Eşiyle üç yıldır ayrı yaşadığını söyledi kadın farklı şehirdeymişBaştan sona yanlışlıklar üzerine giden bir şey...
İstenmeyen bir çocuğu zorla bu şartlara doğurmak ne kadar doğru bilmiyorum...
Bu arada o asla eşinden boşanmayacak. Bunu bilin ona göre karar verin...
Bence durumlar hiç öyle değil. Genelde bunu söyleyip doğru olanı görmedim. Öyle olsa sizden gizler miydi mantıklı olun biraz...Eşiyle üç yıldır ayrı yaşadığını söyledi kadın farklı şehirdeymiş
Ben çocuk olsam sevgi dolu bir ailede büyümek isterdim ki ben bile böyle bir ailede büyümedim. Suçlar mı beni? Neden beni doğurdun neden yaptın bana bunu diye? Bencilce mi onu istemek? Ben bunların hiç birini haketmedim bu bebek de haketmedi. Iki kaybı kaldırabilir miyim? Doğursam? Bambaşka dertler çok güzel sevilmişim gerçekten hayatta inandığım her şey boşa çıktı ve şimdi en çok istediğim şey zamanı gelince çocuğumun olmasıydı şimdi ondan da vazgeçicem delirmek üzereyimCanım yazik olmuş sana ve bebeğine.
Ben kürtaj karşıtı değilim. Yasal süre içinde her kadinin ince düşünüp karar verme hakki olduğunu savunuyorum.
Yerinde olsam ben doğurmazdim. Karar senin. Sen çocuk olsan böyle bir hayata istermiydin?
Herkese merhaba, hayatımda ilk kez kadınlar klübüne yazıyorum bazen bakardım..öyle bir şey başıma geldi ki belki yargılarsınız beni bilmiyorum yaşım 29 olmak üzere ve birkaç gün önce gebe olduğumu öğrendim. Babası asker uzun süredir bir birlikteliğimiz vardı evlenicez diye bekliyordum ama bir gün içime bir şüphe düştü yaşayamadım bu şüpheyle ve içime şüphenin düştüğü gün hamile kalmışım... Evli olduğunu kızı olduğunu öğrendim özür dile dedi tamam dedim çekişmeli dava sürecim var bitince söyleyecektim dedi başta çok kızdım ağzıma geleni söyledim tehdit de ettim asla bir şey yapacağımdan değil oysaki ayrılmak istedi... Ben kabul etmedim çünkü hala çok seviyordum hala öyle gerçi gece gündüz dua ettim namaz kıldım gözyaşım hiç durmadı ikna etmeye çalıştım soğudum dedi. Beni hiçbir şekilde görmek istemedi bu arada doğum kontrol hapı kullanıyordum ama adetim gecikti bende pcos var. Zorla dedi Görüşelim ben gelicem her şey çok güzel düzelttik sandım çok sıcak sevgi dolu davrandı ama geri döndüğümüzde yine suskunlaştı işi var sandım hastaneye gittim o arada ve ordaydı beş haftalıktı inanamadım çocuğun zor olur dedikleri halde dedim Görüşelim bak çok önemli bir konu var yok dedi görüşemeyiz izin alamıyorum hamile misin dedi saklamam ben bir şeyi söyledim aldır dedi kesinlikle istemiyorum o günden sonra saldırmalar başladı neden daha önce farketmedin beni mi denedin bilerek mi yaptın hayır asla bak dedim doktor aylar önce bana böyle böyle dedi ilaç da kullanıyordum ve yani yumurta çatlama günü bile değildi benim hamile kaldığım zaman. Hayır dedi beni test etmek için yaptın bana nasıl söylemezsin öyle olduğunu bilsem asla yapmazdım. Sana karşı sıfırdayım soğudum sana senin yanında zorla sevdiğimi söyledim iletişimde kalmaya çalışıyorum ama umutlanma ben hala yapma etme diyorum. Tamam dedim aldırıcam ama bu fikir aklıma geldikçe kafayı yiyecek gibi oluyorum ailemle yaşıyorum kimse bilmiyor annem laf arasında böyle bir şey varsa beni reddedeceğini söyledi. Sevgilim hala kalbim onu sevse de istediğini yap doğurmak istiyorsan doğur ama ben yokum dedi. Şu an proje bazlı çalışıyorum işe gidemedim stabil bir işim yok kendi evim yok dahası ailem de atar beni dışarı bana sahip çıkıp yardım edecek kimse yok ve ben her şeyi unutmaya hazırım onun tüm yaptıklarını değersiz değilim ama bu kadar zorken hamile kalmam ilaç kullanırken hamile kaldım. Tek istediğim tamam demesi yanımızda olması çok korkuyorum sürekli ağlıyorum annem ilaç kullan diyor bilmiyor ki hamileyim nereye kullanıyorum çıkamıyorum işin içinden. Aldırmalı mıyım? Yalnız bebekle bir hayat kurabilir miyim? Bakabilir miyim? Ailem bile olmadan? Yetebilir miyim ona? Dahası kendimi toparlayabilir miyim? Şu an iyi değilim kabullenemiyorum ve bana karşı kullandığım tek şey sen beni tehdit ettin yıllar sonra çocuğu getirir yine tehdit edersin beni diyor ya da bana hiç söyleme ne yapacaksan yap benim işim gücüm hayatım var. Benim yok mu? İşimi kaybetmek üzereyim son bir buçuk aydır kendimi toparlamaya uğraşıyorum ve karnımda bebekle yapayalnız çaresiz kaldım. Seviyor muyum evet kabul eder miyim onarmak istese evet belki aptalca ama benimle bu hayalleri kurban Burda yaşayacağız bu kadar çocuğumuz olacak diyen kendisiydi peki şimdi? Aldır onu. Benim planlarım var sen beni tehdit ettin ben ne kadar çok seviyordum seni ve yaptığım tek şey bu ama kendi canımı verir yine ona zarar gelmesine izin vermem babalık davası bile açmam neden yani neden yapayım. Nolur bana bir akıl verin çok uzun yazdım özür dilerim
Uzun bir süre kendimi toparlayabileceğimi sanmıyorum güvenebileceğimi sevebileceğimi ne kadar ağır bir şey... Evet çok haklısın bana bunları yaptı yarı yolda bıraktı çocuğunu istemedi üstüne beni suçladı ama ben aptal gibi hala onu seviyorum hala bir şey olur da çocuğumu koruyabilirim diyorum hayal görüyorum belki deBöyle birinden asla çocuğum olsun istemezdim.
Bebeği aldırır bütün iletişimi keserdim.
Birdaha evlenmeden cinsel ilişkiye gireceksen korun.
Ben çocuk olsam sevgi dolu bir ailede büyümek isterdim ki ben bile böyle bir ailede büyümedim. Suçlar mı beni? Neden beni doğurdun neden yaptın bana bunu diye? Bencilce mi onu istemek? Ben bunların hiç birini haketmedim bu bebek de haketmedi. Iki kaybı kaldırabilir miyim? Doğursam? Bambaşka dertler çok güzel sevilmişim gerçekten hayatta inandığım her şey boşa çıktı ve şimdi en çok istediğim şey zamanı gelince çocuğumun olmasıydı şimdi ondan da vazgeçicem delirmek üzereyim
Zaten bu yüzden korkusu olur da böyle bir şey yaparım diye ama yapmam bilmiyordum ki bilsem başlarım mıyım böyle bir şeye şu an biliyorum yine dedim yapmam öfkeyle çıktı ağzımdan kimsenin işine gücüne hayatına zarar verecek değilim kötü biri değilim tek istediğim yanımızda olmasıydı başka hiçbir şey değil evet hiç haketmiyorum evet çok öfkelenmeliyim ama öfke beni iyice tüketir istemiyorum hala saygı duyuyorum ona o bana duymasa daAldırmalısın. Ben olsam şikayette ederdim evlilik dışı hayat yaşamak, evli iken askerlerde yasak diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.
Uzun bir süre kendimi toparlayabileceğimi sanmıyorum güvenebileceğimi sevebileceğimi ne kadar ağır bir şey... Evet çok haklısın bana bunları yaptı yarı yolda bıraktı çocuğunu istemedi üstüne beni suçladı ama ben aptal gibi hala onu seviyorum hala bir şey olur da çocuğumu koruyabilirim diyorum hayal görüyorum belki de
Dava açmaya bile gücüm yok onunla uğraşmak istemiyorum kendi kabul etsin isterdim ki çok istiyordu bu olaylar olmadan. Boşanır mı bilmiyorum ama ben yıkıldım ben bittim şu an bir şeyler yiyebiliyorsam bebeğe tutunduğum için anksiyetesi atakları nefes daralmaları ağlama krizleri bitmiyor. Birkaç yıla bıtakıcam görevimi diyordu bilmiyorum ama bizi istemiyor bıraksa ne bırakmasa ne ben dedim öğrendiğimde senin kızına annelikte yaparım... Yuva istedim o hayalleri yıkmasın istedim tamam dedim oldu yani ama ona göre öyle değil belki de saatli bombayım ona göre hamile ve işini hayatını tehlikeye atabilecek biriyim sevdiği kadın değilim. Çok korkuyorum bu bebeğe kıymaya çok tekrar iş bulayım desem taşınmam lazım asla öğrenmemeliler sizce kendi hayatımı mı yakarım?Hayatim adama babalık davası açsan ahlaksız yaşamdan meslekten atılır. Bilgin var mı bu konudan? Asker ve polis çevreyle yakınlığım var. Bir çoğu eşinden ayrı yaşar zaten cocuklarin duzeni vardır kadinin ozel sektorde isi vardir ya da tayin hakki yoktur. Ayrica bir cogu da ne yaşanırsa yaşansın eşlerinden bosanmazlar. Bosanma bu mesleklerde cok kabul edilmeyen bir durum. Nitekim bosansaydi da maden 3 senedir ayri yasiyor bosanirdi.
Kürtaj su durumda keyfi ve gunah ama yapilacak ne var? Sen bebegi doğurup tek basina bakabilecek misin? Elbette cocugunu tanimak zorunda ve nafaka vermek zorunda ama istedigin mutlu yuva hicbir zaman olmayacak.
Evet çok güzel özetlediniz. Biraz birikmiş param var ama acilen yeni bir iş bulmam lazım acilen eğer bakacaksam ya da çocuğu aldırıp ağlamaya devam edicem galiba her türlü ağlacağımNe hayatın ne de psikolojin çocuk bakmaya müsait değil. Adam kendi karısı ve çocuğuna rağmen senle olmuş. Resmi olarak da hala evli. Sende bu adam için salya sümüksün öyle mi
Dava açmaya bile gücüm yok onunla uğraşmak istemiyorum kendi kabul etsin isterdim ki çok istiyordu bu olaylar olmadan. Boşanır mı bilmiyorum ama ben yıkıldım ben bittim şu an bir şeyler yiyebiliyorsam bebeğe tutunduğum için anksiyetesi atakları nefes daralmaları ağlama krizleri bitmiyor. Birkaç yıla bıtakıcam görevimi diyordu bilmiyorum ama bizi istemiyor bıraksa ne bırakmasa ne ben dedim öğrendiğimde senin kızına annelikte yaparım... Yuva istedim o hayalleri yıkmasın istedim tamam dedim oldu yani ama ona göre öyle değil belki de saatli bombayım ona göre hamile ve işini hayatını tehlikeye atabilecek biriyim sevdiği kadın değilim. Çok korkuyorum bu bebeğe kıymaya çok tekrar iş bulayım desem taşınmam lazım asla öğrenmemeliler sizce kendi hayatımı mı yakarım?
İşin duygusal boyutunu geçip biraz daha realist düşünebilir misiniz artık. Bak 4 tane çocuğum var. Annelik asla öyle dışarıdan göründüğü gibi değil. İnsanlar yaptıkları hayatın bedelini er ya da geç öderler. Sizin o çocuğa bedel ödetmeye hakkınız yok.Evet çok güzel özetlediniz. Biraz birikmiş param var ama acilen yeni bir iş bulmam lazım acilen eğer bakacaksam ya da çocuğu aldırıp ağlamaya devam edicem galiba her türlü ağlacağım
Haklısınız bir çocuğu tek kişi büyütemez ben normal bekar bir anne değilimİşin duygusal boyutunu geçip biraz daha realist düşünebilir misiniz artık. Bak 4 tane çocuğum var. Annelik asla öyle dışarıdan göründüğü gibi değil. İnsanlar yaptıkları hayatın bedelini er ya da geç öderler. Sizin o çocuğa bedel ödetmeye hakkınız yok.