5 yaş kız çocuğu anne bağımlılığı!

Kızım 4 yaşındayken babasiyla, eşimin ailesinin yanına gitti bir hafta kaldı. Gayet güzel vakit geçirmiş ve mutlu bir şekilde döndü.
Babaanne de çocuğa baktığı için aralarında güvenli bir bağlanma olmuştur, 5 yaşında bir hafta sizden ayrı vakit geçirmesi sorun değil bence. Konunun buna bağlanmasını doğru bulmadım.

Başka konuda babasıyla memlekete gidecek aynı yaşta çocuklar için çok küçük, kendinden bu kadarı ayrı tutma denmişti, çocuklar değilde anneler olarak bu ayrı kalma olayını abartıyoruz gibi geliyor.

Ayrı kalması değil ama yaşadığı bir olay, karşılaştığı bir tavır kızınızı bu duruma getirmiş olabilir. Onu da oyun esnasında konuşturmaya çalışarak bulmaya çalışabilirsiniz başka yorumlarda önerildiği gibi. Olmazsa vakit kaybetmeden bir uzmandan yardım almakta fayda var.

Son düzenleme:
Size sebepleri hakkında 4 5 şey sayabilirim
O yüzden buradan alacağınız şu olmuş bu olmuş olabilir önerileri havada kalır
Belki ciddi bir sebeptir belki değildir bilemeyiz
Bir uzman görmeli mutlaka

Oyun yoluyla konuşturma kısmında ise dikkatli olun bence. Çünkü fark etmeden travmasını tetikleyebilirsiniz. İnsanlar bunu yapabilmek için çok uzun süre eğitim alıyorlar. Hassas konular...

bence isten izin alip tum zamaninizi kizinizla gecirmelisiniz ten tene temas ile yoksa ilerde kapanmayacak yaralar acilir.
su an onu anlayamazsaniz ilerde sizi suclu ilan edecektir

Kimse kusura bakmasın bence de 5 gün fazla. Ablam da kayinvalidesinin yazligina yolluyor 5 gün çocuk gide gele agresif oldu orda kalmak istemiyor biraz daha buyuyunce zaten kalmayacak. Annesiyle görüştüğü zamanlarda da bence anneye aşırı bağımlı.6 yaşında. Psikolojik olarak doğru olmadığını hissediyorum. Benim de çocuğum var bakıcı bakiyor 1,5 yaşında ne şimdi ne buyuyunce 5 gün birakmam herhalde. Ailem de beni kucukken 2 günlüğüne anneanneme gotururdu çok da güzel bakardi anneannem ve büyük halam. Hep gezdirilerdi fln ama yine de zaman gecmezdi hep mahsun olurdum

Öğretmezseniz olmaz ki. Tabi ki beş yaşında çocuk 1 haftayla 1 ay arasındaki farkı anlayamaz aparmaklarla gösterip ya da sizin yönteminizle gayet anlatılabilir. Saymayı biliyorsa sorun yok.

Kreşe gitti mi oğlunuz?
Anlatınca anlıyor.
Sayı da sayiyor.
Ama direk kafasında tezahür edemiyor demek istemiştim.

Anlatınca anlıyor.
Sayı da sayiyor.
Ama direk kafasında tezahür edemiyor demek istemiştim.
O normal onda sorun yok zaten. Biz bile bazen yanılıyoruz zaman konusunda.

Geçen sahilde yeğenim bisiklete binmek istedi 1 saatliğine aldık 2 bisiklet. Yanımıza saat, telefon almamışız. Bir sürü gittik döndük zamanımız dolmuştur dedik, adam daha 25 dakikanız var niye döndünüz dedi 😂

Ben de öğretmenim fakat bu yaş grubu için bilgilerim güvenilir değil.

Bilgisine ve tecrübesine çok güvendiğim @derinsularda abla. Foruma giriş yaparsa size yardımcı olacaktır.

Ona sonsuz güvenebilirsiniz.

Kolay gelsin. En kısa sürede çözüme ulaşmanızı dilerim.

5 yasinda yegenim var, annesinden daha iyi bakiyoruz desek yeridir hani gozunun icine derler ya oyle. Annesi calisiyor cogunlukla biz de kaliyor cocuk. Bir hafta hic gormedigi de oluyor. Cocuk annesi yokken o kadar asabi ve sinirli oluyor ki anlatamam size o kadar cok ozluyor ki, annesi gelince cocuk sakin, mutlu, özgüvenli oluyor. Sıkılıyorlar haliyle annesizlikten yanlarında istiyorlar.

Ne alaka ben bırakmasın mi diyorum bakicisina bırakabilir anneannnesine birakabilir bı hafta hiç görmemek fazla geldi sadece çocuk bişey yaşamış ağlıyor yavrucak annesi yanında olsa başkasının ona zarar veremeyeceğini dusuniyordur muhtemelen
Büyük konusmuyum ama değil bı hafta beş altı saatliğine bile bu zamanda çocuğumu kimseye emanet etmem edemem karşımdaki insana ne kadar güvensem bile icim rahat etmez

Okuma yazma bilen herkes sanirim iki mesaj arasindaki çelişkiyi anlayabilir. Konuyu saptıracak yorum yapmak istemiyorum ama üzgün ve çaresiz annelere verilen akıllar bazen beni şaşırtıyor

Sizden önce uyandığını söylemişsiniz eskiden de mi böyleydi?

Kabuslar genelde sabaha karşı görülür, o nedenle erkenden uyanıyor olabilir mi?

Açıkçası kurban bayramını atlattık, köyde kesimi gördüyse uykuları kaçmıştır. 😔 Tacizden çok daha büyük bir olasılık bence. Kan, koku vb.

Oyun terapisine kuzuları da dahil edin bakalım ne çıkacak. Pedagogla görüşüp atlatması için destek verebilirsiniz.

Bu çocuğa annesi eskiden de akşamları bakıyordu, hadi bayramda tüm gün beraber olsalar anneyi hep istiyor diyeceğim de o da yok. Bayramda birşeyler yaşanmış belli.

Anne özleminden öte korkuyor çocuk. 😔

Bu çocuğa annesi eskiden de akşamları bakıyordu, hadi bayramda tüm gün beraber olsalar anneyi hep istiyor diyeceğim de o da yok. Bayramda birşeyler yaşanmış belli.

Anne özleminden öte korkuyor çocuk. 😔
Yok bayramda biz kurban kesilen yerde filan değildik o benden uzak kalma olayıda mayıs ayında oldu.

Bir hafta ayrı kalmak o yaşta bir çocuk için çok uzun bir süre. Siz sorun olmadığını düşünmüşsünüz ama olmuş işte. O an tepki vermemiş olması bunu kendi içinde sorun yapmayacağı anlamına gelmez. Çalışan bir annesiniz ve gün içinde zaten sizinle değil. Geribkalan zamanları sizinle geçirmek en doğal hakkı. Kendi size yalvarsa bile sizin yollamamanız gerekir. Konu iyi ya da kötü bakmak meselesi değil. Anneye doymak meselesi. Ben de çalışan bir anneyim ve çalışan bir annenin çocuğuyum aynı zamanda. Çocukta sizden ayrılma korkusu oluşmaya başlamış. Daha fazla zaman geçirmeye çalışın ve başka yerde ne kadar iyi vakit geçirdiğini düşünseniz de, iş dışındaki vaktinizde çocuğu bırakmayın. Hele de yatılı hiç bırakmayın bence.
Zaten iş dışında bütün vaktim onunla. İl dışına çıkıp gelmesi konusunda da hereksin kendi düşüncesi diye düşünüyorum. çÇünkü bu şekilde hafta içi ıl dışında olup hafta sonu çocuğunu gören çok insan var.

5 yaşındaki bir çocuk için 1 hafta bana da aşırı fazla geldi.
Benden iyi bakarlar diyorsunuz cümlelerine dikkat ediyorlar diyorsunuz ama bilemezsiniz ki.
Annelerimize gayet normal gelen bir cümle o çocuk için anormal bir cümle olabilir.
Yani anneler kasıtlı yapmıyor olabilir ama buna sebebiyet vermiş olabilir.
10 gündür birlikte uyuyorduk dediniz sanırım.
Ona alışmış o yüzden kopamıyor olabilir mi?
Olayı tam anlamamışsınız. Tablet alalı 10 gün oldu bi kaç yıldır birlikte yatıyoruz. Ailem çok şükür kızımın üstüne çok titreyen insanlar konştuklarına izlediklerine çok çok dikkat eden tipler. Kızımın ruh haline denge durumuna çok hassaslar.

Gayet normal davranışlar, çocuk ilgi ve şefkat istiyor. Her ne kadar diğer büyüklerle vakit geçirse de annenin yanında o rahatlık ve güven duygusunu alamıyor haliyle. Yani sizin yanınızdaki gibi rahat davranamıyor. Büyüyor artık ve çalıştığınız için sizden ayrı olmak çocuk için can sıkıcı bir durum. Dışarıdan belli etmeye bilir ama üzülüyor demek ki. "Ben işe gidiyorum ama akşam şu saatte gelicem ve seninle çok güzel oyunlar oynicaz" yada aksam eve gelince birlikte ne oynamak istersin" gibi guven verici sozlerle telkin ederseniz cocuk icin iyi olur.
Şuana kadar ki içimi en rahatlatan yorum Teşekkürler. Çıktığım saati girdiğim saatini hepsini bilip hesaplayan bir çocuk kızım. Hatta saat saat plan yapıp onlara uyarız ben onun çalıştığımdan etkilenmesin diye gerektiğinde kendi hayatımdan verdim. Mutlu bi çocuk aslında ama işte şu sıralar birşeyler oldu yaşından dolayı acaba mı ya kapıldım.

Back