5 yaşındaki Oğlum ve kocam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başıma böyle bir şey gelmedi fakat bir aile danışmanından fikir alabilirsiniz.
Bazı pedagoglar ‘aile danışmanı’ eğitimi de alıyorlar.
Eşinizle inatlaşmamak adına, çocuğu pedagoga götüreceğim deyip, orda bu durumu anlatırsanız, mutlaka eşinizle görüşmek isteyecektir. Sonra ‘baba ile de görüşmek istiyor’ dersiniz.
Sizin de müdahil olmanız olayı daha inada bindirir gibi geldi.
Eşinizin tutumunun yanlış olduğu apaçık ortada.
Belki eğitim almış 3.kişiden duyması işe yarar.
Merhaba, bir uzmana yönlendirerek yardımcı olmak istemeniz çok güzel. Bu konu açılmışken Türkiye'de pedagog diye bir meslek grubu ve bir üniversite eğitim programı olmadığını belirtmek istedim. Yani ülkemizde pedagog diye bir şey yok. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkçı olarak kabul edilen pediatristler (tıp + pediatri mezunu) psikologlar (psikoloji mezunu) ve çocuk gelişimciler (çocuk gelişimi mezunu), MEB tarafından eğitimci olarak kabul edilen rehber öğretmenler (pdr mezunu) var. Yüksek Öğretim Kurumu da bu dediklerimi doğrulayacaktır, 1982 yılından beri pedagoji diye bir bölüm yok.

Bir de aile danışmanlığı eğitimleri de olur olmaz her bölümü bitiren insana hiçbir denkliği olmayan şekilde veriliyor, çoğu aile danışmanlığı eğitimi youtube'da video izlemekten farksız. Bu nedenle bu tarz hizmetler alacaksanız lütfen psikoloji bölümünü bitirip klinik psikoloji alanında yüksek lisans bitirmiş ya da psikoloji bitirmiş ve eğitim güvenirliği olan insanlara yönelin. O kadar zaman ve para harcıyorsunuz, verim alın isterim bu nedenle bilgilendirmek istedim.

Kocanız niye çocuğundan nefret ediyor?

Bildiğiniz nefret bu. Çocuk annesinin yanında yatarken ,salondan gelip kavga çıkarmak için kay benim yatağım deyip kaymayınca alıp odaya kitlemek mi??

Eşiniz dış dünyada çok mu eziliyor? Kendi de gelip 5 yaşındaki çocuğu ezip üzerinde güç denemesi yapıyor?

Korkunç resmen ya.

Çok doğru analiz, geldi bile.
Zaten kendi çocuğunu bile korumaya cesareti olmayan bir insandan gerçekleri kabul edecek cesareti beklemek saflık olurdu. Konu sahibesi bunu kanıtlamış oldu.

Çocuk için gerçekten çok üzüldüm. Konu sahibesinin en azından burada yazılanları dikkate almasını ve çocuğunu korumak için bir şeyler yapmasını diliyorum sadece.
Üzünülmeyecek gibi değil.
Aklı başında anne babalar ikinci çocuk doğduğunda, ilk çocuğun etkilenmemesi için ekstra çaba gösteriyor. Burada baba çocuğa psikoijik şiddet uyguluyor, odaya kitliyor, anne arkadan babana saygi duy diye baskı yapıyor. Kardeşinden de nefret ettirecekler içten içe.
Basta da kocasını övmüş ki ona göre yorum yapalım. Çocuğa böyle davranan koca başka konularda çok iyi olsa ne yazar?

Son düzenleme:
Ne yazarsam hakaret ettin diyip banlanıyorum, şöyle bir konuya da gerçeği yazmazsam öleyim daha iyi. Beyinsiz insanlar ebeveyn olmamalı. Bir akıl yoksunu 5 yaşındaki çocuğu itip kakıyor saygı maygı bir şeyler saçmalıyor, diğer akıl yoksunu da öylece seyrediyor izin veriyor. Bu nasıl ana babalık?? Bakamıyorsanız, yetemiyorsanız çocuk mocuk yapmayın kardeşim sabilerin ne günahı var? Hele ki son 1 yılda çocuğunun itilip kakılmaktan kekeme olmasını öylece seyreden anne cidden maldır başka bir şey değil.
Cocuk sanirim korkudan kekeme oldu baba faktörü düşündürücü

Umarım okuyorsundur . Bak bir çocuğun karakterinin altı yaşına kadar oluştuğuna dair araştırmalar var . Diyeceksin ki eskiden kimse biliyor muydu bilmiyordu ondan trafikte birbirini öldüren , hayır diyemeyen veya kocan gibi bir sürü insan yetişti toplumda bir hastalık var . Hepimizde biraz var . Bu çocuğu olabildiğince sağlıklı yetiştirmelisin ki sağlıklı birini seçsin ilerle eş olarak . Çocuklarjn tek ihtiyacı olan sevgidir . Kocanizin cidden cocuklukla ilgili ciddi problemleri var

Haddini aşan kocasını silememiş ama konuyu silmiş
İstediği cevapları alamayıp kocişine yüklenilince üzülmüş herhalde... Eşek kadar kocası saygı öğrenememiş 5 yaşındaki sabiden saygı bekliyor. Birde nedense bir bok olmayan adamlar hep çok iyi, çok merhametli bla blaa blaa... Diyemiyor ki eşim Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz ş.zin önde gideni, el kadar çocuğa eziyet ediyor.

Ayrıca şunu da yazayım sanat tarihi ile ilgili videolar izlediğimde mitolojide bile hep konu babaya geliyor . Baba insan hayatında o kadar çok şeyi temsil ediyor ki .. Babanın yanlislari insanda büyük yıkım demek güvendiği bir figür olmask yerine odaya kitleyen bir figür var Allah korusun bir istismar durumunda ya da madde kullanımında sizce çocuğunuz babasına kendini anlatır mi

Selamlar herkese,
Yorumlar için tşkler haddini aşan yorumlar olmuş izninizle sildim
Yerinizde olsam o eşe bi carparım pislik adam. Onun korkusuna kekeme olmus cocuk. Defolsun gitsin evden gerizekalı. Eşi nazlayana kadar haddini bildirin. Bej de sana saygi duymuyirum saygi kazanilan birsey deyin. Cocugu koruyun sizdrn baska kimsesi yok. Esiniz malin onde gideni

Nasıl da normal bir şeymiş gibi yazıyorsunuz konu sahibi. Başta da babacikla alakalı övgü üstüne övgü dizmiş.

Sizin göreviniz çocuğunuzu sadece dış dünyadan değil, evdeki zorbalardan da korumak.

Benim kocam beş yaşındaki on yaşındaki yirmi beş yaşındaki çocuğuma böyle davranacak, dünyayı yıkarım başına.

Beş buçuk yaşında bir oğlum var, bir buçuk yaşında da akardesi. Ben de uyarıyorum, yavaş ol, fazla bağırma diye ama hep abisi kardeşin korkmasın şeklinde. Sen ne işe yariyorsun konu sahibi? gözlerim yerinden fırladı bunları okuyunca. Yazık ki yazık!

images.jpeg

Ercüment Çözer sen misin? Bacak kadar çocuktan ne saygı beklentisi ayol 😅 hoş bilenler bilir Ercüment bile ufak çocuğu hoş görmüş " bu yaşta saygısız oluyorlar" diyerek anlayış göstermiştir.
Aman konu sahibi tüymüş biz bize kalmışız. Kocası tam ağzına terlikle vurmalık adamlardan. Çocuk büyüyünce niye sevmiyor, niye benle konuşmuyor diye vik vik ötüp duracak 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X