuzun iyiliği için şart. Diğer velilere bir şey olmaz. Bir sinirlenirler iki sinirlenirler üçüncüde imza toplayıp çocuğunuzu okuldan attırırlar (ki benim çocuğuma da yanlışlıkla da olsa çarpan, dersi sabote eden bir çocuk olsa aynı sınıfta olsun istemem. Kemdi kızım 7 aylık, dehb tanısı olsa kesinlikle tedavisini veririm). Yani bu çocuklar oradan oraya sürülsün mü diyorsunuz ama ilacı kullansın sürülmesin. Yok ilacı kullanmayacaksa en azından kendi gibi dehb ilaç kullanmayan çocuk grubuyla özel eğitim almalı ya da evde eğitilmeli.

Sizin hastalığınızla alakası yok ama empati kurun diye yazıyorum: psikopatlar ve sosyopatlar da doğuştan hasta. İstemeden zarar verip insan öldürüyorlar mesela ama onlar da böyle doğmuş diye tolerans göstermiyoruz Türkiyede hapse atıyoruz. Tedavisi de yok üstelik onlara daha çok yazık çok kötü bir hastalıkları var. Amerikada hapisane-hastanelere kapatılıp daha insani şartlarda - ama diğer insanlardan izole - tutuluyorlar. Yani her halükarda hasta olduğu için başka insanlara zarar vermeyi normalleştirmiyor insanlar hiçbir yerde. Ya tedavi edilmeli ya da izole edilmeli ki 7 aylık kız çocuğu annesiyim dediğim gibi. Benim kızımda da aynı şey olabilir. Bekarken koca boşamıyorum yani.

Çok geçmiş olsun tekrar. Lütfen tanıdan emin değilseniz emin olun. Tanı yanlışsa elbette kullanmayın ilaç. Tanı doğruysa da kullanmaktan başka bir seçenek aramayın kendi evladınızın iyiliği için.

İlk defa şiddete uğrayan cocuk icin gercekten yikici birsey. Dondum kaldim, agladim. Konusmak, yapma demek, bagirip yardim istemek aklina gelmiyor. Cocuklarin yasi geregi bazen duygu patlamalari yasiyorlar bunu anliyorum, ailenin tavri cok onemli bu durumda. Herkes anlayis göstersin demek bencillik oluyor

Kendiniz daha çocuğunuza kıyamiyorsunuz ilaç vermek için zarar görür diye. Burdan pay bicin diğer velilerin durumunu. Sürekli zarar görüyorsa çocukları nasıl anlayışlı olacaklar acaba ? Herkesin çocuğu kendine değerli. Çocuk onlar diye kucumseyemezsiniz kusura bakmayın.

Çocuk büyütmek başlı başına zor birde böyle tanı konulmuş tedavi gereken durumda sizi de anlayabiliyorum ilaç konusunda bende çok hassasım oğlum 10 yaşında sadece 3 kere antibiyotik kullanmak zorunda kaldı oda okula başladığı dönemde ama benim çocuğum başkasının özgürlüğünü kısıtlayacak davranıştaysa ilaçsa ilaç terapiyse terapi ne gerekiyorsa yaparım çünkü herkesin yavrusu kıymetli ben güzel yetiştirdiğinm kadar herkes güzel yetiştirsin ki ben çevreden arkadaştan korkmayayım sizde yazmışsınız bide bunun ergenliği var ne kadar erken başlanırsa bu davranışlar karakterine yerleşmeden değişir size illa ilaç kullanın demiyorum fakat herşeyi yaptığınıza eminsniz başka çare yok kimse sizin çocuğunuz yüzünden zarar görmemeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…