• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6. ayda ayrılmalı mıyız endişesi

bu arada bence alttan alta yapmayın. yavaş yavaş alıştırmaya çalışmayın. net olarak her alındığınız lafa, her saygısız davranışına durumun gereklerine göre tepki verin. ev işlerini de paylaşın. patates mi bozulmuş, sen niye bakmadın, sen nesin bu evde diye sorun. yemeği bu akşam ben yapamam yorgunum sen yap deyin. alttan alınca boşa çok zaman kaybı oluyor. geç geliyorsanız, mesaisi önce bitecekse yemekte ne istediğinizi söyleyin. asla alttan almayın.
ben ev işlerini paylaşmaya çalışırken haklı olduğumu bildiği için eşim eve benden erken geldiğinde hazır yemek getirtiyordu. bir sefer sustum. ikincide ben de bıraktım yemek yapmayı sorunca da söyledim. senin paran varsa benim de var. ben de sevmiyorum akşam akşam uğraşmayı senin yaptığını yapıyorum dedim. önce kendisinin erkek olduğundan dem vurdu ama şimdi gayet güzel yapıyor. paramız belli çünkü

aynı ben:1: alttan alma nedir bilmiyorum bende.birbirimizi anlamaya çalışma, evlilik için özveride bulunma ile alttan alma arasında çok büyük fark olduğunu düşünüyorum.alttan almalar karşılıklı olursa adı değişiyor "anlaşma" oluyor zaten.o yüzden alttan alma nedir bilmiyorum bilmekte istemiyorum:16:

Zamana ihtiyacınız var elbette.
Ama eşiniz bayağı bencil anlaşılan.
Bir erkeğin ev işlerine karışmasını anlamıyorum.
Yemek yapmayı da bilmeyebilirsiniz, öğreniyormuşsunuz.
Hiç biri size bu kadar yüklenmesi için neden gibi gelmedi bana.
Kızmaya yer arıyor heralde.
İki tarafta birbirine anlayışlı olmalı, evliliğe sadece erkek alışmıyor,
bayan içinde zor bir durum alışmak.
Umarım o anlayışı gösterebilir eşiniz, ikinizi de çok yıpratmadan.
Umarım herşey zamanla yoluna girer.

Sevgılı arkadasım,
Ilk zamanlar bence herkes bu sorunları yasıyor.Aıle ortamından kopup ıkı kısılık bır aıle kurdugunuzda sureklı gozunuz karsınızdakınde oluyor. Evınızde yapılan seyler,bazı alıskanlıklar karsınızdakine abes gelebılıyor.Kı senın esın tek kısılık bır hayat surmus uzun sure.Kendı duzenını oturtmus, kendı yaptıkları sadece ona dogru gelıyor olabılır.Bu bır alısma surecı. Bırbırınıze anlayıslı olmanız gerekıyor,bıraz da esınızı evın bazı ıslerıne yoneltmelısınız,tadılat ıslerı ıcın senın yapman gerekıyor gıbısınden.Annesı ıle sızı kıyaslamasına ızın vermeyın,o bunu soyledıgınde de ben annen degılım dıyebılırsın.

Bız de esımle ınternetten tanıstık,uzun sure cıktık ve kacarak evlendık.Evımız harabe gıbıydı ılk zamanlar,maddı zorluklar o ılk tanıstıgımız zamanlardan eser yoktu,ılk zamanlar bız de bırbırımızı uzduk. Aynı senın yasadıgın gıbı,annesı ıle benı kyasladı,annem soyle sen yapamıyorsun sunu yapamıyorsun annemden ogren dıye.Bunu da hemen kotu dusunmemeye calıs bılıyorum cok sınır bozucu gelıyor kı bana da gelıyordu,esımın sevdıgı yemeklerı gıttım kaynanamdan ogrendım,yemegı sundum ve annemle yaptık nasıl olmus deyıp annesıne de dnaıstıgımı gosterdım.Evın tadılat ıslerını aynı senın gıbı ben de kendım yapıyordum Eve hırsız gırdı,kapı kırıldı kapı oyle ıkı ay kaldı ben ıse gırdım gıttım kapıyı begendım,odemelerını ayarladım geldıler taktılar,ne kaynanamlar ( aynı apartmandayız) ne de esım beraber bakalım demedı.Ama ovunmeye gelınce bız yaptırdık oldu.Ben de calısmaya baslayınca ve ondan yuksek almaya baslayınca baslarda bozuluyordu,ama sonra sonra buna da alıstı evıme ne kadar baglı oldugumu anladı.Benım esım oto teknısyenı kısacası tamırcısı bense ıngılızce ogretmenıyım.Statu farklılıkları anlasmaya engel degıl.sımdı hamıleyım ve bu ay ıcınde doguracagım. Esımın su ankı halını gorsen ınanamazsın.Aılesıne baglı kızı daha dogmadan onun ıcın delı olan bırı oluverdı.
Bence bosanma ve dıren,karsılıklı anlayısla duzelebılır hersey,

haklısınız. bir psikologa danıştım durumumuzu. yüzyüze olmasa bile yazarak destek olmasını istedim. eşime de yazmaya başladım tamamlayınca göndereceğim.
o bu süreç içinde sürekli mızmızlanmaya devam ederken nasıl sabredebileceksem artık...

merhaba kizlar;
birkac gun once gozyaslari icinde size siginirken ne kadar caresizsem simdi de o kadar umutluyum. esime nasil hissettigimi yazdim sayfalarca. akabinde bir telefon gorusmesi. beni anladigini ve dogruyu bulmadan once bana destek olup zor donemimde yaninda olacagini soyledi, soz verdi!
psikologa gitmeme engel olmamasini istedim; hatta gerekirse beraber gidecegimizin sozunu aldim.
ben bulundugum yere namaz kiyafeti getirmemisim ama ondan israrla namazlarini aksatmamasini dua etmesini istedim.
ben de geceleri surekli dua ediyorum Allah yuvamiza huzur versin emeklerimiz bosa gitmesin diye.

bir de sahip olduklarini anlattim ona sanirim cok ise yaradi. hali vakti yerinde kimseye muhtac degil benden sonra sigarayi birakti icki desen hic yok akrabalik ilikileri pek yoktu benden sonra canlandi benim ailem zaten etrafinda pervane! arkadas cevresi ona gore fazla rahat biz icmeyiz doskolara barlara gitmeyiz ama Allah yeni projesinde karsisina kendi gibi birini de cikardi. herseyden once saglikli ve her onceligi esi olan bir karisi var. daha ne istedigini sordum. ben hassasiset istiyordum; evimi cekip cevirmeye calisirken kostek degild estek olsun istiyordum. o hic ariza cikarmiyordu cunku hic sikayeti yoktu! bunu soyleyince sustu kaldi zaten :)
Allah hepimizin yuvasina huzur versin sagligimizi elimizden almasin gerisi komple bos... para dedigin gelir gider is dedigin gelir gider ama huzur ve mutluluk varsa hepsinin ustesinden gelinir.
simdi son derece mahcup ve benimle cok sakin konusuyor; utaniyor sanirim cunku elim yuzum sisti gunlerdir aglamaktan ama cok sukur duzelecek.
bu aksam kavusuyoruz ve haftaya ben is icin o da ynimda turist olarak Almanyaya gidecegiz :)
Rabbim kimsenin agzinin tadini bozmasin; verdigi sìkìntìlara eslerimizle sevdiklerimizle gogus gerebilmeyi nasip etsin! amin!
hepinize sonsuz tesekkurler!

Back
X