- 16 Ekim 2009
- 404
- 71
- Konu Sahibi GoruyorsunuzMukemmel
Ya vedüt çek bol bol eşinin sana sevgisi çoğalsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben sevmesini istemiyorum ki bu saaten sonraYa vedüt çek bol bol eşinin sana sevgisi çoğalsın
Kimse benim mutluluğumu düşünmüyo ki zaten. babana bile güvenme derler ya. Sagolsun kapısını açtı bana dönünce ama manevi anlamda beni hiç anlamadı. onun bunun lafına çok takarak bana gürlüyo. Rabbim herkese dogru yolu göstersin de alnımızın akıyla erelim berate inşallahesın sevıyordu da madem neden bunca seye zorladı ?
neden her defasında ıstedıgın seylerı zorla yaptırdı
neden yatakodası dısında ılgı ıstedıgınde ısım var hayat zor dedı
pasam dunyayı mı kurtarıyoda bız bılmıyoruz ?
cok sevıyodu da neden kalan 3 dal bılezıgın pesıne dustu hemde abısını araya sokarak ?
bıton neden sayabılırım yazdıklarından.
baban destek degıl hemfıkırım kesınlıkle konu komsu ne der ne kusuru vardıda 50gunde baba evıne dondur der dusuncesınde ama kendı basına ayakta durabılen onlarca kadın mevcut .
aklını basına al dedıgın gıbı ılla kasın gozun patlamıs bı halde mı o evden cıkman lazım.
Kimse benim mutluluğumu düşünmüyo ki zaten. babana bile güvenme derler ya. Sagolsun kapısını açtı bana dönünce ama manevi anlamda beni hiç anlamadı. onun bunun lafına çok takarak bana gürlüyo. Rabbim herkese dogru yolu göstersin de alnımızın akıyla erelim berate inşallah
Eden bulur. Bu yerin üstü varsa altida var. Insanlarda merhamet kalmamis.Evlilik süresince sürekli baskı ve sözlü şiddete maruz kaldım.Gelin olarak girdiğim eve sadece yatmadan yatmaya ve temizlik yapacagım vakitlerde girebiliyodum.Çoğu zaman annesiyle kalmaya zorlandım.Evimize gitmek istediğimde benle irtibatı kesip bana yabancı gibi davranıp küsüyor ve konuşmaya çalıştıgımda da azarlayıp bagırıyordu.Annesinin evinde kendimi baskı altında hissettim. Her yaptıgıma bir kulp takıyor ve beni hizmetçi olarak gördüğünü düşünüyordum.sevgisini hiç bir şekilde belli etmediği gibi şefkat ve merhametini de annesinin evinde hiç bir şekilde üzerimde hissedemediğimden orada fazla durunca kendimi yalnız hissediyordum.Aslında evime gitmeyi de eşimle muhabbetimizin olması başbaşa kalabilmemiz bi bağ kurabilmemiz için istiyordum.Bana sürekli söylediği laf " ben seni gelin aldım bunu kabul et" evlilik boyunca kendi düzenimizde yaşatmadıkları için sevgi ilgisinden mahrum kaldım,eve gittiğimizde de çoğunlukla kendi halinde takılıyor sadece yatak odasına gittiğimizde benle ilgileniyordu.Ondan ilgi istediğimde "bi sürü işim var şimdi senle mi ilgileneyim hayat çok zor" deyip beni kalbi aç bi şekilde bırakıyordu.Annesinin evinde eşyalarım düzenim oraya kuruldu burda rahat edemiyorum dedikçe" kal nolcak görümceninkilerden falan veririz giysi,duşunu falan almak istiyosan burda al" deniliyodu.eşimle dogru duzgun balayı yaşayamadık,hep yanlarında istediler.
Bir keresinde annesinin evindeyken orda kalmak istemeyince küfür ederek beni kovdu.o gece baba evinde kaldım. başka bi gün de annesinin evinde ben sevgi ve ilgi istediğimde beni azarladı
Beni eşimle dostumla görüştürmedi,evimizin uzak oldugunu bahane ederek. görüşmek istedigimde bundan memnun olmuyordu.arkadaşlarımın olmasını,kültür olarak ondan ileri olmamı hazmedemediler.ailemle dahi zor bela görüşebiliyodum.her gün onların ailesindeydim ama kendi ailemle haftada ya da on günde görüşebiliyodum.Annesinin evinde bi " gelin" olarak sürekli koşturmamı,hiç bi şeyden şikayet etmememi,tüm bu manevi eksikliğe ragmen mutlu olup gülmemi istedi. bi keresinde rahatsız hissedip uzandıgımda ne çok hastalanıyosun sürekli hastasın çok rahatına düşkünsün bilseydim evlenmezdim senle dedi.(annesinin evinde yine)beni satın aldıgı bi mal gibi görüyordu,nereye çekiştirirse oraya gidecek oraya uyum sağlayacaktım.Başından beri her şey onun istedigi gibi oldu ayak uydurmaya çalıştım ama çabalarımı hiç bi zmn görmedi.Köy hayatını yeni görmeme ragmen elimden geleni yaptım ama beklentilerini karşılayamadım.Adeta ona ailesine ve çevresine tapmamı istiyordu.kendine eş dert ortagı hayat ortagı degil de,önlerinde dönecek ve yatagına girecek bi hatun arıyordu.
düğünden itibaren takılarımı ve tüm ziynet eşyalarımı ellerinde tuttular.yeter ki tatsızlık olmasın,borçları dertleri vardır düğün yaptılar diye sesimi çıkarmadım istemedim. Lakin altınları bozdurup ev eşya borçlarını ödediklerini ve sonra da arsa aldıklarını öğrendim.düğün cdsindeki takı merasimini izledigimde de bi çok bileziklerimi de bana vermediklerini farkettim.neredeyse yarısını vermişler bana.altınları vs de vermediler zaten.ben safım ama bunların şu an farkına varıyorum. bana sormadan rızamı almadan bunları yapmaları benim varlıgımı saymadıklarını düşündürdü. ve altın toplamak için düğün yaptıklarını
Anlaşmazlıgımızın son gününde ben yine annesinin evinde kalmak zorunda bırakldım.kendisi arkadaşlarıyla balıga gitti. o gece mesajlasıp ayrılma kararı aldık. sen beni evlendigimizden beri sevmedin dedim.Sevgi olmayınca yürümüyo dedim. o da Allah var,sevmiştim demedi.Güle güle dedi.
O gecenin sabahında işte beni eve götürmesini istedim abisinden.eltim de geldi. valizimi hazırladım.bi de baktım eltim elinde takı setimle o bana (bagışladıkları!) bi kaç bileziğimle gelmiş,yerini kocam söylemiş,açmış bulmuş"eşin bunları bana al dedi,almak zorundayım yoksa bana kızar" diye aldı ."ver onlar benim,adalet ne diyosa ona göre paylaşılacak "dedim,zorla çekiştirdi ."kavga çıkarmak istemiyorum ver "dedim zorla aldım valizin içine attım. sonra indik aşağı gittik biraz kocasına söyledi "bilezikleri aldı vermedi" diye. "nasıl vermiyon ya dedi sizinki size bizimki bize " dedi elini havaya kaldırıp sesini yükselterek." kanuna göre bunlar benim hakkım satıp yiyecek degilim mahkemede nasılsa anlaşırız"dedim."adalet hak hukuk bu" dedi "vercen onları" dedi. neyse can korkusuyla sesimi çıkarmadım. sonra eltim indi aldı valizden.sonra kaynanamın eve sürdüler. verdiler bileziklerini. kapıyı mapıyı çarparak geldi tekrar kaynım. arabanın gazını kökledi. sağa sola yalpalattı trafikte deli gibi sürerek gözümü korkutmaya çalıştı. inemedim kaldım öylece arabanın içinde.
6 aralık 2014 te nişanlandık 8 ay boyunca istememe ragmen beni çalıştırmadı.çalışıp eğitim kredim için para biriktirmem gerektigini söyledim sürekli"ben kocanım ben öderim" dedi. bu ay da taksitlerim başladı ve elde var sıfır. baba evi de harıl harıl çeyiz taksidi ödüyor. kılı kılına geçiniliyo.bu konuda da kaldım mı magdur.
Bazen annesinin eşimi benden soğuttuğunu düşünüyorum.Nişanlıyken hiç bu mevzular geçmedi aramızda ,ana evinde kalınacak sürekli gidilip gelinecek mevzuları konuşulmadı bile.Bu kadar yüksek bi beklentiden habersiz gözlerimin içi güle güle çıktıydım ne hayallerle babamın evinden.yeni bi hayatımız kurulacak evimin hanımı olcam kocamı beklicem evime bakcam onu mutlu etcem ne hayallerim vardı.
Annesinin herhangi bi lafına şahit olmadım bu süre zarfında bana karşı ama ayrıldıgımda ortada ciddi bi problem olmadıgını bildiği halde kızım niye ayrılıyosunuz bak bu evlilik kolay kurulmuyo yuvanı yıkma vs.. hiç bi şey demedi yukarı katta olmasına ragmen. o arada sadece bileziklerin alınması gerektigini tembihlediğini düşünüyorum.
Daha önce yine bu sebepten eşimle aramız açılmıştı aile arasında açık açık dedi ki" kalıncak deniyosa kalıncak,gidilcek deniliyosa gidilcek.Öyle evim barkım orda,orda kalmak istiyom demek filan yok" demişti anası,oğlundan önce tepkiyi koymuştu.
3 gündür baba evindeyim ve sürekli düşünüyorum,parçaları yerine koymaya çalışıyorum. Eşim fazlasıyla ana kuzusu.Annesi ve kardeşine aşırı bağlı bi şekilde yaşıyor . Onun ailesi o yani ben hiç bi şekilde ailesi degilim.Ben bi "el"im . onlar önplanda.Onlar için benim kalbimi rahatlıkla kırabilir. umrunda da olmaz,çünkü haketmişimdir.hakettiğimi düşünür,beni konuşturmaz dinlemez,kendi haklıdır,ben haksızımdır. Eşimin 3 sene önce babası vefat etmiş bu düşkünlüğünü anlayabiliyorum ama bu derece evliliğimizi sarsacak ve bana yaptırım uygulayarak bi şeyleri yaptıramaz. tabiki ailesine sahip çıkacak gidecek gelecek destek olacak bi erkek olarak. Fakat benim kaynım zaten kaynanam ve görümcemin bi alt katında kalıyo. sürekli birlikte yiyip içiyolar.Benden de aynısını bekliyo fakat yuvam orda degil ve oradaki köy ortamına alışık degilim.alışana kadar çok zorlandım.Eve bi erkek lazımsa zaten yanı başlarında var ama kaynanam oglundan beni kıskanıyo. Ailesiyle arasına sınır koyamıyor " benim artık bi yuvam var ben evlendim bi eşim var bi düzen kurdum" diye hayatta bi düşüncesi yok. evi eşyayı aldı koydu oraya. Ben de işte zaten nereye çekilirsem oraya gidecem ya. Annesi fazlasıyla otoriter oglunu ve kızını aşırı şımartarak büyütmüş ve halen devam ediyo.hayatını onlara endekslemiş sadece.anası ogluna,oglu da anasına sürekli bagımlı. ben burda dış kapının mandalı oluyorum sadece. bana kıyıyo her şekilde bana acımıyo şefkat merhamet göstermiyo ama anası ve kardeşinin her çabasına" yazık" . İşte böyle böyle aile sosyal çevre eş dost beklentileri yüzünden 1 buçuk aylık yuvam yıkılıyo. tırnaklarımda daha kınalarım çıkmadan. Evlilik hiç bi zaman kocamla benim aramda olmadı.olsaydı sorunumuz olmayacagına inanıyorum.evlendikten sonra hep bu beklentilerle yordu beni. ne mutlu edebildi ne mutlu oldu. ikimiz de sürüklendik ve çok yorulduk
25 yaşındayım benimm de kalp çarpıntılarım başlamıştı zaten.stresten sıkıntıdan kalp dayanmaz ki insanın ömrünü yerler bunlar. Dedimki baabama siz ezilmediniz ezilecek olan benim sindirilecek olan benim tabi hala çek diyosunuz dedim. biz de ezildik diyo. ezilip de sanki koca kahrı çekti. yıllarca çalıştı ezildiği de bu yani. özgürlüğüm elimden alınıyo benimHic üzülme. Ilerde daha cok problem yasardin. Hasta olurdun sonra.
5 senelik evliyim ve bosaniyorum, senin yasadiklarinin daha hafifini yasadim ama kalp carpintilarim, ellerimde titreme var.
Niye? Hep problem yasadigimdan. Mutlu olamadigimdan. Sevgisiz birakildigimdan. Saygisizlik yapildigindan.
Bazi babalar öyleler, kafa yapilarini degistirmek mümkün degil. Hele baba evde anneye kan kusturuyorsa, kizim kocani cek der. Dinleme hic babani, bir kulagindan girsin digerinden ciksin. Yada al karsina konus, yapilan haksizliklardan bahset, bir insanin evladi cevresinden daha mi az önemli senin icin diye sor. Gercekten sor. Bunu bu gece basini yastiga koydugunda bir düsün baba de. Vicdanina seslensin.
Yasin kac bu arada?
Arkadasim pardon ama ne sacmaliyorsun. Esinin sevgisi artsinmişmiş kafayimi siyirdin okumadinmi adam kadina neler neler yapmis. Zorla kendini kimseye sevdiremezYa vedüt çek bol bol eşinin sana sevgisi çoğalsın
ayrıca gözlerini açalardı da ezilmeyeydiler demi. millet gençliğinin hıncını benden çıkarıyo.biz de ezildik diyerekHic üzülme. Ilerde daha cok problem yasardin. Hasta olurdun sonra.
5 senelik evliyim ve bosaniyorum, senin yasadiklarinin daha hafifini yasadim ama kalp carpintilarim, ellerimde titreme var.
Niye? Hep problem yasadigimdan. Mutlu olamadigimdan. Sevgisiz birakildigimdan. Saygisizlik yapildigindan.
Bazi babalar öyleler, kafa yapilarini degistirmek mümkün degil. Hele baba evde anneye kan kusturuyorsa, kizim kocani cek der. Dinleme hic babani, bir kulagindan girsin digerinden ciksin. Yada al karsina konus, yapilan haksizliklardan bahset, bir insanin evladi cevresinden daha mi az önemli senin icin diye sor. Gercekten sor. Bunu bu gece basini yastiga koydugunda bir düsün baba de. Vicdanina seslensin.
Yasin kac bu arada?
Kimse benim mutluluğumu düşünmüyo ki zaten. babana bile güvenme derler ya. Sagolsun kapısını açtı bana dönünce ama manevi anlamda beni hiç anlamadı. onun bunun lafına çok takarak bana gürlüyo. Rabbim herkese dogru yolu göstersin de alnımızın akıyla erelim berate inşallah
Sağol canımsın inşallah. Rabbim kadınları şu erkek baskısından korusunAllah hayırlısıyla yenı bır kapı acar ıns tez zamanda en az hasarsız sekılde kurtulursun yasadıklarından ..
25 yaşındayım benimm de kalp çarpıntılarım başlamıştı zaten.stresten sıkıntıdan kalp dayanmaz ki insanın ömrünü yerler bunlar. Dedimki baabama siz ezilmediniz ezilecek olan benim sindirilecek olan benim tabi hala çek diyosunuz dedim. biz de ezildik diyo. ezilip de sanki koca kahrı çekti. yıllarca çalıştı ezildiği de bu yani. özgürlüğüm elimden alınıyo benim
şu an adli tatilmiş canım bitince karşı taraf açar muhtemelenÜzülme, dedigim gibi bazi insanlar icin cevre cok önemli malesef. Takma hic kafani bunlara, babanda zamanla mecbur alisacak bu duruma. Sabrettiginde Rabbin daha iyi günleride nasip eder. Sabirli ol. Bak sendede baslamis, iste bosuna degil o kalp carpintilari. Stres, problem. Hic hic üzülme. Dava acildi mi?
Kusra bakmayın ama bence de asıl suçlu eşiniz onu bu kadar masum nasıl görebiliyorsunuz? Evliliğinizi kurtarmaya çalışmamış bile. Yani söylemesi kolay diye düşüneceksiniz ama belli ki o adamdan size bir hayır gelmez.Ayrıca gayette sevmeden evlenen var. Benim eltim de karşılıklı dairelerde yaşıyor ama sadece evinde uyuyor.Kayınvalidem hastalanınca ona yardım eden birileri olsun diye 18 yaşında evlendirmişler kaynımı. Kızcağız da benzer bir aileden geldiği için afedersiniz hiçmetçi gibi çalışıyor onların önünde.Diyor koca koca olsaydı böyle olmazdı ve haklı. Ben eşimi haftada 1 kez ailesine zorla götürüyorum ayıp olmasın diye.Eşim herşeyin farkında olduğu için gitmemizi istemiyor fazla.Yani anlatmak istediğim iş kocada bitiyor.Sizin için dua edeceğim.Beni eşim gayet seviyordu,sevmediği biriyle kim evlenir ki.Sevginin azalıp alışkanlıga dönüşecek kadar vaktimiz de olmadı.Ky ye suçu hep yüklüyorum.Bi insan bi insanı ne kadar severse sevsin,yanı başında saygı duydugu bi insan,sürekli beni ona kötülerse olumsuz yanlarımı gözüne çarpıtırsa olan sevgiyi bitirir.ben böyle düşünüyorum.
teşekkür ederim. koca diye evlendik hödük çıktı işteKusra bakmayın ama bence de asıl suçlu eşiniz onu bu kadar masum nasıl görebiliyorsunuz? Evliliğinizi kurtarmaya çalışmamış bile. Yani söylemesi kolay diye düşüneceksiniz ama belli ki o adamdan size bir hayır gelmez.Ayrıca gayette sevmeden evlenen var. Benim eltim de karşılıklı dairelerde yaşıyor ama sadece evinde uyuyor.Kayınvalidem hastalanınca ona yardım eden birileri olsun diye 18 yaşında evlendirmişler kaynımı. Kızcağız da benzer bir aileden geldiği için afedersiniz hiçmetçi gibi çalışıyor onların önünde.Diyor koca koca olsaydı böyle olmazdı ve haklı. Ben eşimi haftada 1 kez ailesine zorla götürüyorum ayıp olmasın diye.Eşim herşeyin farkında olduğu için gitmemizi istemiyor fazla.Yani anlatmak istediğim iş kocada bitiyor.Sizin için dua edeceğim.
yani bu adam bahsi geçen paşazade diyor ki ben seni gelin aldım ben de diyorum ki, ben de seni damat aldım,yok diyor ben seni gelin aldım damat alınmaz ayy sinirlerim bozulduteşekkür ederim. koca diye evlendik hödük çıktı işte
ben de sesimi çıkarmadım hep saygılı edepli hanımefendi gelin oldum onlara ama böylesi yaranmıyomuş keşke kalp kırmayı bilsem onlar gibi.Cehenneme düşmüşsun de allah kurtarmış. Iyi de flört doneminde bu kadarmi oynadi da goremedin gerçek yüzünü anlamadim ki. Calistirmam demesi bile yeterliydi bence gerçek yüzünü görmen için.
Yalniz sana şunu soylim eger birazcik sevseydi ailesine ne kadar düşkün olursa olsun sana saygisi olur arkanda olurdu. Kendimden örnek vereyim, Eşim ailesi bana tek kirici soz soyledikleri için üç yil gorusmedi onlarla. Gelip bizden ozur dileyene kadar konusmicaksin onlarla dedi esim. esimin ve benim ne yüzümüzü gördü ne sesimizi duydular. Şimdi ise özür dilediler ve baristik. Nasil iyi nasıl saygililar anlatamam. Çünkü kaybetmeyi gördüler. Ve anladim ki susmicaksin saygidandir deyip. Eskiden sustugum icin o kadar rahat davraniyorlarmis. Demek istedigim sana şu elbet dogru kişiyi bulacaksin. Ailesine taviz verme. Sana saygisizlik edildiginde herseyi soyle susma. Ve bil ki eşin sana gerçekten deger veriyosa ne ailesine tek bi laf dedirtir ne calismana karışır. Geçmiş olsun sana canım.. kısa zamanda gercek yuzunu gördüğün icin bayram et. Kurtulmuşsun.