Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi6. aydan önce diğer besinlerden TATTIRMA
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebekleri 6 aydan büyük olanlar cevaplarlarsa sevinirim..
bebeğinize 6. aydan önce anne sütü dışında diğer gıdalardan tattırdınız mı? ve şu an iştahı ve o gıdalara karşı alışma durumu nasıl?
sadece soruyu ve cevabını bildiriseniz sevinirim..
lütfen öyle sey mi olur? minicik cocuğa yemek tattırılır mı? zararlı değil mi? vs türevi yorumlar yapmazsanız sevinirim. çünkü bu konu bir başlıkta fazlasıyla tartışıldı.. sadece CEVAP. lütfen...
büyük kızıma allerji yapmıycana emin olduğum şeyleri tattırdım 4. ayda yemek suyu ,meyve suyu,evyapımı yoğurt.zaten tadını alcak kadar çok diilki.sütüm vardı yinede tattırdım.ek gıdaya geçiş kolay oldu.şimdi yemek ayırmıyo 4 yaşında herşeyi yiyo.hiç mamada kullanmadım gerek kalmadı. küçük kızım 10 haftalık .biraz daha büyüsün onada tattırcam. tabii sevgili CEYREMn dediği gibi herkesin fikrine saygıylaaa
bende veriyorum ara sıra cünkü benim oğluşum aşırı gazlı bi bebebkti.kullanmadığım ilaç kalmamıştı.pekmezin sayesinde cok rahatladı.hem demir acısından da sağlıklı
biz de henüz 5. ayımıza girmek üzereyiz. ben de her gün yaptığım çorbadan ya da yemeğin suyunu yağsız tarafında 2-3 çay kaşığı kadar tattırıyorum.. bakalım iştahımız nasıl olucak bu besinlere karşı..
çok güzel bir konu açmışsın BHK saolasın ben de takipteyim. bu arada bebeğim 4 ayını bitirdi 5. aydan da 1 hafta aldı. ben bugüne kadar pekmez, portakal, elma, limon tattırdım. ama tabi miniminnacık:)
peynir ,yumurta ,elma,armut,yoğurt ve hafif yemeklerden tattırdım şükür iştahı yerinde.herşeyi beğenmesede yetecek kadar yiyor. 6 ayda bilinçlenmye başlıyorlar sadece sütü tanırsa diğer şeyleri istemeyeceğini düşünüyorum abatrmadan tattırmak lazım.
hiçbir şey tattırmadım ben, bu konuda sabit fikirliyim nedense defnenin iştahını bilenler bilir belki de yemek konusunda kkdaki en problemsiz bebek diyebilrim brüksel lahanasından tutun, pazıya kadar herşeyi yiyor, maşallah
Doktorumuz oğlum için çok memeci gel çay kaşığının ucuyla diline sürelim alışsın çok uğraşacaksın demişti. Ben idealistim ya vermedim. Şimdi bin pişmanım asla yemiyor. Yanılır yerse de çıkartıyor
vallahi gelecekteki problemlerden korktuğum için yememe v.s gibi 5 aylık kızıma şu anda meyve suyu püresi ve sütlü pirinçli mama veriyorum hepsini aynı gün değil tabi ,birgün biri bir gün diğeri ,ama çok iştehlı sanırım sorun yaşamıycam,etrafımda sabit fikirli bi çok arkadaşım vardı şimdi bebekleri 8-9 aylık hiçbirşey yemiyor ve benim 5 aylık kızımla aynı kilodalar..ben ağırlıklı anne sütü veriyorum ..
ben tatırdım ama kızım 6 ay sadece anne sütü aldı başka hiç bişey yemedi hatta 8 aylığa kadar hep anne sütü diyebiliriz çok az ek gıda bile yedi diyebilirim sadece meyve püresi yoğurt gibi şimdi 11 aylık olucak herşeyi yiyor çok şükür hemde bayağı pütürlü blandırdan falan geçirmiyorum yemediği hiçbişey yok çok şükür...
Benim kızım henüz 2,5 aylık ama 4 aylık olduğu zaman başlayacağım tattırmaya... Yaza kadar alışması lazım.. Memlekete gittiğimiz zaman annelerimize bırakıp çıkabilelim...
Merhaba bhk cigim Benim ki 2 gun evvel 4 aylik oldu ve ben vermeye basladim ... baslamak icin mutlaka sebze puresini tercih edin uzmanlar diyor yerimseniben patates puresi verdim bugun farklilik yaptik kabak puresi verdim : ) meyve puresine de gectik elma :)
yogurdumu kendim yapiyorum ve yogurt vermeyede basladim ... yatmadan evvel veriyorum ;size de tavsiye ederim yogurt uykusunu getirir : ):jeyyar:
simdilik iyi cok sukur ...yutmayi ogreniyor kuzum ;yeni tatlar tadiyor :asigim:
Bu arada arkadaslar hatirlatmak isterim ve oneririm ... ek gidalara basladiktan sonra su vermeyi de unutmayin bebeginize artik ihtiyaci olacak ;tabii anne sutunden karsilar ama 2-3 kasik vermek lazim ... kaynatilmis ilitilmis su yerimseniben
Merhaba bhk cigim Benim ki 2 gun evvel 4 aylik oldu ve ben vermeye basladim ... baslamak icin mutlaka sebze puresini tercih edin uzmanlar diyor yerimseniben patates puresi verdim bugun farklilik yaptik kabak puresi verdim : ) meyve puresine de gectik elma :)
yogurdumu kendim yapiyorum ve yogurt vermeyede basladim ... yatmadan evvel veriyorum ;size de tavsiye ederim yogurt uykusunu getirir : ):jeyyar:
simdilik iyi cok sukur ...yutmayi ogreniyor kuzum ;yeni tatlar tadiyor :asigim:
Bu arada arkadaslar hatirlatmak isterim ve oneririm ... ek gidalara basladiktan sonra su vermeyi de unutmayin bebeginize artik ihtiyaci olacak ;tabii anne sutunden karsilar ama 2-3 kasik vermek lazim ... kaynatilmis ilitilmis su yerimseniben