• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 kuruş 10 kuruş deme gel vatandaşşşş gellll:)

ben hollandada kaliyorum ve 2sene icinde ev almak istiyorum birturlu para biriktiremiyorum 2senelik evliyiz ilk bir senemizde dugun borcumuzu odedik ikinci senede turkiyeye gitmek icin biriktirdik onuda turkiyede harcadik artik ev almak icin biriktirmek istiyorum turkiyede ev alip oraya donmek istiyorum bana biriktirmek icin yardim ederseniz sevinirim...

Kredi kartları yıllardır bizim de iliğimizi kuruttu. Ne kazandık ne harcadık hiç bilemedik. Karı-koca çalışmamıza rağmen kenara tek kuruş koyamadık üstüne de sürekli borçlu yaşadık. Sonunda anladık ki kredi kartı kullanmak bize göre değilmiş.

Son bir yıldır kredi kartını kullanmıyoruz. Benzin, gıda, giyim, eşya, eğitim her türlü ihtiyacımızı nakit olarak alıyoruz. Başlarda biraz zor oldu çünkü kredi kartlarının taksitleri ve borcu ile uğraşırken elde kalan çok az para ile idare etmeye çalışmak çok güçtü. Fakat biraz kararlı olmak ve sadece ihtiyaçlara odaklanmak hatta gerekiyorsa fedakarlık yapmak çok önemli... İlk aylar sıkıntılı geçse de sonrasında biraz daha rahatladık.

Kredi kartı kullandığımız dönemde aylık bütçemizin takibini yapmak zor oluyordu. Cepteki paranın kontrolü her zaman için daha kolay. Hatta ay sonunda arttırıp kenara para koyma imkanı bile oluyor.
Ay aynen biz de bu durumdayız işte, her ay ne harcadık ne ettik bilmeden geçip gidiyor, ben de aynı şeyi düşünüyorum, araba borcumuz var şu anda o bitince inşallah dediğin gibi nakite döneceğim, yoksa olmuyor böyle.

Son 10 gün yoğunluktan internete giremedim fakat bu arada kumbarama para atmaya devam ettim. Bu gün itibariyle kumbaramdaki para toplam 210 TL oldu.
Hayırlı uğurlu olsun canım.

merhaba hanimlar benide araniza alirmisini bende birikip yapmak istiyorum konu actim ama daha kimse yazmadi
Hoşgeldin canım.

Bende geldim . Burdayım ben bu işte ustayım..para biriktirmekte ustume yok, kısacası elime ne gecerse buyuk bir kavonozum var ve gunun sonunda ona atiyorum
Hoşgeldin, hayırlı birikimler.

ben hollandada kaliyorum ve 2sene icinde ev almak istiyorum birturlu para biriktiremiyorum 2senelik evliyiz ilk bir senemizde dugun borcumuzu odedik ikinci senede turkiyeye gitmek icin biriktirdik onuda turkiyede harcadik artik ev almak icin biriktirmek istiyorum turkiyede ev alip oraya donmek istiyorum bana biriktirmek icin yardim ederseniz sevinirim...
En kısa zamanda muradına kavuşursun inşallah.

Bugünkü birikimim 5 tl,

Bereket evinizden,cebinizden,kumbaranızdan eksik olmasın

günaydnn kıslarrr ben de yeni geldimm bugünden başliyiymm bende inşalahh yapabilirim biriktirme huyum pek yoktur ama zorlicam :90:

inaşallah darısı bana cnmm eşim de biriktiriyor aslında ama bana gelince biriktiremiyorum çabalayacağım

canım aslında hergün buraya yazman gerektiği için daha kolay atarsın kumbaraya para
kolay açılamayan bi kumbara alki canım harcamak isteyince bir engele takıl ve düşünmeye zamanın olsun
böylece harcayama

canım aslında hergün buraya yazman gerektiği için daha kolay atarsın kumbaraya para
kolay açılamayan bi kumbara alki canım harcamak isteyince bir engele takıl ve düşünmeye zamanın olsun
böylece harcayama

haklısınn cnm tşk ederim kumbaraya para attıkça burada paylaşacağım

gunaydın kızlar ayy bende geldim bende biriktiremiyorum ya cok ii bi topik tebrik ederim bi kumbara alıyorum hemen bugun alamasam bi kavanozu yapıyorum kumbara

Back