- 10 Ekim 2020
- 407
- 1.241
- 28
- Konu Sahibi Birgaripyolcu06
-
Onun çocuklara daha kotu tepki vereceğini bildiğim için o anin baskısı ile diyiveriyorum.. ama bundan sonra dikkat edeceğim haklısınız..Yöntemlerinz çok güzelmiş mutlaka deneyeceğim .Olamaz , uyarı şekliniz çok yanlış. Çocuğunuzu daha hırçınlaştırıyorsunuz.
Babasıyla kesin ve net bir şekilde konuşmalısınız.
Bir süre hiçbir şekilde sizin mudahalelerinize sesini çıkarmasın , olduğu gibi bıraksın ortamı.
Pedagoga giderseniz özellikle bundan söz edin , eşinizi uyarması gerekir.
Kavga ettiklerinde cocuklarinizın dikkatini dağıtın. Hemen o an bulabilirsiniz bir şey.
Mesela ben çocuklar birbirine girdiğinde polis arabasının sesini çıkarıyorum.
Onları kovaliyorum. Saklanin yoksa gıdıklama makinası geliyor diyorum.
Kimmiş o iyi anlasamaşamayanlar tez huzuruma getirilsin diyorum.
Böyle böyle bir sürü olay dağıtıcı konular buluyorum.
Kavga da çıkar , çocuklar inatlasirlarlarda her şey olur yani. Çocuk bunlar .
O ortamda ne varsa konudan söz etmektense konuyu dağıtmak , ortamı neselendirmek her zaman herkese daha iyi gelir.
" Babanız kızar " uyarısını bir kez dahi yapmadim. Üstelik birbirinden çok farklı, zıt karakterli 4 çocuk var bizim evde. Kreş gibi.
Beni üzmeyin, sizi çok seviyorum , sizi çok seviyoruz " diyebilirsiniz bunun yerine .
İnsan yetiştirmek çok zordur. Biraz fazla efor gerektiriyor ki baba devre dışıysa maalesef anneye daha çok iş düşüyor
Çok şanslısınız mutluluğunuz daim olsunBenim esimle aram iyidir.Cociklarla cok fazla vakit gecirir ve oynar.Ama bi donem kp rahatsizdi ve 3 ay ona baktik.Surekli evde amcasi ve dedesinin kavgalarina sahit oldu cok hirpalandi.1 sene kekeledi.En ufak kavgada kulaklarini kapatip kafasini dizlerinin arasina alip aglardi.Bi zaman cok cektik.Hala bile tutuktur.Esimle sakalasmaya korkariz hemen kavga zanneder ama eskiye nazaran cok cok iyi.Ustune gitme kendini kasma.Cok dogal ve hicbisey yokmus gibi davran.Senin rahatligin onu da rahatlatir.Cocuk anneden guc alir anne korkmuyosa endiseli degilse cocuk da endiselenmez.Karakter her yasta duzeltilebilecek bisey.Korkmayin.
Benim esimle aram iyidir.Cociklarla cok fazla vakit gecirir ve oynar.Ama bi donem kp rahatsizdi ve 3 ay ona baktik.Surekli evde amcasi ve dedesinin kavgalarina sahit oldu cok hirpalandi.1 sene kekeledi.En ufak kavgada kulaklarini kapatip kafasini dizlerinin arasina alip aglardi.Bi zaman cok cektik.Hala bile tutuktur.Esimle sakalasmaya korkariz hemen kavga zanneder ama eskiye nazaran cok cok iyi.Ustune gitme kendini kasma.Cok dogal ve hicbisey yokmus gibi davran.Senin rahatligin onu da rahatlatir.Cocuk anneden guc alir anne korkmuyosa endiseli degilse cocuk da endiselenmez.Karakter her yasta duzeltilebilecek bisey.Korkmayin.
Amin cumlemizinki insaAllah.Bunu yanlis anlamda soylemedim yanlis anlamayin.Bazen babanin iyi olmasi da olacaklari engellemiyo anlaminda soyledim.Çok şanslısınız mutluluğunuz daim olsunumarım düzelmesi için elimden geleni yapacağım
psikolojide de ekoller ve çeşitli görüşler varPeki ne yapmam gerekiyor endişelenme duygusu malesef kendi seçtiğim birşey değil.. düşünün saat bir ve ben bunu düşünüp uyuyamıyorum.
Yok yanlış anlamadım hiç üzülmeyinAmin cumlemizinki insaAllah.Bunu yanlis anlamda soylemedim yanlis anlamayin.Bazen babanin iyi olmasi da olacaklari engellemiyo anlaminda soyledim.
Aynen.Baba ne yaparsa yapsin anne kanatlarini actiysa o cocuk her turlu duzeliyo.Bu çok doğru bir söz. Çocuk anneden güç aliyor.
Ta bebeklik zamanlarında eğer anne tedirginse çocuk uyumaz oluyor, huysuz ve huzursuz oluyor.
Anne sakinse , güzel bir uyku çekiyorsa çocukta huzurlu oluyor.
Paralel bağlı çocuk ve anne.
Teşekkür ederim bilgiler için şuan biraz olsun rahatladım en azından duzeltebilme umudum varpsikolojide de ekoller ve çeşitli görüşler var
Freud denilen adama göre kişilik ilk 6 yasa kadar oluşuyor ama eriksona göre yaşam boyu devam eden bir süreç.
Önceki bunalımlar gideriliyor
Çocuk koşulsuz kabul ve sevgi goemwli ama bunu tutarrli ve kuralları olan bir ortam içerisinde gerçekleştirmek daha doğru olur
İhtiyacınız olan biraz rahatlamak ve problem davranış ortaya çıktığında ilk önce konuşun
Sonra yine çıktığında farklı uyaranlar vererek dikkat dağıtmaya çalışın
Görmezden gelmekte davranışı söndürmeye yardımcı olur.
Ama çileden cikmsina da müsaade etmeyink
Kıskanması normal
Tsk ederim.Ama dert bitmez.Herkesin imtihani farkli.Agir olanlarla imtihan olmayalim insaAllah.Yok yanlış anlamadım hiç üzülmeyinBöyle aileler görmek beni üzmez tam tersi çok mutlu oluyorum huzurlu olan kadınlar ve huzurlu büyüyen çocuklar olduğunu görünce.. Sizin adınıza çok sevindim
Haklısınız şuan düşünüyorum belkide oğlumun bebeklik döneminde o kadar huysuz olmasının nedeni benim huzursuz ve mutsuz olmamdi ruh halim onada yansıdı. Ama artık onlar için mutlu bir anne olacağım inşallahBu çok doğru bir söz. Çocuk anneden güç aliyor.
Ta bebeklik zamanlarında eğer anne tedirginse çocuk uyumaz oluyor, huysuz ve huzursuz oluyor.
Anne sakinse , güzel bir uyku çekiyorsa çocukta huzurlu oluyor.
Paralel bağlı çocuk ve anne.
Aynen.Baba ne yaparsa yapsin anne kanatlarini actiysa o cocuk her turlu duzeliyo.
Amin insAllah.. Rabbim evlatlarimizla sevdiklerimizle sinamasin..Tsk ederim.Ama dert bitmez.Herkesin imtihani farkli.Agir olanlarla imtihan olmayalim insaAllah.
Cok guzel bi soz var.Eger kapi caldiginda cocuklar eyvah babam geldi diyosa o baba cok kotu bi insandir diye.Allah kotulerle karsilastirmasin.Zaten babaları böyle şişiren genelde anneler oluyor.
Yahu benim kırmızı cizgim çocuklarım , bagirirsan , otorite kurmayı kizmakla yapılır saniyorsan yanlış yoldasın ve sen bu yolda devam etmeye karaliysan biz gelmiyoruz. Hepsi bu.
Haklısınız şuan düşünüyorum belkide oğlumun bebeklik döneminde o kadar huysuz olmasının nedeni benim huzursuz ve mutsuz olmamdi ruh halim inada yansıdı. Ama artık onlar için mutlu bir anne olacağım inşallah
HaklısınızEvet mutlu olun, neşeli olmaya çalışın. Eğlenin , eğlenceli sohbetler edin.
Bende ilk çocuğumda tedirgin, huzursuz geçirdiğim zamanlar çok oluyordu. Mutlu olduğumda hep uyuyan, mutsuz olduğumda hep ağlayan bir çocuk oldu..
Tıp dünyasında bile kanıtlandı. Huzursuz ve uykusuz olan annenin sütünün tadı değişiyor.
" Susun babanız kızar " cümlesi aslında çocuklarınızı korumak için kurduğunuz bir cümle , istem dışı yapıyorsunuz.
Ama hem çocuklara zarar veriyor , hem ortamı geriyor hem de bunu duyan baba daha bir şaha kalkıyor.
Hem de sizin otoritenizi azaltıyor.
Elbette her zaman umut vardrTeşekkür ederim bilgiler için şuan biraz olsun rahatladım en azından duzeltebilme umudum var
Cok guzel bi soz var.Eger kapi caldiginda cocuklar eyvah babam geldi diyosa o baba cok kotu bi insandir diye.Allah kotulerle karsilastirmasin.
Çok haklısınız teşekkür ederimElbette her zaman umut vardr
Ve yaşında kendine özgü sorunları olabilir
Dönem olduğunu geçeceğini unutmayın çocuğun
Olumsuz davranislarindan sonra şiddet hakaret ve yanlış ifadelerden kaçının
Her seferinde doğrusunu ifade edin
Bazen örnek olmak
Bazen dikkat dağıtmak bazense gormezden gelmek iyi olabilir.
Keisnlikle olumsuz düşünmemeye çalısı
Düşünmekten çocuğa karşı veriminiz azalır
Benim eşimde sizinki gibiBenim çocuklarım babam geldi diye sevincli oluyorlar ama babasının tepkisi telefonu alda otur izle oğlum oluyor. Çünkü oğlum babasını değil telefonu özlüyor ya
Çok haklısınız teşekkür ederim
Mükemmel bir baba ile büyümüş biri olarak baba faktörünün ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Oğlum olduğunda yaşadıklarımız eşimin davranislarindan dolayı zaten 2. Çocuğu hiç istemedim.. ve spiral ile korundum ancak korunmama rağmen spiral kaymasi nedeni ile hamile kaldım.Asla Rabbim verdiği bir cana kıymak gibi bir düşüncem de olmadı.3. çocuğu Rabbim isteynlere evlat kıymeti bilenlere versin benim öyle bir düşüncem ve istegim yok.. Düşündüğünüz için teşekkür ederim yinedeÇocuk baba ilgisi arıyor. Baba figürünün ne kadar önemli olduğunu, okuduğunuz kitaplardan da görmeniz gerekir.
Bana düşmez de, böyle bir babaya 3.çocuğu düşünmezsiniz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?