• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 senelik esimden bosanmayi düsünüyorum..Lütfen yardim edin :-(

geçmiş olsun arkadaşım.
bence sizin evliliğiniz çoktan bitmiş, kağıt üzerindeki uzatmaları oynuyorsunuz.
sakın yanlış anlamayın böyle söylüyorum diye.

ama evlilik sevgi, güven, sadakat, saygı üzerine kurulu değil midir?
sizin bu temel taşlar kökünden sarsılmış.
bunlar üzerine sünger çekilip unutulacak şeyler değil.

bence diyemem ama ben sizin yerinizde olsam;
herşey daha sarpa sarmadan, iyice çirkinleşmeden boşanırdım.

mesleğiniz de var, yazılarınızdan da mantıklı bir kadın olduğunuzu düşündüm.
ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz eminim ki.

eğer ayrılmayı kafanıza koyduysanız,
bundan sonraki yaşantınızda mutluluklar dilerim....
ama eğer birdaha düşeneyim diyorsanız,
ince eleyin sık dokuyun derim:delphin:

Evet, iyiki isimi birakmamissim..Bende öyle düsünüyorum. Allaha sükür...
Bugünlük benden bukadar.. Herkeze iyi geceler diliyorum....
Sagolun...

Yasadiklarina kahretme Aleyna her serde bi hayir vardir...
Sen onu kaybetmedin o seni kaybetti, guclu ol seni aldatan adam
seni kaybetmeyi goze almis demektir, dilerim dogru karari verirsin, hep guclu ol...:hooray:

Cok üzgünüm, düsündükce boguluyorum iyice...Keske bu kadar kör olup güvenmeseydim ona bunca senedir...

Canım okuyunca çok üzüldüm. Ama artık buraya üye olduğumdan bu yana ,bu tip şeyleri hep duyduğum için şaşırmıyorum .Kızımda bu tip şeyleri duyduğu için evlenmekten korkar oldu.Şaşırdığım tek konu niçin beraberliğin sürdürüldüğü.eğer kişinin gidecek yeri yoksa, maddi gücü yoksa anlarım .Ama eğer sığınacağım bir anne , babam varsa ya da ekonomik yönden güçlüysem , beni aldatan bana değer vermeyen bir adamla niçin aynı yatağı ve yaşamı paylaşayım .Çocuk olayı benim için hiç fark etmez .Neticede aldatılan bir annenin psikolojisiyle yetiştirilen çocuktan hayır da gelmez .Düşün ki ben namusum ve şerefimle oturuyorum, adama hizmet ediyorum , karşılığında o beni aldatıyor .Nasıl olsa bir şey yapamıyacağımı düşünüyor .Üstelik senin çocuğun da yok .Bence beni aldatan bir koca beni kaybetmekten korkmuyordur .Ayrılmıyacağımı biliyordur .Sanırım erkekleri aldatmaya yönlendiren en önemli şey eşlerinden çekinmemeleri .Ama bu durumu hazırlayanda maalesef kadınlar .Çünkü gördüğüm kadarı ile aldatılan her kadın , ne yapması gerektiğinde fikir soruyor .Demek ki ayrılmak istemiyor .Bizden yuvayı kurtarması için (nasıl bir yuvaysa ) teşvik bekliyor. Darılma lütfen ama gerçekten bazen anlamakta zorlanıyorum .Niçin sineye çekiyorsunuz .Bütün bu yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim .Yani bu durumla karşılaşsam benim yapacaklarım .Ama yaşam senin yaşamın , karar verecek olan sensin .Unutmaki aldatan bir insan her fırsat bulduğunda yine aldatır.Ayrıca karşımdaki sen değil kızım olsaydı , inan ona da aynı şeyleri söylerdim .Neticede benim evladımda olsa ,o da ben de bir kadınız .Ben olaya sadece , "eğer aldatılsaydım ne yapardım "gözüyle bakıyorum .Sevgiler...

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: anu
selam Geveze,
Iste ayni öyle düsünüyorum ben. Aldatma sadece cinsellik ile baslamaz...

Merhaba,
oncelikle durumunuza gercekten cok uzuldum, benimde bu durum yani bosanma durumu cok yeni, bu yuzden tereddutunuzu ve icinizdeki donuklugu cok iyi anlayabiliyorum.
Bilgisayardaki o igrenc goruntuleri bosveriyorum, erkeklerin bu konuda herzaman gecerli bir sebebi vardir kendilerine gore, onu kesinlikle aldatmadan saymazlar. Biz kadinlar icin aslinda yeterlidir.
Benim psikiyatri hocam, bu konuyu yani erkek ve kadinlar arasindaki cinsellik konusundaki farki isin gercegiyle anlatmisti. O gundur bu gundur, bende istemeyerekte olsa aci gercegi kabullenmekten baska carem yoktu :)
Erkekler sadece ama gercekten ihtiyac yuzunden, hormon dengelerini korumak adina (bu konu onlarin aslinda irade disinda, yani dogadan verilmis bir ic gududur), kadinlar ise sosyallesme ve duygusallik iceren duygularla bu iliskiye onem vermektedir.
Kadinlar, sevdikleri ve asik olduklari erkekle bu duyguyu yasamak isterler, erkeklerde yine ayni duygulari barindirsada, temelinde yukarda anlattigim sebep yuzundendir.

Ama.... birde sizin durumunuzun baska bir yonu var; yabanci bir kizla yazismak. evet bencede bu aldatmaya girer, hic olmazsa aldatma potansiyelini ciddi anlamda tasir.
Psikoloji acidan bakacak olursak; duygusal anlamdaki yakinlasmalar tehlikeli olmaya basliyor, o zaman bunu farkeden kadin bunun sebebini aramasi lazim. Sizinde bahsettiginiz uzere, son yillarda kavga ve tartismalarin bol bir donem atlattiginizi yazdiniz.
Konusun, belki yeniden sil bastan deneyebilirsiniz? bu olayda sizin unutmaniz icin elinden gelen emege verecek kisi esinizdir, bu gorevide artik ona verin.
Eger sevgi bittiyse, fazla emek sarfetmeyecektir, bitmediyse size bunu unutturmak icin elinden geleni yapacaktir.
Hic olmazsa, esinize bu sansi verirsiniz degil mi?

7 yilda iyi ve kotu gunlerinizin hakkina?

yeşil000 a katılmadan edemiyorum. evliliklerde illaki kriz dönemleri yaşanıyor özelliklede erkeklerin cinsellik dürtüleriyle yaptıkları hareketler... ne var bunda ben erkeğim telkinleriyle yaklaştığı ve kendini bir şekilde akladığı mevzular biz kadınları çok derinden yaralıyor . ilk etapta yuvanı yıkmanı tavsiye etmiyorum cnm evliliğine biraz daha dışarıdan bak kurtarmaya değer gördüğün seyler varsa eğer elinden geleni yap sonuca göre tekrar düşün untma herzamanki gibi iş kadına düşüyor umarım hakkında hayırlısı olur

Anlamiyorum ki, severek evlendik. Hemde deli gibi...
Ama evliligimizde de hep kavga ediyoruz. Mesela ben esimle beraber cok sey yapmak isterim.. Onunla beraber zaman gecirmek, gezmek, falan.
Ama o cok ilgisiz. Hep evde ya televisyon yada bilgisayar.
Bu durum beni cok üzüyordu zaten, ama yinede bosanmazdim...
..Beni sirtimdan vurdu.. ucuruma düsüyorum, ama ucurumun sonu yok :-(

sınırsız uçurum yoktur....

elbette dibe vuracaksın ve yukarıya çıkacaksın...

geçecek bu günler geçecek....

sende derin yaralar açıldı fakat hangi yara var ki kapanmayan...

izler bırakacak ama zamanla çok silikleşecek....

boşanmayı istemekle en doğru kararı vermişsin...

erkek milleti bir kere başladımı arkası çorap söküğü gibi gelir oje de sürsen uhu da sürsen çorap yapıştırıcısı da kullansan ancak çok kısa bir süreliğine ertelersin o kadar...!

anldığım kadarıyla evlilik olayınız fiili olarak bitmiş uzatmaları oynarken kocanı msn de yakalamışsın...

sohbet etmesi duygusal bağ kurmaları bana göre fiziki aldatmanın çok ötesinde esas aldatmatmadır.

Son düzenleme:
walla cnm buna ister aldatma de ister aldatmaya yeltendi de ne dersen de ama affetme
cünkü sen affettikçe dewamı gelicektir
kocalarımızı hepmiz cok sewiyoruz bundan dolayıda cok guweniyoruz ama bi yere kadar olmalı bu ne kadr sewsekde ne kadar güwensekde aklımızın bı yerınde mutlaka o şüpe olmalı bence
bu hepimizin başına gelebilecek bi olay cnm hiçö üzme kendini
bak işin de warmış gençsinde bence yol wer gitsin çünkü yazdığına göre basit bi konuşma diilmiş
bide yüklü bi tazminat iste :):):)
benimde bi yakınımın başına aynısı gelmişti affetti sewiyorum dedi bada yapmaz dedi we 3 aya kadar hamile kaldı o zman da yaptı eşi we bi çok kez daha yaptı cnm şimdilerde ise bebk war die kıyamıo ama bi tek aynı ewi paylaşıyorlar bi kere soğudumu ne yaparsan yap aklından cıkmayacak hepaklını gelicek we ömür boyu bunun kızgınlıgını yasayacaksın cok geç olmasın we ne karar werirsen wer ama keşke deme ..........
o şimdi anlamıycak ama en yakın zamanda seni kaybattiğine çok pişman olucak
yada bi şans daha wer demek de geliyor içimden ama tekrar olursa da bu sefer sen daha cok yara alıcaksın canım çok iii düşün tatlım
sabır diliyorum sana canım ............

affet yada affetme diyemem!
ama bencil ol! kendini düşün sınırsızca...
ruh halini ve hayal kırıklıklarını anlıyorum.. ama görüyorsun ya herşey bize dair,insana özgü! artık hiçbirşey eskisi gibi diil aleyna ne sen ne de eşin ve de ilişkiniz...zaman hırpalamış sizi,alıp sürüklemiş sizden habersiz ama sen herşeye rağmen ayakta kalmaya ve ilişkini kazanmaya çalışmış asil bir kadın edasıyla evliliğine bu noktayı koyacaksan,yine dimdik dur hayata karşı,yaşadıklarımızdan hep birşeyler öğreniyoruz,daha da çok acıyı öğreniyoruz ve zamanla acıya da alışıyor ve içimiz acıya acıya yaşıyoruz...güçlü ol,kararını sen vermişsin zaten!vicdanının rahatlığı,ruhunun asilliği ile bitene elveda diyebiliyorsun... bırak insanlar kaybettiklerine üzülsünler...zaman öyle bir ilaç ve hayat öyle bir bulmaca ki,seni hakettiğine yaşama sürükleyecektir...yeter ki sen, kendinden,içinde büyüttüklerinden,iyiliğin sana verdiği bu gücünden vazgeçme!!
sevgi ve umutlarınla kal! yüzün hep gülsün...

ben,harama uçkur çözmem asla,çözenide affetmem...:kızgın:

kimse kocasının yedek lastiği değil hayatında, eğerki tamirhanede eski arabalara takılıyosa kendi bilir...ona iyi sürüşler dilerim anca....:mymeka:

Son düzenleme:
canım ...ayaklarının üzerinde duruyorsun cocuğun yok..niye bir ömür acaba yine mi beni aldatıyor diye kendini üzesinn.....hadi deri mki bunlara rağmen pişman oldu geldi iyi kötü sana yaklaşımları var bunları unutturmak adına oda yok....ben bunları yaşamış biri olarak yaşım 22 32 hissediyorum kendimi....acısıda geçmiyor kolay kolay ........bunca senelik emeğiniz var sevginde var ama ...bir kere affeden biri olarak arkasından çok kere bu tür olayları yaşadım....ilk yumuşadığın an yine başa dönüyorlar...ben derimm kii güçlüyüm....ailem beni ayrıldıktan sonra bunaltmaz ....çalışıyorum diyosannn amannnnnnn salla gitysin o dunyayı dolansın bulsun bı tane sennn bulabılıyosa

cnm çocuğun yok.eski sevgim kalmadı diyorsunki yaşananlardan ve gördüklerinden sonra zaten olması imkansız.kendine biraz daha zaman ver.tüm o hissettiklerinle bir evlilik sürdürmek gerçekten çok zor.şimdi eşinin yaptıklarını yapmayan erkek neredeyse yok gibi.çocuğun olsa birdaha yapmaması şartıyla şans ver diycem oda korkunç bir süreç.duyguları iyice tart en doğru kararı vereceksin.ama beş senede az çok fikir sahibi olmuşsundur.yürüyüp yürümeyeceği hakkında.hayırlısı olsun inşallah.nedir bu kadın milletinin uçkur sevdalısı erkeklerden çektiği anlayamadım.hepsi macera peşinde.Allah bildiği gibi yapsın hepsini inşallahkötükedihüso

canım benim çok zor bir durum
ne kadar tartışsan da...
sevdiğin adamın gururunu kırması çok üzücü...
sana boşan ya da affet diyemem bu sana kalmışbir şey..
her insanın tepkisi... zihninde yordaması farklıdır...
umarım kendin için en doğru kararı alırsın...

Merhaba..

yorumlariniz icin hepinize cok tesekkür ederim yine...
Bu kadar kisa zamanda cok yorum yapilmis... Bunlarin hepsini okuyorum, düsünüyorum..
Ama malesef hala kararsizim..
Eskiden hep derdim kendime.."beni biri aldatirsa hic arkama dönüp bakmadan birakirim" diye..
Ama öyle kolay degilmis. Cünkü 7 senemi vermisim ona...5 sene evlilik.

"Neden yaptin bunu, evliligmizde neyi eksik buldun?" sordugumda: "Bilmiyorum" dedi.

:-(

Aslinda kararimi verdim.. onun gitmek istedigi sehire gitsin istiyorum.
Ama ne bilim, daha hala icimde biraz umut var, Belki degisir, yani coook pisman oldugunu gösterir, benimle ilgilenir, ve beni gercekten sevdigini gösterir ....

Bunu tam olarak yapmiyor ama. Bu son günler "bitti" dedigimden beri, zaten hicbisey göstermiyor bana karsi.

Kac kere de söyledim bunu ona..."ilgi göstermiyorsun diye, herseyi daha kötüye gidecek, kurtulamiyacak bi duruma gelecegiz" dedim...

Simdi cikmam lazim.. Insallah aksama mesajlarinizin hepsini okuyacagim...

Hayatim icin de "Hayirlisi neyse o olsun" insallah, diyorum....

tabiki hiç normal bir durum değil allahtan ortak çocuğunuz yok ve ekonomik özgürlüğü olan bir bayansınız sizi haketmeyen bir erkekle bir gün bile geçirmeyin derim

canım yaşadıklarına çok üzüldüm.aldatılmayı hiç kimse haketmez.birde bu yazdılarında benim takıldığım şu oldu onua herşeyi öğrendiğini söylüyorsun.ama o bir açıklama yapmak yerine(yapsada birşey değişmeyecek) kendi haklıymış gibi valizini toplayarak gitmiş.ve hiç bir şekilde seni kazanmak için çaba sarfetmemiş.bence onun içinde bu ilişkiye karşı inanç kalmamış.çok ciddi bir şekilde açıklama beklerdim ben.zor bir durum.duygusal bir karar alma sakın mantığınla karara ver.

yine mi aldatma chat te oooof bu erkekler zevki nerde bulacagını sasırdı...
arkadaşım unutmak cok zor ama kalırsan saygı da kalmayacak aranızda...

Back