maalesef, maalesef ayni seyleri bende hissediyor ve tahmin ediyorum. Insallah asla ve asla benimle irtibata gecmez. Nasil bir durumda, hayatimin hangi asamasinda olacagimi bilmedigim icin kendi davranisimi kestiremiyorum.Çok pişman olacak, yaptığı gurur ayağına dolanacak. Sözde size ders vermeye çalışıyor.
Karı kocalığın , hayat! arkadaşının demek olduğunu olduğunu idrak edememiş o adam daha.
Emininim ki o sözleri sizin tepkinizi ölçmek için söylemiş sizde dik durunca vazgeçmemiş.
Göreceksiniz, karşınıza dikilip özür dileyecek..
Keşke konuşabilseydiniz. Hatalarınızı ölçüp tartabilecek bir istişare ortamı oluşsaydı.
Keşkeler iyi değil aslında ama içimden geçeni söylemek istedim.
Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşaallah yolunuz her daim açık olur. Aşk, huzur dolu, omuzuna bir ömür boyu yaslanacağını bileceğiniz biriyle karşılaşırsınız.
..
alçak adam. inşallah en mutlu günleri seninle geçirdiği günler olur. ben de buraya bi hevesle geldim. 15-20 dk oturduk cümlesini görünce şok geçirdim.
aman canım hiç üzülme ondan değil koca adam olmaz. ailesinde de iş yok ki demek. oğlum napıyosun aklını başına al demiyorlar.
sen zaten bunu da göze almıştın. bundan sonra "nasıl mutlu olurum" a bak canım.
her şey rabbimden dediğin gibi.
bundan da hayır aramak lazım.
Hakkınızda herşeyin hayırlısı.Bende boşanma sürecindeyim,daha doğrusu düşüncelerindeyim.Uygulamama az kaldı.
Çabalamayan bir eş,bu dünyada en büyük imtihandır.Kibirli,burnu havada olan insanların ,yere düşüşü daha sert olacaktır ben buna inanıyorum.Eşiniz içinde aynı şeyi düşünmekteyim.
Aile olduğunun bile farkında değil eşin,sadece hayat kendi ailesinden ibaret.Bu kadar zaman görüşmemek onu akıllandırmamış.Dahada akıllanmaz.
Tek taraflı alkış olmadığı gibi,tek taraflı çabalamaylada yuva kurtarılmıyor.Seninle konuşmak istemesi,kendi vicdanını rahatlaması sadece.ne yazıkki adam gibi adam değil.bunu bir hakaret gibi algılamayın.aynısı benim başımdada var.
Doğru insan,elbet karşına çıkacaktır.Hayırlısı Allah'tan.
Mevlananın bir sözü vardır;
İnsanları tanımak için tüm gücünüzü verin, ama tüm sevginizi vermeyin;
Onları tanımaya başladıkça, verdiğiniz sevgiye acıyacaksınız...
Bir tek üzüldüğün nokta bu olsun,verdiğin sevgiye acı.geçen ömrüne değil.
Sil baştan değil,kaldığı yerden hayata devam.
Herşey çok güzel olsun inşallah.Sağlıklı dirayetli olmaya çalış.
Ben evliliğinizi kurtarmak için buluşacaksınız sanmıştım. Bunları okuyunca çok şaşırdım.Vakit kaybetmeden avukati aradim. Dun konusurken para ve mal paylasimi konusu gectiginde esim oldukca ucuz bir sekilde esyalarimizi sayarken herseyde hakki var gibi konusunca okadar sinirlendimki (belli etmedim). Normal bir evlilikte bu dogrudur, ama biz evlenirken sozlesmeli evlendik (nekadar sansliymisiiim Allahima sukurler olsun).
Iki arabamiz varmis, birde ortak hesabimiz. Bunlarda yari yariya bolunecekmis. PARDON?
Arabalarimizi hangi parayla almistik diye sordum. Biliyoruz herhalde dedi. Ozaman tekrarlarmisin ayni seyi mi hatirliyoruz dedim. Az miktarlardan bahsetmiyoruz, benim arabam 11.000 avroluk bir araba (lutfen yanlis anlamayin fiyatini soylememin, sadece az muz miktarlardan bahsetmedigimi anlatmaya calisiyorum). Onun yarinisi (6000ini) kendi birikimimden odemistim (evlenmeden onceki birikim). Diger yarisinida dugunden kalan parayla (yani o diger yarisinin yarisida benim). Eee dedim, bunu mu bolmeyi dusunuyorsun? Enteresanmis dedim. Senin araban neyle alindi diyede sordum. Ortak hesabimizdan dedi. Oraya parayi kim yatirdi dedim, ikimizde evimize gecimimize ortak odemeler yaptik dedi. Hayir dedim, ortak hesabimizin tek sponsoru bendim, yani o arabada benim paramla aldi. Detaya girersek kim zararli cikar bilmiyorum, uzatmayalim dedim. Tatsiz konular, avukatimla gorusecegim dedim.
Kasa ne olacak, fikrin ne dedim, hepsi gibi oda ortak olacak dedi. Hayir dedim, kasa benim, benim adima zaten, icindekilerde benim dedim. Yahu hoduk, benim kendi anne babam senin annen babanin taktigindan COK daha fazla, nerdeyse iki mislisi altin takti bana. Sen neyin kafasindasin! demedim bunlari, tekrar acarsa konuyu diyecegim. Ilk isim gidip kasayi bosaltmak olacak bu arada, hiic belli olmaz. Benim dedigimde o 'ben elimi siyririm eeyla, bu is bi an once bitsin hiiic zorlamam' dedi, guya tenezzul etmiyo. Bizim nikahimiz kiyilirkende bir soz vermistin dedim. Mihirimide bir an once bana ulastiracagini soyledi.
Hic kimse kusura bakmasin. Evliligimizde hersey ortak olsun diye maasimdan arttirip arttirip ortak hesabimiza para yatirdim. Ve inanin, nerdeyse bir ev alinabilecek para kadar bir paradan bahsediyorum. O ise ipotegini odedi, kendisine ait olan evin ipotegini, kendisine yatirim yapti yani. Aman. Gozumde yok. Ben evliligimize dogru bir zemin kurmak istedim. Yeterince zarar gordum, maddi manevi, dahada fazla zarar filan goremem.
okadar sasirdim okadar sasirdim ki, ciddimisin bunlari mi konusacagiz simdi dedim. ha sonra ha simdi dedi.Yalnız o avukatla konuşmadan siz konuşun. Onlara dokunmamanız için tutanak tutturabilir.
İlk o mal paylaşımı için birşey dememiş olsaydı bunları konuşuyor olmazdınız, ne erken düşmüş derdine.
okadar sasirdim okadar sasirdim ki, ciddimisin bunlari mi konusacagiz simdi dedim. ha sonra ha simdi dedi.
O avukatiyla zaten gorusmuz, adamdan cok enerji alamadim acikcasi. Haftaya gidip bakacagim, olmasini istemedigim gibi giderse gorusme, kalkar giderim. Zorla imza attiracak degilya. Madem hesap kitap yapiliyor, bende yapacagim.
Ortak hesabimizdaki birikimin yarisini kendi hesabina aktarmis. Gercekten inanamadim. Guzel bir tokat oldu bana. Ona tenezzul etmis, okadar luzumsuz mus.
Konu tam ne bilmiyorum ama yüzyüze görüşmek isteyen insana ısrarla başlık ne,konu ne diye sormakta bana anlamsız geliyor.Git görüş neyse ne.Bazı şyler yüzyüze görüşülceği için,mesajla şunu konuşacağım demek olmuyor.Kendisi icin eminim buyuk bir adimdi, sonunda mesaj atti.
'halledilmesi gereken mevzular var, aksama XX tarafindayim, isten sonra orda gorusebiliriz.' dedi. Tam olarak neyi konusmak istedigini sordum, o tam olarak soylemek istememekte israr etti. biraz mesajlastik o sekilde. Yarim saat yeter filan dedi ustelik.
Sonra soyle bir mesajlasma gecti;
Eki Görüntüle 1532020
Aynen dusundugunuz gibi, hödük! hemde önde gideni!
Okadar fikir aldim ailemden dostlarimdan; birde size danisayim. Aklin sira benim burnumun surtmesinimi bekliyor napiyor! Ulan adam, seni ben terkettim ben! Bir ay yetmemis ne yaa!
İsrarimin sebebi soyle; bana bosanma islemleri dese, avukatimla randevum bu hafta, ondan sonra goruselim derim, yada nebiliim oyle birsey. Konusmaya kendimi piskolojik olarak hazirlamak istemem dogru degil mi.
Konusmaliyim evet. Ama eminim yine birkac hafta bekletme niyetine girecek bu. Ben beklemem. Yarin gorusmeyi kabul ettigimi soylemeyi dusunuyorum, siz ne dusunuyorsunuz? Bu mesajlari ne anlama geliyor sizce.
tatsiz konular degil mi.Canim ya gercekten inanamiyorum okuduklarima. oturdugunuz ev kimindi. eger onunsa senden gecmis gunlerin kirasini istemesin..
Kafami kurcaladi onun avukatiyla olan telefon gorusmem. O yuzden kendi gorustugum kadin avukatida aradim, Turk bir bayan. Haftaya randevu aldim, onun avukatiyla gorusmeden once, kendi avukatimla gorusecegim. Sonra kendi avukatima tekrar donup onlarin teklifini inceleyecegim. Ona gorede bakacagiz durumlara. Hakkimi yedirmeyi hic dusunmuyorum. Madem bukadar resmi is adami gibi karisinin karsisinda is gorusmesi yapiyormus gibi konusabiliyor, ozaman ayni tavri bende takinacagim.Üzücü, kırıcı ancak sizede gerçekleri gösteriyor bu hali. Elindeki tek kozu bu , bununla sizi yıpratmaya çalışıyor, sözde burnunuzu sürtmeye çalışıyor.
İşte avukatla bir an önce görüşün, goruşseydiniz ve engel koydurtsaydınız boşanma sonuna kadar o hesaba dokunamazdı.
Ben senin konunu şimdi hatırladım eeyla.Sanırım profil resmini değiştirmişsin.Nickleri de pek aklımda tutamıyorum.Kafami kurcaladi onun avukatiyla olan telefon gorusmem. O yuzden kendi gorustugum kadin avukatida aradim, Turk bir bayan. Haftaya randevu aldim, onun avukatiyla gorusmeden once, kendi avukatimla gorusecegim. Sonra kendi avukatima tekrar donup onlarin teklifini inceleyecegim. Ona gorede bakacagiz durumlara. Hakkimi yedirmeyi hic dusunmuyorum. Madem bukadar resmi is adami gibi karisinin karsisinda is gorusmesi yapiyormus gibi konusabiliyor, ozaman ayni tavri bende takinacagim.
Cok guzel yazdin canim, lakin maalesef o asamalari gectik artik. Bes haftadir ailemin yanindayim, o bes hafta boyunca sabrettigini ve bekledigini soyluyor. Sabir? Ne sabri? Halbuki ben bes hafta boyunca dusundum, sorunlarimizi, gelecegimizi, ne olabilecegini, neler degismesi gerektigini vs vs vs...Ben senin konunu şimdi hatırladım eeyla.Sanırım profil resmini değiştirmişsin.Nickleri de pek aklımda tutamıyorum.
Eğer sadece düğündeki sorunsa evliliğinizdeki mesele,çokta boşanacağınızı düşünmüyorum.Yani bunlar aşılmayacak şeyler değil.Sen biraz fazla fedakar ve kontrolcü birisin anladığım kadarıyla.Ve bu kontrolcülüğün yönlendirme iç güdüsü veriyor sana.
İkinizin de n büyük sorunu gurur yapmanız,kendi başnızın dikine gitmeniz diye düşünüyorum.
Sen kendi inandıkların bildiklerin fikirlerin doğrultusunda hareket ediyorsun,o kendi bildikleri..
Bence ikinizde dış dünyaya kulaklarınızı tıkayıp,kendi içinizi dinleseniz,biraz sakinleşseniz,ikiniz çözersiniz yine bu sorunları.Hani sokak jargonuyla ifade etmek gerekirse,ikinizde burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz.
Kocanı sevdiğini düşünüyorum.Onun da seni sevdiğini düşünüyorum.Ortada aldatmaihakaret şiddet yok bildiğim kadarıyla.Paylaşımlarınız var.Şu an birbirinize öfke ve hırsınız var.Bnece acele etme.
Sen şu an hayal kırıklığı ve üzüntü yaşadığın için karamsar bakıyorsun.Aynı şekilde o da öyle.İkinizde bekleyerek çzöüleceğini düşünüyor,birbirinizden tepki bekliyorsunuz.Etkiye tepki durumu oluyor sizde.Ve çevrenizdeki insanlaır çok karışıtırıyor,onlarla ilgilide beklentiye giriyorsunuz.Fevri davraıyor,ani kararlar veriyor,pişman olsan da bu sefer gurur yapıyorsun.Cok guzel yazdin canim, lakin maalesef o asamalari gectik artik. Bes haftadir ailemin yanindayim, o bes hafta boyunca sabrettigini ve bekledigini soyluyor. Sabir? Ne sabri? Halbuki ben bes hafta boyunca dusundum, sorunlarimizi, gelecegimizi, ne olabilecegini, neler degismesi gerektigini vs vs vs...
Yani ayni yerden ayni gozlukten bakmiyoruz evliligimize. Sorunlarimizin cozulecegine inanmiyormus, daha ne soylenir ki bu sozun uzerine. Haklisin, gurur yaptim, oda bende gurur yaptik. Belkide en hayirlisi budur yinede. Gururu (ve ailesinin etkisi) simdi bukadar onumuze geciyorsa, kim bilir daha buyuk ve derin sorunlarda nasil buyuk problem olur evliligimizde.