- 26 Ağustos 2010
- 1.923
- 981
- 373
- 34
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Evet o bir ergen değil ama kişiliğinin farkına varmaya çalışan bir çocuk.Herkes ona göre hareket ediyor demişsiniz bir süre yalnız bırakmayı deneseniz yalnız derken yanlış anlamayın her zaman istediklerini yapmayın mesela.Siz ne yiyorsanız o da onu yesin siz nereye gidiyorsanız o da oraya gitsin en azından bir süre.Aile oldugunuzun bilincine varmalı.Bu yaşta ne düşünür gerçekten bilgim yok ama kişiligini keşdediyor olabilir.Her istedigini yaparsanız sürekli şımarık davranışlar göstermeye başlayabilir.İstediklerini ağlayarak huysuzlanarak yaptırabilir ki başlamış da anladıgım kadarıyla.Bağırmayın tepki göstermeyin doğal bir süreç bu.Önemli olan nasıl davranacağınızın bilincinde olmak.Elbet geçer bir nevi Ergenlik gibi.
Bu yaşta çocuğum veya kardeşim yok ama okuyup geçmek istemedim :)Küçük olduğu için şımartılmış sanırım :) Üniversite 1e giden kardeşinizde onu şımartmadan şefkatlice yaklaştığı için onun yanına gidiyordur yani eğlendirdiği onu dinlediği için :) Benim kuzenimi okuldan aldılar böyle davranışları için yok onun eli pis yemek yerken üstüne döküyor daha bu yaşta böyle konuşuyordu kendi kardeşleriyle bile oynamıyordu,anaokulundan 2.dönem aldılar ve ben ilgilenmiştim gerçekten faydası oldu ona bir büyükle konuşuyor gibi davrandım :) Çocuk doktoruna götürmüşlerdi ortamından kaynaklı yani ilgilenin mesela parka beraber gidin ona değer verdiğinizi belli edin ama bazı şeyleri reddedin onu kızdırmadan ve sebebini açıklayın neden hayır dediğinizin yoksa dahada inatlaşır dedi ve uyguladık şuan bi nebze daha iyi en azından rahat veriyor :) Umarım yardımcı olmuşumdur :)
Bence zaten sorunun nerden kaynaklandigini kendiniz yazmissiniz Ónun agziyla hareket ediyoruz o ne derse o oluyor´5 yasinda bi cocuga bu Kadar özgurluk tanirsa sonuna Kadar kullanir oncelikle anneniz olmak uzere vurmadan kirmadan kardesinize kimin sozu gececegini göstermelisiniz.
Arkadaşlar merhaba .
Şu aralar büyük bi derdimiz var yardımlarınızı bekliyorum.
Kızlar biz 5 kız kardeşiz, en büyükleri benim.
En küçüğümüz 5 yaşında.ve acayip huysuz bir çocuk.Anaokuluna gidiyor, sabahları anneme yapmadığını bırakmıyor.OKula gitmek istemiyorsan gitme diyoruz ama sorun okul değil ki şöyle herşeyi beğenip giymiyor ağlıyor yemiyor bu hemen hemen 2 senedir böyle bu çocuk yemez içmez uyumaz ağlar sinirlenir. Hem de öyle sinirli bi yapıya sahip ki sinirden dişlerini sıkıyor resmen krize giriyor kız.
Herşeyi giymiyor beğendiği birşey oldu mu alıyoruz çünkü kendi sevmediyse asla giymiyor öyle dolapta bekleyen belki kaç kıyafeti pantolonu var. Öğretmeni ise çok memnun kendisinden sadece çok sessiz hiç konuşmuyor arkadaşlarıyla diyor.Ki gözlemlediğim kadarıyla da arkadaş edinirken de daha bu yaşta çok inceliyor öyle her çocukla oynamıyor, öğretmeni o konuşurken herkesi susturuyorum çünkü çok sessiz diyor.Ama evde hiçte öyle değil.
Üniversite 1.sınıfta olan kız kardeşimle arası baya iyi ama artık onuda bunaltmaya başladı onsuz yatmıyor herşeyiyle o ilgilensin istiyor.O giydirsin o yedirsin tuvalete o götürsün okula o götürsün vs. hep ondan ilgi bekliyor.Eee o da okuyor garibim gidip geliyor okula daha şimdiden devamsızlıkları var küçüğün yüzünden onu dilleyip öyle okula gidiyor, gidemediği zamanlar oluyor.Gece ağlaması çok oluyor uykudan ağlayarak uyanıyor ağlıyor anneme yanaşmıyor bu sefer o kızkardeşim ilgilenmek zorunda kalıyor e sabah gidicek o da uykusuz kalıyor vs. canımın içi çok yoruluyor.
Bugün annemi sinir ettiler mesela birde 8 yaşında bi kızkardeşim var.5 yaşındaki ona da hiç huzur vermiyor.Çocuğa evde ona elleme buna elleme diye bunaltıyor kavga ediyor onunla vuruyor yavrumun suratını hep tırmıklıyor büyüğüne o küçük diye diye o pasifleşti vurmaz büyüğü ama küçüğü onu da eziyor.Sanki hiç 5 yaşında değil elinden gelse çocuk odasına koymacak onu. Kendi içerilere giriyor kapıyı kitliyor valla hiç 5 yaşındaki çocuklar gibi değil yani.Sanki ergenlik dönemi geçiriyor. Evde herkes onun ağzıyla hareket ediyor.O ne yerse o yapılıyor o ne izlerse o izleniyor.
Annem artık dayanamayacak durumda.Sinirleri yıprandı kadının biz ilgilenmeye çalışıyoruz bu seferde annemi dinlemiyor.Başa gelemiyoruz artık, çok sinirli bi çocuk ağlamalar zırlamalar öyle ağlıyor ki durup dururken birşey yokortada ağlıyor artık suratı kıpkırmızı kesiliyor vücudunda yaralar çıkmaya başladı ne yapacağımızı şaşırdık artık.
Sinir için doktora bile götürsek mi diyoruz?
Bu yaşlarda çocuğu olan annelerden yardım bekliyoruz kızlar .
Ne yapmamız lazım nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
Okuyan herkese çok teşekkür ederim :)
Canım hepimiz çok ilgileniyoruz dediğin gibi en küçüğümüz olduğu için fazla üstüne düşüyoruz galiba.En ufağından mesela tuvalete gidiyor poposunu silecek kişiyi bile o seçiyor sen git o gelsin diye.İstediğini yaptırma gibi davranışı var açıkcası önceden çok rahatsız etmiyordu ama şimdi fena halde daraltıyor kız kardeşimi artık dersten kaldırıyor veya gece kendi ağlayınca seninle yatmak istemiyorum burda yatmak istemiyorum vs. arttı e diğer kardeşimi uykudan uyandırıyoruz bu sefer ama çok bunaltıyor bizi
Canım zaten vurma bağırma olayı yok bizde çünkü bu huyları kadarda bi okadar da narin bağırarak konuştun mu onunla seninle daha mümkün değil konuşmaz ilgilenmez hemen gurur yapar gözleri dolar o yüzden bağırmıyoruz hemen alınıyor yüksek sesle konuşamayız bile onunla hemen ağlıyor ya da kırılıyor ve büyük insan gibi seni görmezden geliyor ne yapcaz bilmiyoruz.
Sinir üstünde kalmasın istiyoruz çünkü acayip sinirli yani sinirlenince resmen dişlerini sıkıyor resmen ağlamaktan terliyor fln sesi kesiliyor daha neler neler canım yaa ve galiba bu konuda benim gbi olmasından korkuyorum bende çok sinirli bir yapıya sahibim
Kizimi nerden taniyorsunuz dicektim az daha:)ayni ya kizimla anlattiklariniz hic farki yok huysuzluklari yetti.ama ben harika bir ogretmene denk geldim oyle taktikler veriyorki son 2 haftadir kendi kendime sinir krizi gecirmiyorum:) size de yaziyim istedim kizim istedigi olmadimi yerlerde tepiniyor bende basliyorum aaaa ses geliyor ama nerden aaaa kizim gorunmez olmus allah im kizim yok diye diye araniyorum kizimda hemen oyuna dahil oluyor anne burdayim diye gorunmezlik oyunu cok ise yaradi bizde deneyin derim.gece kalkar bagirir cagirir uyumaz bi oyuncak edindim bu ara bir kopek hemen bak annem kopekcik sensiz korkuyor aglama al yanina beraber uyuyun diyorum masal da anlat ama diyorum buda ise yaradi:)daha da var isterseniz hepsini anlatirim biz rahatladik umarim sizdede ise yarar.
Allah yardımcınız olsun çocuğum yok ama yaşlarda çocukların asebi olduklarını çevremdeki insanlardan çok duydum.
bir çocuk psikaytrından yardım alın bence :) çok üstüne düşmeyin diğer kardeşinizide 8 yaşında olanı pasif durumuna düşürmeyin neticede o da bir çocuk. Birde tırnaklıyor filan demişsiniz (kıskançlığa bağlı şiddet eğilimi) diğeride kendini savunsun bu şekilde birbirlerine daha yakın olurlar aslında zamanla aralarındaki kavga oyuna dönüşür. Ama yinede pek normal değil bu durum bi destek alınması şart. Peki hep mi böyleydi yoksa yaşadığı birşey yüzünden mi böyle davranıyor.
Aynı kuzenim tuvalete bile ben gidiyordum oyun oynamaya giderken ablam gelsin yemeği ablam yedirsin ilacı ablamın kucağında içeceğim yoksa içmem istediği oyunu açmazsak bilgisayardan küser odasına anca ben getiririm yada büyümüşte küçülmüş gibi cevap verme gibi huylar bunlar hep aile ve çevre büyüklerinin o küçük aman dokunmayın ona demesinden en güzeli ona büyük gibi davranmak çok çıldırtıcı bir durum ama eğer olmayacak gibiyse okuldan alın ve sokaktaki çocuklarla kaynaştırın evden çıkarın biraz ve Üniversitedeki ablasıda ona yarın okulum var bir daha beni kaldırma yoksa seninle oynayamayız şeklinde uyarsın inşallah işe yarar
bizde işte bi doktora götürsek mi diyoruz canım yaa mesela o 8 yaşındakiyle diyelim güzel güzel oynuyorlar ablası birşeyi eline o alsa bağrıyor yırtıyor kendini o da garibim elinden atıyor ağlamasın diye çünkü yırtıyor resmen kendini bağırıyor.Aslında böyle değildi uyumlu bir çocuktu çok narin bir yapıya sahip hemde yüksek sesle konuşsak ona hemen gözleri dolardı ya da biz başka birşeye üzülsek o da görse yanımıza gelip abla seni ben mi üzdüm derdi ama şimdi hiç öle değil hemen hemen 1 1buçuk senedir böyle.
trt de süper dadı var
tatikleri işe yarıyor mu bilmiyorum ama ben doğru buluyorum uygulamalarını
Oy oy oy ayniiiiiii giyinmez kasiniyor renge bak erkek rengi vs vs.ha bide benim kiz 4 yasinda daha:)onuda cozduk sabah okula giderken iki kiyafet hazirliyorum sec bakalim diyorum hangisini isterse onu giyiyor ve kendi secmis oluyor.Ve tabi onun zevkine hitab edicek.benim kiz evde hayatta corap giymez bizde uzuluruz usutucek diye cok sirin renkli bir babet aldim evde giymesi icin ayagindan cikarmiyor:)pedegog a dunya para doktuk biz ama ise yaramadi ogretmenimiz sagolsun.
Cimcimeye bak sen:)
Canım mutlaka evde yanlış demeyim de hatalı bir tutum vardır.
Siz farkında olmayabilirsiniz ama çocuğa farklı etkisi oluyordur.
Bu yüzden pedagoga danışmanın çok faydası oluyor.
Onlar dışarıdan bakınca şıp diye anlıyorlar bizim görmediğimizi.
Benim fikrim,kardeşin çok küçük ve evde diğer herkes ona göre büyük.Dolayısıyla herkesin bir söz ve yaptırım hakkı var.
Cimcime Hanım ise yaptırımı beğenmemezlik ve küsme vasıtasıyla uyguluyor.Beğenmediği zaman hepiniz seferber oluyorsunuz vs...
Anlattığın kadarından bu kadarcık çıkardım.
Ama profesyonel birine detaylı anlatıp nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Mesela kizim korkunc daginiktir evi mafeder onceleri allah cildiriyordum simdi en hizli elektrik supurgesi oyunu oynuyoruz kim hizlica toplicak bakalim tabi arada odulde veriyorum en buyuk odulumuz. Banyooooo .isler bittimi banyo ya bayiliyor kopuk yaptiriyorum. Mesela gece yatmak istemezdi ogretmeniz cocuk hakli tabi herkes oturuyor o yatiyor olmaz dedi.aynen soyledigini aktariyorum isiklari kapatiyorsunuz uyku vakti deyip herkes yataaga giriyor ama bunu evde kim varsa uygulicak ilk zaman huysuzlanir ama alisir dedi sagolsun esimde destek oldu simdi saati geldimi kendi kapiyor isiklari o uyudumu biz arazi:)
Bence kesinlikle drye götürmelisiniz.
Kimlik arayısı olabilir hassas çocuklarda daha zor atlatılır bu durum, ya da salt ilgi arsızlığı yada gerçekten önemli bir psikolojik rahatsızlık o yuzden bir uzman tarafından araştırılmalı davranışlarının sebebi anlaşılmalı o na göre bir tedavi süreci olmalı. Yanlış anlamayın ama acaba drye götürsek mi götü-rmesek mi derken cok zaman kaybetmeyin 1,5 yıl uzun bir zaman zira. Hem küçük kardeşinizin hem diğer kardeşinizin çocukluğunda ileride tamiri mümkün olmayan yaralar açılabilir bu sebepten.
Doktora gidin en doğru yolu doktor gösterir.
Allah sabır ve şifa versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?