5 yaş kız çocuğu anne bağımlılığı!

Bayan çocuğunun diplomasını vs kendi evde hazırlıcak belli.
Bazıları iyi anne olmayı yanlış anlıyor boşverin.
Siz çocuğunuza iyi gelecek yönlendirmelere odaklanın. Benim oğlum da 5 yaşında. Bazen tutturur ise gitme diye ama epeydir yaşamıyoruz genelde hastayken yapardı bunu. Sizde sanirim böyle bir hastalanma durumu yok. Olmasın da zaten..
Köyde hayvandan ya da büyük çocuklardan vs korkmuş olabilir mi bu yaş grubunun rüyaları biraz aksiyonlu oluyor korktuğu şeyleri rüyasında görüyor olabilir ya da tablet va oynuyorsa bazı videolar içerik olarak cidden ürkütücü, ebeveynlerle ilgili bile saçma sapan korkutucu cümleler kuruyorlar

İnşallah basittir ama ben de ona basittir buna geçicidir dedim ve elimde 5 yaşında bir öfke topu var.
Aynı yanlışa düşmemenizi öneririm.
Geleceğine dair hassas davranan annelerdenim ama bazen çözüm basittir ya kendimi kandırmaya çalışıyor da olabilirim bu oyun olayını yapıcam akşam. Birde tabi pedagog arıcam

Bazıları iyi anne olmayı yanlış anlıyor boşverin.
Siz çocuğunuza iyi gelecek yönlendirmelere odaklanın. Benim oğlum da 5 yaşında. Bazen tutturur ise gitme diye ama epeydir yaşamıyoruz genelde hastayken yapardı bunu. Sizde sanirim böyle bir hastalanma durumu yok. Olmasın da zaten..
Köyde hayvandan ya da büyük çocuklardan vs korkmuş olabilir mi bu yaş grubunun rüyaları biraz aksiyonlu oluyor korktuğu şeyleri rüyasında görüyor olabilir ya da tablet va oynuyorsa bazı videolar içerik olarak cidden ürkütücü, ebeveynlerle ilgili bile saçma sapan korkutucu cümleler kuruyorlar
Tablet yeni aldık 10 gün oldu olmadı. onun içinde bir kısıtlama programı indirmem lazım oyun oynamıyor telefon tablet öyle oyunlar ilgisini pek çekmiyor. Youtube a bakıyor bazen oda izlediği şeyleri biliyorum ama tabi sürekli kontrolum altında değil.

Bilemedim köyde kurban kesildiyse belki ondan korkmuştur. Kan, et, ölü hayvan tipi şeyler çok korkutucu, ben yetişkinin ben bile görmek istemiyorum.
Bu konularda bilinçli biriyim onu hiç bi zaman öyle bi görüntüye maruz bırakmadım. Yaşına göre hareket ediyorum. Yanında filanda konuşulanlara dikkat ediliyor.

Çalışan insanlar bunu yapmaya mecbur ama,sizin tuzunuz kuru olabilir herkesin öyle değil. Sabah 8 aksam 8 çocuğunu annesine kvsine bakıcısına emanet etmek zorunda kalan insanlar var.
Ne alaka ben bırakmasın mi diyorum bakicisina bırakabilir anneannnesine birakabilir bı hafta hiç görmemek fazla geldi sadece çocuk bişey yaşamış ağlıyor yavrucak annesi yanında olsa başkasının ona zarar veremeyeceğini dusuniyordur muhtemelen

Onları asla kaleye almıyorum zaten herkes yaşadığı hayatı kendisi bilir onu söyleyenler süper anneler zaten biz eziğiz. Siz de ki sorun neydi. Çözümü ne oldu acaba özel değilse.

çok bağırıyordu, çok itiraz ediyordu. söz dinlemiyordu. biz çok sosyaldik pandemi öncesinde, oğlum 8 aylıktan bugüne kadar hep spor yaptı, nerdeyse eve yatmadan yatmaya girerdik. pandemi hepimizi bunalttı. üzerine benim annemle bir kaç tartışmam oldu, o da odasında olmasına rağmen duymuş. annemle olan tartışmayı ben anlatmamama rağmen pedagoga resimlerden çıktı. evde kalmaktan dolayı boşluğa düştüğü ve sıkıldığı çıktı. işte onunla ilgili ekstra aksiyonlar aldık akabinde açılmalar başlayınca toparladık.. şimdi daha sakin..

Merhaba, Pedagojik formasyonum olan biri olarak yazıyorum fakat bunlar kesin tanı değildir, eğitimlerden öğrendiğim bilgiler ile benzetmelerden bahsedebilirim. Mutlaka ilerleyen süreç için pedagog ile görüşmelisiniz
Öncelikle birden ortaya çıkmış bir korkudan bahsediyorsunuz bunun birden ortaya çıktığını aslında bilmiyorsunuz belki içinde bastırılmış olan duyguları tedikledi birşeyler.
Örnek veriyorum çalışan bir annesiniz her sabah kızınızı büyükanne ile bırakıp gidiyorsunuz ve en nihayetinde bir süre sonra kızınız büyükkanne ile sizden ayrı bir hafta geçiriyor. Çocukta bunun tanımı terkedilmektir.
Çocuk nesnenin devamı kavramını kazandığı andan itibaren anne babasının onu terketmeyeceğini anlamaya başlar. Fakat siz tüm gün yanında olmasanız bile çocuk akşamında sizi görür güvenli bağlanma pekişir ve sabaha çocuk sizinle uyanır. Gece sakin geçmiştir anne baba onu terketmemiştir.
Fakat bir haftalık süreç için çocukta zaman algısı yoktur. Kendi isteğiyle gitti kavramı çocuk için yanlıştır. Çocuk kendi isteğiyle gitme kısmını parka gitmek gibi görür gezer eğlenir ve güvenli bağlanma ortamına yani evine döner.
Fakat bu gezisi çocuk için akşamları güvenli bağlanma ortamına dönemediği için iç güdüsel bir kopukluk yaşatır. Anne baba ile görüntülü konuşması çocuk için somut bir kavram değildir. fiziken anne baba yanında yoktur. (yani terkedildim güdüsü tetiklenir.)
Ayrıca orda kaldığı sürece şakayla karışık herhangi bir cümle zikredilmiş olabilir. yaramazlık yaparsan eve götürmüycez seni gibi
Bu yaştaki çocukla konuşarak öğrenemeyeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çocuğunuzla konuşun. Yargılamadan dinleyerek konuşun.
Neler olduğunu ne hissettiğini sorun. mutlaka anlatacaktır kendi diliyle

Sizinde ne düşündüğünüz benim umrumda değil. Fikrinizi kendinize saklayın.
Insanlar size ve çocuğunuza yardımcı olmaya çalışıyor nedir bu asabiyet kendinize gelin. Ayrıca lütfen insanlara laf yetiştireceğinize çocuğunuzla adam akıllı ilgilenmeye bakın.

eğer şikayetler max. bir ay içerisinde geçmezse acilen pedagoga götürün, bu bir aylık süreçte olumlu bağlılık çalışmaları yapabilirsiniz, çocukta güven çalışmaları da süreci hızlandırabilir. Bunlar internette mevcuttur diye düşünüyorum.

Merhaba, Pedagojik formasyonum olan biri olarak yazıyorum fakat bunlar kesin tanı değildir, eğitimlerden öğrendiğim bilgiler ile benzetmelerden bahsedebilirim. Mutlaka ilerleyen süreç için pedagog ile görüşmelisiniz
Öncelikle birden ortaya çıkmış bir korkudan bahsediyorsunuz bunun birden ortaya çıktığını aslında bilmiyorsunuz belki içinde bastırılmış olan duyguları tedikledi birşeyler.
Örnek veriyorum çalışan bir annesiniz her sabah kızınızı büyükanne ile bırakıp gidiyorsunuz ve en nihayetinde bir süre sonra kızınız büyükkanne ile sizden ayrı bir hafta geçiriyor. Çocukta bunun tanımı terkedilmektir.
Çocuk nesnenin devamı kavramını kazandığı andan itibaren anne babasının onu terketmeyeceğini anlamaya başlar. Fakat siz tüm gün yanında olmasanız bile çocuk akşamında sizi görür güvenli bağlanma pekişir ve sabaha çocuk sizinle uyanır. Gece sakin geçmiştir anne baba onu terketmemiştir.
Fakat bir haftalık süreç için çocukta zaman algısı yoktur. Kendi isteğiyle gitti kavramı çocuk için yanlıştır. Çocuk kendi isteğiyle gitme kısmını parka gitmek gibi görür gezer eğlenir ve güvenli bağlanma ortamına yani evine döner.
Fakat bu gezisi çocuk için akşamları güvenli bağlanma ortamına dönemediği için iç güdüsel bir kopukluk yaşatır. Anne baba ile görüntülü konuşması çocuk için somut bir kavram değildir. fiziken anne baba yanında yoktur. (yani terkedildim güdüsü tetiklenir.)
Ayrıca orda kaldığı sürece şakayla karışık herhangi bir cümle zikredilmiş olabilir. yaramazlık yaparsan eve götürmüycez seni gibi
Bu yaştaki çocukla konuşarak öğrenemeyeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çocuğunuzla konuşun. Yargılamadan dinleyerek konuşun.
Neler olduğunu ne hissettiğini sorun. mutlaka anlatacaktır kendi diliyle
Siz muhasebeci değil miydiniz? Formasyonu nasıl aldınız?

Dedikleriniz doğru ancak 2 yaş çocuk için doğru. Konudaki çocuk 5 yaşında. Anneden ayrı, güvendiği insanlarla birkaç gün geçirebilir, kendi gitmeye karar verebilir, zaman algısı da gelişmiştir artık.

Merhabalar herkese. Benim yaklaşık 2 aydır yaşadığım bir sorunum var. Kızım anneannesi ve babaannesi ile büyüyen bir çocuk çalıştığım için düzenli olarak onlar bakıyorlar. Her iki taraftada çok mutlu ve huzurlu bir çocuk. Hatta daha mayıs ayında babannesi ile köye gitti ve 1 hafta bensiz durdu daha doğrusu şuana kadar hiç öyle bi sorunumuz olmadı beni öyle gün içinde bir kere arayıp konuşsa yetiyor modundaydı. Fakat şimdi her sabah benden önce uyanıp ağlamaya başlıyor. Gün içinde arayıp ağlıyor bir yere gitsek babasıyla olsun yanımızda kim varsa onunla durmak istemiyor beni 2 dakika görmesin ağlıyor. Ben bununla nasıl başa çıkıcam. Bebekken yaşamadığım bir şeyi yaşıyorum. Her sabah kalkıp işe gitme diye ağlıyor.
Terkedilme korkusu yasamıs olabilir mi?
İse gidip aksam dönüyorsunuz ona alıskın.
Ama 1 hafta 5 yasında cocuk icin uzun bence.
Aksamları muhtemelen geleceğinizi sandı,gelmeyince terkedilmis hissetmis olabilir.
Uzmana sormadan bırakmayın böyle konularda.

Ama sorun döndüğünde başlamadı Çünkü bizde onunla orda buluşup tekrar vakit geçirdik. Baya geçti aradan ben süreye nerde olduğuna takılmam o mutlu olduğu sürece istediğini yapsın yanınnda büyükleri var benden iyi bakıyorlar. Gözlerinden sakınıyorlar. Benim derdim şuan bunu nasıl aşıcam.
Annesiniz ya sizin kokunuz yeter.
Nasıl sizden iyi bakabilirler.
9-14.00 calısıyorum,bugun 17.00 e kadar durabilir misin dediler isyerimden(daha önce de 1-2 kez durdum tam gün)15.00 den sonra kızım ofise gelecek yani yapacak bisey yok
Cünkü alısmıs oldugu bi saat var,yıkıyor ortalıgı
Kimse annesinden iyi bakamaz bir cocuga.

Dedikleriniz doğru ancak 2 yaş çocuk için doğru. Konudaki çocuk 5 yaşında. Anneden ayrı, güvendiği insanlarla birkaç gün geçirebilir, kendi gitmeye karar verebilir, zaman algısı da gelişmiştir artık.
Ülkede herkes kendi mesleğini yapıyor zaten :)

İlköğretim gurubu formasyonlu öğretmenim atanamadım farklı sektörde çalışıyorum

Ülkede herkes kendi mesleğini yapıyor zaten :)

İlköğretim gurubu formasyonlu öğretmenim atanamadım farklı sektörde çalışıyorum
Öğretmenlikten muhasebeciliğe ilginç bir yol olmuş da nasıl olmuş onu bilemedim. Neyse beni ilgilendirmiyor o kısım. Ama pedagojik bilgileriniz biraz tozlanmış sanki.

9-14.00 calısıyorum,bugun 17.00 e kadar durabilir misin dediler isyerimden(daha önce de 1-2 kez durdum tam gün)15.00 den sonra kızım ofise gelecek yani yapacak bisey yok
Bazı şeyler lafın anlatmak içindir. Gözüm arkada kalmıyor. Anlatabiliyormuyum. Bende bir çok kez kızımı işe getirdim zorunluluktan ötürü vs

çok bağırıyordu, çok itiraz ediyordu. söz dinlemiyordu. biz çok sosyaldik pandemi öncesinde, oğlum 8 aylıktan bugüne kadar hep spor yaptı, nerdeyse eve yatmadan yatmaya girerdik. pandemi hepimizi bunalttı. üzerine benim annemle bir kaç tartışmam oldu, o da odasında olmasına rağmen duymuş. annemle olan tartışmayı ben anlatmamama rağmen pedagoga resimlerden çıktı. evde kalmaktan dolayı boşluğa düştüğü ve sıkıldığı çıktı. işte onunla ilgili ekstra aksiyonlar aldık akabinde açılmalar başlayınca toparladık.. şimdi daha sakin..
ÇOk şükür atlatmanıza sevindim

5 yaşında oğlum var.
1 saat sonra dediğimde mesela, ne olunca diyor.
Yani henüz zaman algısı yok gibi.
Yada eşim olmadan tatile gittik, 5 gece kaldık.
Her gece için bir kutucuk çizip, sabahına çizik attık, bu kadar kaldı diye.
Yoksa anlamiyor, yani bizimkinde algı gelişmemiş :)
Bir ay yada bir hafta arasında bir fark yok :D

Üzgünüm ama psikolojik şiddet deniyor bu yaptığınıza.

5 yaşında oğlum var.
1 saat sonra dediğimde mesela, ne olunca diyor.
Yani henüz zaman algısı yok gibi.
Yada eşim olmadan tatile gittik, 5 gece kaldık.
Her gece için bir kutucuk çizip, sabahına çizik attık, bu kadar kaldı diye.
Yoksa anlamiyor, yani bizimkinde algı gelişmemiş :)
Bir ay yada bir hafta arasında bir fark yok :KK70:
Öğretmezseniz olmaz ki. Tabi ki beş yaşında çocuk 1 haftayla 1 ay arasındaki farkı anlayamaz ama parmaklarla gösterip ya da sizin yönteminizle gayet anlatılabilir. Saymayı biliyorsa sorun yok.

Kreşe gitti mi oğlunuz?

Back