- 7 Aralık 2009
- 6.924
- 13.305
- 448
- 42
Çok doğru, neredeyse birebir aynısını yazacaktım. Harpy yazmış tekrar yazmama gerek yok. Şunu ekleyebilirim, sadece eyemk konusunda değil tüm konularda çocuklarla bir inatlaşmaya girildiğinde o kısır döngüden çıkmak çok zor oluyor. O yüzden yemek konusunu bir süre gündeminizden kaldırın. Sanki böyle birşey hiç yokmuş gibi. Kurun sofranızı yiyen yesin yemeyen ogün aç uyusun. Gaddarlık olarka almayın sözlerimi, uzun vadede düşünün.
Ha bir de çocuklar bazı şeyleri öğrenilmiş davranışlar olarka yapıyor. Birilerine bahsederken eğer kızınız o ortamdaysa asla "Benim kızım iştahsız, benim kızım kusuyor, benim kızım yemiyor" filan demeyin. Bunu duymak onu buna inandırır. En iyisi bir süre bu konuda onun yanında hiç konuşmayın.
çok güzel bişey eklediniz bunu unutmuştum.. babam ilkokuldaykenden beri her gün bana tembelsin çalışmıyorsun öylesin böylesin der dururdu.. bende ben tembelim zaten der işin içinden çıkardım.. liseye kadar derslerim çok kötü devam etti. lisede yani artık çocuk değilken kendimi toparladım.. yaşamış biri olarak.. kesinlikle çocuğunuzun yanında onunla ilgili kötü bişey söylemeyin..