• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek aşırı kusuyor

Bu sorunu yaşadık aylarca. Doktora gittigimce önce gaz birikmis deyip gönderdi geçmedi ıkıncı kez gittiğimde bebelac thickener önerdi. İçtiği her sütün (biberonla iciyorsa) icine katiyorduk ve sütü koyulastiriyordu bu sayede içtiği süt midesinde kalıyordu ve sorunumuz çözülmüştü ta ki oğlumun vücudunu mahvedene kadar meğersem içindeki herhangi bir şey ona dokundu vücudu yüzü kızardı vs thickeneri biraktik sorunun çoğu çözüldü. Bebekten bebege göre değişiyor ben yine de cocugumda nasıl bir etki bıraktığını söylemek istedim
Sizede geçmiş olsun 🥴 Rabbim yardımcımız olsun

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Benim oğlum da küçükken böyleydi ama hem emzirip hem mama veriyordum ben. İlk önce sağdığım süte kıvam arttırıcı koymaya başladım doktor tavsiyesiyle. Sonra da içtiği mamayı ona göre değiştirdik keçi sütlü mamaydı sanırım kaç tane mama denedik en son o iyi geldi isterseniz deneyebilirsiniz ama emzirmenizi engeller mi onu bilmiyorum. Biberona alışır meme zor gelir vs
Kıymetli yorumunuz için teşekkürler ❤️

İyi günler.2 aylık bebeğim var her emzirdiğimde kusuyor neredeyse emdiğinin hepsini kusuyor.Ne yapabilirim acaba mama versem yine kusar mı?Sizler bu süreçte ne yapmamı önerirsiniz?
Başını dik tutuyorum reflüye karşı ne yapmam gerekiyorsa yapıyorum ama hep kusuyor ve anında tekrar emmek istiyor.Bebekte yoruldu bende yoruldum ne olur bi çaree 🥴
Doktorunuz kendisi bakmak disinda herhangi bir yere yonlendirmedi mi? Gastroentereloji mesela?

Kakasi nasil?

Kustugu sut nasil? Su halinde mi icinde peynirimsi parcalar var mi?

Kac kg dogdu, su an 5 kg demissiniz?

Bebeğim 2.5 aylik aynı şekilde çok kusuyor. Kilosu normal seyrediyor. biseyde çıkmadı doktorumuz 6.ayi bekleyelim dedi. Emdikten sonra hemen kaldırmıyorum 1 2 dk hafif hafif yukarı kaldırıyorum başını. Hemen kaldırınca da kusuyoor. Sonra üst gazını çıkaryortiyor.

Doktorunuz kendisi bakmak disinda herhangi bir yere yonlendirmedi mi? Gastroentereloji mesela?

Kakasi nasil?

Kustugu sut nasil? Su halinde mi icinde peynirimsi parcalar var mi?

Kac kg dogdu, su an 5 kg demissiniz?
Merhaba doktor herşeye normal diyor.yoğun bir gazı olduğunu söylüyor sadece.bunun için 8 ayrı doktora gittim bi çare bulamadım.3800 Gr doğdu,3550 Gr ile hastaneden çıkış yaptık.şuan 5300gr

Merhaba doktor herşeye normal diyor.yoğun bir gazı olduğunu söylüyor sadece.bunun için 8 ayrı doktora gittim bi çare bulamadım.3800 Gr doğdu,3550 Gr ile hastaneden çıkış yaptık.şuan 5300gr
Ayrıca kusmuğu bazen sıvı bazen peyniriösi oluyor🥴

Sizi üzmek istemem ama geçmeyince geçmiyor. Belki de öyle kabullenmek gerekiyor. Umarım siz bulabilirsiniz bi çözüm.
Prematüre ikizlerim var suan 9.ayı devirmeye başladılar.
Küvezden bu güne kadar hem gazları hem kusmalarını geçiren bir şey olmadı. Dönem dönem bazı şeylerle hafifletebildik ama tamamen kesildi mi dersiniz hayır.
Kusmaları ek gıdayla birlikte iyice arttı anne sütü aldıklarında da kusuyorlar, mama zaten içmiyorlar içirtemedik uykularında bile nadirde olsa aglayarak içiyorlar - onu da kusuyorlar, ek gıda yediriyorum onu da kusuyorlar, bi ara reflü ilacına basladım onu da kustular vermeyi bıraktım en azından bünyelerine fayda saglamayan ilaç girmemiş olur diye. Böyle kabullendim artık belki yaşına geldiklerinde kesilir
Sizi üzmek istemem ama benim kızım öyleydi 2 yaşına kadar nerdeyse her yedigini kustu. Doktor doktor gezdim bir çare bulamadılar. Kustuğu için yemeye korkardı. Şimdi 3 yaşında çok şükür bitti ama çok zayıf, 12 kilo

Yogun bir gazi var derken, mesela rontgen cekip bakti mi? Belki cocugunuzun intoleransi var bu da gaza sebep oluyor? Gastroenteroloji bolumune sevk etti mi?

Kakasi nasil?

Gunde kac kez kaka yapiyor?

Siz emzirmeden once ve sonra hemen mide gazini çıkartıyor musunuz? Bagirsaklarindaki gazi atmasi icin memeden 40-45 dk sonra masaj yapiyor musunuz?

Dogdugundan beri mi kusuyor? Dogdugundan beri kakasi nasil?

İyi günler.2 aylık bebeğim var her emzirdiğimde kusuyor neredeyse emdiğinin hepsini kusuyor.Ne yapabilirim acaba mama versem yine kusar mı?Sizler bu süreçte ne yapmamı önerirsiniz?
Başını dik tutuyorum reflüye karşı ne yapmam gerekiyorsa yapıyorum ama hep kusuyor ve anında tekrar emmek istiyor.Bebekte yoruldu bende yoruldum ne olur bi çaree 🥴
Reflüsü var mı ?benimbebeğimde vardı .Doktorum Gasvin şurup ve motis vermişti.aAyrıca bebelac thickener vermişti.Bebeklern mide kapakçığı daha gelişmediği için olabiliyormuş .Anne sütü sıvı olduğu için bebelac thickener kıvam arttırıcı özellikte emzirmenin ardından hemen veriliyor ya da sağıyorsanız içine koyuluyor.Eğer mama kullanıyorsanız aptamil ar mama veriliyor kıvamı diğer mamalara göre daha yoğun.Emzirmenin ardından dik tutun yatağını eğimli yapın zamanla azalacak .Tabi reflüyse .Siz de önc ebi doktora götürün reflüyse ona göre sizi bilgilendirecektir.Çok geçmiş olsun zor bi süreç
O kusmaları çok iyi biliyorum

Sizi üzmek istemem ama benim kızım öyleydi 2 yaşına kadar nerdeyse her yedigini kustu. Doktor doktor gezdim bir çare bulamadılar. Kustuğu için yemeye korkardı. Şimdi 3 yaşında çok şükür bitti ama çok zayıf, 12 kilo
Ben de bir çok doktora götürdüm dediklerini yaptığımda da pek bişey farketmedi dediğim gibi kabullendim artık onların bünyeleri de böyle demekki diyorum yapacak bişey yok. Ne kadar erken biterse o kadar iyi artık bir yasında olur iki de olur bilemiyorum.
Benimkilerde aylarına göre alt sınıra yakınlar zaten prematüreler de

Yogun bir gazi var derken, mesela rontgen cekip bakti mi? Belki cocugunuzun intoleransi var bu da gaza sebep oluyor? Gastroenteroloji bolumune sevk etti mi?

Kakasi nasil?

Gunde kac kez kaka yapiyor?

Siz emzirmeden once ve sonra hemen mide gazini çıkartıyor musunuz? Bagirsaklarindaki gazi atmasi icin memeden 40-45 dk sonra masaj yapiyor musunuz?

Dogdugundan beri mi kusuyor? Dogdugundan beri kakasi nasil?
Röntgen çekildi evet onun sonucunda söylendi zaten.Başka bir bulguya rastlanmadı kakası normal doktor da gördü normal dedi.emzirdikten sonra gazı çıkıyor ama öncesinde çıkaramıyorum ne yaparsam yapayım.Elma yağıyla masaj yapıyorum

Back