5 yaşındaki oğlum...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
248
Merhaba arkadaşlar, sizlerden fikir almak istediğim bir konu var. Ben çalışan bir bayanım, 5. sınıfa giden bir kızım ve 5 yaşında yaşında bir oğlum var. Oğlum tam gün anaokuluna gidiyor, dün akşam eve gittiğimizde anne öğretmenim bugün bana ve bir arkadaşıma (arkadaşı erkek) kızdı dedi. Neden dedim biz arkadaşımla dudaktan öpüştük çünkü dedi. Hem de 4 kere öpüştük öğretmenim en son öpüşmemizde gördü dedi. Hatta bizden gören iki kız da birbirlerini dudaktan öptüler dedi. Bir an ne diyeceğimi bilemedim neden oğlum neden arkadaşını yanaktan öpmek yerine dudaktan öptün dedim işte canımız dudaktan öpüşmek istedi dedi. Olmaz ama yaptığınız iyi bir davranış değil arkadaş arkadaşı dudaktan değil yanaktan öper dedim. Ama televizyonda öpüşüyorlar kızla erkek ben bir kere gördüm dedi. Bende kızla öpüşmedim erkekle öpüştüm işte dedi. Sonra eşim baktıki ben işin içinden çıkamayacağım nutkum tutuldu aldı oğlumuzu kendisi konuştu. Baba-oğul güzel bir konuşma yaptılar bir daha güzel davranışlar yapacağım zaten öğretmenim de bir daha sakın dudaktan öpüştüğünüzü görmeyeceğim diye ikaz etti bizi dedi. Ama neden böyle bir şey yapmak istedi bilmiyorum hatta bize olanca doğruluğuyla anlattı arkadaşım değil ben istedim dudaktan öpüşmeyi o da kabul etti dedi. İnanmıyorum ya tekrar olursa bu durumda ne yapmam gerek sizce?

özentidir bu kadar üzülmeyin, çocuklar gördüklerini denemek istiyorlar meraktan ben de hatırlıyorum o yaşlarımı öpüşmek çok değişik gelirdi çekinmesem ben de yapardım böyle bişey heralde

Aman aman bu yaşta çapkın mı olmuş oğlun :) hiç bir şey olmaz malesef tv de hemen hemen her filmde öpüşme sahneleri var hatta çizgi filmlerde bile. tamamen merak. tepki almış öğretmeninden sizde uyarın zamanla unutucaktır

Çocuklar video gibi neyi görürse beyinlerinde kaydediyorlar tekrar yapabilir.

TV iyi olduğu kadar sakıncalı da çizgi film dışında TV izlemeyi yasaklayın desem çizgi filmlerde bile ask öpüşme hoşlanma gibi durumlar var.

Ne yapmak gerek inanın bilmiyorum ama bu TV lanet bir şey oldu çıktı artik.

özentidir bu kadar üzülmeyin, çocuklar gördüklerini denemek istiyorlar meraktan ben de hatırlıyorum o yaşlarımı öpüşmek çok değişik gelirdi çekinmesem ben de yapardım böyle bişey heralde

Bir kız arkadaşıyla olsaydı meraktan gördüğü şeyi yapmak istedi diyeceğim ama neden erkek arkadaşıyla onu anlamadım.

Bu kadar ahlaksızlığın sonu bu işte
Amaçlarına ulaşıyorlar...
Önce çocuklarımızdan başlıyorlar.. Geçen gün arkadaşımın 6 yaşındaki oğlu anne erkek erkeğe el ele tutuşmak kötü bir şey mi neden polisler dövüyor onları demiş..Arkadaşımda sen nereden gördün öyle adamları demiş ee anne tv de izledim demiş.

Bence acilen bir destek almalısınız..

ben başkasının ağzının mikroplu olabileceğini söyledim. azı yemeklidir dedim..tamam dedi

Evet ablasıyla aynı odada yatıyorlar ve dün akşam anne zaten iyice delirdi her akşam bana gel seni dudağından öpeyim deyip duruyor kızıyorum bir gün bu yüzden dövücem kardeşimi artık ama dedi.

[anlarim, post: 37727577, member: 591071"]Evet ablasıyla aynı odada yatıyorlar ve dün akşam anne zaten iyice delirdi her akşam bana gel seni dudağından öpeyim deyip duruyor kızıyorum bir gün bu yüzden dövücem kardeşimi artık ama dedi.[/QUOTE]

Dovmeyin bide sık ve katı uyarmayin ters gelebilir

Opusmeyi kesinlikle tv den gormustur. Malesef o yasta video gibi gorduklerini duyduklarini kaydediyorlar.Oğlununuzun yaş grubundaki çocuklar hemcinsleriyle oynar kendi hemcinsleriyle daha çok iletişim kurarlar. Gördüğü öpüşme dikkatini çektiği ve iletişim kurduğu arkadaşları genelde erkek olduğu için onlardan birini opmustur. Cok üzerinde duramayin bir kez kesin ve net konuşun sürekli konuyu açıp ilgisini o yöne çekmeyin derim. Öğretmeniyle de iletişim kurup bundan sonraki kısmını gözlemlemek panik yapmamak daha dogru olur bence

5 yaşındaki çocuğun düşünüdüğü şeyler çok ürkütücü... dünyayı kirletmemiz yetmedi minik meleklere de aşılıyoruz...
profesyonel yardım almanız gerekiyor ayrıca dininin gereklerini de artık bilmesi lazım ablasına da teklif ediyormuş

Dovmeyin bide sık ve katı uyarmayin ters gelebilir[/QUOTE]

Kesinlikle dövme olmaz zaten o kızımın düşüncesi canına tak etmiş artık, sakın kızım dedim ablalar dudaktan öpülmez şeklinde ikaz et sürekli küçük olduğu için anlamıor dedim.

meraktan fazlası değildir üzülme canım. çok da üzerine gitmeden uyar bence oğlunu. hatta "bak insanların ağızlarında mikroplar olabilir, öpüşürsen o mikroplar ağzına girerse hasta olursun" gibi anlayabileceği şekilde mantıklı nedenler söyleyebilirsin ona.

düzeltme: başkaları da vermiş bu fikri, okumadan yazınca böyle olur işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…