5 yaş kız çocuğu anne bağımlılığı!

Çözüm basitse birkaç güne, en fazla birkaç haftaya geçer bence.
Bu sürede daha fazla birebir ilgilenir, mecburiyet harici ayrı kalmazsanız kaygısı azalır diye düşünüyorum.

Farklı bir kaygı nedeniyle danışan arkadaşıma doktor birsüre birlikte uyumalarını önermişti(6 yaş), bilmiyorum size uyar mı.
Çözüm basittir diye düşünmek istiyorum sadece. Ama tabiki bilinçli insanların yorumlarını önemsiyorum. 10 gündür beraberdik her türlü aktiviteyi yaptık ama sabah gene kalktı ve işe gitme diye ağladı. Bişey saklayan çocuk değil iletişimimiz çok iyi biri korkutsa bişey yapsa anlatır diye düşünüyorum ama belli de olmaz tabi ki sonuçta çocuk. Biz yaklaşık 2 yıldır birlikte yatıyoruz. Bazı şeyler yaşadığım için şuan da da ayrılmak için çok uygun zaman değil diye ayrılmadık.

O zaman öyle gerekti gitmek zorundaydı ama kendi isteğiyle gitti. Kimse zorlamadı köyü seviyor. Orda çok mutlu ama şuan derdimiz bebek gibi 2 dakika görmese ağlıyor. Bununla başetmek için ne yapmak lazım. Zaten ben işteyken kendi evimizde bakılıyor.

pedagojik olarak çocuğun sizden ayrı kalma süresi anormal değil. ayrı kalma süresi yaş+1 gün olarak hesaplanıyor yani 5 yaşındaki bir çocuğun 6 gün sizden ayrı kalması psikolojik travma yaratmaz. benim de 6 yaşında bir oğlum var kaç pedagoga danıştıysam bu cevabı aldım ve doğduğundan beri bu günlere riayet ettik biz de bir sıkıntı yaşamadık. bu sebeple burda taşlama konulu yorumları ciddiye almamanızı tavsiye ederiz.
ben bu köy mevzusu dışında bugünlerde sizinle veya gittiği yerlerde yaşadığı bir konu ile ilgili bir sorun yaşadığını düşünüyorum. bunu da bir oyun terapisti ile çözebilirsiniz. bu sene başında benim oğlumda bir sıkıntı yaşadık, oyun terapisti bir kaç resim çizdirdi ve onları yorumlayarak sorunu keşfettik ve çözüm yoluna gittik. size de burdaki vay çocuğunla vakit geçirmeyen anne yaftalamacılarını dinleyip canınızı sıkmanız yerine böyle bir yolda çözüm aramanızı öneririm.

Altta yatan sebebi öğrenmeden aşamazsınız. Güvenli bağlanmış bir çocuğun bir anda bu şekilde davranması çok çok çok endişe verici. Lütfen hafife almayın. Muhakkak altında çocuğu rahatsız eden bir sorun vardır. Büyükannelere o kadar güvenmeyin. Çocuk bir şey yaşamış ki sinyal veriyor bende bir sorun var diye. Biri korkutmuş olabilir, kızmış olabilirler hatta ve hatta taciz edilmiş bile olabilir. Normal değil, üzerine düşmelisiniz.
Benim de aklıma bunlar geldi. Inşallah tek sebebi özlemek filandır. Maalesef çocuğun kötü bir şey yaşadığını düşünüyorum.

Ömür boyu çocuğunuzu dizinizin dibinde tutamazsınız. Anne babanıza güvenmiceksinizde kime güveniceks
Sizin ne yaptığınız umrumda değil sadece fikrimi söylemek istedim sanirim haberleri izlemiyorsunuz dede denilen amca denilen varlıkların neler yaptığınızdan haberiniz yok

Her türlü ihtimali düşündüm malum sebeplerden eşimlede paylaştım bu konuda yalnız düşünmediğime sevindim ama bilmiyorum bir pedogog bulup danışmam lazım o zaman.
Kesinlikle bir pedagog görse iyi olur. Ayrı kalmakla ilgili olduğunu düşünmüyorum ben diğer üyelerin aksine. Güvenli bağlanmış çocuk anneden belli sürelerde ayrı kalabilir yine güvendiği insanlar yanında olduğu ve kendi istediği sürece.

Kesinlikle bir pedagog görse iyi olur. Ayrı kalmakla ilgili olduğunu düşünmüyorum ben diğer üyelerin aksine. Güvenli bağlanmış çocuk anneden belli sürelerde ayrı kalabilir yine güvendiği insanlar yanında olduğu ve kendi istediği sürece.
Kafam çok karışık Okula nasıl gideceksin diyorum okulda öğretmenler var diyor.

isten izin alıp kızinizla şu siralar biraz fazla vakit geciremez misiniz? Beraber daha cok oyun oynayıp etkinlik yapabilirsiniz. Bu arada onu konusturabilirsiniz 5 yasindaki cocuk yasadıklarını anlatabilecek düzeydedir. Hatta direk berber oynarken sorabilirsiniz neden anneyi goremeyince cok ağladığını.

Büyük konusmuyum ama değil bı hafta beş altı saatliğine bile bu zamanda çocuğumu kimseye emanet etmem edemem karşımdaki insana ne kadar güvensem bile icim rahat etmez
Çalışan insanlar bunu yapmaya mecbur ama,sizin tuzunuz kuru olabilir herkesin öyle değil. Sabah 8 aksam 8 çocuğunu annesine kvsine bakıcısına emanet etmek zorunda kalan insanlar var.

pedagojik olarak çocuğun sizden ayrı kalma süresi anormal değil. ayrı kalma süresi yaş+1 gün olarak hesaplanıyor yani 5 yaşındaki bir çocuğun 6 gün sizden ayrı kalması psikolojik travma yaratmaz. benim de 6 yaşında bir oğlum var kaç pedagoga danıştıysam bu cevabı aldım ve doğduğundan beri bu günlere riayet ettik biz de bir sıkıntı yaşamadık. bu sebeple burda taşlama konulu yorumları ciddiye almamanızı tavsiye ederiz.
ben bu köy mevzusu dışında bugünlerde sizinle veya gittiği yerlerde yaşadığı bir konu ile ilgili bir sorun yaşadığını düşünüyorum. bunu da bir oyun terapisti ile çözebilirsiniz. bu sene başında benim oğlumda bir sıkıntı yaşadık, oyun terapisti bir kaç resim çizdirdi ve onları yorumlayarak sorunu keşfettik ve çözüm yoluna gittik. size de burdaki vay çocuğunla vakit geçirmeyen anne yaftalamacılarını dinleyip canınızı sıkmanız yerine böyle bir yolda çözüm aramanızı öneririm.
Onları asla kaleye almıyorum zaten herkes yaşadığı hayatı kendisi bilir onu söyleyenler süper anneler zaten biz eziğiz. Siz de ki sorun neydi. Çözümü ne oldu acaba özel değilse.

Kafam çok karışık Okula nasıl gideceksin diyorum okulda öğretmenler var diyor.
Sorular sorarak özellikle oyun esnasında ağzından laf alabilirsiniz belki. Büyük anneyle geçirdiği zamanı bebeklerle oyun kurarak tekrar canlandırın mesela. Orda bir araya geldiği kişileri teker teker oyuna dahil edin. Birini sokmak istemez, geçiştirirse sorun o kişiden kaynaklıdır. Ama yine de imkan varsa bir psikolog görmeli.

Köyde birsey olmuş olabilir mi?

Mümkünse izin alın
Full eğlenin.
Evde oyuncak oynarken oyuncakları konusturun. Siz mesela Bi oyuncak olun köye gidelim mi diyin. O da öteki oyuncak olsun köyde kalsın Bi hafta. Ne yapalım diyin ona. O köyde yapılanları tiyatral sekilde anlatır. Bi olay olmuşsa o arada öğrenmiş olursunuz.

Sorular sorarak özellikle oyun esnasında ağzından laf alabilirsiniz belki. Büyük anneyle geçirdiği zamanı bebeklerle oyun kurarak tekrar canlandırın mesela. Orda bir araya geldiği kişileri teker teker oyuna dahil edin. Birini sokmak istemez, geçiştirirse sorun o kişiden kaynaklıdır. Ama yine de imkan varsa bir psikolog görmeli.
Çok mantıklııı çok teşekkür ederim. Dün sürekli oyunda piknik kurmak istedi kurduk ama babası ben o gittik. başka kimse yoktu. Bu akşamda çevrede aklıma gelen herkesi eklemeyi deniyim. Çok teşekkür ederim.

Köyde birsey olmuş olabilir mi?

Mümkünse izin alın
Full eğlenin.
Evde oyuncak oynarken oyuncakları konusturun. Siz mesela Bi oyuncak olun köye gidelim mi diyin. O da öteki oyuncak olsun köyde kalsın Bi hafta. Ne yapalım diyin ona. O köyde yapılanları tiyatral sekilde anlatır. Bi olay olmuşsa o arada öğrenmiş olursunuz.

Hiç sanmıyorum ama şu oyunu denicem bi bayan daha söyledi.

Çözüm basittir diye düşünmek istiyorum sadece. Ama tabiki bilinçli insanların yorumlarını önemsiyorum. 10 gündür beraberdik her türlü aktiviteyi yaptık ama sabah gene kalktı ve işe gitme diye ağladı. Bişey saklayan çocuk değil iletişimimiz çok iyi biri korkutsa bişey yapsa anlatır diye düşünüyorum ama belli de olmaz tabi ki sonuçta çocuk. Biz yaklaşık 2 yıldır birlikte yatıyoruz. Bazı şeyler yaşadığım için şuan da da ayrılmak için çok uygun zaman değil diye ayrılmadık.
İnşallah basittir ama ben de ona basittir buna geçicidir dedim ve elimde 5 yaşında bir öfke topu var.
Aynı yanlışa düşmemenizi öneririm.

Back