50 günlük evliyim ve boşanmak üzereyim.

nişanlıyken ailesini hiç mi tanıma şansın olmadı? ne kadar süre nişanlı, sevgili kaldınız? birbirini ve eşinin ailesini iyi tanımadan yapılan evliliklerde genelde çıkıyor bu sorunlar. aslında o bambaşka biriymiş ana kuzusuymuş ailesi de şöyle şöyle insanlarmşı dememek için çok iyi tanımak lazım eşin olacak insanı da ailesini de.
6 ay nişanlı kaldık ve hiç bu yüzünü göstermedi bana

Beni eşim gayet seviyordu,sevmediği biriyle kim evlenir ki.Sevginin azalıp alışkanlıga dönüşecek kadar vaktimiz de olmadı.Ky ye suçu hep yüklüyorum.Bi insan bi insanı ne kadar severse sevsin,yanı başında saygı duydugu bi insan,sürekli beni ona kötülerse olumsuz yanlarımı gözüne çarpıtırsa olan sevgiyi bitirir.ben böyle düşünüyorum.

Beni eşim gayet seviyordu,sevmediği biriyle kim evlenir ki.Sevginin azalıp alışkanlıga dönüşecek kadar vaktimiz de olmadı.Ky ye suçu hep yüklüyorum.Bi insan bi insanı ne kadar severse sevsin,yanı başında saygı duydugu bi insan,sürekli beni ona kötülerse olumsuz yanlarımı gözüne çarpıtırsa olan sevgiyi bitirir.ben böyle düşünüyorum.
söylemesi kolay biliyorum ama doğrusu şu ki çocuğunuz olmadan (buna dikkat edin bence barışsanız bile hamile kalmayın) ayrılmanız iş bulup ayaklarınızın üzerinde durmanız. zamanla yeni bir hayat veya aile kurabilirsiniz. böyle tiplerden adam olmuyor kendi eşimden biliyorum. gelişmemiş kişilikler ve beyinler.. ne annesinin nede başkasının dolduruşuna gelmeden sizin yanınızda olmalı. tabiki kök ailesini bir yana atmasın ama kendide yeni bir aile kurmuş... nerede bu tiplerde bu düşünce... değişmez bu adam.. hiçkimse değil bizzat eşinizin kendisi suçlu... yapacak bişey yok.. basiretsizlik...

öncesinde sevgili deil miydiniz? 6 ay nişan için çok az bir süre. karşındaki kişiyi tanıman imkansız zaten.
İnsanlar yıllarca aynı evin içinde yaşadıklarını dahi tanıyamıyolar ki. bunun alın yazısıyla alakası var.yaşaman gerekeni yaşıyosun,onu seçmesen dahi bi şekilde önüne çıkıyo.

İnsanlar yıllarca aynı evin içinde yaşadıklarını dahi tanıyamıyolar ki. bunun alın yazısıyla alakası var.yaşaman gerekeni yaşıyosun,onu seçmesen dahi bi şekilde önüne çıkıyo.

buna katılmıyorum. kaderimizi seçimlerimizle biz belirleriz. daha önce hiç tanımadığımız, huyunu suyunu bilmediğimiz bir adamla hemencecik nişan yapıp sadece 6 ay nişanlı kalırsak çoğumuzun başına zaten senin yaşadıklarının gelmesi olasıdır. nerde bir ailesine düşkünlüğü yüzünden evinden eşinden soğuyan veya evlendikten sonra bu şekilde bambaşka bir yüzünü gösteren eş hikayesi duysam yüzde doksan kısa süren bir nişanlılık veya tanışma evresinin ardından evlenmiş oldukları çıkıyor ortaya. ha uzun süreli birlikteliklerde de olmuyor mu sanki böyle durumlar, oluyor ama çok nadir. bence evlilik için çok acele edilmiş. hadi diyelim nişanlını tanıyamadın (ki bu da nasıl mümkün oluyor anlamadım, bu adam ailesine düşkünlüğünü hiç mi belli etmedi bir lafıyla sözüyle,nişandaki düğündeki adetleriyle vs vs, hazırlık süreçlerinde )ailesinin nasıl insanlar oldupğunu da mı hiç anlamadın...her neyse yaşanan yaşanmış. bu saatten sonra eşinin seni aramasını veya düzelmesini beklemen hata olur. eğer ortada gerçek bir sevgi ve saygı olsaydı eşin bu kadar şey yaşatmazdı sana, yaşansa bile hemen özür dileyip gönlünü alması gerekirdi bu kadar uzamadan. ama bu tipler düzelmiyorlar işte. ne kadar çiğ konuşmuş hep ben seni gelin aldım yok çok tembelsin vs vs...Kaynana gibi konuşmuş adeta. Demek ki ne kadar dolduruşa geliyor bak. Yeni evli bir çiftin edecei laflar mı bunlar? Gözünün önüne perde inmesin lütfen.

ohaa ne hıkaye.. Verılmıs sadakan varmış..1 yıl okulu yaktığın kenarda kusur kalsın.. Once psıkolojını topla boşan kurtul.. Evde oturma lütfen calısmaya basla düşünerek kendını yersın.. Ailene de destek olursun okul harcını da toplarsın.. Gıt kayıdını dondur hmen.. Cok merak ettım Esın nerelıydı _?

6 ay nişanlı kaldık ve hiç bu yüzünü göstermedi bana
eşin sana ilgi alaka gösterse sevdiğini belli etse bir derece dayanıyor insan bir şeylere ama anlattığın kadarıyla eşinin sana sevgisi de saygısı da ailesinin elinde..ailesi tabiki önemli ama siz de artık bir ailesiniz bunu ayırt etmesi gerekiyor..altın mevzusunu geçtim ben ..bir ömür böyle devam edemezsin ki mecbur da değilsin...eşin seni azarlıyorsa zorbalık yapıyorsa çok zor sana kıyamaması gerek gözyaşına üzülmene dayanamaması gerek babanı ikna etmeye bak araya düşüncesine değer verdiğin büyüklerini tanıdıklarını koy seni bu işkence hayatından kurtarsın..Allah yardımcın olsun.

buna katılmıyorum. kaderimizi seçimlerimizle biz belirleriz. daha önce hiç tanımadığımız, huyunu suyunu bilmediğimiz bir adamla hemencecik nişan yapıp sadece 6 ay nişanlı kalırsak çoğumuzun başına zaten senin yaşadıklarının gelmesi olasıdır. nerde bir ailesine düşkünlüğü yüzünden evinden eşinden soğuyan veya evlendikten sonra bu şekilde bambaşka bir yüzünü gösteren eş hikayesi duysam yüzde doksan kısa süren bir nişanlılık veya tanışma evresinin ardından evlenmiş oldukları çıkıyor ortaya. ha uzun süreli birlikteliklerde de olmuyor mu sanki böyle durumlar, oluyor ama çok nadir. bence evlilik için çok acele edilmiş. hadi diyelim nişanlını tanıyamadın (ki bu da nasıl mümkün oluyor anlamadım, bu adam ailesine düşkünlüğünü hiç mi belli etmedi bir lafıyla sözüyle,nişandaki düğündeki adetleriyle vs vs, hazırlık süreçlerinde )ailesinin nasıl insanlar oldupğunu da mı hiç anlamadın...her neyse yaşanan yaşanmış. bu saatten sonra eşinin seni aramasını veya düzelmesini beklemen hata olur. eğer ortada gerçek bir sevgi ve saygı olsaydı eşin bu kadar şey yaşatmazdı sana, yaşansa bile hemen özür dileyip gönlünü alması gerekirdi bu kadar uzamadan. ama bu tipler düzelmiyorlar işte. ne kadar çiğ konuşmuş hep ben seni gelin aldım yok çok tembelsin vs vs...Kaynana gibi konuşmuş adeta. Demek ki ne kadar dolduruşa geliyor bak. Yeni evli bir çiftin edecei laflar mı bunlar? Gözünün önüne perde inmesin lütfen.

ben 1 yıl sevgili kaldım 6 ay nişanlı eşimin ailesiyle sorunlarım yok mu yoook. görümcem bazen garipleşiyo ama tıınnn yani kocam mükemmel sonuçta görümceyi kim takar. bi arkadaşımda var 7 yıl sevgili 2 yıl nişanlı kaldı evlendi kayınvalideden çıkamıyolar hiç.

yani arkadaşım olay kısaca şu. bazen uzun dönem sevgili olursun bazen kısa, bazen uzun nişanlı kalırsın bazen kısa. göz severken kördür görmek istesede görmez kusurları yada katlanabilir sanır.bunun uzunla kısayla alakası yok çok nadir örnekler onlar. alınyazısı yani istediğin kadar parçalan 10 yıl nişanlı kal evlendikten sonra yine değişir yine değişir. önemli olan Allah iyilerle karşılaştırsın.

yok canım kesinlikle istemiyorum artık zaten Allah korusun bu saatten sonra yuzlerine dahi bakamam. içim de almaz yaşadıklarımdan sonra. nişanlılık döneminde asla bana bu şekilde davranmadı ailesine önem veriyodu ve beni de koruyup kolluyodu ben bunu sevgiye bagladım. beni de böyle koruyacak sevecek düşüncesindeydim ama onun tek sevgisi aiilesine aitmiş. 1 sene de sürse anlayamazdım ailesi ve kendi sürekli gözümü boyadılar çünkü

Mantiga bak ya. Resmen bedavaya köle almislar kendilerine. Bu mantiktaki insanlari hic sevmiyorum. Ay da mi yasiyor bunlar uzayda mi belli degil. Onun yerine "oglum calista annene parali bir bakici tutalim" deselermis keske. Elin kizinin günahini aliyorlar. Kayinvalide sonradan hastalanir, bakarsin elinden geldigince yardimci olursun, herkesin anasi babasi var cünkü, onlari düsünerek yardimci olursun. Ama direkt kayinvalide hastalandi diye evlat evlendirip o gelini hizmetci yerine kullanmak ne dine, ne ahlaka, ne de insanliga sigar.

Sanslisiniz, iyi ki sizin esiniz öyle biri degil.
Aynen öyle canım. Zaten kadın onların yüzünden eşiyle de çocuklarıyla da hepsini feçtim kendisiyle bile ilgilenemiyor. Bunun vebali çok büyük hakkına giriyorlar hepsinin

cok merak ettim, bilen varsa bana anlatsin.
herkes, cok iyi bir avukat bul donuna kadar alsin demis. bu tarz bi bosanma davalasinda konu sahibi bayanin eline ne gecebilir ki?
avukat mahkemede 50 gun boyunca anesinin evinde oturttu, ailesi ona kotu davrandi, adami doldurdu, saadete engel oldu diye mi savunma yapacak? kanit nerede? bundan ne cikacak?
alacagi sey ufak bir nafakadan baska bise degil ? ?

lanet olsun ki hep yanlarina kaliyor adi heriflerin.

Mahkemede hakkını alsan ne olur hem ?
Giden gitmiştir.
Eksi koca müsveddesinin bana 40 bin ( yazı ile kırk bin TL ) borcu var.
1 TL sini bile ödemediği gibi üzerime kayıtlı cep telefonunun son bir kaç faturasını ödemeyip bana 500 TL lik borç çıkarttırdı ?

Hani adalet ? Nerede !

çok ama çok uzundu.normalde okurum ama niyeyse yoruldum o_O ama zaten bu evlilik hiç olmamış kadını mal olarak gören insanlardan hayır gelmez ve uzak durmak gerekir.Hakkında hayırlısı olsun umarım bu aileye bulaşan başka kızlar olmaz:KK12::KK12:

ya vallahi insan okuyunca şahsen ben evlilikten soğudum ya korkuyorum.
acaba diyorum benim karşıma nasıl biri çıkacak. bi insanı nasıl iyi tanıyacağım ki
belki de hiç evlenmem bu sebeplerden. insan bilmiyorki bugün iyi olan yarın nasıl olcak:KK43:

boşan .. boşanmış bir kadın olarak sakın dönme derim
altınları vermemeliydin.. sıkıyorsa vursun o kayın, direk darp raporuyla altınlarını çaldıklarını ispat etmene arardı sana dokunması...
Allah yardımcın olsun, kolay atlatırsın inş.

Teshisi kendin de koymussun zaten. Adam seni o eve "gelin" olarak almis. Onun "gelin" aciklamasi da hizmetci, cocuk bakicisi, asci, ve yatak kolesi oluyor. Seni sevdigini dusunmuyorum. Ortada yikilan bir yuva da olmamis. Boyle bir aileden kurtulman senin hayrina. Ama altinlarin pesini birakma derim. Mahkemeye ver

Teshisi kendin de koymussun zaten. Adam seni o eve "gelin" olarak almis. Onun "gelin" aciklamasi da hizmetci, cocuk bakicisi, asci, ve yatak kolesi oluyor. Seni sevdigini dusunmuyorum. Ortada yikilan bir yuva da olmamis. Boyle bir aileden kurtulman senin hayrina. Ama altinlarin pesini birakma derim. Mahkemeye ver

gelini çok güzel açıklamışsınız :)

X