- 10 Ekim 2020
- 407
- 1.241
- 28
- Konu Sahibi Birgaripyolcu06
-
Çocuklara üslubu ile alakalı çok tartıştım ama malesef bı kademe yol alamadım.. Eşimde aynı malesef onun için kıymetli olan sadece ailesi.. Eve geldiğinde TV telefon yada çok gürültü varsa uyku.. Hayatımız bundan ibaretBenim eşimde sizinki gibi
Ama ben keisnlikle teleofn izlemesini istemiyorum diye çok tartıştık
Vermiyor artık
Gerçi eşim benim tek çocuğa karşı değil ona yine sarılır eder ama bana karşı pek sevecen ve muhabbeti olan biri değil teleofn TV sürekli
Hem de nasil.Zaten babaları böyle şişiren genelde anneler oluyor.
Yahu benim kırmızı cizgim çocuklarım , bagirirsan , otorite kurmayı kizmakla yapılır saniyorsan yanlış yoldasın ve sen bu yolda devam etmeye karaliysan biz gelmiyoruz. Hepsi bu.
Cocuklarinizi koruyun.Mutsuzluktan,caresizlikten,yapayalniz kalmis hissinden.Siz onlara yetersiniz.Çocuklara üslubu ile alakalı çok tartıştım ama malesef bı kademe yol alamadım.. Eşimde aynı malesef onun için kıymetli olan sadece ailesi.. Eve geldiğinde TV telefon yada çok gürültü varsa uyku.. Hayatımız bundan ibaret
Bütün çabam bunun için.. Teşekkür ederimCocuklarinizi koruyun.Mutsuzluktan,caresizlikten,yapayalniz kalmis hissinden.Siz onlara yetersiniz.
Bütün çabam bunun için.. Teşekkür ederim
Hepsine katildim,ilk cumle haric.Yipratmayin kendinizi , daha çok küçük her şeyi unutur ve yeniden şekillenir.
Çocuklar buyuyene kadar kaç defa huyu suyu değişiyor , sayılmaz bile.
Her çocuk kardeşiyle inatlasir , birbirlerini hırpalayabilir .
Bu konuyu hiç gündem yapmayın. Sonsuz sevginizi gösterin. Taktirlerinizi bol bol yapın.
Siz hayır dediğiniz bir konuda yapacağını bildiğiniz bir şeyde hayır demeyin mesela.
Görmezden gelin. Serbest bırakın biraz .
Kardeşiyle ilgili meselelerde " sana güveniyorum bu sorunu cozebilirsiniz birlikte " diyerek ona sorumluluk verebilirsiniz.
Yani her kavgalarinda aralarına girmeyin, ona vurma " gibi uyarılarda bulunmayın.
Bu tür konusmalari , ortada kavga yokken, sakin bir zamanda öpe koklaya anlatın.
Tavsiyelerim bunlar.
Üzülmeyin. Elbette düzelir. Anlattığınız kadarıyla psikiyatrislik bir durum yok ki.
Pedagog yardımı alabilirsiniz belki bu daha size yol gösterici olabilir elbette.
Çocuğunuz gitmezse bile siz nasıl bir yol cizeceksiniz bunu öğrenirsiniz en azından.
Bir ogretmeni oglumun eline vurmustu,derste konustugu icin,3 gun elini acamamis.Size şiddetle şunu tavsiye ederim. Eşinizi suçlamaktan vazgeçin ve çocuklarınızın onu olduğu gibi kabullenmelerine izin verin.
Ayni hatayi ben de oğlumda yaptım. Eşim çabuk parlayıp, çabuk sönen biri. Oğluma o kadar düşkündüm ki eşimin en ufak bir bağırmasinda bile endişe duyuyordum, eşimle kavga ediyordum. Oğlumu alıp başka odaya geçiyordum. Babasıyla arasina uçurum açtığımı geç fark ettim, oğlumun babasını kabullenmesine izin vermemiştim ve oğlumu asıl mutsuz eden bu oldu.
Oysa eşim beni defalarca uyarmıştı bu konuda. Bence en büyük problem sürekli endişeli olmanız. Babasını sürekli suçluyor olmanız, dile getirmeseniz de anlar o.
Sonra kızım oldu, ayni hataları onda yapmadım ve babasıyla arasi gayet iyi. Oğlumu bu hale benim getirdiğimi o zaman fark edebildim. Baba ayni baba, davranislar ayni davranışlar ama kızım babasina çok düşkün. Bilmem anlatabiliyor muyum.
Benim annemle babam da çok kavga ederdi, ama annem o sizin babanız sever de döver de derdi, sorgulamazdık bile. Kavgalari unuttuk gitti, bir uçurumu yikmakla uğraşmadık.
Psikologtan daha etkili bir yol istiyorsanız eşinizle barışın.. ve bunu çocuğun da yapmasına izin verin.
Sevgiler
Babam bize asla bir tokat bile atmadı. Kastettiğim şey farklıydı. Karşındakini olduğu gibi kabul etmek anlamında kullanmıştım. Babamı bizim karşımızda hiç ezmedi anlamında. Konunun akışından bu anlaşılıyor aslında.Bir ogretmeni oglumun eline vurmustu,derste konustugu icin,3 gun elini acamamis.
Mudure sikayet ettim,ogretmenin vurdugu yerde gul biter dedi
Dedim hocam o eskidendi,hala mi ayni zihniyet!
Sonra toparladi aklinca,pesini birakmadim,ogretmen adina ozur diledi.
Babaniz dover de severde ne demek,normal goruyor gibisiniz=/
Bazi kaliplasmis cumleler yansin duman olsun istiyorum,izleri bile kalmasin dunyada...
Bence çocuğunuzu değil önce eşinizi değiştirmeye bakın, çok zor biliyorum ama baba figürü çok onemli. Sürekli kızan tahammulsuz bir baba onlar için korku meselesidir ve hircinligi o yüzden olabilir. Birlikte pedagog a gitseniz? Öncesinde sorunları anlatsaniz ?Evet malesef oğlum mesela oyun oynarken dedigi bir şeyi yapmasa sıkıntı çıkarsa bağırıp çağırıp bırakıyor sonra oğlum ağlamaya başlıyor bende alıp başka odaya gidiyorum malesef.. yani çocukları ile kaliteli zaman geçiren hatta zaman bile geciremeyen bir insan.. çocuklarım yaslarindan dolayı çok kavga ediyor mesela hemen gidip yatar sizi mi dinleyeceğim yeter artık diye.. Ki o sesi ben akşama kadar dinliyorum.. onun istediği sessiz sakin kavga çıkarmayan akıllı uslu oturan çocuk.. onun içinde yanına birakio bir işime baksam eline telefon veriyor bende elinden alıp yanıma alıyorum yada yanıma gönderiyor durmuyorlar diye malesef.. Elimden gelenin fazlasını yapmaya hazırım yeterki çocuklarım mutlu ve huzurlu olsun
Bence önemli olan sizin bu durumun farkında olmanız ve çabanızMerhaba hanımlar derdimi tam olarak şöyle anlatmak istiyorum.. oğlum 5 yaşında ve 2 yaşında bir kardeşi var. Oğlumun küçüklük zamanlarında malesef eşimle ailesi ile alakalı çok kavgalarimiz oldu ve oğlum bunlara şahit olarak büyüdü. O zaman yaşımın verdiği cahillikle bu kavgaları onun için engelleyemedim.. (şuan olsa mesela cocuklar var tamam kapat konuyu ne yaparsan yap diyorum)
Oğlum şuan herşeye ağlayan sürekli kardeşini hirpalayan ve yapma dediğim şeyi yapan bir çocuk.. benim vicdan azabimda burda başlıyor malesef.. diyorum ben onu bu şekilde buyutmeseydim huzurlu buyuseydi böyle olmazdınerde çocuğun karakteri 5 yaşına kadar oluşur diye birşey okusam o gece gözüme uyku girmiyor. Diyorum çocuğum benim yüzümden bu halde ve duzelmeyecek.. Malesef eşimin bu durum umrunda değil. Zaten çocuklara olan ilgisi sadece dili ile ibaret seviyorum canım kızım canım oğlum vs. Ama ne oturup 5 dk oynama nede başka biseyi var.. Çok nadir arada benim kizmamla oda 5 dk sonra çocuklarla bı tartışması ile son buluyor. Kitap alıyorum çocuk gelisimi için beraber okuyalım diyorum kendi okumadığı gibi. Aldığım kitabında saçma ve fuzuli görünüyor kitapla mi duzeleck diyor..kizlar size asıl sorum şu bolca kitap okuyorum ve olabildiğince oğlumla vakit geçirmeye çalışıyorum sizce oğlumu duzeltebilir miyim yani psikolojisini rahatlatabilir miyim.. Karakterini davranışlarını cabamla düzeltebilir miyim sorun benim onun davranışları ile ne kadar yorulduğum değil sadece onun mutlu psikolojisi karakteri düzgün yetiştirmek istiyorum..
Davranışların temeline inerek düzenlemeler yapılabilir elbette. Hatalarınızın farkında olmanızve düzeltmeye çalışmanız bile güzel bir adım.Merhaba hanımlar derdimi tam olarak şöyle anlatmak istiyorum.. oğlum 5 yaşında ve 2 yaşında bir kardeşi var. Oğlumun küçüklük zamanlarında malesef eşimle ailesi ile alakalı çok kavgalarimiz oldu ve oğlum bunlara şahit olarak büyüdü. O zaman yaşımın verdiği cahillikle bu kavgaları onun için engelleyemedim.. (şuan olsa mesela cocuklar var tamam kapat konuyu ne yaparsan yap diyorum)
Oğlum şuan herşeye ağlayan sürekli kardeşini hirpalayan ve yapma dediğim şeyi yapan bir çocuk.. benim vicdan azabimda burda başlıyor malesef.. diyorum ben onu bu şekilde buyutmeseydim huzurlu buyuseydi böyle olmazdınerde çocuğun karakteri 5 yaşına kadar oluşur diye birşey okusam o gece gözüme uyku girmiyor. Diyorum çocuğum benim yüzümden bu halde ve duzelmeyecek.. Malesef eşimin bu durum umrunda değil. Zaten çocuklara olan ilgisi sadece dili ile ibaret seviyorum canım kızım canım oğlum vs. Ama ne oturup 5 dk oynama nede başka biseyi var.. Çok nadir arada benim kizmamla oda 5 dk sonra çocuklarla bı tartışması ile son buluyor. Kitap alıyorum çocuk gelisimi için beraber okuyalım diyorum kendi okumadığı gibi. Aldığım kitabında saçma ve fuzuli görünüyor kitapla mi duzeleck diyor..kizlar size asıl sorum şu bolca kitap okuyorum ve olabildiğince oğlumla vakit geçirmeye çalışıyorum sizce oğlumu duzeltebilir miyim yani psikolojisini rahatlatabilir miyim.. Karakterini davranışlarını cabamla düzeltebilir miyim sorun benim onun davranışları ile ne kadar yorulduğum değil sadece onun mutlu psikolojisi karakteri düzgün yetiştirmek istiyorum..
Bu mesajıma ekleme olarak aşağıdaki somut uzman tavsiyesini iliştiriyorum:Geçmişi değiştiremezsiniz. Ama bundan sonra sevecen, çocuğunun tarafında, onu anlayan anne-baba olmaya çalışın. Bu da kitabi bilgi ile değil, anne-baba vicdanınızla yapacağınız bir şey.
Sevgi dolu bir anne ile cok sey düzelir. Sevgi en büyük ilaç.Merhaba hanımlar derdimi tam olarak şöyle anlatmak istiyorum.. oğlum 5 yaşında ve 2 yaşında bir kardeşi var. Oğlumun küçüklük zamanlarında malesef eşimle ailesi ile alakalı çok kavgalarimiz oldu ve oğlum bunlara şahit olarak büyüdü. O zaman yaşımın verdiği cahillikle bu kavgaları onun için engelleyemedim.. (şuan olsa mesela cocuklar var tamam kapat konuyu ne yaparsan yap diyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?