- 30 Haziran 2015
- 24
- 5
- 28
Evet kazanmak zor ama açıktan okuyunca zaten fazla ağır bir yük olacağını düşünmüyorum 2 senede çalışıp kolayca yapılabilir.Türkçe ve Matematikten oluşuyor zaten öyle ağır dersler de değil mat-1 ve türkçe :)Zor diyorlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet kazanmak zor ama açıktan okuyunca zaten fazla ağır bir yük olacağını düşünmüyorum 2 senede çalışıp kolayca yapılabilir.Türkçe ve Matematikten oluşuyor zaten öyle ağır dersler de değil mat-1 ve türkçe :)Zor diyorlar
Evet kesinlikle. Ptt memurluguna da raziyim o bile olmaz bu sistemde.öğretmenlik okuyupta öğretmenlik dışında meslek yapanlar; (duyduklarım) ptt gişe memurluğu, bir çikolata dükkanında personel
keşke herkes sevdiği işleri yapabilse herkes mecburiyetten hayatını idame ettirebilmek için çalışıyor iş konusunda tatmin olan çok az insan var, bu çok acı
Peki adaleti örgün mü okumaliyim aciktan mi? Yaşım küçük belki ama cidden çok sıkıldım. Ben fakir bi aileden geliyorum bundan da bunaldım, istiyorum ki hayatım boyunca rahat edebilecegim meslegim olsunCalısarak hukuk okuyamazsın, okul paranı odersin ama derslerinden kalırsın. 1. Sınıfta belki sansın yaver gider ama 2. Sınıftan itibaren mumkun degil. Akıllı bir kızsın belli, ama hukukta akıl pek sokmez yani zekana guvenip bıtun derslerden gecerim diye dusunme. Ezberle gec diye bi sey yok cunku. Tanım manım sorulmuyor dogrudan olayı irdeliyorsun ve kesinligi olmadıgı icin, hocan sana illiyet bagını acıklayamamıssın tatlım diyip puanını dusurebiliyor yani bi bakmıssın dersten kalmıssın. Ben dahil hic yaz okulu yapmadan okul uzatmadan hukuk mezunu bilmiyorum:) yani bunları dusun. Devlet uni olsa aman kalırsan kalırsın derim ama ozelde isim rengi degisiyor. Donemlik parayı yatırmazsan ders secimi dahi yapamazsın, taksit geciktirsen sınavlara giremezsin. Kitap parası not parası kanun parası zaten ucmus gitmis... Yetisemezsin inan. 96lıymısdın kucucuksun, insanlar onlarca yıl hukuk icin ugrasıyolar senin yasın kac ki. Tavsiyem bir sene daha bekleyip hukuk kazanman yonunde olacak. Ya da dgs ile adalet, ordan hukuk. Puanın yuksek ankara hukuk fak. adalet bolumı olur kesin.
Gastronomi mideyle alakali olan meslek değil mi? Yanlış mi biliyorumGastronomi demişken o da önü açık bir bölüm pekala.
Mat1 ve türkçem çok iyi. Yapabilir miyim acabaEvet kazanmak zor ama açıktan okuyunca zaten fazla ağır bir yük olacağını düşünmüyorum 2 senede çalışıp kolayca yapılabilir.Türkçe ve Matematikten oluşuyor zaten öyle ağır dersler de değil mat-1 ve türkçe :)
Gerçekten yapabilir miyim kutsal meslek öğretmenlik ama işsiz olduktan sonra ben kutsalligini napiyimBir arkadasim da yuzde elli burslu kazanmisti cok basarili olunca okul tam bursluya cevirdi usten de ders alip, yarim donem once bitirdi, kuzenim de ayni sekilde hem calisiyor hem burslu okuyor, kendi karsiliyor.istersen yaparsin, istemen onemli, ogretmenlik de atanmak buyuk sikinti, hukuk mezunu olursan yelpazen daha genis olur. Hakkinda hayirlisi olsun
Aşçılık ve mutfak yönetimi sanırım. İyi aşçılar iş bulmakta zorlanmıyorlar ve zevk alıyor olmalılar, sonuçta sanat icra ediyorlar. :)Gastronomi mideyle alakali olan meslek değil mi? Yanlış mi biliyorum
Ona işsiz buna işsiz dersen olmaz ama bu işler. Hukuk okuyup işsiz kalan insanlar da var. Gerçi bir insanın istemediği işi yapması işsizlikten daha kötü bişey bana kalırsa. Nasıl karşılayacaksın sen o parayı? İnsanlar mağdur oluyor. Hukuk diyorsun, hem işte çalışıp hem onu okuması çok zor, özel üniversitede derslerden kalırsan ya da bişey olur da onların başarı barajının altında kalırsan o %50 de gider, benden söylemesi. Sen yine beni dinle, başka alternatifleri de değerlendir.Bu siralamaya devletde hiç olmadik işsiz adaylaru yetistiren bölümler oluyo
Siz de haklisiniz. Ben de istemezdim. Bir daha hazirlaniyim öyle mi?Hukuk istiyorsan adaletten uzak dur. Ben şahsen bir avukata başvursam gerçek bir hukuk fakültesi mezunu olmasını isterim. Yaşım gidiyor demişsin de sandığın kadar geç olmayacak.
İnternetten geçmiş yılın sorularına bakabilirsin zaten tmymiş bölümün :) rahatlıkla yaparsın ama çok kişi giriyor adalet mezunu dgsye bildiğim kadarıyla yani rakibin çok :)Mat1 ve türkçem çok iyi. Yapabilir miyim acaba
Hukuk okumayı gerçekten isteyip istemediğine bağlı. Esasında hukuk küçük şehirlerde, yahut doğu illerinde büro açacak çevren yoksa büyükşehirde avukat olmayı hedefliyorsan maddiyat anlamında getirisi olan bir bölüm değil artık. Ama hukuk okumak hayalinse hem çalışıp hem bursunu kaybetmemek için ortalama kasacağına dgs için ortalama kasmak bence daha mantıklı.Evet ama 4 Yıllığı birakip 2 yillik örgün okumak mantiksiz değil mi? 2 yillik aciktan olabilit ancak. Hakkaten yaşım geciyo ve cok bunaldim
Çok beceriksizim amaAşçılık ve mutfak yönetimi sanırım. İyi aşçılar iş bulmakta zorlanmıyorlar ve zevk alıyor olmalılar, sonuçta sanat icra ediyorlar. :)
Peki adaleti örgün mü okumaliyim aciktan mi? Yaşım küçük belki ama cidden çok sıkıldım. Ben fakir bi aileden geliyorum bundan da bunaldım, istiyorum ki hayatım boyunca rahat edebilecegim meslegim olsun[/QU
Orgun oku cunku aof adalet mezunları her hukuk fakultesine dgs ile gecemiyor. Netten detaylı bak, her fakultenin orgun ve aof kontenjanı ayrı, aof icin kontenjan az ya da yok. Bide adaletten derslerini saydıracagın icin, bi daha almıcaksın yani orgunde guzel guzel ogrenirsin. Dgs ygs lysye gore cok cok basit bir sınav soru turlerini incele bi.
Ve malesef hukuk garantili, ilerde rahat edebilcegin bir meslek degil:) eskidendi o
Bende gastronominin çok geçerli olacağını düşünüyorum ileride okumasıda eğlencelidir kesin:)Gastronomi demişken o da önü açık bir bölüm pekala.
Değil mi dgs mantıklı.. ben de aciktan sosyal hizmet okurum diye dusunuydoumHukuk okumayı gerçekten isteyip istemediğine bağlı. Esasında hukuk küçük şehirlerde, yahut doğu illerinde büro açacak çevren yoksa büyükşehirde avukat olmayı hedefliyorsan maddiyat anlamında getirisi olan bir bölüm değil artık. Ama hukuk okumak hayalinse hem çalışıp hem bursunu kaybetmemek için ortalama kasacağına dgs için ortalama kasmak bence daha mantıklı.
O zevk meselesi. Benim gibi patates kabuğu soymaktan acizler napsınBende gastronominin çok geçerli olacağını düşünüyorum ileride okumasıda eğlencelidir kesin:)
Bak şimdiki sıralaman fena sayılmaz. Türkçem ve matematiğim iyi diyorsun. YGS için konuşursak Türkçe-sosyal bilimleri bu yaz hallet. Biter zaten, zor değil. Geri kalan tüm vaktini matematik ve fene ayır. Son 1-2 ay kala komple deneme yaparsın. Tabii YGS matematiği ve fenine bakarken yanında LYS matematik ve edebiyatı da halledersin.Siz de haklisiniz. Ben de istemezdim. Bir daha hazirlaniyim öyle mi?