• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6. aydan önce diğer besinlerden TATTIRMA

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

6. ay öncesi bebeğinize anne sütü dışındaki gıdalardan tattırdınız mı?

• Ankete Katılan
    99
anne sütüm yetersiz (emmediğinden dolayı) ve mamadan da nefret ettiği için 5. aylıkta ek gıdaya başladım. Ondan öncesinde sadece ıhlamur ve su vermiştim. Çok ısrar etmeme rağmen doktorumuz kesinlikle 5. ayı bekletti. Sonrasında çok problem yaşamadım. Ama eğer emseydi kesinlikle 6. ayı beklerdim tadımlıkta olsa.

ipeğimin iştahı iyi maşallah ne versem yiyecek sanki. beğenmediği birşeyde olsa önce suratını ekşitiyo ben istemiyo sanıyorum vermeyincede ağlıyo kuzum benim...
6 aya kadar ek gıdaya geçmedik hep anne sütü

oylamak isterdim ma yanlış bilgi olur çünkü benim bebeğim emmeyi redetti keşke emseydi bence azar azar tatıtrın ama vermeyin 6 ay anne sütü diyenelrdenim.....

oylamak isterdim ma yanlış bilgi olur çünkü benim bebeğim emmeyi redetti keşke emseydi bence azar azar tatıtrın ama vermeyin 6 ay anne sütü diyenelrdenim.....

zaten tattırma olayını oyluyoruz canım...

teşekkürler...

bende 2. bebişime 6. ayda başladım önce yavaş yavaş sebzeden başladım gayet güzel yedi şimdi 8. ayı bitti maşallah ne verirsem yiyor. :nazar:
ahhh ahhh büyük oğlumdan ne çekmiştim iştah konusunda halada öylee ne mamaalr neler yaptım yemedi yemedi yediğinide kusuyordu zaten 6 ay zorla anne sütü verdim ek gıdaya başlayınca onuda bıraktı çok zordu valla halada yemiycem diye ağlar. 2. bebişimde böyle olcak diye çok korktum ama olmadı maşallahı var bebişimin.
allah herkese iştahlı bebişler versin :Saruboceq: yemeyen bebişle uğraşmak çok zoorr.

Son düzenleme:
Ben ilk 4 ay ağzına anne sütünden başka bişey sürmedim, 5. aya kadar tattırdım meyvelerden,mesela mandalinayı sonurdu,gaz da yapmadı.5. aydan sonra işe başladım ve mecburen 1 öğünü bensiz devam etti,süt sağıp bırakabilirdim ama yavaş yavaş başlasın istedim.Kaşık mamasıyla başlamış olduk,6 ay bitecek,şükür hala emiyor ama ek gıdalara da geçtik,hergün meyvesini,sebze püresini,yoğurdunu mutlaka yiyor aralarda da beni emiyor...

bende tattırdım 6.aya kadar.şimdi ek gıdalara başladık.herşeyi yiyor çok şükür.gerçi şu anda meyve püresi,yoğurt ve gece yatmadan önce muhallebi yiyor.1 hafta sonra yeni bi listemiz var.onda çorba filan var.bakalım o zaman tepkisi ne olacak.

bende 6 aylık olasıya kadar bişey vermedim.maşallah şimdi ne versem iştahla yiyo.hiç bişeyde alerji yapmadı şükürler olsun.kuzum bu yönden hiç zorlamadı annesini maşallah.

Ben kızımı pek emziremedim.
4.aydan itibaren de haftada 1 de olsa çorba veriyordum.
Hatta kızım kurban bayramında 4.ayını yeni doldurmuştu.
Bende ızgara et verdim şapur şupur emdi eti.
Maşallah hiçbirşey de olmadı

ben de bebisime 4 ay 3 haftalikken basladim cünkü emmek istemedigi gibi mamayi da cok uzun araliklarla az yiyordu. dedim ek gida deneyim. sanirim kasikla yemeyi daha sevdi. kendini büyük adama zannetti. bende önce sebze püreleriyle basladim. her püreye patates ekleyip yanina ya havuc ya kabak falan koydum.simdi 6,5 aylik. et de pirincte bulgurda katiyorum

bende tattırdım çok hevesliydi
peynir yumurta yedirirdim elimle tavuk falan yerdi
ama gelin görünkü şimdi hep sıvı ve iice ezilmiş şekilde yyemek istiyor

zaman zaman ii zaman zaman kutü diş çıkarmasına bağlı yani bu durum

kısa zamanda şapur şupur yemesini istiyorum

bende merak ediyorum bu sorunun cvbını .. tattırsakmıı tattırmasakmı. hala anne sütü dewam diyorum ve 6.ayda başlayanlar ek gıdaya sorun yaşamışmı bu anket sayesinde anlamaya çalışıyorum. haydin biraz daha ankete katılım yapalım canlarım. sağol bhk.cim tekrar tekrar

Ben 6. ay bitene kadar hiçbir şey vermedim, tattırmadım. Ama hiç iştah sorunu yaşamadık. Bence iştahsız çocuk meme emmesinden bile kendini belli ediyor. Memeyi almak istemiyor. 2. ye de aynı şekilde ( kilo alımı böyle sürerse tabi...) 6 ayın sonuna kadar hiçbir şey vermeyi düşünmüyorum. Nasılsa birgün ek besine mutlaka başlayacağız. O yüzden mama hazırlama derdi olmadan bu günlerin biraz daha keyfini sürmek istiyorum.

bencede belki meyve felan tattırılabilir..ama o da en az bir beş aylık olsun bebek...
sonra nasıl olsa ek gıda hazırlayıp duracaksınız bol bol...:))))

Back