• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki oğlum...

Bir kız arkadaşıyla olsaydı meraktan gördüğü şeyi yapmak istedi diyeceğim ama neden erkek arkadaşıyla onu anlamadım.
Demis ya cocuk size. Coxuginuzun soylediklerini iyi analiz etmelisiniz. Evet ben oldam ilk anda ben de dumur olurdum. Belki disaridan bakinca bu kadar rahat ve basit gorunuyor hersey. Cocuk kizla yapilinca daha cok yanlis olacagini bildigi kiz erkek ayirimina vardi cinsrl kimligini kazandigi icin erkek arkadasina soylemis. Su algi cocugunuzda coktan olusmus. Kadinlar kadinlarla rahat rahat konusur hareket eder erkeklerde erkeklerle rahat hareket eder. Muhtemelen cocuhunuz iyi bir gozlemci. size tavsiyem imkaniniz varsa odalatini ayirin kardeslerin. Normalde coktan olmasi gerekirdi. Bir de benim hic tasvip etmedigim bisey tv. Olayi fay dasi var diye bisey yok faydasi yok tv.nin helede cocuklarin odasinda olmasi cok yanlis. Sizde olmayabilir genel soyledim

canım uyarıyı ve bilgileri vermişsiniz. sürekli tekrar tekrar aynı konuyu açıp yapma demek daha çok merakını arttıracaktır, ve davranışı daha fazla tekrarlar.. biraz geri durup gözlem yapın. bu konuyu tekrar tekrar açmayın.

Merhaba cocuk yetisimek su dunyanin en zor isi. Ben de anaokuu ogretmeniyim bu konu ilk defa basiniza geliyorsa cok telas yapip cocugu skstirmayin.Bes ve alti yas grubu cocuklar "evlenme,sevgi,ask "gibi konara biraz merak duyuyorlar.sonra duzeliyor merak etmeyin.
Tabi size de hicbir sey yapmayon demiyorum.Sadece gecici bir surec oldugunu unutmayin. Oncelikle calissanizda bu tv programlari konusunda cok secici olun.zor olsada cocugin ne izledigini neler icerdigini iyi takip edin.malesef tv programlari bu konuda aldi basini gidiyor.
Bir konusma yapmissiniz zaten .biraz gozlemleyin ogretmenle isbirliginde olun. Allah kolaylik versin

Merhaba cocuk yetisimek su dunyanin en zor isi. Ben de anaokuu ogretmeniyim bu konu ilk defa basiniza geliyorsa cok telas yapip cocugu skstirmayin.Bes ve alti yas grubu cocuklar "evlenme,sevgi,ask "gibi konara biraz merak duyuyorlar.sonra duzeliyor merak etmeyin.
Tabi size de hicbir sey yapmayon demiyorum.Sadece gecici bir surec oldugunu unutmayin. Oncelikle calissanizda bu tv programlari konusunda cok secici olun.zor olsada cocugin ne izledigini neler icerdigini iyi takip edin.malesef tv programlari bu konuda aldi basini gidiyor.
Bir konusma yapmissiniz zaten .biraz gozlemleyin ogretmenle isbirliginde olun. Allah kolaylik versin

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Genel olarak çizgi film izler öyle çok televizyon seyreden bir çocukta değil halbuki. İzlediği birkaç çizgi film vardır onun dışında genelde ya kendi kendine ya ablasıla ya da bizimle oyun oynar ama tabii evde televizyon olunca ne zaman ne çıkacağını kestiremeyebilior insan hemen kapatmamıza rağmen o ilgisiz gibi olsada göz ucula bakmış demek ki.

aslında normal birşey çocuğun yaptığı
tv lerde o kadar gözümüze sokarak yapıyorlar ki bu işi
çocuk yadırgamıyor artık normal olduğunu düşünüyor
aynı şeyi kardeşim yapmıştı aynı yaşlardaydı
abla gel dudaktan öpcem demişti
öpmüştüm, hayır olmaz sallanarak öpcez demişti :)
o zaman bizi güldürmüştü
ama tabi konu o kadar da basit değil
bi uzmandan çocuğunuzu nasıl uyaracağınıza dair öneriler alabilirsiniz

ilkokul birinci sınıfta bende kız arkadaşımla aynı şeyi yapmıştım

annesini babasını öpüşürken görmüş sen hiç annenle babanı öpüşürken gördünmü diye sormuştu bende hayır ama tv de çok gördüm demiştim =))

ben çok merak ediyom nasıl bişe dedi ben bende dedim hadi bizde öpüşelim dedik bir kaç kez tekrarladık bunu sonra kaldı öyle merakımız gitmiş oldu her sefer ağzımızı sabunluyoduk bide ne bilmiş şeylermişiz

Cocuklar her konuda cok alicilar.tek tv konusuna degindik ama nerde nasil kimle ne ogrendigini her zaman kontrol edemiyoruz. Belki okuldaki bir arkadasindan sizin olmadiginiz bir ortamda disarda vs ogrenmis olabilr. Sakin davranin ama aciklamalari net yapin ve durumdan hosnutsuzlugunuzu cocuga mutlaka hissettirin.gecistirilen mevzukar cocuklarin daha cok ilgisini cekiyor ve surekli sormalarina sebep oluyor.

Back