- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi zeyzey3428
Her türlü sakinlikle konuştuk ama birşey olmadı kimse birşey demedi diyor. Tüm söylediklerinizi hep düşündüm ama dönmek istedeseydi getirirlerdi kendisi gelmek istemedi orda bahçede dedesiyle çok aktivite halindelerdi illa etkisi olmuştur ama ilk kez evden uzakta kalmadı yani aslında onu demek istiyorum. pandemiden önce 1 2 gün kendisi babannesiyle dedesiyle amcalarıyla vakit geçirmek istediği zaman kalıyor orda bu duruma ters tepki veren biri değilim kendisine zararı olmadığı sürece çevresine zarar vermediği sürece bi çok şeye evet diyen biriyim.Merhaba, Pedagojik formasyonum olan biri olarak yazıyorum fakat bunlar kesin tanı değildir, eğitimlerden öğrendiğim bilgiler ile benzetmelerden bahsedebilirim. Mutlaka ilerleyen süreç için pedagog ile görüşmelisiniz
Öncelikle birden ortaya çıkmış bir korkudan bahsediyorsunuz bunun birden ortaya çıktığını aslında bilmiyorsunuz belki içinde bastırılmış olan duyguları tedikledi birşeyler.
Örnek veriyorum çalışan bir annesiniz her sabah kızınızı büyükanne ile bırakıp gidiyorsunuz ve en nihayetinde bir süre sonra kızınız büyükkanne ile sizden ayrı bir hafta geçiriyor. Çocukta bunun tanımı terkedilmektir.
Çocuk nesnenin devamı kavramını kazandığı andan itibaren anne babasının onu terketmeyeceğini anlamaya başlar. Fakat siz tüm gün yanında olmasanız bile çocuk akşamında sizi görür güvenli bağlanma pekişir ve sabaha çocuk sizinle uyanır. Gece sakin geçmiştir anne baba onu terketmemiştir.
Fakat bir haftalık süreç için çocukta zaman algısı yoktur. Kendi isteğiyle gitti kavramı çocuk için yanlıştır. Çocuk kendi isteğiyle gitme kısmını parka gitmek gibi görür gezer eğlenir ve güvenli bağlanma ortamına yani evine döner.
Fakat bu gezisi çocuk için akşamları güvenli bağlanma ortamına dönemediği için iç güdüsel bir kopukluk yaşatır. Anne baba ile görüntülü konuşması çocuk için somut bir kavram değildir. fiziken anne baba yanında yoktur. (yani terkedildim güdüsü tetiklenir.)
Ayrıca orda kaldığı sürece şakayla karışık herhangi bir cümle zikredilmiş olabilir. yaramazlık yaparsan eve götürmüycez seni gibi
Bu yaştaki çocukla konuşarak öğrenemeyeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çocuğunuzla konuşun. Yargılamadan dinleyerek konuşun.
Neler olduğunu ne hissettiğini sorun. mutlaka anlatacaktır kendi diliyle