5 yaş kız çocuğu anne bağımlılığı!

Her türlü sakinlikle konuştuk ama birşey olmadı kimse birşey demedi diyor. Tüm söylediklerinizi hep düşündüm ama dönmek istedeseydi getirirlerdi kendisi gelmek istemedi orda bahçede dedesiyle çok aktivite halindelerdi illa etkisi olmuştur ama ilk kez evden uzakta kalmadı yani aslında onu demek istiyorum. pandemiden önce 1 2 gün kendisi babannesiyle dedesiyle amcalarıyla vakit geçirmek istediği zaman kalıyor orda bu duruma ters tepki veren biri değilim kendisine zararı olmadığı sürece çevresine zarar vermediği sürece bi çok şeye evet diyen biriyim.

Üzgünüm ama psikolojik şiddet deniyor bu yaptığınıza.
Tmm sizinkine bakıyorlar demek:)
Benimkine bana göre kimse benden iyi bakamaz.
Gözüm arkada kalmıyor manasında söylediğini konu sahibi,cvp olarak yazmıs.
Orda okeyiz.
Ama benden iyi bakıyorlar cümlesini ben icime sindiremem üzgünüm:)
Dramaquenlik yapıyor olabilirim ama öyle.

Kimin kime nasıl ilgi gösterdiğini sorgulayamazsınız! Çünkü bilemezsiniz. Bayan bana yardımcı olmuyor sorguluyor.

Günlerdir belli mecralardan araştırma yaptım fakat başına gelen vardır vs diye buraya yazdım.

Benim çocuğum yok

Sizin yazdıklarınız ben çocuğuma senden daha çok önem veriyorum anlamına geliyor. Annelik yarıştırıyorsunuz.

Öğretmenlikten muhasebeciliğe ilginç bir yol olmuş da nasıl olmuş onu bilemedim. Neyse beni ilgilendirmiyor o kısım. Ama pedagojik bilgileriniz biraz tozlanmış sanki.
Pedagojik bilgilerimin tozlandığı falan yok, dikkatli okursanız çocukta geçmişte yaşanan güvenli bağlanma hissinin 1 haftalık ayrılık sürecinde tekrardan geri gelmiş olabileceğinin anlaşıldığını düşünüyorum dediğim gibi pedagog eşliğinde bu sorunlar daha netleşir. Gözle görünmeyen bir çok nedeni olabilir. 1 haftalık ayrılık sürecinde çocuğun neler yaşadığını kimse bilmiyor sonuçta.

Ayrıca isterseniz açık kimlik bilgisi vereyim Ülkedeçoğu ünv. mezunu kendi mesleğini yapmıyor/yapamıyor. Belirli sebepler ile kendi mesleğimden ayrı yollara düştüm. Muhasebecilik okumadım ( ön muhasebe tarzında- finans uzmanlığı ve raporlama alanında çalışıyorum)

Gayet normal davranışlar, çocuk ilgi ve şefkat istiyor. Her ne kadar diğer büyüklerle vakit geçirse de annenin yanında o rahatlık ve güven duygusunu alamıyor haliyle. Yani sizin yanınızdaki gibi rahat davranamıyor. Büyüyor artık ve çalıştığınız için sizden ayrı olmak çocuk için can sıkıcı bir durum. Dışarıdan belli etmeye bilir ama üzülüyor demek ki. "Ben işe gidiyorum ama akşam şu saatte gelicem ve seninle çok güzel oyunlar oynicaz" yada aksam eve gelince birlikte ne oynamak istersin" gibi guven verici sozlerle telkin ederseniz cocuk icin iyi olur.

Son düzenleme:

Biz mesela 5 yaş grubunda oyun saati 10 dk sonra bitiyor dediğimizde çok soyut kalıyor. 10 dakikalık bir kum saati veya duvar saatine sticker yapıştırarak somutlaştırıyoruz

Ay yok onu sorgulamadım ya. Merak edip sordum sadece. Burada defalarca yazdım ben sizin yaptığınızın tam tersini yaptım. Finans uzmanlığından öğretmenliğe geçtim. Çünkü şartlar daha rahat geldi. Bunu yapmak için de ikinci üniversite okudum, yetmedi şimdi üçüncüyü okuyorum daha da rahatlamak için. Sizin nasıl yaptığınızı merak ettim sadece. Finans, muhasebe eğitim gerektiren bir iştir çünkü. Öğretmenlikten finansa atlamak için ne yaptığınızı merak etmiştim sadece. Sorun yok, yargılamadım.

Benim çocuğum yok

Sizin yazdıklarınız ben çocuğuma senden daha çok önem veriyorum anlamına geliyor. Annelik yarıştırıyorsunuz.
Hiccc öyle bir niyetim olamaz.
Ben saatleri bilmeseler de farkındalar gecen zamanın anlamında yazdım.
Siz söyleyene kadar aklıma bile gelmedi annelik yarıstırmak.

Ah işte şu durumlar olmasaa hayattta keşke bişeyler yarıştırılmasada çocuklarda yarış içinde büyümese
Ay nasl kötü bakıyorsunuz ya,neyse sizin konulara bidaha yazmayayım ben.
Kötüsünüz net.
Cocuklar saatleri bilmese de gecen zamanın farkındalar diye yazdım.
Ne kadar ayıp su yazdıgınız.

Bir hafta ayrı kalmak o yaşta bir çocuk için çok uzun bir süre. Siz sorun olmadığını düşünmüşsünüz ama olmuş işte. O an tepki vermemiş olması bunu kendi içinde sorun yapmayacağı anlamına gelmez. Çalışan bir annesiniz ve gün içinde zaten sizinle değil. Geribkalan zamanları sizinle geçirmek en doğal hakkı. Kendi size yalvarsa bile sizin yollamamanız gerekir. Konu iyi ya da kötü bakmak meselesi değil. Anneye doymak meselesi. Ben de çalışan bir anneyim ve çalışan bir annenin çocuğuyum aynı zamanda. Çocukta sizden ayrılma korkusu oluşmaya başlamış. Daha fazla zaman geçirmeye çalışın ve başka yerde ne kadar iyi vakit geçirdiğini düşünseniz de, iş dışındaki vaktinizde çocuğu bırakmayın. Hele de yatılı hiç bırakmayın bence.

Ay nasl kötü bakıyorsunuz ya,neyse sizin konulara bidaha yazmayayım ben.
Kötüsünüz net.
Cocuklar saatleri bilmese de gecen zamanın farkındalar diye yazdım.
Ne kadar ayıp su yazdıgınız.
İnsanları kötü diye damgalamak yerine ben mi kendimi yanlış ifade ettim acaba, yanlış anlaşıldım diye düşünseniz daha iyi olmaz mı? İçinizden geçenler farklı olabilir ancak yazdıklarınız o kapıya çıkıyor.

5 yaşındaki bir çocuk için 1 hafta bana da aşırı fazla geldi.
Benden iyi bakarlar diyorsunuz cümlelerine dikkat ediyorlar diyorsunuz ama bilemezsiniz ki.
Annelerimize gayet normal gelen bir cümle o çocuk için anormal bir cümle olabilir.
Yani anneler kasıtlı yapmıyor olabilir ama buna sebebiyet vermiş olabilir.
10 gündür birlikte uyuyorduk dediniz sanırım.
Ona alışmış o yüzden kopamıyor olabilir mi?

İyi bir oyun terapisi uygulayan, çocuklarla cok çalışmış bir psikolog yardimi alabilirsiniz. Konusurken yansitma yapın mutlaka; 'şuan üzgünsün ve sana söylemeden gideceğimi düşünüyorsun' 'isten gelince seninle olmayacağımi dusunuyorsun' gibi o an ifade etmek istediklerini siz de sozel olarak dile getirin. Soylediginiz seyi mutlaka yapın. Yani su saatte gelecegm dediyseniz mutlaka o saatte gidin. Dönüşte birlikte yapacaklarinizla ilgili secenekler sunup planlar yapın. Donem donem çocuklarda asiri bağımlılık, doymama hali olabiliyor. Bu da çocuğun ihtiyacindan kaynaklanabiliyor. Resimleri ve oyunlari yol gosterici olacaktir, yargilamadan sadece anlatmasını bekleyin, fırsat taniyin, elinizden geldigince bol örnekleme yapın. Asla 'korkmana gerek yok, bosuna korkuyorsun, korkacak bsy yok' gibi cumleler kullanmayin. Her defasinda seni anlıyorum, suan boyle hissediyorsun gibi onu destekler ve birlikte cozum bulur şekilde konuşun. Tüm bunları denediginiz halde, birkac hafta icinde yoluna girmeme halinde mutlaka ama mutlaka destek alin. Herhangi bir ilerleme ya da takilma halinde elimden geldigince buradan destek olmaya çalışırım.

Hayır çocukta dönme isteği oluşmaz. Sorun sizi fiziki olarak görmesiyle başlar. Çocukta ilk onu bırakıp işe gittiğiniz günlerde ki kaygı hali gelebilir. Bu bir seçenektir.
Başka sorunlarda olabilir.
Yada tamamen 5 yaş sendromu yaşıyordur. Aşırı ilgi beklemektedir. ağlayarak yada hastaymış gibi davranarak sürekli onu sevdiğinizi duymak isteyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…