- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.614
sana 1 ay yetmemis de ne demek? burnunu mu surtuyor?
yalniz senin ondan barismak icin guzel bi kac cumle bekledigin o kadar bariz ki.. once ne istedigine karar ver.. ben şöyle dusunuyorum; bosanmakta kararli olmayan kisi, bpsanma lafini almayacak agzina.. veya karsidakini hem isteyip hem istemiyo ayagi yapmayacak.. bunlarin geri tepme olasiligi yuksek ve uzucu oluyo.. sen de bosancam diyip ayni zamanda bsyler bekliyosun, olabilir, ama lutfen once ne istedigine karar ver.. bosanmak istemiyosan gidip orda terslik yapma mesela.. yada bosanmaya kararliysan hic gidip konusma.. yada icinde kalanlari anlatip bitirmek istiyosan git ve saygi cercevesinde son kez konus ve kalk..
canım ya sen olması gerektiği gibi davranıyorsun.
seni çok takdirle izliyorum.
düşüncelerin adımların çok sağlam atıyorsun. helal olsun.
adam şeytanın bacağını kırmış.
ama seninki benimki gibi çoooook gururlu. gururu batasıca.
böyleleri var ya, hiç bi zaman mutlu olmazlar. olmıycaklar da. kendileri de biliyor da onların şu gururu veren şeytanları kafalarını bulanırıyor.
mesajlar ne anlama geldiğini sormuşsun? sana net söyliyeyim. seninki de benimki gibi barışmak istiyor ama bizim burnumuzun sürtülerek barışmamızı istiyorlar. kendilerinden asla taviz vermiyorlar. birazcık eğilse ezilik hissedecekler nefislerinde.
bence senin şuan rotanda şu olmalı: senin kararlılığını onların bilmesi. yani şu mesaj "ya ikimiz de şartlarımızı ortaya döker orta bi yol buluruz ya da herkes kendi yoluna."
Ah be tatlim keske senin kadar guzel bakabilseydim ve pozitif algilayabilseydim keske.Canim nedense bu mesaji gorunce mutlu oldum .1 ay sana yetmemis biraz daha dusun istersen lafindan ben sizin anladiginizi anlamadim. orda "bana baya uzun geldi artik barismamizin zamani geldi ama goruyorum sen hala karar verememissin " gibi bi cikarim buldum yani biraz da hayal kirikligina ugradi neden hemen kabul etmedi diye... tabi burnundan kil aldirmayan bi adam oldugundan anca boyle anlatabilmis. bence barismak istiyor degilse bosanma mevzusunu konusacaktim derdi.onun icin mutsuz haber vermek zor olmasa gerek. ama iste onun istemesiyle olmuyor hersey devam edecekse ayni sekilde yine sen uzuleceksin.. bence bi konusun sonra kafanda milyon soru olacagina bi sonraki adimini dusunursun..
Bir kac ufak tavsiye.hic gergin stresli sinirli beklentili davranma. bu onu tahrik eder ve aslinda aklinda olmayan seyler soylettirir. onu sevdigini hissettir bence ama ayrilabilecek kadar guclu oldugunu da. cunku sevilmedigini hissederse de bir insan ki bu insan gururlu insansa yine istemedigi seyi yapmaktan cekinmez.umarim analizlerim dogrudur da yanlis tavsiyeler vermiyorumdurAh be tatlim keske senin kadar guzel bakabilseydim ve pozitif algilayabilseydim keske.
Bosanma mevzusunu konusacagim diyebilecek karakterde birisi, demek ki kendiside kararsiz. Bunun bende farkindayim.
Konusmayi teklif edecegim bugun, bakalim ne diyecek...
Ben bosanma kararini yanliz basima vermek istemiyorum, bir evlilik bu, ve ortada agir yikici seyler degil, gecimsizlik var sadece. O yuzden tek tarafli bitirilmesi bana agir geliyor belkide. Tatlim, aynen bu sekilde devam edemem, etmek istemiyorum. Birseylerin artik degismesi lazim. Degismeyecekse, ben bu evliligi istemiyorum. Bundan eminim. Bundan sonrasi ona kalmis yani, karari o verecek. Eger istemiyorsa bosanmayi, degismesi gerektigini anlayip, beni ikna edecek. Durum bukadar basit. Kendisinin degisip degismeyecegine sadece kendisi karar verebilir. Ve bosanmamiz sirf ve sadece buna bakar.
Gerçekten anlamadığım için soruyorum, zira herkes ölü taklidi yapmış.
Seven bir insan için, ''Kokuna alışamadım.'', ''Mantık evliliği yaptım.'' 'dan daha ağır veya yıkıcı sebepler olabilir mi boşanmak için?
Bu mesajlaşmada da siz sevdiğiniz için çok irdelemişsiniz, o sevmediği için sıkılmış bundan.
Hayır yuva kurtaracaksınız falan tamam da, bunları hiç mi okumadınız? Nasıl ortada boşanılacak bir sebep yok yazabiliyor ki insanlar?
Tatlim, ona soracagim ilk sorular bunlar zaten. 'Bu soylediklerini ozaman 'cok ofkeli ve sinirliydi, sinir aninda soyledi' olarak algiladim, ama su gectigimiz haftalara ve hatta aylara bakip, sinir ani olup olmadigi konusunda suphe ediyorum. Benimle mantik evliligi yapip, hala sevmiyormusun, ve kokuma alisamayip, mecburiyettenmi alismis numarasi yapiyorsun'.
Cunku inanki canim, kendime 'acaba gormek istediginimi goruyorsun' sorusunu gectigimiz haftalarca bircok kez sordum. Esimden aldigim his bu soylediklerini kesinlikle onaylamiyor, sinir ani dusuncemi tastikliyor. Ama artik yuzde yuz emin olmak istiyorum.
Kardeşinizle konuştuğunda sinirli değil de alkollüydü değil mi?
Ben sizi bir nebze anlıyorum, çünkü adamı sevdiğiniz için objektif bakamıyorsunuz. Ancak üyeleri anlayamıyorum.
bosanma surecinden adim adim gectim, ben de elinden gelenin yapilmasi taraftariyim, ama burda bahsettigm o degil.. esin hem haksiz, hem de sert bi tutum sergiliyor, hala farkinda degil yani.. ve durusunda oyle bsy var ki, 'isine geliyosa' diyo sana resmen, bu cok saygisizca.. ve adim attigi an seninle biraraya gelecegini biliyo, bu iyi bsy degil, bilmem anlatabildim mi?Ben bosanma kararini yanliz basima vermek istemiyorum, bir evlilik bu, ve ortada agir yikici seyler degil, gecimsizlik var sadece. O yuzden tek tarafli bitirilmesi bana agir geliyor belkide. Tatlim, aynen bu sekilde devam edemem, etmek istemiyorum. Birseylerin artik degismesi lazim. Degismeyecekse, ben bu evliligi istemiyorum. Bundan eminim. Bundan sonrasi ona kalmis yani, karari o verecek. Eger istemiyorsa bosanmayi, degismesi gerektigini anlayip, beni ikna edecek. Durum bukadar basit. Kendisinin degisip degismeyecegine sadece kendisi karar verebilir. Ve bosanmamiz sirf ve sadece buna bakar.
Eger benim gercekten bunca yazdigim seylerden 'objektif bakamiyorsun'u cikariyorsan, ozaman gercekten asil senin objektif bakamadigini dusunecegim canim. Seni terslemek icin filan yazmiyorum sakin yanlis anlama, ben olani oldugu gibi yaziyorum, ne eksigini ne fazlasini.
Kardesimle konustugunda cok buyuk kavga etmistik, ofkeden aglamistim, onunda sinirden gozleri dolmustu, sonra o bara icmeye gitti, bi sure sonra ablam sigara icin indiginde onu barda gormus, esim oldukca ickiliymis ve ictikcede anlatmista anlatmis (bu olanlar yakin arkadasimin nisanindaydi, kavgamizin sebebide nisanda yanimda 1 saat durduktan sonra kalkmak istemesiydi, kuzenleriyle bulusacakmis ama ben nisanda kalabilirmisim). Ne bir eksik yazdim burdada, ne bir fazla.
Objektif bakmak ile eksik veya fazla yazmanın ne alakası var?
Siz olduğu gibi anlatıyorsunuz, evet. Ama apaçık mesajları başka şeylere yoruyorsunuz bence.
Her olayda ''Acaba seviyor mudur? Yok ya sevmese neden evli kalsın?'' fikri aklınıza geliyorsa, elbette objektif bakamıyorsunuzdur. Zaten içinde olduğunuz bir olaya objektif bakmanız çok zor, bunun nesini iddia ediyorsunuz anlayamadım.
Alkollüyken içini dökmüş bence anlattığınız olaya göre. Sinirlendiği için de kendini tutamamış, ablanıza bile anlatmış. Yani sinirden sizin mantık evliliği yaptım deme ihtimaliniz var mı, bir düşünün. Sinirden ağzından çıkmış olabilir en fazla.
Veya aklına nasıl gelecek kokuna alışamadım demek? O kadar net beyanlar ki bunlar.
su meshur 'vajinismus ayriligi' konusunda da adamin(!) ve ailesinin konu sahibine etmedigi hakaret kalmadigi halde, 'ay siz birbirinize cok asiksiniz hayatim, sakin bosanma, git guzelce tedavini ol, gor bak nasil guzel olcak, esin de hakli napsin adamcagiz' diyenler vardi.. sasirmamak lazim..Gerçekten anlamadığım için soruyorum, zira herkes ölü taklidi yapmış.
Seven bir insan için, ''Kokuna alışamadım.'', ''Mantık evliliği yaptım.'' 'dan daha ağır veya yıkıcı sebepler olabilir mi boşanmak için?
Bu mesajlaşmada da siz sevdiğiniz için çok irdelemişsiniz, o sevmediği için sıkılmış bundan.
Hayır yuva kurtaracaksınız falan tamam da, bunları hiç mi okumadınız? Nasıl ortada boşanılacak bir sebep yok yazabiliyor ki insanlar?
su meshur 'vajinismus ayriligi' konusunda d adamin(!) ve ailesinin konu sahibine etmedivi hakaret kalmadigi halde, 'ay siz birbirinize cok asiksiniz hayatim, sakin bosanma, git guzelce tedavini ol, gor bak nasil guzel olcak, esin de hakli napsin adamcagiz' diyenler vardi.. sasirmamak lazim..
ben bosandim, cok zor surec, kimse o duruma gelsin istemem, bu yuzden kimse 'soylemesi kolay' diyemez, zira hic kolay degil.. onca skntiyi bilmeme ragmen 'bosan gitsin nedir bu' diyecek hale geliyorum..Gerçekten genel olarak böyle bir yönlendirme var forumda.
Bahsettiğiniz konuda da öyle, adamın ailesiyle ilgili bir sürü haksızlık yaptığı konularda da öyle. İlla seviyor adam da yani, çevresi kötü. Evlilik dünyanın en önemli şeyi çünkü.
Konu sahibi umarım uzun vadede mutlu olacağınız şekilde sonuçlanır bu durum.