- Konu Sahibi kucugumdahacok
-
tabiki boşanma
İnsanların alışkanlıklarından vazgeçmesi kolay olmuyor. Nasılki sen iş güç bilmeden evlendin şimdi öğrenmeye çalışıyorsun, eşininde eski alışkanlıklarından vazgeçmesi bir anda sihirli değnek değmişçesine mükemmel bir insan olmasını bekleyemeyiz. Ama bu süreçte tavrın net olacak, kendinden ödün vermeyeceksin. "çabalıyorum aşkım, öğrenmeye çalışıyorum, düzenimi kurmayı istiyorum ama aynı çabayı senden de bekliyorum, bu işler tek tarafın çabasıyla olmaz, el vererek beraber yapacağız, eksiklerimizi birbirimize söyleyeceğiz ama kırmadan, incitmeden, birbirimize hep destek olacağız" diye telkinlerde bulun. (yapıyorsundur zaten)
Erkeklerin ince işleri kafası pek basmıyor, onun düşünmesini bekleme sen düşünmesini sağla. Onu yönlendir. İnce ince işle onu, tatlı sözle, güler yüzle.
Kolay gelsin. heeee bu arada boşanma fikrinide aklından çıkar. Emek olmadan yemek olmaz.
eşlerin birbirlerine alışmaları farklı farklıdır.
bazı evlilikler 3 ayda oturur bazıları 2senede
bu süre zarfında her iki tarafta karşı tarafı tanmaya ve anlamaya çalışmalıdır.
alışma döneminde geri dönüşü olmayan hatalar yapılırsa elbette o evlilik biter ( şiddet,aldatma v.s)
ama ben sizde böyle şeyler görümüyorum.
2 farklı insanı aynı evin içine sokup birbirleriyle harika anlaşmalarını beklemek çok zor.
birbirinize olan saygınızı yitirmeden aşabileceğiniz sorunlar bunlar.
daha çok yeni evlisiniz. zamanla karşılıklı tahammül çizginiz genişleyecek
ve kavga olmaması için karşılıklı nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğreneceksiniz.
birbirinizi üzmeden kırmadan evliliğinize ve kendinize zaman tanıyın.
standartlarınız gayet yerinde ve kazandığınız oranda yaşamak istemekte de çok haklısınız.. erkeğin cimrisi gerçekten hiç çekilmiyor. insanı rezil etmek için yaratılmışlar da denilebilir... ayakları üzerinde durabilen birisiniz.. ayakları titreyerek yürüyen biriyle boşa zaman kaybetmeyin derim. askmış yakışıklılıkmış evlilikmiş bahane... sonrasında bunun stresiyle sorunlarıyla uğraşan sizsiniz.. hayat zaten zor birde böyleleriyle uğraşmak sizi daha çok yıpratır.
benim büyük abimde çok titizdir mutfak konusunda
yengemden daha çok ilgilenir
ama harcama konusunda aşırı titizliği yoktur...
ihtiyaçları bilir ve alır...
yengemle ilk zamnalr çok sıkıntılar yaşadılar
zamanla birbirlerine alıştılar şimdi mutlu huzurlu yuvaları devam ediyor
6 ay birbirinizi tanımak birbirinizn huyuna geçmek için çoooook kısa bir süre
hem kısa zamanda tanışıp evlenmişsiniz
bu başlı başına bir hata zaten...
emek vermeniz gerekiyor...
yuva kolayına kurulmuyor....
hiç kimse mükemmeli yakalayamaz...
eşinizden ayrılsanız evleneceğiniz insan dört dörtlük mü olacak
onun ne sıkıntıları ne sorunları olacak
garantimiz mi var....
iş için seyahatlere çıkıyorsunuz buda bir etkendir tatsızlığa dmi.
maden hayatınızı etkiliyor işyerinizle konusun yurtdışı şehirdışı seyahalerine sizi görevlendirmesin.gitmesenizde belki kaynaşmış olursunuz..
die düşünüyorum sizce öle olamazmı??
birkac ay icinde nisanlanip yine birkac ay icinde evlendik.
surekli hazira konmus simdi 2kisinin sorumlulugu fazla geliyor. balayimizin planini ben yaptim; yaz tatilimizi ben ayarladim; yeni birsey alacak olsak piyasa arastirmasini ben yaparim; eve portmanto yaptirirken adami bulup anlasan bile benim...
maya bile eli gitmiyor. pizzacidan 10kurusluk oparaustunu alamayinca kavga edebilen ve 10kurus icin adami dukkanina gonderip getirtebilen biri...
ozetle annesi gibi bir ev hanimi degilim. evimi cekip ceviremiyorum. evlendigimizden beri ozel olarak ekstra bir harcama yapmadigim halde 2 patates bozdum diye musrifim. evimizin bereketi yok. ayrica onu begenmiyorum; tesisatci tamirci vb kisiler geldiginde o ilgilenmiyor diye surekli kiziyorum. o parasini carcur etmiyor bense musrifim....
bazen cok buyuk kavgalar ediyoruz; umursamiyor konusmuyor kus uyuyoruz; ben patliyorum ayrilalim madem diyorum o zaman delice ozur diliyor hataliyim ailemden gormedim kabalik ettim diye yalvariyor ve kiyamiyorum.
oyle guzel bir yuzu var ki; kalbi de yuzu kadar guzel olsun kimseyi kirmasin istiyorum ama o sivridiliyle bicak gibi kesiyor.
tum bunlara goz yumdum her evlilikte olan seyler dedim ama is icin sehir disina gonderildim ve 4 ay orada kalmam gerekti; benimle oradayken bile tartisti yalniz demedi kustu aramadi sormadi.
insanlar cok agir seyler yasiyor biliyorum ama bu kabaliklar dusuncesizlikler bana kendimi cok degersiz hissettiriyor. bana kiymet verse gurbette der kiyamaz diye dusunuyorum. en son tekrar bosanmayi gundeme getirdim cok istiyorsan sen dene dedi e o gunden beri konusmuyoruz.
emek vermeli miyim yoksa bu is bitmis mi bilemiyorum...
hic cicim ayi yasamadim; ne bir jest ne bir supriz...
bosanmak istiyorum... sizin dusuncelerinize de cok ihtiyacim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?