• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki kız kardeşimin huysuzlukları

Kuzenimin ablası olsa ablası sanacağım sizi :D Kuzenimde küçükken örneğin Kalem yerine Talem diyordu bizde küçük çocuklar öyle konuşur artık büyüdün falan dedik halada öyle ama daha düzgün okula gittiği için büyüdüğünü anlayıp bırakmaya çalıştı(Psikolojik gibi) K harfi düzeliyor ama R harfi düzelmiyor K harfine göre şuan 8 yaşında kuzenim :)

R harfini çıkartabiliyor şükür canım k harfi s ve h harflerini çıkartamıyor inşallah düzelir
Dün biraz konuştuk ablacim biz seni çok seviyoruz ama sen bizi üzüyorsun vs. olumlu etki yaptı galiba bugün okuldan almaya gittim öğretmeni nida bugün bize katıldı ve sınıfta konuşuyor artık dedi hatta masanın üstünden indirdi getirdi öğretmeni :-) diyor ki kardeşim abla öğretmen izin veriyor masaya çıkmama :-) bugün annemi de üzmedi şükür bakalım nereye kadar gidecek hep böyle olsa keşke :-)

işte sorun işaretlediğim yer arkadaşım.
o size istediği şeyleri yaptırmanın yolunu bulmuş.
etrafında pervane olmayın.
yemiyorsa 1 öğün yemez 2 öğün yemez. ondan sonra mutlaka yer mesela.
8 yaşındakine de üniversitedekine de haksızlık etmeyin.

Evet canım haklısın üstüne düşüyoruz ama artık kararlıyiz hepimiz inşallah düzelecek. Canım öyle bir düşüncesi var ki dün diyorum ki annemi üzme anneme bisi olsa sana kim bakicak önceden sen derdi şimdi ben evliyim bunun farkında devamlı evde olmadığımin yaa diyor ki x ablam bakar (üniversitedekinin adını söylüyor) he tabi dedim o okula

gidiyor nasıl baksın sana bakar o bana diyor.

R harfini çıkartabiliyor şükür canım k harfi s ve h harflerini çıkartamıyor inşallah düzelir
Dün biraz konuştuk ablacim biz seni çok seviyoruz ama sen bizi üzüyorsun vs. olumlu etki yaptı galiba bugün okuldan almaya gittim öğretmeni nida bugün bize katıldı ve sınıfta konuşuyor artık dedi hatta masanın üstünden indirdi getirdi öğretmeni :-) diyor ki kardeşim abla öğretmen izin veriyor masaya çıkmama :-) bugün annemi de üzmedi şükür bakalım nereye kadar gidecek hep böyle olsa keşke :-)

Demekki sizin onu anlamadığınızı veya sevmediğinizi düşünüyor belkide ilgi çekmek için yapıyordu :) Ne güzel ya inşallah hiç bozulmaz aman hareketli olsunda üzmesin sizi :) Çok mutlu oldum düzeldiğine :))

Anladigim kadariyla soyle bir sorun vat Kardesiniz okulda pasif kaliyor belki de yeterli ilgi gormuyor okuldaki bu ilgi eksikligini evde karsilamaya calisiyor hatta yasina bagli olarak simartiliyor olabilir.Harfleri soyleyememesi belki alay konusu bile olmus olabilir.Evdr bu kadar faal bir cocuk okulda cok sakin kaliyo o yas grubu genelde ozgur oluyor icindekileri direkt soylemis olabilirler kardesinizin guveni kirilmis ve suskunlasmis olabilir.bunun tepkisi de dogal olarak aileye verilmis.kesinlikle pedagoga goturun mumkunse boyle durum varsa okulunu dahi degistirirsiniz.benzer seyleri yasadim lutfen ihmal etmeyin ben sosyal fobiyi yeni yendim temeli bu yaslara dayaniyor.ogretmeninin haberi bile yoktur cocuklarin diyalogundan belki.

Back