Sağlıklı ve dengeli beslenmenin uzun vadede faydası görülür, o yüzden sağlıklı beslenmekten vazgeçmeyin ama hakikaten bazı insanlar ne kadar dikkat etse de kilo alır, kimileri de hamur işi, çikolata, kurabiye ne bulursa yer ama bir gram kilo almaz, bu sanırım biraz metabolizmayla, biraz da aile genetiğiyle ilgili, belki arada yapılan bazı şeylerde kilo almayı engelliyor olabilir, gebelik dönemi hariç hiç kilolu biri olmadım, mantıyı dahi ekmekle yerim, şeker çikolata çocukluğumdan beri müptelası olduğum şeyler, 1.60 ve üzeri bir kadın değilim, boy 1,5 metre :)) ama 39 kiloydum evlenmeden önce, aşırı zayıflık nedeniyle yaşadığım bazı sağlık sorunlarından dolayı takviyeler alarak 45 kilonun üzerine çıkmam gerekti, halihazırda 47-48 kilolarda sabittir kilom ve yaş 47.
Hayatım boyunca hiç diyet yapmadım, sabah kahvaltılarını sağlam yaparım lakin akşam yemeklerinde biz asla 2-3 çeşit yemeyiz, tek çeşit ve salata olur, yemeklerimiz pilav makarna da dahil hep saf zeytinyağıyla pişer, yürüyüş vazgeçilmezim bir de yeşilliği çok tüketiriz, belki size yardımı olur diye veriyorum bu bilgileri, mesela bir bağ maydanozu üzerine limon sıkarak yemenizi tavsiye ederim, maydanoz hem ödem attırır hem de limonla birleşince yağ yakar, bir dönem çok yedim, kilo vermemem gerektiğinden ve bende hem tokluk hissi yarattığı hem de kilo vermeme neden olduğundan bırakmak zorunda kalmıştım.