- 2 Mayıs 2009
- 414
- 108
- 323
- 39
canım bir de şey sorcam şimdi 31+3 günlük hamileyim doktora gidip çalışabilir raporu almak için 32+0 ı mı beklemem lazım illa yani yarın doktora gitsem bana bugün git pazartesi gel mi derler?
link bu canım, bende burdan takip ediyorum..
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
esas komisyondan cvp gelse diğerlerini beklemeyebilirler...
teşekkür ederim canım cevap verdiğin için yani yarın gidip almam da bir sakınca yok çünkü pazartesi günü çok yoğun oluyor burdaki hastane yarın gideyim sakin sakin halledeyim diye düşünüyorum:)
ben de 32 haftalık hamileyim köy öğretmeniyim duyunca çok sevinmiştim hem köy yollarını çekmeyecem hem de bebeğimi kış günü bırakmayacam diye ama görünen o ki milletin kafasını bulandırıp gündemi meşgul ettiler şimdi başka şeylerle uğraşıyorlar bütçe de bu sene açık vermiş herhalde 2013 te onaylanır bu durum ama en azından erken doğum ihtimalinde yanan günleri doğum sonrasına atmamıza izin verseler çok arkadaş öyle mağdur oldu iki hafta iki haftadır sonuçta..
annelerin bebeklerinden henüz daha 3,5 aylıkken ayrılmaları (eğer ki maaşlarına mutlaka ihtiyaçları var ise) gerçekten çok çok zor ancak şu da bir gerçek ki hükümetin damdan düşer gibi yaptığı bu tür değişiklikler kadınların çalışma hayatında maalesef daha az rol almasını sağlayacak.
İşverenler evli ama çocuğu olmayan bir kadını işe alırken (maalesef zihniyetler geri olduğundan) doğum izni vs gibi zamanları kayıp zaman olarak görerek inanılmaz negatif yaklaşıyorlar. Devletimizin de işyerlerini, çalışma saatlerini, işverenin çalıştırdığı personelleri denetleme gibi bir becerisi olmadığından aslında iyiliğimiz için yapılmış gibi gösterilen şeyler Türkiye'de kadının çalışması hakkındaki düşünceler ve işverenlerin yaklaşımları gözönüne alındığında maaalesef ki uzun vadede zararımıza oluyor
Bazı ülkelerde doğum izinleri;
Almanya & İsveç - 47 hafta
Norveç - 44 hafta
Yunanistan - 34 hafta
Finlandiya - 32 hafta
Kanada - 29 hafta
Herkese güzel hamilelikler diliyorum
Sağlıklı nesiller yetiştirmek sağlıklı bir hamilelik dönemi ve anne ile bebeğin sağlıklı iletişimi ve birlikte kaliteli zaman geçirmesine bağlı.İnsanların çoğu malesef ya ekonomik kaygılardan ya da pedagojik bilgi eksikligonden ötürü nasılsa bir şekilde büyüyecek bu bebek gözüyle bakiyorlar duruma.oysa ki bir bebeğin üç yaşına kadar anne bakımı ve sefkatine ihtiyacı var.bu demek değil ki kadın tamamen iş hayatından elini çeksin evde oturup çocuk baksın.tabi ki gerek ekonomik gerekse manevi anlamda kadının iş gücüne,çalışma hayatına olan katkısına hem toplum hem de bireysel açıdan ihtiyaç var.fakat en azından 6 ay tamamen ücretli izin,daha sonrasında da part time belki yarı ucretle çalışmanın koşulları sağlanabilir.ki bu çok da zor olmasa gerek.6aydan sonra çocuğun yarım gün bırakılması,hem çocuğun anneden ayrilabilmesi için hem de kadının iş hayatından fazla kopmamasini sağlamak adına,ayrıca işverenin de fazla mağdur olmaması adına sağlanabilir.velhasıl diğer medeni ülkeler konuya nasıl çözüm bilduysa bizim ülkemizde de yetersiz olan bu doğum izinlerine çözüm bulunabilir.yeter ki insanlar bu konunun NEDEN önemli olduğunu,kadınların yatarak para kazanmak hevesinde değil;sadece biricik yavrularina daha iyi bakıp eğitim verebilmeleri için ve bunu yaparken de elbet paraya ihtiyaçları olacağını anlayabilsinler.. yani çözümler bilunabilir.yeter ki istensin...annelerin bebeklerinden henüz daha 3,5 aylıkken ayrılmaları (eğer ki maaşlarına mutlaka ihtiyaçları var ise) gerçekten çok çok zor ancak şu da bir gerçek ki hükümetin damdan düşer gibi yaptığı bu tür değişiklikler kadınların çalışma hayatında maalesef daha az rol almasını sağlayacak.
İşverenler evli ama çocuğu olmayan bir kadını işe alırken (maalesef zihniyetler geri olduğundan) doğum izni vs gibi zamanları kayıp zaman olarak görerek inanılmaz negatif yaklaşıyorlar. Devletimizin de işyerlerini, çalışma saatlerini, işverenin çalıştırdığı personelleri denetleme gibi bir becerisi olmadığından aslında iyiliğimiz için yapılmış gibi gösterilen şeyler Türkiye'de kadının çalışması hakkındaki düşünceler ve işverenlerin yaklaşımları gözönüne alındığında maaalesef ki uzun vadede zararımıza oluyor
Bazı ülkelerde doğum izinleri;
Almanya & İsveç - 47 hafta
Norveç - 44 hafta
Yunanistan - 34 hafta
Finlandiya - 32 hafta
Kanada - 29 hafta
MADEM EVLİ VE ÇOCUKSUZ KADINLARI işe almakta çekince yaşanacak, Kadınlar da işe girdikten sonra evlenir.Sanki o çekince şimdi yaşanmıyor mu? Ha 4 ay ha 6 ay :) Uzun vadede hiiç zararımıza filan değil. Ayrıca o verdiğiniz ülkelerdeki rakamlar sadece ücretli izin süresi. Almanyaya bakarsanız mesela, 3 yaşına kadar yaklaşık, ücretsiz ya da part time çalışarak maaşın diğer kısmını devletin tamamlaması uygulaması var. Ben destekliyorum uzun doğum izinlerini. şirketleri kalkındırmak için el kadar bebeklerin annesiyle olmasını hakettiği zamanlardan çalıyor bu sistem.
arkadaşlar memurlar nette 6 aylık izin için imza kampanyası başlatıldı lütfen destek olun sizde hem imzalayın hem imzalatınn
Canım benim sanırım yazdıklarımı ters anlamışsın, kesinlikle ülkemizdeki sürelerin yetersizliği konusunda hepimizin düşüncesi aynı, benim burada dikkat edilmesini istediğim nokta maalesef ülkemizde bu tür değişikliklerin damdan düşer gibi önü arkası kontrol edilmeden yapılıyor olması. Yoksa bir bebeği annesinden ayırmak için 1 yıl bile son derece yetersiz.
Diğer ülkelerdeki izin sürelerini de (senin de söylediğin gibi ücretli izin süresi ve insanlar için bebeğiyle ilgillenirken maaşını da alabilmek önemli bir faktör olduğundan) bizim ülkemizdeki sürenin ne kadar yetersiz oldıuğunun anlaşılması için yazmıştım zaten.
link atarmısın baktım göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?