50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

yatıcaksın o zaman canım dinlenmeye ihtiyacı var vücudun demekki. ev işini yemeği vs çok düşünme buaralar bence dinlenmene bak;) keyfni çıkar hamileliğinin. kaçıncı ayda izin alabiliyorsunuz işyerinden?

oyle yapiyorum cnm,
evde bir is yaptigim yok. simdilik temiz evim ama kirlenmeye basladigimda kadin tutarim diyorum.
aksam eve gidince hep uzaniyorum tv karsisinda.

canim isyerine henuz aciklamadim hamile oldugumu.
2-2,5 aylik olunca soylicem.
izin meselesini de o zaman konusurum

ama kanuni hak, 16 hafta (8 hafta dogumdan once, 8 hafta dogumdan sonra-- saglik durumu elveren doguma 3 hafta kalana kadar calisip 5 haftayi dogumdan sonraya aktarabiliyor ) bir de bebek 6 aylik olana kadar ucretsiz izin alma hakki var.
cocuk 1 yasina gelene kadar da hunde 1,5 saat sut izni var, onuda haftada 1 gun olarak kullaniyorlar genelde bizim sirkette, yani 4 gun calisip 3 gun tatil yapiyorlar.

ben sanirim limitte, yasal hakkim kadar izin kullanabilirim. cunku isyerinde yerime isleri yapacak birisi yok,
zaten korkuyorum duyduklarinda sorun cikaracaklar, bisey diyip moralimi bozacaklar diye :-((

oyle yapiyorum cnm,
evde bir is yaptigim yok. simdilik temiz evim ama kirlenmeye basladigimda kadin tutarim diyorum.

ama kanuni hak, 16 hafta (8 hafta dogumdan once, 8 hafta dogumdan sonra-- saglik durumu elveren doguma 3 hafta kalana kadar calisip 5 haftayi dogumdan sonraya aktarabiliyor ) bir de bebek 6 aylik olana kadar ucretsiz izin alma hakki var.
cocuk 1 yasina gelene kadar da hunde 1,5 saat sut izni var, onuda haftada 1 gun olarak kullaniyorlar genelde bizim sirkette, yani 4 gun calisip 3 gun tatil yapiyorlar.

ben sanirim limitte, yasal hakkim kadar izin kullanabilirim. cunku isyerinde yerime isleri yapacak birisi yok,
zaten korkuyorum duyduklarinda sorun cikaracaklar, bisey diyip moralimi bozacaklar diye :-((

hımm 7 aya kadar çalışıcaksın yani, gerçi ilk 3 ayı ve son 1 ayı e zormuş ama yine de kolay değil. zaten iştesin evişi vs onları boşver tabi.
ama hamileliğin ciddi anlamda zor geçerse ve doktor rapor verirse evde olması lazım diye, o zaman tüm hamileliğinde izin kullanabiliyorsun. ama tabi özel sektörde bu biraz zor oluyor.

sen niye çekiniyorsun ki, işyerindekilerini tanımıyorum ama böyle bir durumda laf eedecek kadar küçüleceklerini sanmıyorum. ilk hamileliğin yahu, onların işlerinden daha mı kıymetli, ayrıca yasal zorunlulukları var. hiç de birşey diyemezler sıkma canını;)

oyle yapiyorum cnm,

bence de 3 aylik olmadan sakin soyleme. benim bir arkadasim 7 aylikken soylemisti :34:
eve de bence temizlikci kadin almaya basla artik
yorma kendini....bol bol dinlen. vucut simdi iki kisi icin yoruluyor. kolay degil. yemenden de hic kisma.
is yerinde belki laf soylerler ama birsey yapamazlar. insan haklarina aykiri...sagligin musade ederse son aya kadar calisirsin. bazilarinin son aylari cok kolay geciyor, bazilari 7 aydan sonra yatmak zorunda kaliyor. insallah sen de problemsiz hamilielik yasaynlardan olursun..

Benim 1 ay öncesine kadar yediğim yemekler genellikle Patates kızrtmsı. nugget.çiğ köfte içli köfte lahmacun kebap makarna kıır börek vsdı.
1 aydır bunların hiç birrini yemiyrum yesemde çok az ve artı en nefret ettiğim yemkler oldu nedense
Annem az önce çiğ köfte aldı ayran yaptı yanına bende yedim ama zewk alarak isteyerek yiyemedm
nedense.

bünyen "kesildi" demek ki.. firinda az kasarli patates. kremali olunca sahane olsa da sütle de gayet güzel oluyor.

firinda bugulama balik olabilir, türlü yada zeytinyagli bir yemek. ..

aklima ilk gelenler bunlar. iyi ki kurtulmussun o yagli yemeklerden.... lahmacun ama iyi bir besindir, canin isterse ye derim, ama icine bol salatayla birlike...

çorbayada katılır tabi güzel olur..bende bu labne fikrini çok beğendim mutlaka denicem aslında şu suntalar var ya ben onların üzerine peynir sürüp üzerine de bal döküp yerdim eskiden:1::1: tabi şimdi bal pek yemıorum ama senın dediin renkli labne süper olur tahminim :21:

corbada bi denemek lazim.. güzel oluyor o biberli labne...
ohh iyiymis, onlari bile tatlandiriyormussun :)

evli bayanlar sizin için ekliorum bakın neden kilo alıosunuzzz

Evlenince neden kilo alınır?
Erkekler suçu kadınlara atmasın! Onlarla ilgisi yok!
Uluslararası Obezite Birliği'nin yaptığı araştırmaya göre; yeni evli çifler evliliklerinin ilk iki yılında kilo alma riskiyle karşı karşıya. Bunun nedeni ise düzenli hayat, mutluluk, yeni evli çiflere gelen misafirler ve onların şerefine yapılan yemekler...

Sabah'ın haberine göre, bayanlar da, erkekler de evlenmeden önce yediklerine ve içtiklerine dikkat ediyor. Fakat evlendikten sonra sık sık verilen yemekli davetler, gece yemeleri artıyor. Ayrıca; "Ben evliyim, mutluyum, huzurluyum..." psikolojisinin getirdiği rahatlık daha çok yemek yedirebiliyor.

Ama bu mutluluk o kadar da uzun sürmeyebilir... Çünkü uzmanlar, çiflerin kilo aldıkça kıskançlıkların da arttığını belirtiyor. Çiftlerden biri kilo aldığında, kendine olan güveni azaldığından eşini daha çok kıskanabiliyor.

Eğer yeni evliyseniz ve hızla kilo almaya devam ediyorsanız dikkat edin. Kıskançlık ve kavgalar çok yakında olabilir...

habertürk gazetesinden alıntıdır

cok dogru gibime geldi :)evlenirsem eger birgün dikkat edicem

Kizlar bugün yediklerim:

sabah: 2 tane ekmekcik
broetchen.jpg
, üzerine labne peyniri, az yag ve helva, recel, yaninda 2 zeytin, bir kk peynir

ara: bir kücük sütlac kasesinden biraz az barbunya pilaki

ögle: az yagda kizartilmis balik, haslanmis brokoli, iki dilim domates, bir dilim ev ekmegi (kömbe)
ögle yemegim aksama cok yakin oldugu (saat 5 bucukta yedim) icin belki aksam ögünümü almam veya cok hafif tutarim

son arada ya portakal yicem yada mandalina

steppere henüz 5 dakika bindim gündüz :) aksam ama yapicam sporumu, az midem "otursun" da.sonra bildirim sulecim.

kizlar yesil cayi spordan önce mi sonra mi icince iyiydi ?

selam kızlar eski sayfaları oku oku bitiremiyorum bir günde ne kadar çok şey yazmışsınız
Aygirlcüm tablonu gördüm çok güzel olmuş teşekkürler bugünkü menüm

sabah
1 dilim kepek ekmeği kibrit kutusu kadar peynir meyve çayı

ara
yok

öğle
1 kepçe erişteli yeşil mercimek çorbası
1 kaşık patates yemeği 1 kaşık pilav
salata

ara
elma mandalina

akşam
1 tabak yoğurtlu ıspanak
2 yemek kaşığı mantı

ara
bitki çayı

2 lt su

spor 30 dk pilates yapacağım şimdi

Selam kızlar
Koçum bu menüye puan bile beklemiyorum ama yazıyım
Sabah:Kahve.1 dilim kızarmış ekmek
Öğlen:2 3 yemek kaşığı kepekli makarna salatası(Yoğurt ve sebzeli)
Ara:2 saat sonra Dürüm çiğ köfte 1 bardak ayran
Akşam:Göbekle 4 tane çiğ köfte.
2 litre su içcem

168 boyundayım 54 kıloyum 48 ıstıorum hedefımm aslında 46 tı ıstıodum ama sanırım ole cop qıbı olcm tek sorunum gobek:(

hoşgeldin canım bu hedef çok yanlı vücut kitle indeksi 20-24.9 arası normal 18 in altı kaşektik normal değil sadece karın egzersizlerine yönel bence
bir sağlıkçı olarak bunu söylüyorum karar senin tabi

Son düzenleme:
Haticecim, tabloyu begendigine sevindim canim.
kahvaltin iyi, tek eksik bir diki dilim domates gibi seyler, ögle yemegin cok cok iyi, aksam yemegin de gayet güzel. 1. arayi yapsaydin keske, aksam yemeginden sonraki arada cay yazmissin, onu saymiyorum canim cünkü o sadece cay. Spor, su, cay konusunda da gayet iyisin, tebrikler ..

Son düzenleme:
Selam kızlar
Koçum bu menüye puan bile beklemiyorum ama yazıyım
Sabah:Kahve.1 dilim kızarmış ekmek
Öğlen:2 3 yemek kaşığı kepekli makarna salatası(Yoğurt ve sebzeli)
Ara:2 saat sonra Dürüm çiğ köfte 1 bardak ayran
Akşam:Göbekle 4 tane çiğ köfte.
2 litre su içcem

Canim kahvaltin yetersiz kalmis, 1. ara yok anladigim kadariyla, öglen yedigin gayet iyi ama belli ki yeterince doyurucu olmamis, 2. aran cok fazla olsa da hic yapamamandan iyidir, aksam dengelemissin ama. puan bekle bence :) spor varmi ?

aa simdi farkettim 3. ara yok. mutlaka yap ne yemeyi düsünüyorsun ?

Son düzenleme:
koçum bende menümü yazaym hemen

sabah
yağsız tost
1 bardak portakal suyu
domates salatalık

ara
1 elma

öğle
4 lahana sarması
salata
1 kaşık yoğurt

ara
1 muz

akşam
1 kase tarhana çorbası
4 lahana sarması
1 tavuk baget
yoğurt

ara
3 fincanyeşil çay
yarım dilim kazandibi

ara
çeyrek elma
2 dilim kivi
yarım portakal
yarım hurma

45 dk yürüyüş.... 2 litre su

koçum bende menümü yazaym hemen

sabah
yağsız tost
1 bardak portakal suyu
domates salatalık

ara
1 elma

öğle
4 lahana sarması
salata
1 kaşık yoğurt

ara
1 muz

akşam
1 kase tarhana çorbası
4 lahana sarması
1 tavuk baget
yoğurt

ara
3 fincanyeşil çay
yarım dilim kazandibi

ara
çeyrek elma
2 dilim kivi
yarım portakal
yarım hurma

45 dk yürüyüş.... 2 litre su

slm canim, menün güzel.
aksamki lahana sarmalari keske öglen yeseydin aksam daha az yemis olurdun. tavuk baget´i internetten aradim da, tavuk budu gösteriyor ve cok cesitli tarifler var. menünde tavuk her haliyle iyi, sadce meraktan soruyorum canim.
son aradaki meyveler cok iyi bence. kazandibi olmasa aksam aksam daha iyi olurdu tabi ama yarim dilimmis zaten.ben yazin meyve salatasi yaparim kendime, cok severim. son aran bana onu hatirlatti :)

bu arada ben ögle yemegimi gec yedigim icin (neredeyse aksam vaktiydi) aksam yemegimi yemedim.
yemekten sonra ara olarak bir mandalina yedim, sonra biraz biseyler canim cekti, aglayan pasta gibi yani tatli ihtiyacim cikti, bende aksam yemegi niyetine bir halley yedim. son ara icin acikirsam muz acikmazsam biraz ceviz yada bir kivi düsünüyorum. halleyden sonra mate cayi ictim ki biraz istahim dinsin diye, hem ödem de var, banyoda farkettim ayaklarim kirmiziydi :53: elimle bastirdim bembeyaz oldu, gitsn ödem efendiler.. :21: aksam yemegimden sonra yarim saat steppere ciktim. birazdan yine yarim saat yapicam.

bende menümü yazıvereyim koçuma:)

sabah:2 dilim kızarmış ekmek,omlet,domates,salatalık,kk peynir,2 dilim salam

ara:1 ceviz

öğle:yarım porsiyon patates yemeği,1dilim ekmek,sucuklu yumurta

ara:1 mandalina

akşam:1 porsiyon kuru fasülye 1 kaşık pilav acı biber yedim bol bol:)

ara:1 mandalina,yarım havucu rendeledim üstüne limon sıktım tuz pul biber afiyetlen yedim:)

40 mekik çektim beli ağrıdı bıraktım.bu sıralar spor konusunda çok tembelleştim.bir zamanlar sabah yürüyor akşam koşuyor ve platesimi her gün düzenli yapıyordum:((( içim rahat değil ama nefret ediyorum spordan yaa:18:

bu arada sabah 1 bardak ılık su,2 fincan yeşil çay,1 fincan form çay veee 3.5 lt. su içtimm:21:

benim eğlenerek yapabileceğim bir spor lazım.leslie beni çok sıkıyor.sanki bir görevmiş gibi gelmeye başladı.bıraktım.

Back
X