- 26 Ekim 2022
- 419
- 989
- 27
- Konu Sahibi catterflym
Merhaba, bir uzmana yönlendirerek yardımcı olmak istemeniz çok güzel. Bu konu açılmışken Türkiye'de pedagog diye bir meslek grubu ve bir üniversite eğitim programı olmadığını belirtmek istedim. Yani ülkemizde pedagog diye bir şey yok. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkçı olarak kabul edilen pediatristler (tıp + pediatri mezunu) psikologlar (psikoloji mezunu) ve çocuk gelişimciler (çocuk gelişimi mezunu), MEB tarafından eğitimci olarak kabul edilen rehber öğretmenler (pdr mezunu) var. Yüksek Öğretim Kurumu da bu dediklerimi doğrulayacaktır, 1982 yılından beri pedagoji diye bir bölüm yok.Başıma böyle bir şey gelmedi fakat bir aile danışmanından fikir alabilirsiniz.
Bazı pedagoglar ‘aile danışmanı’ eğitimi de alıyorlar.
Eşinizle inatlaşmamak adına, çocuğu pedagoga götüreceğim deyip, orda bu durumu anlatırsanız, mutlaka eşinizle görüşmek isteyecektir. Sonra ‘baba ile de görüşmek istiyor’ dersiniz.
Sizin de müdahil olmanız olayı daha inada bindirir gibi geldi.
Eşinizin tutumunun yanlış olduğu apaçık ortada.
Belki eğitim almış 3.kişiden duyması işe yarar.
Bir de aile danışmanlığı eğitimleri de olur olmaz her bölümü bitiren insana hiçbir denkliği olmayan şekilde veriliyor, çoğu aile danışmanlığı eğitimi youtube'da video izlemekten farksız. Bu nedenle bu tarz hizmetler alacaksanız lütfen psikoloji bölümünü bitirip klinik psikoloji alanında yüksek lisans bitirmiş ya da psikoloji bitirmiş ve eğitim güvenirliği olan insanlara yönelin. O kadar zaman ve para harcıyorsunuz, verim alın isterim bu nedenle bilgilendirmek istedim.