5 yaş kız çocuğu anne bağımlılığı!

zeyzey3428

Olduğu kadar, olmadığı kader.
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2014
6.484
3.431
198
Merhabalar herkese. Benim yaklaşık 2 aydır yaşadığım bir sorunum var. Kızım anneannesi ve babaannesi ile büyüyen bir çocuk çalıştığım için düzenli olarak onlar bakıyorlar. Her iki taraftada çok mutlu ve huzurlu bir çocuk. Hatta daha mayıs ayında babannesi ile köye gitti ve 1 hafta bensiz durdu daha doğrusu şuana kadar hiç öyle bi sorunumuz olmadı beni öyle gün içinde bir kere arayıp konuşsa yetiyor modundaydı. Fakat şimdi her sabah benden önce uyanıp ağlamaya başlıyor. Gün içinde arayıp ağlıyor bir yere gitsek babasıyla olsun yanımızda kim varsa onunla durmak istemiyor beni 2 dakika görmesin ağlıyor. Ben bununla nasıl başa çıkıcam. Bebekken yaşamadığım bir şeyi yaşıyorum. Her sabah kalkıp işe gitme diye ağlıyor.

Merhabalar herkese. Benim yaklaşık 2 aydır yaşadığım bir sorunum var. Kızım anneannesi ve babaannesi ile büyüyen bir çocuk çalıştığım için düzenli olarak onlar bakıyorlar. Her iki taraftada çok mutlu ve huzurlu bir çocuk. Hatta daha mayıs ayında babannesi ile köye gitti ve 1 hafta bensiz durdu daha doğrusu şuana kadar hiç öyle bi sorunumuz olmadı beni öyle gün içinde bir kere arayıp konuşsa yetiyor modundaydı. Fakat şimdi her sabah benden önce uyanıp ağlamaya başlıyor. Gün içinde arayıp ağlıyor bir yere gitsek babasıyla olsun yanımızda kim varsa onunla durmak istemiyor beni 2 dakika görmesin ağlıyor. Ben bununla nasıl başa çıkıcam. Bebekken yaşamadığım bir şeyi yaşıyorum. Her sabah kalkıp işe gitme diye ağlıyor.
Demek ki size şu an çok ihtiyaci var. Belki farkli bir durum yada süreç yaşadı. Neden once degil şimdi? Bunu iyi incelemek lazim diye düşünüyorum.

Siz uyumlu bulmuşsunuz ama baş edememiş sanki.
1 hafta gönüllü bile olsa uzun geldi bana.
Ama sorun döndüğünde başlamadı Çünkü bizde onunla orda buluşup tekrar vakit geçirdik. Baya geçti aradan ben süreye nerde olduğuna takılmam o mutlu olduğu sürece istediğini yapsın yanınnda büyükleri var benden iyi bakıyorlar. Gözlerinden sakınıyorlar. Benim derdim şuan bunu nasıl aşıcam.

Ama sorun döndüğünde başlamadı Çünkü bizde onunla orda buluşup tekrar vakit geçirdik. Baya geçti aradan ben süreye nerde olduğuna takılmam o mutlu olduğu sürece istediğini yapsın yanınnda büyükleri var benden iyi bakıyorlar. Gözlerinden sakınıyorlar. Benim derdim şuan bunu nasıl aşıcam.
Çocuk aşarsa siz de aşarsınız.

Çocuklar yetenekliler, tabii ki bu davranışa sebep ayrı kalmanız mi biz bilemeyiz ama vaktinde duygularını saklayıp beklenmedik anda ortaya çıkarabiliyorlar.

Çocuk ve siz çok kaygılıysanız uzman desteği alsanız asıl nedeni de öğrenirsiniz.

1 hafta vs kaldı dediniz ya babannesi ile köye gidip.
Bence günübirlik gitsin akşam yine evine dönsün.
O zaman öyle gerekti gitmek zorundaydı ama kendi isteğiyle gitti. Kimse zorlamadı köyü seviyor. Orda çok mutlu ama şuan derdimiz bebek gibi 2 dakika görmese ağlıyor. Bununla başetmek için ne yapmak lazım. Zaten ben işteyken kendi evimizde bakılıyor.

Çocuk aşarsa siz de aşarsınız.

Çocuklar yetenekliler, tabii ki bu davranışa sebep ayrı kalmanız mi biz bilemeyiz ama vaktinde duygularını saklayıp beklenmedik anda ortaya çıkarabiliyorlar.

Çocuk ve siz çok kaygılıysanız uzman desteği alsanız asıl nedeni de öğrenirsiniz.
Onu da düşündüm ama belki çözüm basittir diye burda konuşmak istedim.

1 hafta 5 yaşındaki bir çocuk için fazla geldi bana. Her ne kadar çalışsanız da size ihtiyacı var.
Korkacaği bir durum yaşamış olabilir.
Yani durduk yere böyle olmaz altında yatan bir sebep vardır illaki güvende hissetmiyordur kendini. Bence bir uzmana başvurun.

O zaman öyle gerekti gitmek zorundaydı ama kendi isteğiyle gitti. Kimse zorlamadı köyü seviyor. Orda çok mutlu ama şuan derdimiz bebek gibi 2 dakika görmese ağlıyor. Bununla başetmek için ne yapmak lazım. Zaten ben işteyken kendi evimizde bakılıyor.
Şuan çocuk tepki gösteriyor bence sizi ozlediginden bu tepkisi.
Gönüllü de gitse çocuk babannesine evden uzakta ,1 hafta zor o yaş için.
Bundan sonra bence yatılı kalmasın başka yerde.
Çocuk zaten gunboyu zamanını geçirmiş aile büyükleri ile.
Bundan sonra sizinle daha kaliteli zaman geçirmeye ihtiyacı var.

Altta yatan sebebi öğrenmeden aşamazsınız. Güvenli bağlanmış bir çocuğun bir anda bu şekilde davranması çok çok çok endişe verici. Lütfen hafife almayın. Muhakkak altında çocuğu rahatsız eden bir sorun vardır. Büyükannelere o kadar güvenmeyin. Çocuk bir şey yaşamış ki sinyal veriyor bende bir sorun var diye. Biri korkutmuş olabilir, kızmış olabilirler hatta ve hatta taciz edilmiş bile olabilir. Normal değil, üzerine düşmelisiniz.

Onu da düşündüm ama belki çözüm basittir diye burda konuşmak istedim.
Çözüm basitse birkaç güne, en fazla birkaç haftaya geçer bence.
Bu sürede daha fazla birebir ilgilenir, mecburiyet harici ayrı kalmazsanız kaygısı azalır diye düşünüyorum.

Farklı bir kaygı nedeniyle danışan arkadaşıma doktor birsüre birlikte uyumalarını önermişti(6 yaş), bilmiyorum size uyar mı.

Altta yatan sebebi öğrenmeden aşamazsınız. Güvenli bağlanmış bir çocuğun bir anda bu şekilde davranması çok çok çok endişe verici. Lütfen hafife almayın. Muhakkak altında çocuğu rahatsız eden bir sorun vardır. Büyükannelere o kadar güvenmeyin. Çocuk bir şey yaşamış ki sinyal veriyor bende bir sorun var diye. Biri korkutmuş olabilir, kızmış olabilirler hatta ve hatta taciz edilmiş bile olabilir. Normal değil, üzerine düşmelisiniz.

Her türlü ihtimali düşündüm malum sebeplerden eşimlede paylaştım bu konuda yalnız düşünmediğime sevindim ama bilmiyorum bir pedogog bulup danışmam lazım o zaman.

Kimse annesinden daha iyi bakama hanimefendi.
Evet mutludur vs ama henüz 5 yasinda bir cocuk, kucuk bir yetiskin degil.

Büyük konusmuyum ama değil bı hafta beş altı saatliğine bile bu zamanda çocuğumu kimseye emanet etmem edemem karşımdaki insana ne kadar güvensem bile icim rahat etmez
Ömür boyu çocuğunuzu dizinizin dibinde tutamazsınız. Anne babanıza güvenmiceksinizde kime güveniceksiniz.

Back