-
- Konu Sahibi dejavu_one
sanırım öyle canım benimde embriyolar kaliteli görünüyordu 1. kalite idiler 22 yumurtadan 18 tanesi döllendi.5 tane ayırıp 1 ini transfer ettiler.doktora dedim 2 tane koyulsun diye illa bitane koydu.o da tutmadı.çevremde alkol kullanan sigara içenlerin tuttu yada hamile kaldılar.benim doktorum 80 kg mu 180 kg gibi gösterdi bana benim moralimi bozdu. ohss olmama rağmen ertelemedi transferimi.dondurulmuşlarım olmasa tekrar gitmem.kiloyu sorun etmeyen diğer bi doktora gitti arkadaşım doktorun motivasyonu ile 2 tane embriyo transfer edilmiş ve şuan hamile.Canım senin de 5.günde mi donduruldu. Bu olay merkezden merkeze değişiyor çoğu yrr risk almıyor labaratuar ortamında 5.günü göremeyebilir diye 3.günü donduruluyor çözülüp konuyor rahim ortamı daha iyi diye ama eğer çok embriyo varsa ve 3.gün kaliteleri yüksekse 5.güne bekleniyor ancak bizim durum farklı. Benim 4 tane embriyom vardı normalde 3.gün donacaktı ama 3.güne göre gelişimleri yavaştı dr bu şekilde şansın az 5.güne bekletcem blast olup tam gelişirse dondurcam dedi yavaş olduğu için 6.gün blast oldu tam gelişti ve donduruldu
Hangi merkezdesin canımvallai ben de hic anlamiyorum cnm bu degerlerden ama dr a guveniyorum, dogal siklusta yapiyorlar bizim bu merkezde, o yuzden erken gitmiyoruz, bir bakiyor rahim kalinsa ve hersey tamamsa yumurtlamanin 5. gunu embriyoyu transfer edior, hakkimizda hayirlisi insallah hepimizin..
gunaydin kizlar, benim hormon testlerim tam istedigi gibi deilmis dr um oyle soyledi, en ufak bir risk almak isdemiyorum dedi, lh hormonu yuksekmis ama e2 tam ayni seviyede deilmis, onemli bisey deil dedi, bazi adet donemi boyle olabiliyor dedi, bir sonraki adetle olacak yani benim transferim, ayrica bu sefer daha erken gel dedi, adetin 7. gunu gel dedi, bu sefer 11.gunu gitmistim, neyse gec olsun da guc olmasin, tahmini adet tarihim 22 mart, kismetse nisan ayina kaldi yani, hepimize hayirli sonuclar diliyorum =)
dejavu_one birde bu ay dikkatimi çekti.rahim dokusu deri gibi dökülüyor. hani yazın güneş yakınca pul pul ince ince dökülür ya şuan öyle deri ile karışık kan.
merhabalar : oncelıkle basarısızlık nedenlerı arastırılmalı . Bayan yasına da baglı olmak ıle bırlıkte bu kalıtede 1 embrıo sze %20 şans verecektır. Bol sans dılerım.Merhaba hocam. Ben tüp bebek tedavisi oldum. Daha önce bir normal tüp bebek ve bir dondurulmuş iki negatifim var bu ikisi de 3. gün embriyosuyla 2 şer transfer yapılmıştı. Daha sonra merkez değiştirdim orada da yumurtalarım olgun çıkmadı toplamadan sonra transfer olmadı. Aynı merkezde ocak ayında tedavi oldum. 8 yumurta toplandı 3 boş biri de döllenmemiş. 4 yumurta döllendi. Zaten bende tedaviye başlarken miyom tespit edildiği için dondurulup ameliyat olup öyle konulacaktı.
3. gün aradıklarında embriyolarımın biraz yavaş ilerlediğini böyle dondurulursa hamilelik şansımın az olabileceğini ve 5. güne kadar izlemek istediklerini söylediler. Daha sonra embriyolarım 5. günde de gelişimine devam etti ama 6. güne bıraktılar ve 6. günü dondurulacak düzeyde 2 embriyom kaldı ve donduruldu. Embriyolog ile ameliyat için gittiğimde görüştüm telefonda da bilgi almıştım. 2 embriyom ''Grade 2 BC ''kalitesinde. Orta kalite embriyo olmuşlar. Blastokist seviyesine 6. gün ulaşmışlar o yüzden 6. gün beklenmiş zaten sanırım 6. gün embriyolarının nedeni de blastkosit olmasını beklemekmiş. Yoksa 5. gün donduruluyormuş. Bu embriyoların tutunma şansı nedir? blakstkosit seviyeye gelmiş olması ve bozulmamış olmaları şansı arttırır mı? zaten 7. günde de tutunuyormuş embriyo eğer çözlülürken hücre kaybı yaşanmazsa ihtimal yüksek dediler siz ne düşünüyorsunuz?
Merhaba tugsem.mucizeni bekliyorsun sanırım. Sağlıkla kavusun inşallah bebisinize..Benimde bir ilk denemeden kızım var.ona bir kardeş olsun dedik 2 adet dondurulmustan bi tanesini denedik bugün transferin 10.günü idrarda malesef negatif.sanırım olmadı. Sen dondurulmuslami hamile kaldın acaba.kaçıncı denemeydi?kusura bakmazsan çok soru sordum ama.hakkını helal et.çok teşekkür ederim şimdidenembriyoları genelde merkezler 5. günde dondurup çözüyorlar değil mi?4 adet dondurulmuşum var.adetin kaçıncı gününne denk geliyor transfer günü genelde.haziran ayında adetten sonra gitmeyi düşünüyorum.
evet dondurulmuslardan. 2 embriyodan biri tuttu.Merhaba tugsem.mucizeni bekliyorsun sanırım. Sağlıkla kavusun inşallah bebisinize..Benimde bir ilk denemeden kızım var.ona bir kardeş olsun dedik 2 adet dondurulmustan bi tanesini denedik bugün transferin 10.günü idrarda malesef negatif.sanırım olmadı. Sen dondurulmuslami hamile kaldın acaba.kaçıncı denemeydi?kusura bakmazsan çok soru sordum ama.hakkını helal et.çok teşekkür ederim şimdiden
Senin ilk denemedemi tuttu cnm.evet dondurulmuslardan. 2 embriyodan biri tuttu.
Doğru söylüyorsun cnm.bazen hersey yolunda da olsa olmayabiliyor.dediğin gibi dua.Allahım bu yolda kimseyi oyalamasin.isteyen dileyen herkese nasip etsin...Cok cok tesekkur ederim cnm.bu arada aynı memleketteniz2.denemem oluyor canım.yüzde elli embriyo kalitesi teknik doktor.stres.yüzde ellisi nasip.bir arkadasima taze 2 adet transf2er ettiler ikiside tutmadi.bazen ilkinde böyle şeyler olabiliyor.doktorlar bile bu konuda ordinaryus olsa da bi yere kadar rahimi ve yumurtaligi görebiliyor o yüzden bir doktorun görmediğini diğeri gorebiliyor..birde manevi yerlerde dua edilmesinin insanin üstündeki yükleri hafiflettiğini düşünüyorum.
inşallah işiniz rast gider yıpranmadan kavuşursunuz bebeğinize.6. yada daha fazla denemesi negatif olanlar,tüp bebek için borca girenler yine başarısız olanlar.en ileri teknolojiye sahip merkezde transfer öncesi embriyosu bozulmaya uğrayıp transfer olamayanlar.neler duyduk.inşallah nasip olur en kısa sürede.Doğru söylüyorsun cnm.bazen hersey yolunda da olsa olmayabiliyor.dediğin gibi dua.Allahım bu yolda kimseyi oyalamasin.isteyen dileyen herkese nasip etsin...Cok cok tesekkur ederim cnm.bu arada aynı memleketteniz
Aminnn cnm insallah isteyen herkese versin rabbim.çok fazla aratmadan.sanada hayırlı doğumlar versin..inşallah işiniz rast gider yıpranmadan kavuşursunuz bebeğinize.6. yada daha fazla denemesi negatif olanlar,tüp bebek için borca girenler yine başarısız olanlar.en ileri teknolojiye sahip merkezde transfer öncesi embriyosu bozulmaya uğrayıp transfer olamayanlar.neler duyduk.inşallah nasip olur en kısa sürede.