• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 5 yaşında ki kızım,yemek yememek için kusuyor. Ne yapabilirim ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Çok doğru, neredeyse birebir aynısını yazacaktım. Harpy yazmış tekrar yazmama gerek yok. Şunu ekleyebilirim, sadece eyemk konusunda değil tüm konularda çocuklarla bir inatlaşmaya girildiğinde o kısır döngüden çıkmak çok zor oluyor. O yüzden yemek konusunu bir süre gündeminizden kaldırın. Sanki böyle birşey hiç yokmuş gibi. Kurun sofranızı yiyen yesin yemeyen ogün aç uyusun. Gaddarlık olarka almayın sözlerimi, uzun vadede düşünün.
Ha bir de çocuklar bazı şeyleri öğrenilmiş davranışlar olarka yapıyor. Birilerine bahsederken eğer kızınız o ortamdaysa asla "Benim kızım iştahsız, benim kızım kusuyor, benim kızım yemiyor" filan demeyin. Bunu duymak onu buna inandırır. En iyisi bir süre bu konuda onun yanında hiç konuşmayın.

çok güzel bişey eklediniz bunu unutmuştum.. babam ilkokuldaykenden beri her gün bana tembelsin çalışmıyorsun öylesin böylesin der dururdu.. bende ben tembelim zaten der işin içinden çıkardım.. liseye kadar derslerim çok kötü devam etti. lisede yani artık çocuk değilken kendimi toparladım.. yaşamış biri olarak.. kesinlikle çocuğunuzun yanında onunla ilgili kötü bişey söylemeyin..

sinirimden ağlıyorum şuan,benim kızım da doğduğundan beri sorun oldu yemesi ,şimdi 12 aylık daha pütürlü yiyeceklere geçemedil,biraz nce yine bir kaos yaşadık ağzına verdiğim her kaşığı diliyle çıkardı onu yapamazsa kusuyor ,bir yılda tüketti beni offfffffffffffffffffffffffff

Hary ve yerçekimli arkadaşımın yazdıkları çok önemli ve doğru.benimde 7 yaşında bir kızım ve 4 yaşında bir oğlum var.kusma seviyesinde olmasa da iştahsızlık bizde de var.kızıma zorla oturtur yedirdim.oğlumu hiç zorlamadım o hep kendi istediği gibi yedi
,ta ki kızım ben okula gitmeye başlayasıya kadar.şimdi oğlum yememek için kırk takla atıyor ama eskisi kadar takmıyorum.
Asıl söylemek istediğim aslında çocuklarımızın yemek yememesine neden bu kadar üzüldüğümüz ve sinirlendiğimiz.Hepimiz anneliği en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ve çocuklar yemek yemediği zaman şuçluluk duyuyoruz.”o yemedi ,şimdi aç vs . düşünceler anneliğimizi sorgulatıyor.kısır döngü gibi dönüp duruyoruz.
Cubuko arkadaşım kızın ile arasında artık bir güç savaşı haline dönüşmüş olay.öncelikle bu kısır döngüyü kırmak gerek.5 yaşında bir çocuğun kusması tamamen bilinçli bir olay ve gerçekten de seni üzmek için,gerektiğinde cezalandırmak için,gerktiğinde ilgi çekmek için kullanır hale gelmiş.sorun aslında ikiniz arasındaki ilişkide.bunları yazarken sakın seni yargıladığımı,eleştirdiğimi düşünme.ben hem eğitimci,hem sağlık geçmişi hem de iki çocuk annesi olarak sana yardımcı olmak istiyorum.
Çocuklarımızda şunu fark etmişinizdir.”çocuklarımızla ilgili neden endişe duyuyorsak o konudaki sorunlarımız artıyor.kısır döngüye dönüşüyor”
Öncelikle diğer arkadaşlarım gibi bende acilen olayı görmezden gelmeni öneriyorum.ve bırak aç kalsın.öncelikle sen kararlı olacaksın.pes etmek yok.aman aç kaldı aman yemiyor diye düşünme ..gerekirse 1 hafta aç kalsın.yemek saatlerinde sofraya çağır daha öncesinde yemekten bahsetme,aslında yemek yeme sorunundan hiçbir yerde bahsetme.yerse yesin.yemezse ısrar etme .ama yemek saatinin dışında asla abur cubur verme.Yemek yemek bir olay olmamalı bunu ona hissettir.tabi bu sürede sinirlerin yıpranacak,pes edeceksin ama vazgeçme.5 yıl çok uzun süre seni anlayabiliyorum.bende zaman zaman farklı sorunlarla uğraştım.ve kızınla yemek yeme konusunu konuşmadan paylaşımlarda bulun .
Kreşe gidiyorsa sorununun kısmen azalması gerekirdi.kreşte yeme düzeni biraz daha iyi oluyor..
Kararlı ol.kendini motive et.sinirlenme .kolaylıklar canım…

çocukluğum yemek yemeyerek geçmiş, annem üzerime çıkıp ellerimi tutar bi elinle ağzımı açma çabaları sarfedermiş. bir gün benden 7 yaş büyük kuzenim anneme yemese de büyüyecek demiş. sonra annem üstelememiş ve ben acıktıkça yedirmiş. ağızda biriktirme mevzusu ise 27 yaşındayım, hala farkında olmadan köfteyi ya da yemeğin çorbanın kıymasını ağzımda bi kenarda tutuyorum. kusma konusunu yaşamadım fakat her ne kadar insanlara ilk etapta garip gelse ve uygulamayı düşünmeseler dahi, yapan çok kişide tanıyorum, oldukça başarılı sonuç alıyorlar. lütfen yadırgamayın beni ya da yüklenmeyin yalnızca duyduğum gördüğüm. çocuğun kustuğu çoğu zaman midesine bile gitmeden çıkarttığı şeyler oluyor. o yüzden onun çıkarttığından bir kaşık tekrar ağzına verdiğinizde asla kusmadığını göreceksiniz.

merhaba kızlar ,
benimde 21 aylık bir oğlum var,bebrekliğinde hiççç biberon almadı aslaa veremedik,8 ay emdi,aslaa devam sütlerini almadı,hepsini denedik tüm markaları kullandık belki tadını sevmemeiştir onun bunu denyelim diyerek,6 ayda ek gıdalara geçmiştik çoktan ancak meyve püresi çorba muhallebi ne olursa olsun hiç severek isteyerek yemedi,hep benim zorumla oyalamamla çok açsa üç beş kaşık yer gerisini hemen kafa çevirir,ağzını kapatır,ağzında bekletir vs..bu sorunları bir süre yaşadık sonra düzelr gibi oldu yiyor içiyor gibiydi,ancak çiğnemek değil yutmak istiyor,normalde eline kraker verdiğimde çiğniyor yaNİ çiğemeyi biliyor fakat tercih etmiyor,yemeklrrde de öyle yutacak...şu veya bu şekilde 21.ayına kadar geldik fakat bir haftadır kusmalar geri döndü ben krizlerdeyim ,,yiyor yiyor yemeğin ortasında herhanbi bir lokmada birden yutarken öğürüyor sonrası midesi bulnmaya başlıyuor ve kusma ile sonuçlanıyor..krizlere giriyorum hırpalıyorum onu ve bende başlıyorum ağlamaya konuyu araştırırken bir dr denkgeldi,şimdi onu dinledim biraz linki vericem belki sizde de bir fikir verebilir..zaten bir yemek yemesi bir saat sürer oyalamak eline bişiyler vermek devamlı ilgisni çekmeye çalışmaktan tükendim artık..2.yi asla düşünmüyourum..yüreğim tükendi sinirlerimö harab oldu..ne güzel toparlanmış kilo almış sağlıklı bir hali vardı böyle giderse ip gibi kalacak...offffff offfffffffffffff...:43::43:,bende yemek yedirmek için zorluyorum yada eline bşiyler veriyorum o oyalanırken ağzına yemeği koyuyorum,kusma huyu olduğunu bildiğim için kaşık dolusu değil yutabileceği kadar veriyorum...bazen kafasdını sabitliyoum ağzını açmak zorunda kalıyor bu şekilde yedirdiğim çoık öğün oldu ama kusmalar yoktu uzun bir süre ...kabuss geri geldii mama sandalyesi heryer kusmuk içinde kalıyor allahımmmm yaa üzüldüğüm temizlemek değill çocuk bunu alışkanlık yapıcak diye ölüp ölüp diriliyorummm..naapıcam bennnnnnn:43::43::43:

Linkteki bütün videoları izleyin arkadaşlar. Asla zorlamayın bebeklerinizi. Bebeğinizin 3-5 gün ya da 3 ay az yemesi hatta çok çok az yemesi yıllarca yemeyi reddetmesinden daha iyi. Lütfen fiziksel sağlıkları uğruna psikolojik sağlıklarını bozmayın.

kızımın da kusma huyu var. üstelik yemek dışı zamanlarda ilgimi çekmek için de yapıyor. (15 aylık) doktorumuz öyle yaptığında tepki vermeyin, sizin o konuda hassas oluğunuzun fakına varırsa kullanır alışkanlık halini alır dedi. eğer kusarsa ağlamayın, sinirinizi üzüntünüzü belli etmemeye çalışın.ben de henüz uygulamaya başlamaıdm ama faydası olur inşallah hepimize

Ben artık bu konuda pes ettim. Okumadığım kitap denemediğim yöntem kalmadı. 2 yaşındaki oğluma kesinlikle yemek yediremiyorum. Doktor sağlıklıysa kilosu önemli değil diyor ama ben tatmin olamıyorum. Çok şükür sağlıklı ama neden yemiyor.
Sadece süt içmek istiyor. Ballı süte hiç hayır demedi.Ne yapacağımı şaşırdım.

hiç üzülme arkadaşım! benim oğluşum 6 yaşın da biz de o evrelerden geçtik aynı şekilde soytarılka payloçoluk bin bir türlü taktik ile yediriyordum:35::35: prensimi!çok yıpranmıştım birde benim bebikim yediğini kusuyordu:31:şimdi maşallah bizimle birlikte masada yemek yiyor ama yemek seçme sorunumuz var şimdide:55::55:

arkadaslar kızım anaokulu bitirdi ve okula basladıktan sonra kusma ve iştahsızlık olayımız bitti:)))))şükür boşuna kendimi yıpratmısım şimdi geçen günlerime acıyorum.çünkü gerçekten bilinçli yapıyodu beni üzmek için ama artık yok.arada yelteniyo görmezden gelip dikkatini dağıtıyorum:)artık bende akıllandım.okuldan gelerek açım diye bağırıyodu. 6 yılda ilk defaacıktım dediğini duydum.tavsiyelerinizide tek tek uyguladım:6:çok tesekür ederim. ama gerçekten yemesede büyüyorlar.olan bize oluyor

Back