5 hafta sonra sonunda irtibata gecti

Hakkınızda herşeyin hayırlısı.Bende boşanma sürecindeyim,daha doğrusu düşüncelerindeyim.Uygulamama az kaldı.
Çabalamayan bir eş,bu dünyada en büyük imtihandır.Kibirli,burnu havada olan insanların ,yere düşüşü daha sert olacaktır ben buna inanıyorum.Eşiniz içinde aynı şeyi düşünmekteyim.
Aile olduğunun bile farkında değil eşin,sadece hayat kendi ailesinden ibaret.Bu kadar zaman görüşmemek onu akıllandırmamış.Dahada akıllanmaz.
Tek taraflı alkış olmadığı gibi,tek taraflı çabalamaylada yuva kurtarılmıyor.Seninle konuşmak istemesi,kendi vicdanını rahatlaması sadece.ne yazıkki adam gibi adam değil.bunu bir hakaret gibi algılamayın.aynısı benim başımdada var.
Doğru insan,elbet karşına çıkacaktır.Hayırlısı Allah'tan.
Mevlananın bir sözü vardır;

İnsanları tanımak için tüm gücünüzü verin, ama tüm sevginizi vermeyin;
Onları tanımaya başladıkça, verdiğiniz sevgiye acıyacaksınız...

Bir tek üzüldüğün nokta bu olsun,verdiğin sevgiye acı.geçen ömrüne değil.
Sil baştan değil,kaldığı yerden hayata devam.
Herşey çok güzel olsun inşallah.Sağlıklı dirayetli olmaya çalış.

maalesef, maalesef ayni seyleri bende hissediyor ve tahmin ediyorum. Insallah asla ve asla benimle irtibata gecmez. Nasil bir durumda, hayatimin hangi asamasinda olacagimi bilmedigim icin kendi davranisimi kestiremiyorum.

Konusamadiklarimi kalbimin bi kosesine gomecegim, alamadigim cevaplarida kendi kendime vermeye calismaktanda vazgececegim.

amin canim, cok cok tesekkur ederim.

Inanirmisin, beddua bile etme ihtiyaci duymuyorum. Ailemde aksam senin soyledigine yakin seyler oldu, ama inan okadar bos hissediyorumki. Tek soyledigim sey, onlerine koydugum bir bardak cayin hakki bile varsa, obur dunyada ablasiylada annesiylede babasiylada kendisiylede karsilasip hakkimi soracagim.
Bu dunyadada hallerini Allaha havale ediyorum. Hayat onlara her koseden zaten vurmus, vurmayada devam ediyor, daha ben ne diyim ki.

Aynen canim, oyle yapacagim. Hep beraber cok guzel gunler gorecegiz Allahin izniyle, anlastik mi : )

Ne guzel bir soz soyledin, insanlari tanimak icin tum sevgimi degil, sadece tum gucumu vermeliyim.. insallah.

Hayata kaldigim yerden, eksiksiz devam ediyorum, edecegimde insallah.

Aslinda hata yaptigimi Allah bana her sekilde gosterdi ama anlamak istemedim, sevgim buyuktu. Nisanimizdan once 3 haftalik bir ayrilik gecirmistik. O 3 haftalik donemde 2 bey ile yemege cikmistim. Allah bana her koseden aslinda dogru karari almadigimi gostermisti, insan 3 haftalik bir donemde iki tane (gercekten cok ama cok hos) iki erkekle tanisabilirmi? 3 haftanin sonunda geldi, o gelisinden 2 hafta sonrada sozlendik zaten.

aah benim kafam ah.

Neyse, yapmadigim seyler icin pismanlik duymaliyim, yaptigim seyler yuzunden degil. Buda saglam bir ders oldu bana.

Vakit kaybetmeden avukati aradim. Dun konusurken para ve mal paylasimi konusu gectiginde esim oldukca ucuz bir sekilde esyalarimizi sayarken herseyde hakki var gibi konusunca okadar sinirlendimki (belli etmedim). Normal bir evlilikte bu dogrudur, ama biz evlenirken sozlesmeli evlendik (nekadar sansliymisiiim Allahima sukurler olsun).

Iki arabamiz varmis, birde ortak hesabimiz. Bunlarda yari yariya bolunecekmis. PARDON?
Arabalarimizi hangi parayla almistik diye sordum. Biliyoruz herhalde dedi. Ozaman tekrarlarmisin ayni seyi mi hatirliyoruz dedim. Az miktarlardan bahsetmiyoruz, benim arabam 11.000 avroluk bir araba (lutfen yanlis anlamayin fiyatini soylememin, sadece az muz miktarlardan bahsetmedigimi anlatmaya calisiyorum). Onun yarinisi (6000ini) kendi birikimimden odemistim (evlenmeden onceki birikim). Diger yarisinida dugunden kalan parayla (yani o diger yarisinin yarisida benim). Eee dedim, bunu mu bolmeyi dusunuyorsun? Enteresanmis dedim. Senin araban neyle alindi diyede sordum. Ortak hesabimizdan dedi. Oraya parayi kim yatirdi dedim, ikimizde evimize gecimimize ortak odemeler yaptik dedi. Hayir dedim, ortak hesabimizin tek sponsoru bendim, yani o arabada benim paramla aldi. Detaya girersek kim zararli cikar bilmiyorum, uzatmayalim dedim. Tatsiz konular, avukatimla gorusecegim dedim.
Kasa ne olacak, fikrin ne dedim, hepsi gibi oda ortak olacak dedi. Hayir dedim, kasa benim, benim adima zaten, icindekilerde benim dedim. Yahu hoduk, benim kendi anne babam senin annen babanin taktigindan COK daha fazla, nerdeyse iki mislisi altin takti bana. Sen neyin kafasindasin! demedim bunlari, tekrar acarsa konuyu diyecegim. Ilk isim gidip kasayi bosaltmak olacak bu arada, hiic belli olmaz. Benim dedigimde o 'ben elimi siyririm eeyla, bu is bi an once bitsin hiiic zorlamam' dedi, guya tenezzul etmiyo. Bizim nikahimiz kiyilirkende bir soz vermistin dedim. Mihirimide bir an once bana ulastiracagini soyledi.

Hic kimse kusura bakmasin. Evliligimizde hersey ortak olsun diye maasimdan arttirip arttirip ortak hesabimiza para yatirdim. Ve inanin, nerdeyse bir ev alinabilecek para kadar bir paradan bahsediyorum. O ise ipotegini odedi, kendisine ait olan evin ipotegini, kendisine yatirim yapti yani. Aman. Gozumde yok. Ben evliligimize dogru bir zemin kurmak istedim. Yeterince zarar gordum, maddi manevi, dahada fazla zarar filan goremem.

Ben evliliğinizi kurtarmak için buluşacaksınız sanmıştım. Bunları okuyunca çok şaşırdım.

Yalnız o avukatla konuşmadan siz konuşun. Onlara dokunmamanız için tutanak tutturabilir.
İlk o mal paylaşımı için birşey dememiş olsaydı bunları konuşuyor olmazdınız, ne erken düşmüş derdine.

okadar sasirdim okadar sasirdim ki, ciddimisin bunlari mi konusacagiz simdi dedim. ha sonra ha simdi dedi.
O avukatiyla zaten gorusmuz, adamdan cok enerji alamadim acikcasi. Haftaya gidip bakacagim, olmasini istemedigim gibi giderse gorusme, kalkar giderim. Zorla imza attiracak degilya. Madem hesap kitap yapiliyor, bende yapacagim.
Ortak hesabimizdaki birikimin yarisini kendi hesabina aktarmis. Gercekten inanamadim. Guzel bir tokat oldu bana. Ona tenezzul etmis, okadar luzumsuz mus.

Canim ya gercekten inanamiyorum okuduklarima. oturdugunuz ev kimindi. eger onunsa senden gecmis gunlerin kirasini istemesin..

Üzücü, kırıcı ancak sizede gerçekleri gösteriyor bu hali. Elindeki tek kozu bu , bununla sizi yıpratmaya çalışıyor, sözde burnunuzu sürtmeye çalışıyor.
İşte avukatla bir an önce görüşün, goruşseydiniz ve engel koydurtsaydınız boşanma sonuna kadar o hesaba dokunamazdı.

Konu tam ne bilmiyorum ama yüzyüze görüşmek isteyen insana ısrarla başlık ne,konu ne diye sormakta bana anlamsız geliyor.Git görüş neyse ne.Bazı şyler yüzyüze görüşülceği için,mesajla şunu konuşacağım demek olmuyor.

Canim ya gercekten inanamiyorum okuduklarima. oturdugunuz ev kimindi. eger onunsa senden gecmis gunlerin kirasini istemesin..
tatsiz konular degil mi.
Ev zaten onundu, ben hazir eve gelin gitmistim (Allahtan oyle olmus) yani esya paylasmaymis bilmem neymis o sorunlar yok. Sadece eve goturdugum ceyizimin bir kismini alacagim ve tabikide ozel esyalarimi.
Hahah kirasini! olabilir valla : D

Kafami kurcaladi onun avukatiyla olan telefon gorusmem. O yuzden kendi gorustugum kadin avukatida aradim, Turk bir bayan. Haftaya randevu aldim, onun avukatiyla gorusmeden once, kendi avukatimla gorusecegim. Sonra kendi avukatima tekrar donup onlarin teklifini inceleyecegim. Ona gorede bakacagiz durumlara. Hakkimi yedirmeyi hic dusunmuyorum. Madem bukadar resmi is adami gibi karisinin karsisinda is gorusmesi yapiyormus gibi konusabiliyor, ozaman ayni tavri bende takinacagim.

Ben senin konunu şimdi hatırladım eeyla.Sanırım profil resmini değiştirmişsin.Nickleri de pek aklımda tutamıyorum.

Eğer sadece düğündeki sorunsa evliliğinizdeki mesele,çokta boşanacağınızı düşünmüyorum.Yani bunlar aşılmayacak şeyler değil.Sen biraz fazla fedakar ve kontrolcü birisin anladığım kadarıyla.Ve bu kontrolcülüğün yönlendirme iç güdüsü veriyor sana.
İkinizin de n büyük sorunu gurur yapmanız,kendi başnızın dikine gitmeniz diye düşünüyorum.
Sen kendi inandıkların bildiklerin fikirlerin doğrultusunda hareket ediyorsun,o kendi bildikleri..
Bence ikinizde dış dünyaya kulaklarınızı tıkayıp,kendi içinizi dinleseniz,biraz sakinleşseniz,ikiniz çözersiniz yine bu sorunları.Hani sokak jargonuyla ifade etmek gerekirse,ikinizde burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz.

Kocanı sevdiğini düşünüyorum.Onun da seni sevdiğini düşünüyorum.Ortada aldatmaihakaret şiddet yok bildiğim kadarıyla.Paylaşımlarınız var.Şu an birbirinize öfke ve hırsınız var.Bnece acele etme.

Cok guzel yazdin canim, lakin maalesef o asamalari gectik artik. Bes haftadir ailemin yanindayim, o bes hafta boyunca sabrettigini ve bekledigini soyluyor. Sabir? Ne sabri? Halbuki ben bes hafta boyunca dusundum, sorunlarimizi, gelecegimizi, ne olabilecegini, neler degismesi gerektigini vs vs vs...
Yani ayni yerden ayni gozlukten bakmiyoruz evliligimize. Sorunlarimizin cozulecegine inanmiyormus, daha ne soylenir ki bu sozun uzerine. Haklisin, gurur yaptim, oda bende gurur yaptik. Belkide en hayirlisi budur yinede. Gururu (ve ailesinin etkisi) simdi bukadar onumuze geciyorsa, kim bilir daha buyuk ve derin sorunlarda nasil buyuk problem olur evliligimizde.

Sen şu an hayal kırıklığı ve üzüntü yaşadığın için karamsar bakıyorsun.Aynı şekilde o da öyle.İkinizde bekleyerek çzöüleceğini düşünüyor,birbirinizden tepki bekliyorsunuz.Etkiye tepki durumu oluyor sizde.Ve çevrenizdeki insanlaır çok karışıtırıyor,onlarla ilgilide beklentiye giriyorsunuz.Fevri davraıyor,ani kararlar veriyor,pişman olsan da bu sefer gurur yapıyorsun.

Bence sakinleş,kafanı boşalt.O sana ne derse desin tepki verme.Bence en büyük tepki tepkisiz kalmaktır.Ben eşinin de senden boşanmayı düşündüğünü zannetmiyorum.Sadece sen onu fazla şımartmış,herşeyde adımları atan yönlendiren sen olduğun için,beklentiye sokmuşsun.Şu an bir başına kaldığı için sudan çıkmış balık gibi nasıl davranması gerektiğini bilmiyor.Maddiyatı bahane etse de,senle yüzyüze görüşmek istemesi bile bir adım onun için.

Şu hayatta güçlü ol ama güçlü durma.Karşındakini olduğu gibi kabullen.Evlilik bitirmek zor bir süreç.Ama ben aşılmayacak sorun görmüyorum evliliğinizde.Sadece iki taraflı dik kafalılık ve inat görüyorum.

Hakkında hayırlısı olsun eeyla. devamını yeni okuyabildim. bırakma valla tek kuruşunu karşı taraf ancak bu dilden anlıyo. inş verir tüm hakkını da uzatmadan bitirirsiniz arkadaşım. Dualarım seninle.

Ben adamı haksız bulmadım
Bende konusma niyetiyle davet etsem ve baslik ne ,ne konuscaz amac ne sorularina boyle tepki verirdim

Son gelismelerede simdi goz attim Hakkinizda hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…