Missa, basiniz sagolsun :/
bende yeniden izliyorum bir bölümünü izledim ..saniyorum bölerek izliycem..ben bir pink floyd hayrani olarak belki abartili gelebilir size ama muziklerde geri aldigim icin sürekli..sarap gibi sarkilar,,asirlar sonra bile hala pink ployd calicak ve dinlenilecek
aslinda "doors"uda önericektim bu hafta..2 muzikal olmasin diye önermedim..
izledigim yere kadar sunu gecirdim aklimdan "büyük adamlar, büyük acilardan dogar" cemil mericin böyle bir sözümü vardi? yada benzeri?
sen bilirsin atlantis, schopenhauer in felsefesine göre hayat acidan ibaret diymi?
e böyle olunca elbet aci..karamsar olmak istemiyorum ama.. o cocuk icin aci..gercekte aci..bitmek tükenmek bilmeyen ihtiraslar hirslar yüzünden aci
of bidibidi yapasim geldi
durun ben sizlere sorular sorayim..
(haftanin filmi müzikal oldugu icin umarim kelalaka kalmaz)
en sevdiginiz muzik tarzi nedir?ve o tarzin en sevdiginiz grubu yada sanatcisi kim?
bir grupta en sevdiginiz ensturuman nedir?
birde eger seviyorsaniz en sevdiginiz oink floyd sarkisi?:)
Bu insanlar deliliğin sınırlarında geziyor bence
Missa başınız sağolsun...
Prensesim sınırlı orjinal dvd koleksiyonumun en nadide parçasıdır, indirmedim ben yani, ama nette vardır yahu yalnız bendeki dvd İngilizce, Türkçe altyazı var mıdır bilemem...
Kızlar haftasonu dedem vefat etti. O yüzden film izleyebileceğimi sanmıyorum. Daha sonra muhakkak izler, yorumumu yaparım ama bu hafta beni pas geçin
"Büyük adam, kucağında yaşadığı toplumun üvey evlâdı dünkü, yarınki, ötelerdeki bir toplumun çocuğu." =))
Schopenhauer'in müzik üzerine düşünceleri de dikkate değerdi zaten, tez konumdu, bir dönem yoğun okumalar arasında beni de kendi karanlığına çekiyordu, sıyrıldım mı sıyrılamadım mı o karanlıktan o bile meçhul=))
, "Öteki"nin baş kahramanı gibi ya bölünürler kendi içlerinde, birçoğu "yeraltında" yaratır en güzel bestelerini, biraz Dimitri'dir hedonist ahlaklarıyla, biraz Alyoşa'nın naif ruhunu taşırlar, bir kısmı da tamamen bu dünyanın kirlenmişliği karşısında Prens Mişkin kadar "budala"dır belki de=)) bence...
Yazılarını keyifle okuyorum, yoğun duygularını bence ifade edebiliyorsun sen aksini iddia etsen de=)) yazmaya devam=))
Bu arada bu sinema organizasyonu bana çok keyifli geliyor, baştan beri güzel filmler izledik, birbirimizin sinema zevkiyle birlikte düşüncelerini de az çok öğrendik, amacını da aşıp daha kapsamlı bir paylaşıma yol açıyor, ne güzel:)
kendine haksızlık yapıyorsun Pia, keyifle okuyorum yazdıklarını. güzel paylaşımlarınıza iki kelam ederek katılmak isterdim ama iş bitmiyor yorgunluk bitmiyorYazdıklarınızı okuyabiliyorum anca.
pıacım bılıyorsun dısardan sıparısle allıorum
fılmı haftasonuna sarktı ızlemem cumartesı elımde olcak fılm kusura bakma gecıkme ıcın canım
evett pia bu hafta sorular sana :)
benim klasik sorularımı cvplamak istermisin
Kendinle bütünleştirdiğin , yada sevdiğin bir film karakteri var mı ?
Bir filmi karantinaya al desem , hangi film olurdu ?
Bir çok defa izlediğin , sıkılmadığın bir film varmı ? Yoksa ikinci kez açıp bir filmi nadirmi izlersin?
Hangi film seni epey güldürdü , hangi film ağlattı ?
Takip ettiğin aktör ve aktris?
Film replikleriyle aran nasıl ? Varmı hiç unutamadığın bir replik ?
Sinema deyince aklına gelen kült bir sahne ?
İlk 3 filmin:)?
Film seçimlerini neye göre yaparsın ?
Hangi tür filmler ilgini çeker , daha çok ne tür filmler izlersin ?
Türk sineması ve yönetmenleriyle aran nasıldır ?
Takip ettiğin yönetmenler var mı?
Sana göre en iyi soundtrack ?
bence o karanlikta bogul..cikicagin aydinlik basit bi yanilgi belkide..benim gözüm yükseklerde,ben ebedi saadeti istiyorum..cefasina raziyim:)
ah prens miskin ne tatli bir budalaydi..ay ne guzel söyledin evet "Ben toplumun tüm marazi saydığı hisleri taşıyan kişileri çelişkileriyle Dostoyevski kahramanlarına benzetirim"
gogol un ölü canlarini okudun mu?oradaki cicikov ne kadar sefilse prens miskinde benim icin o kadar asil
Ben aylardır unuttum ki burayı
bir dahaki ankete mümkünse beni de katın noolur
hemen size yetişmeye çalışacağım.
Okumadım ama Prens Mişkin ile ilgili düşüncelerine katılıyorum, sanırım beni en fazla etkileyen roman karakteri o olmuştu=)
Ben de klasik sorumu sorayım;
Sinema günlerine katıldığından beri izlediğin en ilginç film hangisiydi?
pia cevapları okumak çok keyifliydi , teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?